Posted October 8, 201212 yr Drugaru i meni je pala ova destinacija na pamet, pa reko da vidim ovde za mišljenja iskusnih ljudi Koliko je realno to u današnje vreme uopšte, verovatno treba Siriju zaobići naširoko zbog situacije, a i diplomatski odnosi sa Turskom im nisu najbolji pa mislim da je čak zatvorena i granica (taman da se ne plati ona taksa od 150e za ulazak kolima ). Sad ići preko Iraka, Jordana do Izraela, ne znam kakva je situacija tamo uopšte, pogotovo kad se ide kolima, Irak me najviše brine?? Da li ima nekog sa iskustvom na ovim relacijama, cene goriva, taksi, da li je bolje ići benzincem ili dizel autom, noćenje, kampovanje,hrana?? Koliko sam ja pročitao ovde na forumu, hrana,gorivo i spavanje nisu neka stavka na Bliskom istoku!!!
October 8, 201212 yr Ideja je simpatična, i ja sam je svojevremeno gajio, ali je pitanje šta ćete dobiti sa tim. Bespotrebno maltretiranje. Ja volim da putujem kolima, ali tamo dole je prevoz odlično rešen i cene nisu visoke ili bar ne previsoke, tako da je opuštenije ne razmišljati kako i kuda, nego opušteno dok te drugi voze, tako se i lepše doživi zemlja, sve ti je novo i njihovo.
October 8, 201212 yr Dobio sam informaciju da ima trajekt iz Atine..ja sam trebao za Jordan,ali mora preko Izraela..E sad treba se raspitati.
October 9, 201212 yr Author Nisam čuo da ima ta linija trajekta. Mada bih ja ipak kopnom, išao sam jednom jedrilicom preko Jadrana, i ništa nemaš da vidiš sem velikog plavetnila, gde god da se okreneš isti ti je pogled, tako da sam više za varijantu čvrsto tlo
October 9, 201212 yr Teoretski je moguće. I to baš tako kako si napisao "do Jerusalema", jer istim putem povratka nema. Dakle, povratak (kolima), ili brodom ili kopnenim putem Egipt, Libija, Tunis, Alžir, Maroko, Evropa...
October 9, 201212 yr Author Slažem se sa tobom goranvu ako je nekom maltretiranje da vozi, a ja sam i malo krupnije konstitucije pa teško da mogu i da se smestim u autobus udobno . Meni lično vožnja ne predstavlja nikakv problem, čak štaviše volim da vozim i kolima bih išao i na kraj sveta što se kaže bez ikakvih problema, samo ako je ekipa dobra . Možeš da staneš gde hoćeš, ostaneš koliko hoćeš, ideš gde hoćeš, a na kraju krajeva i prespavaš u kolima ako je frka za prenoćište, bolje nego na nekoj klupici u parku Ima i prednosti i mana sigurno, ali nekako više volim taj osećaj slobode nego da vidim nešto zanimljivo kroz prozor busa a da ne mogu da stanem. Verujem da nije neki izdatak veći nego da se ide busom, pogotovo ako vas ide 2-3.
October 9, 201212 yr Author Pa mislio sam da se ide preko Iraka ne preko Sirije, sad ne znam kakvo je stanje tamo. A što se tiče onoga Izraelska viza i muslimanske zemlje, moji neki prijatelji su išli iz Tabe za Jerusalm i dali su im neke kartone umesto viza da bi mogli da se vrate za Egipat, ali moraš da im naglasiš da ti ne lupe pečat u pasoš, malo te pšogledaju popreko ali ti na kraju daju taj karton umesto vize.
October 9, 201212 yr Нема везе што ти јевреји неће лупити улазни печат у пасош јер ће ти Јорданци или Египћани лупити излазни из њихових земаља.
October 9, 201212 yr Па да, него претпостављам да неће ићи преко Египта. У сваком случају провери да ли са израелским печатом у пасошу можеш у Ирак.
October 9, 201212 yr Author Pa iz Jordana sam i mislio da se uđe, sumnjam da bi moglo da se uđe iz Sirije sa obzirom kakva je situacija tamo trenutno, a i mislim da su sa Turskom prekinuli dipl. odnose, tako da je zatvorena granica između Turske i Sirije pa bi i moralo da se uđe iz Jordana u Izrael, a sad da li možeš da se vratiš posle iz Izraela u Jordan pa nazad u Irak, Tursku, to je pitanje ? Bilo bi dobro da se napravi Mediteranski krug kao što reče peđalon gore, ali ko zna šta se tek dešava u Libiji i Alžiru i sa granicama uopšte u s. Africi.
October 9, 201212 yr Iz Izraela, kao što smo pisali, može u Jordan i Egipt i obrnuto. A putovanje kroz Irak..?
October 9, 201212 yr Author Pa Iračani nas valjda vole, mi smo im saveznici u borbi sa Amerima, čak nam ni viza nije trebala koliko znam .gif' alt='::'> Misliš da je Irak gora varijanta od Sirije???
October 9, 201212 yr Нема везе да ли нас воле или не. Постоје земље које не дозвољавају улазак на своју територију људима који су посетили Израел (имају Израелску визу или печат у пасошу или који су се приликом подношења захтева за визу зезнули па рекли да су посетили Израел иако су до сада променили пасош). Неке земље не дозвољавају улазак на своју територију људима који су само рођени у Израелу ма које националноси били, тј. ма који год пасош имали. Ево и одговора које су то земље: http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_passport#Countries_that_do_not_accept_Israeli_passports
October 9, 201212 yr Author Ma jasno mi je to, znam da te ne puštaju u muslimanske zemlje ako imaš Izraelski pečat, nego je pitanje Irak kao Irak, kako putovati kroz njega, da li je bezbedno, kakva je tamo situacija i to?
October 9, 201212 yr Od toliko zemalja gde mozete da idete, vi sad bas zapeli u Izrael i to preko Iraka ili Sirije Mislim da sad nikako nije dobar momenat za takvu avanturu. Ako vec imate volje, zapucajte u Tursku, vozikajte se po Turskoj do mile volje, a odatle mozete i u neku od zakavkaskih zemalja, ako vam vec Turska ne zvuci dovoljno egzoticno.
October 9, 201212 yr Author To je ideja koja se razmatra Draganče, zato i sklupljamo informacije ovde od iskusnih ljudi Mada ti je i ta ideja dobra što se tiče zakavkaskih zemalja, kakav nam je vizni režim u tom delu uopšte?? A što se turske kao Turske tiče, verujem da ima svašta da se vidi, Tuska je ogromna, ali nije dovoljno egzotična što ti reče
October 9, 201212 yr Као што ти рече Драганче можда је боље да се возикате по Грузији, Јерменији или Азербејџану. Можда можете и у Тунис или Мароко. Гледам сада своју зелену карту и пише да важи и за Тунис и за Мароко.
October 9, 201212 yr Nije dovoljno egzoticna samo u vasim glavama, a verujem da kad biste se zavukli u kojekakve kutke te ogromne zemlje, videlu biste da uopste niste imali pojma sta je i kolika je Turska Nisam bas merodavan za nekakve detalje oko zakavkaskih zemalja, jer tamo nisam zalazio, ali, koliko sam citao ovde, po forumu, za Gruziju nam od nedavno ne treba viza. Za Jermeniju i Azerbejdzan treba, pogledaj u odeljku o vizama na naslovnoj stranici sajta. Takodje, ima zackoljica iz koje zemlje moze u koju da se predje u tim krajevima, a to vam je slicno kao i sa Izraelom, pa cete imati i taj dozivljaj Iz Turske ne moze u Jermeniju i obratno, to sigurno, a za ostale kombinacije nisam siguran. Javice se valjda vec neko da vam i to razjasni, ako se zainteresujete. Ovako, kako sam bacio pogled na mapu, ako vec hocete avanturu, zacrtajte sebi za cilj da napravite krug oko Crnog mora, deluje kao dobar izazov
October 10, 201212 yr У сваком случају провери да ли са израелским печатом у пасошу можеш у Ирак. Mislim da to nece moci...