Posted October 27, 2013 Da li je neko koristio ovu kompaniju? http://www.lomprayah.com/E/route.htm 32eur bus+brod od BKK to Phangana i 14h puta. Da li ima neka bolja varijanta od ovoga? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2013 Varijanta je uglavnom sporim brodom takozvani slow boat. Putuje se 2 dana od Chiang Khong (Thailand) preko Huay Xai (Laos) do Luang Prabang-a Mekon rekom. Preskocicu onda, hvala na informacijama. Jos jedno pitanje (mada bih voleo ako neko moze da mi pomogne i sa prethodnim) - jel postoji i dalje taksa od 20e za poletanje sa tajlandskih aerodroma? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2013 Da li je neko koristio ovu kompaniju? http://www.lomprayah.com/E/route.htm 32eur bus+brod od BKK to Phangana i 14h puta. Da li ima neka bolja varijanta od ovoga? Pod bolja, smatras jeftinija? Ili pak konformnija? Najlaksa, ali samim tim i najskuplja opcija ti je da letis za Koh Samui Bangkok Airwaysom, pa da predjes brodom (30ak min) do Phangana. To ti je negde oko 100+EUR. Druga opcija ti je da letis do Surat Thani-a (1h i par min), pa odatle trajektom 4h do Phangana. (Ovo je po meni i najbolja opcija) Ovaj combo mozes da uzmes preko AirAsia i izadje izmedju 30-45eur u zavisnosti od datuma, traje cca 8 sati, tako da gledaj da krenes najranijim letom, da bi tamo bio u neko normalno vreme tipa 15-16:00. Treca opcija koju si ti izabrao je isto ok, ukoliko je, a verujem da jeste, nocni bus. To su Vip Busevi sa 24 sedista i prilicno su udobni. Oni cete takodje voziti do Don Sak luke, pa odatle do Phangana. Pa ti izaberi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2013 Pod bolja, smatras jeftinija? Ili pak konformnija? Najlaksa, ali samim tim i najskuplja opcija ti je da letis za Koh Samui Bangkok Airwaysom, pa da predjes brodom (30ak min) do Phangana. To ti je negde oko 100+EUR. Druga opcija ti je da letis do Surat Thani-a (1h i par min), pa odatle trajektom 4h do Phangana. (Ovo je po meni i najbolja opcija) Ovaj combo mozes da uzmes preko AirAsia i izadje izmedju 30-45eur u zavisnosti od datuma, traje cca 8 sati, tako da gledaj da krenes najranijim letom, da bi tamo bio u neko normalno vreme tipa 15-16:00. Treca opcija koju si ti izabrao je isto ok, ukoliko je, a verujem da jeste, nocni bus. To su Vip Busevi sa 24 sedista i prilicno su udobni. Oni cete takodje voziti do Don Sak luke, pa odatle do Phangana. Pa ti izaberi Najbolja opcija je ona koja ima dobar odnos cena/(trajanje+cimanje) Što se tiče opcije avionom do Samuia - to mi je preskupo tj ne bih da bacam pare nepotrebno a pritom i tu ima malo vucaranja od i do aerodroma. Što se tiče AirAsie - video sam combo koji oni daju i mogu ti reći da mi se baš i ne sviđa - polećeš u 7h a stižeš u 16h. Znači u 4h iz hotela i ceo put traje 10h uz dosta cimanja i menjanja prevoza. Na sve to i gubim više od pola dana i stižem izmrcvaren jer ni jedan od prevoza ne traje predugo tj sve je iseckano. Dvoumim se samo između toga da li ću busom ili vozom do trajekta spavaća kola u drugoj klasi su 1000BHT (1200BHT sa klimom) i stiže se oko podne što znači ušteda na spavanju (a opet spavaš u krevetu) i ne gubim vreme u toku dana. Moram samo da proverim da li je i ovaj bus VIP sa samo 20ak sedišta ali opet me nekako voz više privlači Kakvi su vozovi generalno? Koliki su kupei? Da li su ovi first class sa samo dva kreveta ili više? Da li uzeti sa AC ili je fan dovoljan? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2013 U vozovima sa klimom je smrzavanje čak i usred leta. Ja sam se skočanila (jedva sam se ugrejala u perjanoj vreći predviđenoj za -10), a nije to samo moj slučaj - od mnogih putnika sam čula da su i na drugim linijama klimatizovani vagoni predobro klimatizovani . Inače, moj voz od Luang Prabanga do BKK je bio prazan i mogla sam da spavam da mi se spavalo na bilo kom od četiri kreveta u kupeu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2013 Svima bih najtoplije preporucio Elephant`s World u Kanchanaburiju: http://elephantsworld.org/ U pitanju je pansion za stare i bolesne slonove koji se dovode iz svih delova Tajlanda i otkupljuju od vlasnika koji ih ili maltretiraju poput onih koji prose na ulici ili ih teraju na tezak fizicki rad. To je nevladina organizacija, a kao posetilac mozete videti slonove, hraniti ih i za dodatnu cenu se kupati sa njima. Nema nikakvih tacaka tipa cirkusa i jahanja slonova. Ne znam da li su prikupili sredstva da ograde prostor kako bi slonovi mogli slobodno da se setaju sami, to im je namera. Kada sam ja bio bili su vezani radi sigurnosti posetilaca kada nisu u drustvu svog vodica. Vodici provode ceo dan sa njima, to im je jedini posao. Jedan covek po slonu. Mnogi slonovi su slepi tamo. Neki stari parovi imaju porod, kada sam bio bila je samo jedna beba, sada mislim da ima vise. Stvarno lepo mesto sa plemenitim ciljem koji treba da se podrzi. Moze se ostati i kao volonter nedeljama i mesecima. A sve rade stapom i kanapom jer nemaju veliku podrsku od vlade, zavise od donacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2013 Izvinjavam s e zbog materijalne greške - ne postoji voz od Luang Prabanaga (dopisujem se istovremeno s Milošem na Skajpu o Laosu i eto šta se desi), nego, naravno, od Čang Maija do BKK Od severa, u svakom slučaju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2013 preko koje agencije kupiti karte za voz? da li je ova ok http://www.thailandtrainticket.com/ ? nisam najbolje shvatio kakva je situacija sa klasama....koliko vidim prva klasa je za 2 osobe po kupeu ali se pominje lower berth i upper berth. Kakva je razlika? inace prva klasa je iskljucivo sa klimom, da li je moguce iskljuciti je ako bude prehladno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2013 preko koje agencije kupiti karte za voz? da li je ova ok http://www.thailandtrainticket.com/ ? nisam najbolje shvatio kakva je situacija sa klasama....koliko vidim prva klasa je za 2 osobe po kupeu ali se pominje lower berth i upper berth. Kakva je razlika? inace prva klasa je iskljucivo sa klimom, da li je moguce iskljuciti je ako bude prehladno? Druga klasa je sasvim solidna, trecom klasom nemoj ni pod razno! ok je samo za krace relacije( a nije velika razlika u ceni)..Karte je najbolje da uzmes sam na zeleznickoj...ili da uzimas spavaca kola ( donji i gornji lezaj).. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2013 Koliko dana da racunam da posetim Ratchaburi i Kanchanaburi? Ne nesto preterano detaljno, jer ni nemam puno vremena, ali da se vide neke glavne stvari tipa Erawan i tako to... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2013 preko koje agencije kupiti karte za voz? da li je ova ok http://www.thailandtrainticket.com/ ? nisam najbolje shvatio kakva je situacija sa klasama....koliko vidim prva klasa je za 2 osobe po kupeu ali se pominje lower berth i upper berth. Kakva je razlika? inace prva klasa je iskljucivo sa klimom, da li je moguce iskljuciti je ako bude prehladno? Druga klasa je sasvim solidna, trecom klasom nemoj ni pod razno! ok je samo za krace relacije( a nije velika razlika u ceni)..Karte je najbolje da uzmes sam na zeleznickoj...ili da uzimas spavaca kola ( donji i gornji lezaj).. Nisam baš bio najpreciznijie Planiram da uzmem onaj voz što ide u 19:30h iz BKK a stiže oko 7h u Surat Thani. Naravno uzeo bih spavaća kola. Da li je prva klasa dvokrevetna? Tj da li ću imati poseban kupe ako uzmem 2 mesta u prvoj klasi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2013 Koliko dana da racunam da posetim Ratchaburi i Kanchanaburi? Ne nesto preterano detaljno, jer ni nemam puno vremena, ali da se vide neke glavne stvari tipa Erawan i tako to... 2 dana Kanchanaburi, 1 dan Ratchaburi Pored Erawana, odi obavezno u taj Tiger Temple ... super je taj bliski kontakt sa tigrovima ... naravno most na reci Kwai i sve ostalo A iz Bangkoka obavezno jednodnevni celodnevni izlet u gradic Ayutthaya ... fenomenalna je ta zaostavstina iz perioda ovog nekada mocnog kraljevstva! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2013 Nije 3 klasa toliko zla, moze na toj klupi fino da se spava Loknasta je upoznata sa vagonima i klasama http://putesestvija-putujuceg-zvrka.blogspot.com/2012/12/dan-3-izlet-i-voz.html (ovo je nesto interno, sorry) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 Nije 3 klasa toliko zla, moze na toj klupi fino da se spava Loknasta je upoznata sa vagonima i klasama http://putesestvija-putujuceg-zvrka.blogspot.com/2012/12/dan-3-izlet-i-voz.html (ovo je nesto interno, sorry) hahhaaha:)) ako, ako nista onda, Helen, idemo iz Sangaja za Peking lll klasom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2013 Da li je smestaj za Bangkok/Chang Mai/Phuket bolje bookirati online ili tamo na licu mesta pregovarati sa vlasnicima? Idem sredinom januara... I da li ima neka tema o smestaju na Tajlandu, prvenstveno Bangkok posto ne mogu da nadjem, a vidim na netu da su cene dosta visoke? Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2013 da li ima neka tema o smestaju na Tajlandu https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=4284.0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2013 Da li je smestaj za Bangkok/Chang Mai/Phuket bolje bookirati online ili tamo na licu mesta pregovarati sa vlasnicima? Idem sredinom januara... I da li ima neka tema o smestaju na Tajlandu, prvenstveno Bangkok posto ne mogu da nadjem, a vidim na netu da su cene dosta visoke? Pozdrav! Mogu da preporučim za Čang Mai nešto što je najjeftinije što sam ja letos našla a izuzetno je pristojno. Cena je 4 $ za dorm, hostel se zove Walk In, a ovo im je mejl. Možeš bukirati i mejlom jer ipak ideš usred sezone, a cena je fiksna. Ne mogu sad da nađem u kojoj ulici se nalaze ali su u jednoj od glavnih, unutar zidina. Ako se odlučiš za njih, neka te ne zbuni što se u hostel ulazi kroz prodavnicu odela EDIT: Cena budžet smeštaja su 10-12$ ali uz malo traganja na licu mesta, može da se nađe i jeftinije, i to dosta jeftinije. Sad, nezgodacija je što ćeš biti tamo kad je prepuno turista, ali verujem da može da se iskopa. Ne bih preporučila to traženje preko sajtova, osim ako ti neko ovako ne da preporuku i uputi te konkretno. Moje iskustvo je da mahom skuplji hosteli imaju svoje sajtove. Mada, pogledaj preko neta Hi Hostels i Youth Hostels, dorm je kod njih bio 5-7 $ svugde na Tajlandu. Ako nađeš da ti odgovara, kod njih bi morao i da bukiraš unapred jer je vlika navala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2013 moze li mi neko reci kakvo je stanje sa padavinoma na tajlandu. Idem za dve nedelje, 3 dana bangkok i posle toga idem na phuket, posto imam 12 dana razmisljamda 6 budem na phuketu a 6 na samui ili phangan ali me malo brine sto je tamo kisna sezona u decemebru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2013 Tebe je neko baš prevario. Od novembra do februara/marta je top sezona u celoj jugoistočnoj Aziji jer je tada suva sezona. Kišna sezona se završava krajem oktobra a od marta već kreću velike vrućine. Sad stvarno, pa neka se ljuti ko hoće: da li ljudi zaista ne mogu da pitaju Gugl oza vakve stvari? Mislim, ovo je elementrana neobaveštenost o zemlji u koju se putuje, o čitavom regionu zapravo. Odjavljujem se da se ne bih više nervirala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2013 Evo google kaze sledece: October - December frequent showers (not monsoons) come in October, and last until sometime around mid December, when the Samui weather generally clears up with extended periods of dry and often sunny weather. Water sports enthusiasts should note that the sea can get rough at this time, and visibility can be affected. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2013 Evo google kaze sledece: October - December frequent showers (not monsoons) come in October, and last until sometime around mid December, when the Samui weather generally clears up with extended periods of dry and often sunny weather. Water sports enthusiasts should note that the sea can get rough at this time, and visibility can be affected. Ponekad i u Srbiji u aprilu padne sneg. Ponekad. Ali to ne znači da je u aprilu u Srbiji zima. Ajd u pivo (ali moraš da skokneš i do Nepala jer ja ne mogu ponovo na Tajland pošto nemam dovoljno stranica u pasošu), dakle, kladimo se u pivo da ćeš imati fenomenalno vreme, kao što je skoro uvek u decembru u suptropskom pojasu Kratke kišice se ne pikaju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 Hajde onda jos jedan savet posto vidi da ih imas mnogo :)Idem u bangkok i na phuket. Ima placen prevoz i smestaj u bkk, ostaje mi da na licu mesta nadjem i platim smestaj na puketu. Pitanje je da li da nosim kes ili karticu ili kako je najzgodnije. Malo mi je nezgodno da nosim silne pare svuda sa sobom a opet nemam pojma koje su provizije za podizanje gotovine sa kartice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2013 Hajde onda jos jedan savet posto vidi da ih imas mnogo :)Idem u bangkok i na phuket. Ima placen prevoz i smestaj u bkk, ostaje mi da na licu mesta nadjem i platim smestaj na puketu. Pitanje je da li da nosim kes ili karticu ili kako je najzgodnije. Malo mi je nezgodno da nosim silne pare svuda sa sobom a opet nemam pojma koje su provizije za podizanje gotovine sa kartice Pisano je negde o tome, a ja sam sad zboravila. Uglavnom, provizije su prilično velike na svkom ATM-u (bilo je nešto 4-5 $ a imaš limitiranu sumu koju možeš da podigneš), ali postoje dve banke koje ne naplaćuju provizije. Za nazive tih banaka, pretraži malo forum ili će se neko setii gde je pisano o tome (možda čak i na ovoj temi), a može i na Guglu da se nađe, ukucaj how to avoid ATMs fes in Thailnd ili nešto tako, avoiding fees, i izbaciće ti gomilu stranica, a sve imaju isto objašnjenje, tj. navode te dve banke. No, iu tom slučaju imaš najverovatnije proviziju tvoje banke u Srbiji, pa se raspitaj i za to (moja recimo uzima čak 5 evra po svakom podizanju!). Sve u svemu, keš je zakon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2013 Video sam te teme ali to su koliko se secams tari neki postovi pa sam mislio da se situacija malo promenila. Predpostaio sam da je kes najbolja varijanta ali sam ipak hteo da proverim, nekako mi je sigurnije da nosim karticu nego kes ali boze moj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2013 Ja idem na Koh Tao na 2 meseca u aprilu iduce godine na ronjenje (dive internship), pa ako neko bude bio u blizini neka se javi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites