Followers 0

Aerodrom sheremetyevo Iskustva!

19 posts in this topic

hitno mi trebaju iskustva za taj aerodrom,za nekoliko nedelja idem tamo ali tranzit od Beograda pa preko Moskve pa dalje u Rusiju pa me zanima kako se snaći,i da li za transit prtljag iz Beograda ostaje samo u kargo sekciji ili mora da se čekira opet u Moskvi..i da napomenem tranzit izmedju dva leta je tri sata i trideset minuta

Ako je vezan let onda čekiraš u Beogradu prtljag do krajnjeg odredišta. Ako nije, podižeš prtljag u Moskvi i čekiraš za naredni let, dalje u Rusiju.

da proverim za rusiju viza nije potrebna sa novim pasosem za boravak do 30 dana jeli tako?

mozda pitanje deluje trivijalno ali ono za svaki slucaj hehe

i kakav je postupak registracije u policiji?formalnost ili?

Torbe cekiras do krajnjeg odredista, ali kad izadjes iz aviona u Moskvi, iako si u tranzitu, procices onaj security check kao da si tek stigao na aerodrom, sve sa skidanjem cipela i navlacenjem onih plasticnih "carapica" ..  nekad su redovi pa se tu izgubi dosta vremena. Totalna glupost, ali sta da se radi ...

Kada sletiš u Moskvu na Šeremetjevo, potrebno je pre pasoške kontrole popuniti migracione listiće - napišeš ko si i gde ideš na jednom malom obrascu u par primeraka, ništa nemoguće. Na ruskom, po mogućstvu. Nisu me zadržavali, pitao me je možda gde idem i zašto, potom mi je Rujka okinuo pečat i to je bilo sve.

Sve je jasno obeleženo (engleskim i ruskim jezikom) tako da pri snalaženju neće biti problema. Verovatno dolećeš na terminal F, a polećeš ka konačnom ruskom odredištu sa terminala D - opet, pratiš uputstva i ne brineš. Na domaćim letovima radi usluga čekiranja karte putem automata, kojih ima dovoljno i svuda i jednostavni su za upotrebu. A i oko njih su obletale mlade službenice, spremne na svaku pomoć... :)

Ako letiš Aeroflotom, u Moskvi ćeš verovatno preuzeti svoj prtljag i ponovo ga predavati za sledeći let. Ja sam činio tako, iako sam imao vezan let od Beograda do Nižnjeg Novgoroda.

Kada sam leteo tamo u avgustu ove godine, nisam imao iskustva sa skidanjem cipela ili sličnom kontrolom.

To je ogroman aerodrom, posebno sa novoizgrađenim terminalima, možeš i da šetaš u slobodnom vremenu i uživaš u modernoj arhitekturi. :)

Миграциони листић ја сам попуњавао у авиону пре слетања у Шерметјево.

Migracioni listić se popunjava samo u slučaju da izlaziš na teritoriju Rusije. Ja ga nisam popunjavao, jer mi je connecting flight bio za Hong Kong.. i niko mi ga nije ni tražio..

Kao sto rece putnik77,

migracioi listic se dobija u avionu, i obavezno uzmite i popunite ako ostajete na teritoriji Rusije.

Prosli put kad sam putovao, jedan decko nije imao listic na pasoskoj kontroli, i zadrzali su ga, nisu ga pustili.

Naravno, migracioni listić se popunjava u toku leta. A što se tiče, kontrole, rigorozni, bar su bili kada sam ja išla, na leto 2011. Skidanje patika obavezno, kaiševa, otvaranje nesesera i izbacivanje svega tečnog. Ali, to je samo pri povratku iz Moskve, koliko se sećam, kada sam dolazila, nije bilo problema.

Kupujem kartu do St. Petersburga, pa me zanima da li je 1:35 na Sheremetyevu dovoljno vremena izmedju dva leta? Pitam jer vidim promenu terminala, sa D na F, vidim i mapu, ali ipak nemam predstavu koliko vremena cu izgubiti zbog svega. Ili je bolje da uzmem kartu sa 2 i po sata pauze i ne rizikujem?

Pročitaj kod svog prevoznika. svi naznače koliko je potrebno min vremena između dva leta.

od D do F terminala ti treba oko 15ak min lagane setnje, imas dosta i pokretnih traki. a imas i "taxi" (ono malo vozilo kao za golf) nisam sgutan koliko kosta, mislim da je 100 RUB ( oko 3$)

Ako ti nije tranzitni let, moj savet ti je da ipak uzmes kartu na 2 i po sata kasnije. Znaju da budu velike guzve i ako ti avion zakasni malo, nema sanse da stignes na drugi let.

pozz

od D do F terminala ti treba oko 15ak min lagane setnje, imas dosta i pokretnih traki. a imas i "taxi" (ono malo vozilo kao za golf) nisam sgutan koliko kosta, mislim da je 100 RUB ( oko 3$)

Ako ti nije tranzitni let, moj savet ti je da ipak uzmes kartu na 2 i po sata kasnije. Znaju da budu velike guzve i ako ti avion zakasni malo, nema sanse da stignes na drugi let.

pozz

Hvala puno :)

Custom form dobijas jos u avionu i obavezno mora da se popuni ako ostajes na teritoriji Rusije ili presedas na neki od domestic letova.

Aerodrom je ogroman, moderan i dobro obelezen. Ako znate da citate onda cete sigurno naci svoj put od jednog do drugog terminala ;)

Ja sam putovao nekoliko puta u unutrasnjos Rusije preko Sheremetjeva i uvek sam se snalazio bez problema. Vizu mi niko nije trazio, nisam isao da radim i nisam nikada ostajao duze od 10 dana. Tako da ne znam koliki je maksimalni ostanak za turiste. Naravno morate imati biometrijski pasos. Nemojte se iznenaditi ako vam rusi udare pecat na poslednjoj stranici pasosa iako je to mesto predvidjeno za nesto drugo. Valjda tako lakse prate da li si vec bio u Rusiji i koliko. Kontrole na aerodromima su im jako rigorozne. U normalnim uslovima je dozvoljeno 100ml tecnosti u rucnom prtljagu, a za vreme odrzavanja zimskih Olimpijskih igara u Sociju dozvoljeno je bilo 0ml... dakle nista... Devojkama su oduzimali maskare, parfeme, kreme...

Ja lisno imam losa iskustva sa rusima uopsteno, pa i sa radnicima na aerodromu. Pitao sam se da li je moguce da sluzbenica na medjunarodnom aerodromu ne govori engleski?! Jednostavno je okrenula glavu od mene i odbila da me usluzi. Devojka na salteru pored je rekla da ne govori engleski, ali je ipak (uz prevrtanje ociju) cekirala moj prtljag. Toliko o braci rusima...

Srecan put ;)

Da li je izvodljivo izmedju letova u razmaku od 8 sati otici do Moskve i vratiti se? I šta se onda popunjava u tom migracionom listiću?

Da li ima neko iskustvo obzirom da imam konekciju iz Moskve za Kazahstan za 14 sati pauze u Moskvi gde ostaviti prtljag u medjuvremenu do sledeceg cekiranja .Molim za hitan odgovor???