Bank transfer kod Wizzair-a, nedoumice, problemi...

125 posts in this topic

Opusteno, uglavnom je sve objasnjeno, jednostavno je, samo sledis instrukcije i to je to. Kod low-costera se svaki let se vodi kao poseban i nezavisan, dakle, iako si ti kupio "povratnu" kartu, u praksi su to 2 zasebna leta u jednom ssmeru. U skladu sa tim, pravilo za online check-in se primenjuje zasebno za svaki let. Mozes sve da odradis i u Srbiji pred put i odstampas boarding karte i za povratak.

Hteo bih da putujem preko Wizzaira i imam nedoumicu u vezi placanja. Posedujem internet karticu visa elektron Postanske stedionice u eurima pa me zanima da li je tako bolje rezervisati kartu ili da uzmem zeninu visa elektron koja je u dinarima ili da preko unicredit banke otvorim/zatvorim raun i platim u banci? Ako placam mojom internet karticom da li da ostavim kao na sajtu iznos u dinarina ili da prebacim u eure?

Karticom ti je bolje svakako. Pogledaj kakav ti kurs viz nudi pa odluci. Npr ako letis iz bugarske vise se isplati da placas u levima (koristis karticu sa evrima zbog izbegavanja visestrukih konverzija), nisam nikad leteo iz Srb sa njina ali pretpostavljam da je tako i kod nas, znaci ako letis iz srb bolje u dinarima, odn dinarska kartica. Naravno lako je proveriti, jednostavno zameni valutu i vidi sta se vise isplati.

5 hours ago, xxh1n said:

Karticom ti je bolje svakako. Pogledaj kakav ti kurs viz nudi pa odluci. Npr ako letis iz bugarske vise se isplati da placas u levima (koristis karticu sa evrima zbog izbegavanja visestrukih konverzija), nisam nikad leteo iz Srb sa njina ali pretpostavljam da je tako i kod nas, znaci ako letis iz srb bolje u dinarima, odn dinarska kartica. Naravno lako je proveriti, jednostavno zameni valutu i vidi sta se vise isplati.

5 hours ago, milanvukic said:

Hteo bih da putujem preko Wizzaira i imam nedoumicu u vezi placanja. Posedujem internet karticu visa elektron Postanske stedionice u eurima pa me zanima da li je tako bolje rezervisati kartu ili da uzmem zeninu visa elektron koja je u dinarima ili da preko unicredit banke otvorim/zatvorim raun i platim u banci? Ako placam mojom internet karticom da li da ostavim kao na sajtu iznos u dinarina ili da prebacim u eure?

uvek je najbolja opcija placanja valutom zemlje iz koje je polazni aerodrom, wizz ima kriminalan kurs sad je nekih 114din dok visa racuna srednji kurs

Zdravo. Uplatila sam novac za kartu za let wizzairom preko banke, kao potvrdu dobila neki papir. E sad me zanima jedna stvar u mailu koji mi je stigao stoji da se mora upisati neki kod nakon uplate, gdje se to unosi? Nisam mogla pronaci na stranici. Hvala na odgovoru...

Zdravo drugari :smile:
Citam vas i uvek saznam neki dobar savet, medjutim za moj problem nisam sigurna da sam nasla resenje jos uvek :biggrin:

Elem rezervisala sam karte do Barse preko WizzAir-a sinoc i odmah mi je stigao email od noreply wizzair-a gde su dati Swift Code, iznos koji treba platiti, Confirtmation Number i Account number. Medjutim kada sam otisla u banku da uplatim sluzbenica mi je rekla da nije moguce obaviti uplatu dok ne zatrazim eksplicitno wizz-u da mi posalje profakturu gde stoji moje ime i prezime, jer se u emailu ono ne vidi.

Takodje kazu da nije moguce da moja sestra izvrsi uplatu (a ona ima racun u Unicreditu) vec to mora osoba na koju se vodi rezervacija, tj. ja.

Zanima me kako ste vi uplacivali, da li vam je stizalo jos nesto od podataka u emailu, ili ste naknadno zatrazili od wizz-a da vam posalje profakturu?

Pomagajteee :smile:

Ne paniči.!!!! Tačno je ne može sesta da upalti sa tvog računa za tebe. nego lepo idi sutra u Unicredit otvori tekući račun izvrši uplatu i odmah zatvori račun. Zatvaranje je važno da ti ne karikaju one mesečne troškove. Tete neće biti oduševljene je im je to obiman posao i pokušaće da te odgovore. zato im svoje planove otkrivaj korak po korak. Račun zatvori za nekoliko dana kada uplata prođe.  Oni u Unicreditu su verziani i biće im dovoljan e-mail koji si dobila. Nadam se da bar u naslovu stoji tvoje ime?!?

Alternativno, i jednostavnije, zamoli drugaricu/tatu/tetku/slučajnog prolaznika da plati karticom a ti mu daj keš, i uštedi sebi celodnevno mlaćenje po banci, natezanje sa šalterušama i silne provizije.   

Ja ne mogu da verujem da i dalje postoje ljudi koji nemaju platne kartice i da neko u 2018. god i dalje koristi uplatu na racun za kupovinu karata. Ne znam kako ta komplikovana procedura ne odvrati ljude da ne rade to...?

1 minute ago, mveruovic said:

Ja ne mogu da verujem da i dalje postoje ljudi koji nemaju platne kartice i da neko u 2018. god i dalje koristi uplatu na racun za kupovinu karata. Ne znam kako ta komplikovana procedura ne odvrati ljude da ne rade to...?

Baš isto to razmišljam, čak je danas jeftinije nego ikad uzeti platnu karticu.

Npr. postoji opcija da se kod Telenor banke uzme kartica sa deviznim (sa 0% provizije za konverziju pri plaćanju u ne-EUR valutama) i dinarskim računom sa besplatnim održavanjem. Jedini trošak je 500 din za izdavanje prve MasterCard (koja stigne za maksimum 2 nedelje). A to mi izgleda u rangu plaćanja jedne avio karte (a nisam uračunao agoniju otvaranja/zatvaranja računa i svega u banci).

U Intezi se ni to ne placa, dakle otvori se devizni racun, dobije Visa electron kartica, troskovi otvaranja racuna, izdavanja kartice, odrzavanje racuna, sve 0 din. Osim ako se nesto nije menjalo skorije.

Pozdrav! Nadam se da ce mi bar neko odgovoriti u narednih mjesec dana.. Kupio sam karte preko bankovnog transfera, sve uredno uplatio i dobio nakon 2 dana elektronski racun potvrde uplate, ali na aplikaciji wizz-a mi jos stoji your booking is waiting for payment,tvoja rezervacija ceka na uplatu, 20. Sam rezervisao, 21. Uplatio, a vec 24. je dosla potvrda uplate, ali karte koje valjda trebam isprintati nisam dobio...

1 hour ago, Amir said:

Pozdrav! Nadam se da ce mi bar neko odgovoriti u narednih mjesec dana.. Kupio sam karte preko bankovnog transfera, sve uredno uplatio i dobio nakon 2 dana elektronski racun potvrde uplate, ali na aplikaciji wizz-a mi jos stoji your booking is waiting for payment,tvoja rezervacija ceka na uplatu, 20. Sam rezervisao, 21. Uplatio, a vec 24. je dosla potvrda uplate, ali karte koje valjda trebam isprintati nisam dobio...

Kada se budes cekirao ,tada ti salju karte

Da li znate da li ce wizz naplatiti neke troskove ukoliko ne zavrsim placanje preko bankovnog transfera nakon 24h, tj odustanem od kupovine? Slucajno sam pritisla tu opciju za bankovni transfer a htela sam kartocom kupiti i sad ne mogu nazad na opcije placanja.

Da li znate da li ce wizz naplatiti neke troskove ukoliko ne zavrsim placanje preko bankovnog transfera nakon 24h, tj odustanem od kupovine? Slucajno sam pritisla tu opciju za bankovni transfer a htela sam kartocom kupiti i sad ne mogu nazad na opcije placanja.
Nece, samo ce nestati rezervacija

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Cao svima

Imam problem kupila sam kartu Beograd Rim preko Wizz-a i naknadno sam htela da doplatim za kabinski kofer i kada stignem do dela plaćanja oni mi kažu da ili nemam dovoljno sredastava ili da proverim podatke ja proverim sve i pokušam opet da platim gde mi oni uz prethodni odgovor napisu da se rezervacija neće prikazati na listi putnika i da će nam zabraniti ukrcavanje ako ne platimo naknadu za promenu.

Da li će postojati problem ako ja sad odem samo sa ručnim prtljagom bez kofera jer nemam živaca da se oko toga bakćem 😅

hvala puno🫶🏼

2 hours ago, jelena radojevic said:

Cao svima

Imam problem kupila sam kartu Beograd Rim preko Wizz-a i naknadno sam htela da doplatim za kabinski kofer i kada stignem do dela plaćanja oni mi kažu da ili nemam dovoljno sredastava ili da proverim podatke ja proverim sve i pokušam opet da platim gde mi oni uz prethodni odgovor napisu da se rezervacija neće prikazati na listi putnika i da će nam zabraniti ukrcavanje ako ne platimo naknadu za promenu.

Da li će postojati problem ako ja sad odem samo sa ručnim prtljagom bez kofera jer nemam živaca da se oko toga bakćem 😅

hvala puno🫶🏼

pa ne mogu vama da zabrane ukrcavanje, vi imate kupljenu kartu...mogu samo da zabrane ukrcavanje dodatnom prtljagu, ukoliko je nesto zabagovalo..

vasa karta je placena, imate PNR ( broj karte, od 6 slova i cifara) i to je to....samo morate unapred da uradite online check in, 24 h pre leta, kako vam na salteru ne bi naplatili 4500 din. za chekiranje na salteru

3 hours ago, jelena radojevic said:

Hvalaaaa punoo divni ste🥰🫶🏼

ne znam da li sam se dobro izrazio, chek in online krece 24 h pre leta....i mozete da se cekirate do valjda  3 h pred let, u tom vremenskom okviru...

Zdravo,

Kupila sam karte preko Wizz air-a i platila bankovnim transferom jer su mi dva puta odbili karticu. Uplaćeno je istog dana, a sutradan je i skinut novac sa računa. Na wizz airu mi je 6 dana stajalo da se čeka da platim rezervaciju, a sada mi više ništa ni ne stoji. Šta da radim u tom slučaju?  Pokušavala sam da pozovem call centar ali mi izbacuje da je nepostojeći broj.