Posted October 27, 2015 https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2015 Aj sto od botovanja ne mogu vise komentare na vesti u online novinama da procitam, nego krenuse i na moj omiljeni forum. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2015 Ja nisam baš siguran da je botovanje. Priče, koliko sam ih pročitao, deluju autentično, razlikuju se po stilu i po iskustvima. Osim toga, Gea nije u stanju ni da skrpi čestit sajt niti da nađe osobu koja će odgovarati na mejlove jednom dnevno (i to još na stranim jezicima!), a ni Terra nije mnogo bolja što se IT-ja tiče. Ne deluje mi verovatno da su u stanju da angažuju bota koji ume da sroči ovako verovatnu priču.Objašnjenje je, rekao bih, puno jednostavnije: kada proguglate "Terra travel iskustva" ili "Gea Tours iskustva", prvi pogodak je... Klub putnika, a slede TripAdvisor, ana.rs, Krstarica, i slično. Uzevši u obzir i negativity bias, tj. ljudsku tendenciju da najviše istakne negativna a ne pozitivna iskustva, deluje dosta prirodno da nezadovoljnici osećaju potrebu da se izjadaju na mestu kao što je ovo. S tim što je Tinche666, izgleda, samo paste-ovala veći deo mejla koji je uputila Terri. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2015 (edited) To je cijena slave.Zato je ogromna vecina novih postova na temu:- ostao sam/ostacu/sta ako ostanem duze od 90 dana u EU,- pljuvanje po Gea/Terra,- ovde je sranje pomozite mi da odem,- treba da putujem u xy grad, nadjite mi jeftin let/hotel i eventualno potraga za "prijateljicom" za put na temu "bili čiku" edit: naravno to budu jedini postovi doticnih osoba i nakon postavljanja pitanja 90% njih nestane a da se ni ne zahvale. Edited November 2, 2015 by ThirstyTraveler Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2015 To je cijena slave.Zato je ogromna vecina novih postova na temu:- ostao sam/ostacu/sta ako ostanem duze od 90 dana u EU,- pljuvanje po Gea/Terra,- ovde je sranje pomozite mi da odem,- treba da putujem u xy grad, nadjite mi jeftin let/hotel i eventualno potraga za "prijateljicom" za put na temu "bili čiku" edit: naravno to budu jedini postovi doticnih osoba i nakon postavljanja pitanja 90% njih nestane a da se ni ne zahvale. Apsolutno se slazem sa tobom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2015 Ja nisam baš siguran da je botovanje. Priče, koliko sam ih pročitao, deluju autentično, razlikuju se po stilu i po iskustvima. Osim toga, Gea nije u stanju ni da skrpi čestit sajt niti da nađe osobu koja će odgovarati na mejlove jednom dnevno (i to još na stranim jezicima!), a ni Terra nije mnogo bolja što se IT-ja tiče. Ne deluje mi verovatno da su u stanju da angažuju bota koji ume da sroči ovako verovatnu priču.Ни ја нисам сигуран, али не бих то тако олако искључио. Ангажовање бота и није тако комплексна ствар као ангажовање атентатора. Потребно је отприлике да ти мала од тетке зна на оне компјутере и да има петице из српског, па је замолиш да ти напише нешто. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2015 Evo onda da se razotkrijem i ja. Kao vrlo profesionalni bot i perfekcionista sam pet godina radio na što uverljivijem lažnom identitetu, kuckao postove, donirao pare za projekte kluba itd. tako da sada konačno mogu da krenem u kampanju i kažem par reči o svojim užasnim iskustvima sa Gea Tursom.Drskost preko svake mere; redovno buđenje telefonom u pola noći zato što kombi ipak stiže dva sata ranije nego što je dogovoreno, da bih potom naravno provodio tih dva sata plus još dodatnih sat i po na ulici čekajući ga jer stiže za pet minuta, eto samo što nije; zatim standardno cimanje na prelazima jer nemaju dozvolu ili šta već; zapravo skoro sve što sam pročitao u dosadašnjim kritikama "botova" mogu da potvrdim iz prve ruke, a i ono što ne mogu (npr. problemi koje je ona žena imala sa dečijim sedištem) mi isto uopšte nije teško da poverujem.Posebno se sećam jedne noćne vožnje za Budimpeštu, u kombiju smo samo: jedna devojka u srednjem redu, vozač koji joj se celim putem najeksplicitnije nabacuje, predlaže da je vodi u motel i šta ti ja znam iako od nje ne dobija nikakve signale osim opšte zgroženosti; i ja koji se pretvaram da spavam u zadnjem redu a zapravo se preslišavam šta sam sve naučio za 8 godina aikidoa pošto je sve delovalo kao da će mi konačno zatrebati u praksi (na kraju se ipak nekako smirio sam od sebe).Aha, da, ovo je zapravo tema o Terri, oni su možda generalno malo bolji ali isto prilično problematični sa pridržavanjem dogovorenih termina. U svakom slučaju već neko vreme kombi prevoz koristim samo u slučaju krajnje nužde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Evo ga jos jedan bot,koji ima 5 iz srpskog (Raymond - zezancija )Ни ја нисам сигуран, али не бих то тако олако искључио. Ангажовање бота и није тако комплексна ствар као ангажовање атентатора. Потребно је отприлике да ти мала од тетке зна на оне компјутере и да има петице из српског, па је замолиш да ти напише нешто.Zar bi se jedna ozbiljna agencija spustala na takav nivo da angazuje tako neke botove,da po raznim forumima piskaraju takve domace zadatke? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Evo ga jos jedan bot,koji ima 5 iz srpskog (Raymond - zezancija )Zar bi se jedna ozbiljna agencija spustala na takav nivo da angazuje tako neke botove,da po raznim forumima piskaraju takve domace zadatke?Da, svakako.To je najjeftiniji način. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Umesto da grade imidz na svom delu,oni bi da angazuju neke da im na taj nacin "pomazu".Al su ozbiljni onda... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2015 Mislim da brojna svjedocanstva o kojekakvim incidentima i problemima dovoljno govore o tome koliko su neozbiljni i jedni i drugi.I vi napraviste nauku od toga, kao da treba posebna skola za pisanje posta u kom se neko pljuje pa moraju da se angazuju botovi. Mozda je nekome iz konkurentske firme samo bilo dosadno na poslu, ko zna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2015 Pre svega sam mislio na nacin pisanja i zgrozavanja nad iskustvima. Vise puta sam koristio usluge i jednih i drugih (naravno, krajnja nuzda je u pitanju), svaki put je bilo manjih ili vecih problema.Ono sto me fascinira je zgrazavanje, iscudjavanje, sokiranje putnika koji su ovde preneli iskustva...Kao da se svaki put vozila Emilija Popadic (Svetlana Bojkovic u Boljem zivotu).Od ljudi koji zive ili su ziveli u Srbiji ipak ocekujem neki nivo prilagodljivosti situaciji. Kad si u Srbiji, ne ponasas se kao da si u Norveskoj. Svaku zemlju odlikuje drugaciji nivo pruzanja usluga i generalno odnosa prema klijentu. Sta sad...inace je u Srbiji na svakom koraku vrhunska usluga, pa je sokantno sto prevoznici mute gde stignu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2015 Nemoj da provociraš. Nismo u Norveškoj, ali to ne znači da treba da ćutimo i trpimo bezobrazluke firmi koje zloupotrebljavaju svoj (skoro) monopolski položaj. Ako ne budemo zahtevali od njih da se poboljšaju, očito se neće poboljšati sami. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2015 Vidim sve se poboljsavaju zbog ostrih kritika. Nije provokacija, nemoj to tako gledati. Kako sve ostalo, tako i kombi prevoz...stvar mentaliteta i nece se promeniti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2015 Moram da kazem da mi je Terra travel prakticno spasila zivot. Izgubio sam direktan avion iz Varsave za Beograd, pa sam morao preko Bermudskog trougla (citaj presedanje sa aviona u kombi u Budimpesti ). Ispostavilo se kao odlicna odluka.Vozikali smo se po Budimpesti jedno sat i po da pokupimo sve putnike, ali bar je moje iskustvo bilo da je vozac bio jako snalazljiv i uvidjavan (zove se Ljutko). O tome da je ovo ubedljivo najbrzi nacin da se stigne do i od Budimpestanskog aerodroma da ne govorim.Verovatno nisu najbolji kada je je potrebno pruzanje specijalnih usluga poput sedista za decu razlicitih velicina, to je moguce, ali sto se tice nacina voznje, brzine i potrebe da se ide u wc i slicno, ne mogu nista da zamerim. Za jednog samostalnog putnika idealno.Sto ljudi, sto cudi, siguran sam da nisu ni svi vozaci ni sluzbenici/e za telefonom isti, ali moje iskustvo je toliko bilo dobro da ovaj prevoz ubedljivo pobedjuje njakanje na granici koje sam prozivljavao iduci vozom ili autobusom, kao i cekanje polaska sledeceg prevoza iz Budimpeste sa ogromnom torbom jer se iduci busom ili vozom mora krenuti dan ranije iz Novog Sada da bi se stiglo na vreme.Hahaha, sada vidim da i ja zvucim kao bot, ali koji agituje za Terra travel Mozda je moj dozivljaj subjektivan, jer sam bio u panici zbog izgubljenog leta, pa sam bio srecan sto su mi spasili puno novca, vremena i zivaca i sto sam stigao odmoran i na vreme sutradan na posao, ali hej, svi dozivljaji su zapravo vrlo subjektivni. Ni za sta ne postoji stopostotna garancija, pa ni ovde, s obzirom na jadnu uslugu koju dobijamo u ovoj zemlji na svakom koraku, ovo je bilo za mene daleko iznad proseka.Sto kaze Cane iz Partibrejkera: Da li verujes meni ili mislis svojom glavom? Mislite svojom glavom, to sto je nekome bio dobar ili los dozivljaj, ne znaci da ce biti i vama isto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2015 Ljudi, ja sam išao Terra Travelom do aerordom u Budimpešti u oktobru i samo imam reči hvale za njih!!!! Sjajni su. Usluga, komunikacija sa osobljem preko telefona, vozači sjajni, vozila su udobna ma sve!!! Ažurni su i fini, za razliku od nekih druGih znate već... Svaka preporuka!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 19, 2015 Takodje pozitivno iskustvo, isla do Sarajeva i nazad u februaru ove godine i sve je ispalo kako treba tako da sam sa njima isla i do Budimpeste i nazad mesec dana kasnije i nemam zamerki ... Ponovo bih putovala sa njima ako bude potrebe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2016 Ja sam imala zaista pozitivna iskustva sa Terra travel ali ovo sad stvarno nema smisla. Uveli su mini buseve i sada moze da Vam se desi da umesto kombijem putujete autobusom sa 16 mesta i da cekate na granici u redu sa ostalim autobusima. Pa oni reklamiraju kombi prevoz, a to je velika razlika, jer onda ide kao putnicki auto. A da ne pominjem koliko onda traje skupljanje i razvozenje putnika! Putovala sam sa njima Beograd Budimpesta 8 sati! Sto ne kazu da se uveli autobuse nego kazu kombi prevoz? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2016 Pa,sudeci po tome raste im promet.Profit na prvom mestu,udobnost/lezernost putnika (putovanja) na drugom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2016 (edited) drugar je isao sa njima do beca, sredinom januara, dok je jos bilo hladno :)... i smrzao se ko picka, i tamo i nazad, kaze da uopste nisu palili grejanje u kombiju.... cisto da ne budu sve hvalospevi hhehe ja sam licno, sa njima uvek imao super iskustva, mada su se ona samo svodila na usluge pomoci kod viziranja...ali su mi bas izlazili u susret, posto je nekoliko putna bila urgent situacija ali eto vidis, izgleda da je u srpskom biznisu najteza stavka- odrzati kvalitet.. cim krene da kaplje kinta, odma se ljudi polakome... toliko se do sad malih biznisa zatvorilo iz tog istog razloga, a ljudi nikako da se nauce pameti, da sad vise nije kao nekad...jednostavno, ljudi su navikli da konzumiraju neku uslugu prevashodno zbog kvaliteta, ili cene, i cim se to promeni na gore, nema vise sentimentalnosti...prestaje se sa koriscenjem iste... jednostavno, veca je ponuda i to je to....nisi vise dobar, naci cu drugog, boljeg... Edited February 15, 2016 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2016 Želim da iznesem svoje negativno iskustvo sa organizacijom transfera preko terra-travela. Naime dana 19,02,2015 tačno u 03:10 sam sleteo u Budimpeštu odakle je kombi terra-travela krenuo za Beograd u 12:40, dakle posle tačno 9 sati i 30 minuta čekanja na polazak !!!! Pošto sam svestan da to nije privatni trasfer, bio sam spreman na čekanje od 2, 3 ili čak 4 sata na polazak kombija ali je 9 i po sati zaista nečuveno dug period. Transfer sam platio avansno, desetak dana pre toga, ali i pored toga, da sam tog jutra imao saznanje da ćemo krenuti tek posle 9 i po časova čekanja, organizovao bih sam sebi prevoz na kvalitetniji način makar autobusom do Segedeina ili vozom koji je pošao u 8 h ujutro za Beograd. A izabrao sam povratak preko Budimpešte pošto je to bio direktan let iz Lisabona, bez presedanja, dok je sletanje u Beograd podrazumevalo 5 sati čekanja u Frankfurtu na avion koji leti za Beograd..., eh da sam unapred znao da je tih 5 sati duplo manje nego čekanje na "munjevitu reakciju" za polazak sa aerodroma u Budimpešti. To je bilo prvi i poslednji put da koristim usluge trasfera ovako "renomiranih" kompanija, ubuduće ću, kao i do sada angažovaću nekog od prijatelja ili rodbine i nadoknaditi im troškove za prevoz do Budimpešte, ili ću čekati onih zanemarljivih 5 sati u Frankfurtu ako polećem iz Beograda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 29, 2016 Koristili smo nekoliko puta usluge ove kompanije i nijednom do sada nije bilo neprijatnosti. Međutim, upravo zbog loših iskustava ljudi koje znam, obično idemo dan ranije, da ne bi došlo do problema. Znam da to nema baš smisla jer onda možemo i vozom da idemo, ali 4h vožnje u odnosu na duplo više vozom učini svoje. Mada, sada kada se sjetim, jesmo jednom putovali 6.5h jer je bila velika gužva prije i poslije granice. Dok se ne pojavi neko drugo bolje rješenje, biraćemo manje zlo (sa drugom kompanijom imam lošije iskustvo). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2016 ja sam se vracala s njima s aerodroma u budimp. i kako vec desetak puta idem s njima,pitala sam ih unaprjed tko ce me cekati na aerodromu.vec dva puta zaredom su me slagali jer se nitko nije pojavio. i sad kad se zalim naravno da mi nista ne odgovaraju.. u odlasku bude sve ok,ali eto,ipak je teze i vaznije povratak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2016 Prekjuce sam prvi put putovao kombijem Terra Travela iz Budimpeste za BG. Pozitivno: voznja autoputem a ne nekim seoskim putevima, prijatan vozac, uz izbacivanje putnika na nekoj pumpi i u Subotici i pauzu od 20-ak minuta stigli smo za 4.5h. Negativno: Iako je sve rezervisano i placeno za 3 osobe 10 dana pred put, na spisku njihovog covjeka koji nas je docekao na aerodromu je bio samo jedan od trojice i to uz napomenu da tek treba da plati voznju. Sreca da kombi nije bio pun i da smo mi imali svu dokumentaciju i racune tako da nije bilo vecih neprijatnosti ali ovo je svakako jedan idiotizam i amaterski propust, pretpostavljam osobe koja radi u kancelariji u BG. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites