Followers 0

Biciklom u soči na OI

27 posts in this topic

Ja sam već dve i po godine (od jula 2011) na putu biciklom oko sveta.

Inače, nikad nisam išla na more bajsom :)

P.s. U potpisu je link za moj blog.

Odlično i jako hrabro.  ;)

Želim ti puno lijepih trenutaka na putu, što manje kvarova, puno sreće. Ako bude toga, more će već jednom doći na red ;D

Hvala puno :) U stvari, tehnički jesam išla na more (iako nije bilo ono: idem da se kupam) jer je put počeo u Slovačkoj, pa sam pratila Karpate do Srbije, pa onda kroz Bosnu i Hrvatsku izbila dolinom Neretve na more i potom išla na jug, obalom CG, Albanije, Grčke...

Ubr, ovi tvoji mnogo to brzo voze  :spot:

Znam, more je bilo više figurativno.  ;) Tu kod nas je običaj da je to prva veća bike proba, kao neka "inicijacija" :hihi: odraditi rutu zg-more ili slavonija-more, zato kažem.

Kako stigneš s finacijama sve to izdržati? Imaš li kakvog sponzora za taj put? Cijelo popodne pomalo guštam u tvojim slikama koje su prekrasne.  :-[

Da, ovi "moji" udaraju po pedali, ali to su već iskusni momci. Neki su bili u Pekingu na OI biciklima iz Hr, pa zatim i do Londona 2012. godine. No za one koji ne znaju, sve su to biciklicsti rekreativci kojima je bicikla samo prevozno sredstvo. Putopise iz Londona i Pekinga isto možete pročitati na http://bkpedalinac.hr/

Nemam nijednog sponzora. Imam malu rentu, a naviše od donacija ljudi koji me prate. Pošto objavljujem na B92 što je kod nas najčitaniji portal, tamo me prati nekoliko hiljada ljudi. Kažu da ih inspirišem pa me pomažu :) Jedno vreme pisala sam tekstove za neki strani portal i to je bilo lepo plaćeno, sad su pormenili koncepciju. Videćemo za dalje, ne treba mnogo, ispod 10$ dnevno je sasvim dovoljno kad pretežno kampuješ.

:kamp:  :yok:

Ubr, u kontkatu sam sa likom s naših prostora, on je poreklom negde iz Osijeka ako se ne varam, Ante, koji je prvi od bivših Jugovića, mislim, obišao svet bajsom pre dvadeset godina i objavio je i knjigu Nadomak cilju, potom sa mladim Hrvojem Jurićem koji je vozio sad do Nordkapa i sprema se da krene oko sveta za dve godine i sa Snježanom Frketić koja je pedalirala godinu dana sa sve svojim psom u trajleru pa sad pauzira. Pratim ja koliko stižem hrvatske i slovenačke cikloputnike, a bogami, prate i dosta njih mene a neki su mi čak i pomagali privatnim donacijama.

Imamo i mi nekoliko foruma gde se okupljaju rekreativci, ova dva su najveća: www.cikloberza.com i www.freebiking.org

I kod nas je, naravno, put do mora neka vrsta inicijacije u cikloturizam, cikloputovanja, ili turing, ali eto, neki se otisnu i dalje bez toga  zvizhd

Znam za ture do Pekinga na OI, i neki iz Srbije su išli, a dočekali smo i 200 Francuza te godine koji su vozili od Pariza do Pekinga. Išli su i u London, grupa od nekoliko biciklista, a jedan stari bajker, legenda, nažalost je i umro na toj turi, od starosti :(

Moj stil vožnje je mnogo drugačiji budući da ja nemam cilj ni vremenski limit. Ja pokušavam da živim na putovanju, da mi putovanje biciklom bude način života, tako da prosečno vozim mnogo manje a nameravam da ubuduće mnogo duže ostajem na pojedinim mestima upoznajući bolje te kulture i ljude. Inače sam pisac i uskoro treba da objavim knjigu o prvom delu putovanja (ali ne putopisnu), tako da mi je pedaliranje ujedno i neka vrsta 'profesije' jer zahvaljujući njemu dobijam neiscrpnu građu za priče  :comp:

A o slobodi i vetru u kosi i osećaju sreće kao kad si bio dete da ne govorim  :mrgreen:

Kad bre? Pre sat vremena sam pročitao da su zaglavljeni, s malo nade za prelazak...  :party:

Priznajte, ko vam režira komad?   clap.gif' alt=':clap:'>

Pedalincima nije trebalo dugo da nakon neizvjesnog i pomalo dramatičnog dana u Kerch-u povežu tri stvari: zaleđeno more, vjetar na koji su ionako navikli i već čuvene gume sa čavlićima koje ih još uvijek služe i sami riješe problem prelaska mora i dolaska u Rusiju :):), uz malu pomoć lokalne mornarice...

Nemoj mi reći da su prešli kop... ovaj, ledenim putem?  shtrumpf

Sumnjam da je more tako jako zaleđeno da su biciklima mogli preko leda.

Vidjeti ćemo na sljedećem njihovom javljanju...ali ako je mornarica uključena onda je sigurno neka posebna situacija bila.  ::arabia:  ;D

Pedalinci stigli u soči nakon 34 dana puta  :party: :party: :party:

Sada Igre mogu početi kad su "pravi sportaši" stigli na cilj.   :banana:  clap.gif' alt=':clap:'>

http://bkpedalinac.hr/

Čekamo izvještaj

...

Svaka im cast clap Obozavam putovanja biciklima i imam vec dosta kilometara iza sebe, ali na ovako putovanje sa temperaturama ispod nule (ako se dobro secam najniza je bila -17oC u Ukrajni) ne se bih usudio.

Istina. Neki se na te vremenske uvijete nebi uputili ni autom a kamoli biciklom.

1. mesto i zlatna medalja na OI za pedalince  :LOLLL:

Sa malim zakašnjenjem, pridružujem se čestitkama!

Svaka čast, momci!  :pivoooo:

P.s. - 17 je stvarno surovo, ja sam spavala na -12 u šatoru na Romaniji i bilo je jezivo iako imam vreću do -15. To je ono kad uneseš bidon u šator i voda se smrzne u njemu za pola sata pa ako hoćeš da imaš ujutru za čaj/kafu, a ti naguraš bidone u vreću :)

cestitke na ostvarenom cilju .

e ko mi je kriv sto ne citam redovno . Snezo mogli smo na kafu u Pokhari , zena i ja smo bili skoro nedelju dana tamo sredinom januara . divim joj se , zaista . nemam petlje za takvo putovanje

p.s, izvinite na of topic

Vraćate se istom rutom ,ili možda menjate pravac  flowers::