Followers 0

Tajland & Kambodza

366 posts in this topic

U bkku je sve najnormalnije, klubovi normalno rade, nikakvo cimanje ne doziveh za nedelju dana koliko sam bio tamo. Istina, jedna Tajka mi je rekla, da u poslednje vreme mnogo češće cimaju strance, ali uglavnom se završi na tome, tj na cimanju :-)

Što se tiče Phangana, tamo sam trenutno, a koliko vidim i ovde nema nikakvih restrikcija :-) mislim da je ovde uvedena neka zabrana kada su neki Britanci ubijeni na Koh Tao - u. I ako sam na Phanganu mene te žurke nešto posebno ne zanimaju, pa malo i znam o istim :-)

Koliko ranije treba da se uzme karta za voz iz Bangkoka za Surathani ili Chumpon? Jel problem naci kartu krajem januara pocetkom februara?

Koliko ranije treba da se uzme karta za voz iz Bangkoka za Surathani ili Chumpon? Jel problem naci kartu krajem januara pocetkom februara?

brate, samo ne uzimaj voz aircon, zaledices se....fan je super, i jeftiniji 50%...krece negde oko pola 6 prvi, i pola 7 drugi, i ujutru je u surataniju oko 5, taman da se prebacis autobusom do luke na trajekt, uvatis jutarnji, i na ostrvima si vec oko 10-11, zavisi gde ides...

posto turisti dosta vole sa fan-om, bolje kupi kartu cim stignes u bankok...al ko sto rece gorbash, ne mora mnogo unapred, max 3-4 dana ako je neki udarni period ( npr. full moon, ili neki praznik )...za aircon mozes da kupis na sam dan, uglavnom ima mesta, a ima i vise tih vozova...

A ima li alternativa, neki bus i da li je problem karta za povratak, posto sam video na netu da se uzima komplet voz, bus i trajekt, ali u jednom pravcu?

Nisam jos odlucio gde cu, Ko Tao mi je prva zelja, ovako gledajuci slike. Ne znam da li da idem jos na Ko Phangan ili Ko Samui. Koliko sam video na netu, Krabi regija je skuplja a za Puket su mi rekli da ne idem, da je bez veze.   

Ideš sam ili..? Nas ide dvoje i sa planom gde šta isto lutamo, jedino je sigurno da stižemo u bkk :/

Edited by samsung

A ima li alternativa, neki bus i da li je problem karta za povratak, posto sam video na netu da se uzima komplet voz, bus i trajekt, ali u jednom pravcu?

Nisam jos odlucio gde cu, Ko Tao mi je prva zelja, ovako gledajuci slike. Ne znam da li da idem jos na Ko Phangan ili Ko Samui. Koliko sam video na netu, Krabi regija je skuplja a za Puket su mi rekli da ne idem, da je bez veze.   

Koh Tao ti je ionako na 2 sata trajektom od Ko Pha Ngana, tako da ti je to dobra opcija, ali ako ides zbog lepote ostrva, zaobidji Haad Rin (pogotovo u par dana oko Full Moona). Samui zaobidji, preskup je i ciljana grupa tamo su bogatasi koji bi u fensi resortove... Puket i Pataja nikako.

Ideš sam ili..? Nas ide dvoje i sa planom gde šta isto lutamo, jedino je sigurno da stižemo u bkk :/

Koliko ostajete?

Edited by Gorbash

Dosta je to vremena, ako idete u skorije vreme. Moze da se predje Tajland sa kraja na kraj (naravno, bez nekog prevelikog zalazenja u istrazivanje), bez mnogo zurbe.

idem sam, s tim sto mi drugarica dolazi iz dubaija na dan-dva. Stizem 23.1 i ostajem do 12.2. Plan mi je prvih 6 dana Bangkok i okolina, zatim 2 dana Angkor uz dva dana  u putu i 7 dana more, isto uz dva dana/noci u putu. Kada vi idete?

Koh Tao ti je ionako na 2 sata trajektom od Ko Pha Ngana, tako da ti je to dobra opcija, ali ako ides zbog lepote ostrva, zaobidji Haad Rin (pogotovo u par dana oko Full Moona). Samui zaobidji, preskup je i ciljana grupa tamo su bogatasi koji bi u fensi resortove... Puket i Pataja nikako.

Mislim da krenem prvo na Koh Tao, jer je kraci put, ide se vozom samo do Chumpona. Verovatno cu posle trajektom na Koh Phangana, pa iz Surathanija nazad vozom. Jedini zajeb je sto sam primetio da su hosteli na Phanganu skuplji, tj da su prva dva dana uvek skuplja od ostalih za 10ak evra, bez obzira da li je vikend. Verovatno neka taksa...

Edited by nomad_vagabond

Ha, ako je aeroflot možda budemo u istom avionu :)

Plan je sličan, sa tim da imamo nešto vise vremena pa možda nakon Bangkoka i sever i više vremena za jug, pa pored tih ostrva i zapadna obala.

Gledamo prevoz, smeštaje na svim lokacijama, ali neću da pravim nikakav plan u sat, pa ni dan, posto smo tu 30 dana ne bih neku jurnjavu da se sto više obidje i slika, nego siguran smeštaj će biti samo u BKK a ostalo ćemo videti tamo šta ii kad.

Ha, ako je aeroflot možda budemo u istom avionu :)

Plan je sličan, sa tim da imamo nešto vise vremena pa možda nakon Bangkoka i sever i više vremena za jug, pa pored tih ostrva i zapadna obala.

Gledamo prevoz, smeštaje na svim lokacijama, ali neću da pravim nikakav plan u sat, pa ni dan, posto smo tu 30 dana ne bih neku jurnjavu da se sto više obidje i slika, nego siguran smeštaj će biti samo u BKK a ostalo ćemo videti tamo šta ii kad.

jeste aerolot

verovatno u istom,  polazim  22. jan u 13h

Blago vama, hteo sam i ja bar 5 dana duže, ali moram 15.2. da budem u Beogradu...

Edited by nomad_vagabond

Poslao sam ti pm, da ne davimo ovde sa nekom eventualnom koordinacijom tamo. 

Najveći pojedinačni trošak je avio karta, tako da je neka logika iži što duže. Mada i 20 dana je ok. 

Naš izbor hostela u BKK za sada je loftel22, po preporuci ovde na forumu :)

Mislim da krenem prvo na Koh Tao, jer je kraci put, ide se vozom samo do Chumpona. Verovatno cu posle trajektom na Koh Phangana, pa iz Surathanija nazad vozom. Jedini zajeb je sto sam primetio da su hosteli na Phanganu skuplji, tj da su prva dva dana uvek skuplja od ostalih za 10ak evra, bez obzira da li je vikend. Verovatno neka taksa...

Bezobrazluk taksa. To je da bi izvukli sto vise para od onih koji dolaze na KPN samo zbog Full Moona i ostanu 2 dana. Jel tako svuda ili samo u Haad Rinu? Probaj Ban Tai, ako nisu svi derikoze.

Na ostrvima su cene vise nego u BKK (kako ides od severa ka jugu, to je skuplje), ali za 7e moze da se nadje neki hostel.

Skuplji su za vikend, ali i nekim radnim danima. Verovatno to ima veze sa full moon zurkom.

Samo Baan Tai i nalazim, verovatno zato sto gledam od najjeftinijih. 

Moze za 7 evra u proseku. Kakve su cene hrane i pića na Koh Tao i Koh Phanganu?

Edited by nomad_vagabond

Ako se hranis Thai hranom, na thong sala food marketu možeš da jedeš dosta jeftino, 50b obrok. A i blizu ti je Ban Taia. A i sam ban tai ima gomilu opcija i malih restorana gde služe Thai food za istu cenu.

Edited by traveleasy

Sto se tice viza za Kambodzu, valja nachiniti vizu preko neta, da bi se izbeglo klempljenje na granici. Mene su iscimali da doplatim 20 dolara na granici, iz nekih razloga, i ja naivan, platih. Mislio sam, ne bi pandur na granici tako ochigledno otimao pare, mora da je neki problem i da treba da platim. Dok bude ovaca nece falit' vune, valjda :)

To su divljačke granice gde je bukvalno svašta moguće. Mi dođemo tako u 5pm na Laos-Kambodža granicu, sat pre zatvaranja, a granični prelaz je u džungli sa par baraka, vojnici polugoli bacaju neka čuda, klikeri, šta li su. Mi damo pasoš, oni traže mito, kao za ''udaranje pečata fee''. Ja kažem nema šanse, dali smo mito 2USD kad smo ušli u Laos. I onda ja kao dreknem, baš sam poludeo, da bi stoka ona bacila naše pasoše dole. I onda kreće ubeđivanje, zatvoriće granicu, mi u džungli itd... Ta dva kromanjonca odoše ladno džipom posle u Kambodžu (šetaju bajo kao na korzou, kao da nije granica), ja više izgubio volju za sve, kažem evo ti sve što imam nekom tamo levom vojniku, on neće pare ali pečatira. Onda prelazak kod Kmerskih bitangi, granična kućica za lepljenje skrndavog papira zvanog viza zatvorena, neko pozva onog lika, on dođe onako pospan i ljut što ga budimo a još 10min ima do zatvaranja! I viza 20 USD, naravno, traži đubre 5 dodatnih za ''pečatiranje'', šta li već. Cura kaže: nemoj slučajno da si se bunio, neće da nas pusti! :D I eto, to su vam tamo granice, takva zakonska mito-pljačka koliko vidim po forumima postoji već godinama, sramota i bruka. Jednog turistu im ne bih poslao tamo.

Edited by Tales

Sigurno ima napisano x puta, ali nije zgoreg da se ponovi :)

A i toliko mi se spava da ne mogu da tražim, a za koji dan idem. 

Uzeo sam (doduše još je u gea tursu) vizu za Thailand sa dva ulaska. Ispalo je da će mi možda trebati tri. Thailand - Cambodia, pa nazad Thailand (tu trošim drugi ulazak), a ima i neka ideja da odletimo iz BKK za Singapur pa nazad na Phuket.  

Da li naknadno može da se kupi treći ulazak ili nešto, ili sam sada stuck sa dva ulaska?

Edited by samsung

Odspavao sam i malo tražio. 

Kao može da se kupi još jedan ulazak u imigracionom office u BKK? Ali je to što sam čitao iz 2009..  

Da li naknadno može da se kupi treći ulazak ili nešto, ili sam sada stuck sa dva ulaska?

Ja imam slican problem. I taman sam se spremao da pitam, kad ono i samsung pita !  :spot:

Dobili smo vizu sa jednim ulaskom, a treba nam jos jedan.

Jel moguce izvesti to u imigracionom u Bangkoku ili na aerodromu (dodati jos jedan ulazak)?

Ja danas pitao i čoveka u gea tursu kada sam bio po pasoš. Rekao je "mislim da može. . valjda"

:)

Nije baš siguran bio tako da čekamo pouzdanije informacije