Followers 0

Ukinute vize za Mongoliju

91 posts in this topic

Не пратиш, Монголци су то одавно урадили :) Е сад, како иде процедура "дојаве" да су то и наши урадили... можда да пишемо мејлове монголском МИПу? :)

Не пратиш, Монголци су то одавно урадили :) Е сад, како иде процедура "дојаве" да су то и наши урадили... можда да пишемо мејлове монголском МИПу? :)

Za Mongoliju je zadužena naša ambasada u Pekingu i verujem da će ih vrlo brzo obavestiti jer sam stekla utisak da su izuzetno ažurni. Inače, u Mongoliji imamo počasnog konzula, Mongola, koji je naravo neka uticajna ličnost ovde. Pomišljam da mu pišem budući da sam od otpravnice poslova u Pekingu dobila njegove kontakte. Mada, meni bi to produženje trebalo za možda 3-4 dana, koliko da ne moram da sedam na voz do ruske granice već da se lagano dokotrljam na dva točka. Ima neko neku sugestiju?

Ovaj zakon kojim ratificiraju sporazum će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. A sam sporazum o ukidanju viza će stupiti na snagu tek 30 dana nakon prijema druge diplomatske note "kojom se strane međusobno obaveštavaju da su ispunjeni uslovi predviđeni njihovim unutrašnjim zakonodavstvom za stupanje ovog sporazuma na snagu".

Tekst sporazuma: http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/1627-14.pdf

Tako da mislim da neće to biti do 10. juna: prvo 8 dana da zakon stupi na snagu, pa da pošalju notu, pa da prođe 30 dana, potrajaće to.

Edited by Indigo

Hvala vam na informacijama. Za mene, skoro sasvim izvesno, nema šanse da se ovom prilikom okoristim bezviznim režimom, ali će ove informacije usrećiti barem četvoro putnika iz Srbije, za koje znam da su trenutno na putu ka Mongoliji :)

Pogubio sam se sa rokovima, Službenim glasnicima, notama, Skupštinama i ostalim birokratskim glupostima. Ajde onako ukratko - kada TAČNO stupa na snagu da možeš preći granicu i da ti ne treba viza (najprostije rečeno)?  :king:

Pogubio sam se sa rokovima, Službenim glasnicima, notama, Skupštinama i ostalim birokratskim glupostima. Ajde onako ukratko - kada TAČNO stupa na snagu da možeš preći granicu i da ti ne treba viza (najprostije rečeno)?  :king:

Партибрејкеру, а ми смо таман почели да се забављамо праћењем скупштинске процедуре и осталих урнебесно занимљивих ствари ;)

Кад Србија достави Монголију обавештење о ратификацији споразума. А за Монголију је како нам рече Снежана надлежна амбасада Србистана у Пекингу. Тако да би сад њих требало пратити и питати, или сајт монголског МИПа :)

Mesendzer ima pivo !!!

Samo ako je bir kold lajk tašta vju!

Ja u ovo ne verujem dok nema potvrde sa lica mesta. Da ne bude kao sa Brazilijom.

- Dobar dan! Ja stig`o!

- A gde je vama viza?!

- Koja viza?!

Samo ako je bir kold lajk tašta vju!

Mejoooo!

Ali ima qingdao :P

Sto se tice vize... Prijatelj (EU pasos - Rumunija) putnik nase vrste, dobro informisan u ovom konkretnom slucaju i vise nego obicno, jer je kretao na duzi put i pribavljao je vise viza... krece krajem juna ka Mongoliji sa informacijom da mu viza treba i namerom da je izvadi u Hohotu... Dolazi u konzulat i dobija od njih informaciju da viza ne treba i to sa pokazivanjem dokumenta da je to odluka iz poslednjih 7-10dana (ne secam se sad tacno, ali u svakom slucaju se desilo dok je on vec bio na putu ka Pekingu i izolovan)...

Dakle, deluje da su dobro obavesteni.

A na site MFM

http://www.mfa.gov.mn/index.php?option=com_content&view=article&id=1351&Itemid=82〈=mn

17

Серби

90 хүртэл хоног /айлын тал хараахан батлаагүй/

2013.11.08   (To bi trebalo da znači da srpska strana još nije ratifikovala)

(Na žalost samo na Mongolskom, engleski deo sajta ne radi).

Изгледа да су и овде променили нешто?

17

Серби

90 хүртэл хоног /2014 оны 7 дугаар сарын 17-ноос/

2013.11.08

Zaboravih da javim na vreme, ali bolje ikad nego nikad:

Viza je sasvim pouzdano ukinuta 12. jula i obavešteni su svi granični prelazi u Mongoliji. Ovo vam je info iz prve ruke ;).

Srećan put!