Posted February 19, 2014 Oktopus kartica=busPlus Oktopus karticu dopuniš, posle plaćaš metro, autobus, taksi, feri, a može i u nekim prodavnicama da se plati sa njom (mislim da su sevnElevn prodavnice). Za metro imaš neki zanemarljiv popust. Karticu možeš kupiti na svakoj metro stanici. U autobusima treba da se ubaci tačan iznos cene vožnje, nema kusura, i tu je praktičnije imati karticu. Ima još solucija http://www.mtr.com.hk/eng/tourist/tourist_products.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2014 a ja cu biti u HK 1. i 2.aprila,iskrcavam se s broda 2og....i planiram da se tu noc looodo provedem heheh...jel ima neko neke ideje za clubbing? vodim i koleginice sa broda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2014 Ne znam da li je vec neko predlozio ovaj smestaj u Macau: 澳门文华客栈 San Va Hotel,Macau u "Ulici Srece" . Mesto koje ce vam definitivno ostati u secanju. Ubedljivo najjeftinija opcija u Macau, i najraspadnutija (ali raspadnuto sa shmekom) link Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2014 Super izgleda, kakve su cene, recimo manja soba za dvoje? Da sam sebi odgovorim, cene su 15-20-ak dolara bile 2011 kada je postavljeno na sajt, a Nikodijevic moze da napise kakve su sveze cene. Hvala ti na ovome mnogo, ja sam ultra fan Vong Kar Vaija, a 2046 mi je njegov omiljeni film. Tako da je ovo mesto sada na mojoj listi za pod obavezno! A kad vec pricamo o Makau, ima jedan beogradski bend istog imena, a ovo im je najpoznatija pesma: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2014 Ljudi,nesto danas pratim ovaj let za HK preko Abu Dhabia,tim letom idem,danas je kasnio preko 90 minuta iz Beograda,sto znaci da kasnim na sledeci let,necu da se nerviram,a ni da baksuziram,pitam vas,sta ciniti ako se koji slucajem desi,jer pauza je 1h 25 minuta.leteo sam sa presedanjem,uvek je bilo sve ok,nesto razmisljam,sa sta ako se desi.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2014 Ako su ti vezani letovi, ne stigneš na jedan prebace te na sledeći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2014 Vezani,vezani.Hvala.Ne znam sto je danas toliko kasnio,a evo gledam sad iz Abu Dhabia kasni za Bgd,mada za povratak me bas briga,kad stignem,samo je odlazak bitan,nadam se da ce prici sve kako treba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 Postovanje, novi sam na forumu i trenutno nemam bas puno vremena za search Posto je tema HK treba mi informacija, za 2 dana imam let za HK iz Amsterdama, putujem sa srpskim pasosem bez vize na osnovu ugovora o bezviznom rezimu izmedju zemalja. Sada me interesuje gde mogu da apliciram za Kinesku vizu u HK posto cu par dana boraviti u HK i trebao bih posle da udjem u Kinu - Shenzhen konkretno. A u pasosu imam Holandsku radno boravisnu vizu inace. Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 Ako ces samo u Shenzhen i par dana, onda mozes na granici (prelaz Luohu) uzeti 5 dana... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 Ako ces samo u Shenzhen i par dana, onda mozes na granici (prelaz Luohu) uzeti 5 dana... Oke, a postoji li opcija za dobijanje neke duze turisticke vize iako nisam imao nijednu do sada preko neke agencije u HK? posto ne znam koliko cu se zadrzati tacno Shenzhen-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2014 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=7172.msg97577#msg97577 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2014 Da li neko zna kako da se regulise duzi ostanak od 14 dana u Hong Kongu, jel moguce otici do Makaa pa se vratiti sa novih 14 dana za boravak u HK? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2014 Zvanicno-pravno-legalno nije izvodljivo...ima se pravo na 14 dana u okviru 90 i kanda kompjuter bas broji to...da li automatski ili po zelji gospode na prelaze, ne znam... Izvesna osoba poznata redakciji, je konkretno zaustavljena iako je samo izlazila zbog overe kineske vize...svakako je pustena u HK, ali se nije zadrzavala 14 dana nego vratila isti...definitivno bi verovatno moglo da se "namoli" jos jedan ulazak, ali to opet nije duzi boravak u nekom pravom smislu... To je oko drugog dela pitanja, za prvi, mozda neko drugi zna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Ja bi ostao 16 dana, kako ta dva dana da regulisem, jel moze onda u samom gradu neki produzetak vize da se uradi? Javljajte ljudi :-\ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Ne znam kakav je konkretno razlog za 16, ali mislim da su ti sanse nikakve u samom gradu...ako su ti letovi tako razdvojeni, mozes da odes u Makao na 2-3dana i onda se vratis nazad - tako bi dosao do tih 16...naravno za slucaj, da ti nije obaveza da si svih 16 dana u HK... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 5, 2014 Jeste mi obaveza i zelja, zato ako imas neki predlog za resenje slobodno ostavi pozitivan komentar. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2014 Onako kako ti je UniQuE napisao ... ili: Okreni telefonom konzularno odeljenje kineske ambasade u Beogradu, pitaj sta ti oni predlazu za ciniti ... (pa nam napisi sta su ti odgovorili, jer verujem da sada mnoge interesuje) ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2014 Za građane Srbije dozvoljen je boravak u Hong Kongu 14 dana bez vize, ukoliko napustite Hong Kong i posle se ponovo vratite opet se daju 14 dana. Tako mi je rečeno preko telefona iz kineskog konzulata u Beogradu. Ako neko ima još kakve informacije slobodno neka ih podeli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2014 Mada se moze desiti to sto su rekli - to ipak nije istina, niti se moze na to racunati... Kljucni nedostatak je da je viza free 14 dana, ali u okviru 90 dana... Sistem je izbacivao poruku da se tih 14 dana "potrosilo" i za osobe koji su imale vise puta po dan-dva, a ne bas 14 u cugu (sto licno mislim da je jos gore i lakse za proveru)... Kao sto sam i na pocetku napisao, moguce je i da ce vas pustiti da se vratite, ALI... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2014 Da li znate kako je na aerodromu u HK kada se sleti, sta vas sve pitaju i traze? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2014 Prijatno, mada umeju da ohlade sa klimom zestoko Nista ne pitaju niti bilo sta traze...popunjava se onaj mali papiric, ali cak ne mora adresa na kojoj ce se biti ili slicno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2014 Evo i nas...nije nas bilo dugo,pa evo da kucnemo malo..bili smo u HK 10 dana u aprilu..sta reci..odusevljen sam gradom,atmosferom na ulicama,klopom,prirodom,pivom..jedno zaista prelepo putovanje,sve je proteklo u najboljem redu.Leteli smo preko Abu Dhabia,letovi na vreme,tajming savrsen.Kada smo sleteli,niko nas nije nista pitao,popunili smo imigracioni papiric,pogledali su pasos,i dali nam papiric na kom pise do kog datuma smemo da ostanemo.smestaj je bio ok,mada smo bili na 14-om spratu u zgradi mirador mansion,ali sasvim ok,privatna soba sa kupatilom.Obisli smo dosta toga,pocev od luke,avenie zvezda,victoria peak,setali,lutali ulicama,prelepi parkovi...klopali smo gde jedu lokalci,vrhunska klopa za malo para.Grad je cist,ureddno,kulturno,javni prevoz savrsen.Jedan dan smo isli u Macao,obisli smo Vetetion kockarnicu,pravo je zadovoljstvo setati izmedju stolova najvece kockarnice.stari deo grada podseca na Lisabon,ali je jako mali,guzva je velika..uvece smo se vratili nazad u HK,ponovo smo dobili nove listice u pasos na 14 dana.sve u svemu,jedno jako lepo i jako interesantno puttovanje koje ce zauvek ostati u secanju,i naravno moramo se vratiti.Ako ima neko da pita izvol'te. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2014 Bio u Hong Kongu početkom Juna i vratio se uspešno. Impresije i utisci su veoma pozitivni, to je druga planeta u odnosu na naše područje i rado bih se tamo vratio. Tokom svog dvonedeljnog boravka tamo uspeo sam da odem u Shenzen u kratki obilazak i poduži šoping na samoj granici sa HK gde mogu da se nadju dosta povoljne stvari uz usputno cenjkanje hehehe. Na aerodromu vas niko ništa ne pita ako dolazite kao turista već vam samo daju papirić do kog dana vam je dozvoljeno da ostanete, a svaki put kad izađete iz zemlje i ponovo se vratite dobijete novih 14 dana. Sam se uverio u to prilikom odlaska u Shenzen i Makau. Zaista jedno predivno iskustvo i prijatnost zbog promene sredine. Ukoliko nekoga nešto dodatno zanima uvek može da me kontaktira... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2014 Drugari, Jedno pitanje koje nije vezano za putovanje u HKG/Macau, no za slanje posiljki iz HKG/Macau-a Da li saljete posiljke odatle za Srbiju i koji je najjeftiniji servis i postoje li neka ogranicenja? (znam da je kod nekih posta zabranjeno slanje svega sto sadrzi bateriju u sebi) Iskljucio bih DHL/EMS/UPS/TNT - jer to je od 80 do beskonacno eur Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2014 Ne smem da tvrdim da je najjeftiniji, ali se redovno koristi i prilicno je pouzdano - redovna posta Hong Konga...mozda bih mogao da ti izbacim i cenu, ako mi kazes tezinu...Na drugi deo oko baterije ne mogu da odgovorim, ali ako nije frka valjda cu u ponedeljak ka tamo, pa mogu da pitam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites