Posted December 1, 2014 (edited) Hvala na informacijama "iz prve ruke". Izgleda malo skuplje sav taj smeštaj na Koh Lipe-u. Ali upravo deluje kao ono što nama treba: par dana za odmor na plaži, bez žurki, opijanja, tone stranaca koji šetaju unaokolo. Beli pesak, thai nudle, nekoliko hladnih piva, zvuk talasa - i rešena stvar! E, kad se završi ta faza opuštanja na plaži, onda pravac Burma i počinje ono što najviše volim - cimanje i aktivan odmor! 8) A, jel bio neko u arhipelagu jugoistočno od Koh Lante? Tamo su ostrva: Koh Mook, Koh Ngai, Koh Kradan.Nok air ima jeftine letove do grada Trang (sa uračunatim transferima do samih ostrva) ... Edited December 1, 2014 by Nightwatcher Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2014 Hvala na informacijama "iz prve ruke". Izgleda malo skuplje sav taj smeštaj na Koh Lipe-u. Ali upravo deluje kao ono što nama treba: par dana za odmor na plaži, bez žurki, opijanja, tone stranaca koji šetaju unaokolo. Beli pesak, thai nudle, nekoliko hladnih piva, zvuk talasa - i rešena stvar! E, kad se završi ta faza opuštanja na plaži, onda pravac Burma i počinje ono što najviše volim - cimanje i aktivan odmor! 8) A, jel bio neko u arhipelagu jugoistočno od Koh Lante? Tamo su ostrva: Koh Mook, Koh Ngai, Koh Kradan.Nok air ima jeftine letove do grada Trang (sa uračunatim transferima do samih ostrva) ...bio sam u trangu, mnogo simpaticno mesto..cela ta rivijera nije turisticki provaljena, tako da stranaca ima malo, navise turista cine tajci..na ostrvima nisam bio.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2014 Evo, bila sam ipak na Koh Samedu. Šta se desilo - ništa Kako je bilo?Kada smo stigli na ostrvo (normalnim, ne turističkim brodom koji vas vozi direktno na plažu najbližu vašem smeštaju), iskrcani smo na jedno od glavnih pristaništa, čijeg imena sada ne mogu da se setim.Vozili smo se u prikolici nekog otvorenog džipa (to je tamo taksi) jedno pola sata (30baht po osobi) do plaže Wongduan gde smo bili smešteni i tokom tog puta smo shvatili da je ostrvo toliko prljavo, što svo zelenilo i prirodu baca u senku. Zato smo rešili da ne mrdamo sa Wongduan plaže, i nismo imali nikakve susrete sa bandama itd.Kada bismo nekad zamolili lokalce da nam pogledaju stvari jer idemo na kupanje ili smo na masaži, uvek su govorili da ne brinemo jer na Koh Samedu nema problema sa lopovima... Često su nam stvari (aparat, novac, telefon) ostajali na plaži dok smo se kupali i uvek je sve bilo na broju. Ostrvo, kao što rekoh, iako je u pitanju nacionalni park (!!!!) i iako se plaća 5 evra ulaz na njega je užasno prljavo, makar taj deo koji smo mi videli u prolazu do našeg smeštaja.. a put je bio prilično dug.Videli smo da se mnogi turisti iskrcaju direktno na svoju plažu sa prtljagom i nikada verovatno ni ne vide ostatak ostrva, već samo plažu (koja je stvarno DIVNA) otuda možda priče kako je Samed fantastičan i divan.Inače se do ostrva stigne relativno brzo i jeftino iz BKK (metro + mini bus + tuktuk + brod + taksi). Moja preporuka, ako vam treba odmor... iako nije baš jeftino kada se uporedi sa BKK (hrana, smeštaj). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2015 (edited) Može neka preporuka za smeštaj u BKK? Za Phangan već imam od kolege bam-bam-a Za BKK sam našao neke, tj mnogo stanova preko air bnb, oko 40 eura dan (ceo stan), u tom nekom delu zapadno od reke (nisam bio nikada pre, to je valjda centralni deo ) Ima naravno mnogo hostela i reviewa, ali šta znam znači mi uvek više neki savet od nekoga sa ovih prostora Edited January 3, 2015 by samsung Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 Sto uopste trazis stan? Bacanje para ako samo turisticki ides.Ako ides na Khao San, ja bih preporucio hostele Khao San Immjai i Nap Park. 7-8e nocenje (sto je standard za hostele u BKK), ali oba su novije gradnje i sve je jako fino sredjeno i uredno. Immjai ima i neki mali dorucak ukljucen u cenu (tost, dzem, caj, kafa itd), sto je fin bonus, a oba su blizu Khao Sana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 Sto uopste trazis stan? Bacanje para ako samo turisticki ides.Ako ides na Khao San, ja bih preporucio hostele Khao San Immjai i Nap Park. 7-8e nocenje (sto je standard za hostele u BKK), ali oba su novije gradnje i sve je jako fino sredjeno i uredno. Immjai ima i neki mali dorucak ukljucen u cenu (tost, dzem, caj, kafa itd), sto je fin bonus, a oba su blizu Khao Sana.Slažem se sa tobom, i ja mislim da je bacanje para,Samo kada je moja porodica dolazila pretprošle godine, i kada smo se smestili u Khao San road, oni nisu mogli da podnesu atmosferu u tom hostelu i tražili su da budu smešteni u nešto bolje. Nisam ih odveo u najjeftinije, nego u ono neki od 300 do 500 THB..Veliki šok im je bio, Tetku (42 godine) je počela panika da hvata. To su sve ljudi koji su putovali, doduše nikada ne u Aziji. Verovatno ona sparina i ona gužva, čoveka natera da "pošizi", Tako ako samsung prvi put ide u Bankok, neka potroši na bolji smeštaj, čisto da preživi tu vremenku razliku i da bi se komfornije osečao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 Sta znam, ja sam u Bangkok stigao sa mojim caletom od 65 godina i nije mu nista bilo (onda smo se rastali i on putovao po Kambodzi, ja po Tajlandu), tako da ne bih rekao da to ima veze sa guzvom i vrucinom, vec sa tvojom tetkom.Mislim, realno, nije bas KSR mesto za porodicni smestaj, onda i ima smisla da se iznajmi stan pa se to raspodeli na vise ljudi. Ali ako putujes sam, logicno da ces da ides na sto jeftiniju opciju, odnosno, hostel. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 (edited) ako putuješ sam zar nije logičnije da se osečaj bolje i komfornije? Edited January 4, 2015 by Duya -bezobrazluk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 (edited) Nek covek odseda u opciji koja mu najvise odgovara, trazio preporuke za smestaj i dobio ih je. Samo kazem da individualan dozivljaj tvoje tetke ne predstavlja neko generalno pravilo, cak ni medju starijom populacijom. Meni je logicnije da ne placam 40e nocenje, ako mogu normalan smestaj da nadjem i za 5x manje. Edited January 4, 2015 by Duya Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 ma ti hosteli na khao sanu uopste nisu jeftini za ono sto nude...sem nekih koji su bas zavuceni, i malo turista i moze da ih nadje, ovi ostali prilicno "deru" , u odnosu na regularne hotele na nekim drugim lokacijama, koji su mozda skuplji 5-10 evra, al zato imas mnogo veci nivo usluge...na kao sanu i ulicama oko njega se placa lokacija..ali nije to problem...nego sam u zadnjih mesec dana citao, a i cuo od drugarica i drugara sto zive po bankoku, da panduri dosta drkaju turiste na odredjenim lokacijama..izvlace cak iz taxija, ne samo na ulici da startuju, traze pare, rade testove na drogu na licu mesta, pa oce da ti uvale nesto, ako im ne platis..to se desava u policijskim distriktima thong lo i lumphini park...mozda bi trebalo razmisliti o tome da li treba odsedati u tim oblastima dok ne prodje ta frka...to je kraj oko sukumvit-a, i silom...za sad se tako nesto ne desava u centru ( istorijskom), oko palate, kao san i taj deo, china town, surasak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Prozborio bih malo o Kambodzi. Ovde sam vec tri meseca i, iskreno, prokleto je sjajno.Ako imate pitanja oko smeshtaja vize obilaska manje vishe svega, javite se. Ne stizem da prochitam sve, jer kradem net sa posla, pa mi ne ide bas Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Ja sam bila prošlog meseca kratko u Kambodži i Tajlandu i bilo sam šokirana koliko oni zapravo ne pričaju engleski, pa čak i mladi ljudi, u velikim gradovima, posebno u BKK. Ima li nekog objašnjenja za ovo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Prozborio bih malo o Kambodzi. Ovde sam vec tri meseca i, iskreno, prokleto je sjajno.Ako imate pitanja oko smeshtaja vize obilaska manje vishe svega, javite se. Ne stizem da prochitam sve, jer kradem net sa posla, pa mi ne ide bas Ej sumadinac, gde si u Kambodzi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Ja sam bila prošlog meseca kratko u Kambodži i Tajlandu i bilo sam šokirana koliko oni zapravo ne pričaju engleski, pa čak i mladi ljudi, u velikim gradovima, posebno u BKK. Ima li nekog objašnjenja za ovo? Pa, dobra moja, nisu imali kad da nauche. Ako krenemo sa krajem vijetnamskog rata, pol pot je ubio jednu trecinu stanovnishtva (politichke protivnike, uchenjake,ljude koji pricaju vise jezika od maternjeg kmerskog, ljude koji su ikad izashli iz kambodze, ljude koji nose naochare, ljude koji "izgledaju pametno") pa onda napad od Vijetnama pa nakon toga, cimanje i unutrashnji nemiri, do devedeset osme zapravo. dobili su struju u Pnom Penu (celom glavnom gradu) tek 2006. Tako da su ok po pitanju stranih jezika, ili bar ekipa koju ja znam ovde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Ej sumadinac, gde si u Kambodzi? Dje ce shumadinac biti no u glavni grad U Pnom Penu sam vec nekih par meseci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Ja sam bila prošlog meseca kratko u Kambodži i Tajlandu i bilo sam šokirana koliko oni zapravo ne pričaju engleski, pa čak i mladi ljudi, u velikim gradovima, posebno u BKK. Ima li nekog objašnjenja za ovo? tajland nikad nije bio kolonija, pa nisu imali kulturu ucenja stranog jezika...i u pravu si, tesko im ide...pa kao i masi evropskih naroda..italijanima, spancima itd..za kambodzance se bas i ne bih slozio, sumadinac je naveo razloge, ali ljudi se trude, i dobro im idu jezici... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Hvala za savete za smeštaj Ovo za rentiranje stana sam mislio ako nas ide 3,4, pa ispadne isto veoma jeftino, dobija se stan za 30,40 eura. Neku deljenu sobu u hostelu svakako ne bih, kada sa dvoje ljudi koje znam delim sobu pa jedan hrče, a gde sa 15, uh Staviću na spisak sve opcije u tom starom delu grada koje sam sakupio, odabrati jedan, rezervirati čisto da bude nešto za prvih par dana, a posle ako ne valja tražim/o dalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Pa, dobra moja, nisu imali kad da nauche. Ako krenemo sa krajem vijetnamskog rata, pol pot je ubio jednu trecinu stanovnishtva (politichke protivnike, uchenjake,ljude koji pricaju vise jezika od maternjeg kmerskog, ljude koji su ikad izashli iz kambodze, ljude koji nose naochare, ljude koji "izgledaju pametno") pa onda napad od Vijetnama pa nakon toga, cimanje i unutrashnji nemiri, do devedeset osme zapravo. dobili su struju u Pnom Penu (celom glavnom gradu) tek 2006. Tako da su ok po pitanju stranih jezika, ili bar ekipa koju ja znam ovde.Rekoh, posebno u BKK. Kad se uporedi Kambodža sa Tajlandom, oni su još i super. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 tajland nikad nije bio kolonija, pa nisu imali kulturu ucenja stranog jezika...i u pravu si, tesko im ide...pa kao i masi evropskih naroda..italijanima, spancima itd..za kambodzance se bas i ne bih slozio, sumadinac je naveo razloge, ali ljudi se trude, i dobro im idu jezici...Mislila sam da je drugačije uglavnom jer poznajem ljude iz Srbije koji su super plaćeni da u Bangkoku predaju engleski.. Zato sam imala ideju da im je to važno i da uče...U zaseocima u Kambodži naravno da nisam očekivala da pričaju, ali kad u najvećem parku u Bangkoku vidim ljude od tridesetak godina kako džogiraju ili piknikuju, priđem im nešto da pitam a oni ni da beknu, to mi je već bilo čudno.S druge strane, klinka od 7-8 godina koja je pomagala u nekom sumnjivom "restoranu" u neasfaltiranoj ulici u Kambodži pričala ko native speaker. Kad sam je pitala gde je naučila rekla je u školi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 izvlace cak iz taxija, ne samo na ulici da startuju, traze pare, rade testove na drogu na licu mesta, pa oce da ti uvale nesto, ako im ne platis..to se desava u policijskim distriktima thong lo i lumphini park...mozda bi trebalo razmisliti o tome da li treba odsedati u tim oblastima dok ne prodje ta frka...to je kraj oko sukumvit-a, i silom... E do k. Za sada favorit mi je bio Saphaipae Hostel u Si Wiang ulici ispod Silom roada. Sve mi je od njega na po 5,6km, stari deo palate, khao san road i to, china town, silom, sukuwvit road. Pa sam mislio da je dobar startnig point za istraživanje BKK-a. Inače, ako nekoga još zanima, privatna dvokrevetna soba je 17 eura. Možda mnogo za BKK standarde, ali šta znam, bar ovako preko neta oni hosteli u shared sobama oko khaosan nema ispod 10 eura. A ovo je isto hostel ima zajedničke prostorije i sve te prednosti hostela, a ipak imam svoju sobu sa kupatilom i klimom, friziderom.. Ako me ne uhapse tamo ću 90% biti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 ja spavala u ovom hostelu: www.loftel22bangkok.comsve je super osim što nema kuhinju... ali u bkk je hrana svuda oko tebe tako da to i nije neki problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Hvala urednice, sviđa mi se i ovaj Slična je lokacija, samo još bliži starom delu, a i cene su tu negde. Bili ste u Twin/Double ili zajedničkim sobama? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 u double. soba je ok (na slici deluje manja, u stvarnosti je OK), sve što treba je tu, a meni najvažnije - čisto je sve. kupatila su isto super, čista u svakom trenutku. ima i sladak roof top koji služi kao dnevna soba i dole kafić, mada cene nisu baš nešto pa smo ga izbegavali.za transport do palate npr predlažem ti one njihove brodove za javni prevoz, jedna linija prolazi baš blizu hostela a doživljaj je neverovatan. stalno voda zapljuskuje, podižu i spuštaju non stop neke najlone da se zaštite putnici, a usput se vidi lifestyle bangkoka na vodi. pritom, karta je nešto smešno jeftina bila za vožnju koja i nije jako kratka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Hvala na info, ovaj hostel izbija na prvo mesto,a i dalje je od onog dela grada gde će da mi nadju drogu Kada te već ispitujem, još i ovo, cene sa sajta 900bht za double, to je to? I da li ste rezervisali, plaćali preko sajta hostela ili neki posrednik, booking.com Itd? (zahvaljujem unapred, da ne pišem posle još jedan post sa 'hvala' ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 (edited) Platili smo preko bookinga i bilo je nešto malo jeftinije nego na sajtu. Oko 20 evra za double room, za oboje dakle.Nema na čemu Edit: nema ni frižidera u sobi, možda je tebi to važno...Nama to nije posebno smetalo jer je odmah pored hostela "seven eleven", pa smo tamo kupovali kad nam šta zatreba za piće. Hvala na info, ovaj hostel izbija na prvo mesto,a i dalje je od onog dela grada gde će da mi nadju drogu Kada te već ispitujem, još i ovo, cene sa sajta 900bht za double, to je to? I da li ste rezervisali, plaćali preko sajta hostela ili neki posrednik, booking.com Itd?(zahvaljujem unapred, da ne pišem posle još jedan post sa 'hvala' ) Edited January 5, 2015 by golosina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites