Followers 0

Beograd-Krakow (update)

16 posts in this topic

Pozdrav svima. Primetio sam da je već bila raspravljana ova tema u maju ove godine ali moram da pitam da li neko zna da li ima nekih novina u vezi autobuskim/železničkim prevozom na relaciji Beograd-Krakow (i nazad, naravno). Da li je jedina opcija (pored €600 karte u jednom pravcu Lufthanzom) presedanje u Budimpešti na drugi voz?

Hvala unapred!

Vule,ja sam bio u Krakovu za male pare,moj predlog je da ces morati malo da se iscimas,ali je dosta jeftino.Kupi kartu BG-BUDIMPESTA za 25 e povratnu,iz Budimpeste kupi povratnu Budimpesta-Brno(CZ) 15 e ja mislim,u Brnu kupis kartu za Cesky Tesin,to je grad na granici za Poljskom,povratna je 10 e,i kad dodjes u Cesky ili polsky tesin,posto to je grad na granici,pola je ceski,pola je poljski,samo predjes most,i u poljskoj si,posle nastavis 5-6 minuta pesice do stanice i uzmes kartu Polsky Tesin-Krakow za 5 e.I to ti je 60 evra ceo put,savetovao bih te da uzmes hostel Tom and Greg,za 13 evra ces imati i dorucak i veceru,a hostel je prelep,cist i oni su mnogo gostoljubivi a radnici su mi ispricali celu istoriju Srbije,i lepe dozivljaje iz Srbije.Nadam se da sam ti pomogao :)

Veliki Vuče, Pešta - Brno povratna je daleko skuplja od 15 EUR i košta 56,60 EUR. Postoji i opcija SparDay karte za 14 EUR u jednom smeru, ali broj ovih karata ograničen (treba kupiti ranije preko sajta MAV).

Ne mora se ići preko Češke, može do Bratislave (povratna Pešta - Bratislava 17,5 EUR), zatim do Žiline, pa iz Žiline do Zwardona (poljska pogranična stanica). Iz Zwardona ima voz do Katowica, odakle je već lako do Krakova. Komplikovano, da, ali svakako jeftinije nego preko Češke, kad se već ne može stići na bus Orangewaysa sa noćnog voza BG-Pešta.

što menjati milion vozova kad ti po meni lagano stižeš na autobus Orangwaysa u 7:00. Pošto smo se svi ovde na sajtu saglasili da taj noćni voz dolazi na vreme u Budimpeštu (iako u Srbiji zna da kasni i preko sat vremena), ne izlaziš na poslednjoj Keleti stanici. Izlaziš na predposlednjoj stanici Ferencvaroš, na koju voz treba da pristigne u 5:54. Znači imaš nešto više od sat vremena da pređeš ovu kratku deonicu između stanice i mesta odakle ti polazi autobus. boraros-lines1.jpg

Dobro uputstvo tavel! Znam da je ranije bila priča na forumu da se ne stiže, otkako voz ide sat vremena kasnije, ali ovo je odlična varijanta.

a da li može da se stigne na vreme u povratku? da li kasni autobus iz krakova?

voz sa ferencaroša ka beogradu kreće u 22,29h, a autobus iz krakova u budimpeštu stiže u 22h.

trebalo bi da stigneš!  Kada sam se ja vraćao iz Krakova, u Krakovu mi je bus kasnio vise od sat vremena, a u Budimpeštu je stigao jedno pola sata ranije, možda čak i više.

Hvala svima puno na preporukama!

Mislim da ću se odlučiti za lakšu varijantu - vozom do Budimpešte pa busom do Krakova.

Pa gde bi mogao da te izbaci Orange iz Krakova. Po redu voznje u 21:45 stize u Budimpestu, a voz za Beograd krece u 22:20, stim sto po redu voznje ne staje na Ferenkcvaros stanici... Kako izvesti ovo.

Pa gde bi mogao da te izbaci Orange iz Krakova. Po redu voznje u 21:45 stize u Budimpestu, a voz za Beograd krece u 22:20, stim sto po redu voznje ne staje na Ferenkcvaros stanici... Kako izvesti ovo.

Voz Budimpešta - Beograd STAJE na Ferencvaroš stanici! Polazak 22.29.

Vule, ja sam se skoro vratio iz Krakowa. Išao sam Fudeksom do Budimpešte, a od Budimpešte Eurolines-om do Krakowa. Fudeks kreće iz Beograda u 21:00 i tamo je u 03:00 a u povratku kreće iz Budimpešte u 23:00 i u Beogradu je u 05:00. Povratna karta je 40 evra. Staje na OrangeWays stanici, preko puta Nepliget stanice. To je autobus koji ide do Beča. Ide svaki dan čini mi se. Eurolines kreće iz Budimpešte u 06:30 i u Krakowu je u 14:30, u povratku iz Krakowa u 15:00 i u Budimpešti je u 22:00. Kreće sa Nepliget stanice i povratna karta je oko 30 evra. Idu samo sredom i subotom. Kao što možeš da primetiš trebaš da sačekaš 3 sata na tamo i 1 sat u povratku. Ne kažem da je to najbolji način ali eto još jedan od načina. Možeš i nekim kombi prevozom do Budimpešte (TerraTravel npr, cena povratne karte je 50 evra) a od Budimpešte OrangeWays ili Eurolines. Ili vozom kako je već predloženo. Sad ti izaberi.

Sta se desava sa Orange sajtom, ne mogu da kupim online kartu uopste.

Unsuccessful transaction!

Jel se to desavalo, krecem uskoro, plasim se da ne ostanem bez povratne karte, jer mi je sve isplanirano i unapred placeno. Sa karticom je sve uredu.

Izvinjavam se zbog prethodnog posta, trebalo je malo ukljuciti mozak  :-[

Stize se lagano, mi smo stigli 45 minuta ranije, cak moze i komotno do Keletija.

Sto se tice stanice FTC, stadion ispred kojeg staje autobus se radi, tako da ova slika sto je okacena ranije moze malo da zbuni. U glavnom, ide se samo pravo, mi smo seli u tramvaj koji sa druge strane raskrsnice, isli dve stanice ( u pravcu iz kog je i dosao autobus iz Krakova )... Posle odmah levo kroz neki parking i dolazi se na tesko uocljivo stajaliste Ferenkcvaros.

Karta Budimpesta - Beograd, obavecno u Beogradu ili na Keletiju, nikako u vozu, Cini mi se da Madjaro u vozu naplacuje 21evro do Subotice  ;)

Imam jedno pitanje koje je malo offtopic, ali zanima me znate li za neke tradicionalne a dobre restorane u Krakovu? Ili bilo kakve zanimljivosti koje nisu razvikane a ne smeju se zaobici?  :)

Cula sam da u Krakovu prave medovinu po nekom srednjevekovnom receptu  :pivoooo: