Britanske vize

2,304 posts in this topic

potvrda sa posla ti sadrzi poziciju na kojoj radis, koliko dugo, koji ti je prosek plate i da ti se odobrava godisnji odmor ili slobodni dani u periodu trajanja aranzmana. Ja sam nosila originale, i na srpskom i na engleskom. Sve su mi zadrzali (iako sam citala na netu da sve vracaju, jer se sad dokumenti kao skeniraju). Vizu sam dobila, pre neka dva meseca.

Ćao svima,

Predajem vizu za UK (posl. konferencija) i u dilemi sam da li su mi potrebne neke fotografije pri predaji zahteva? Da li neko sa svežim iskustvom može da mi razreši dilemu.

Hvala.

Probaj da nadjes zvanicnu informaciju na njihovom sajtu, tamo sve imas. Ja sam vadio takvu vizu (ne u Srbiji) 2015. i 2016. Mislim da su prvi put bile neophodne fotografije, odredjenih karakteristika i dimenzija, a da prosle godine nije trebalo, vec su me tamo fotografisali. Ne znam da li to vazi za sve konzulate.

Poyy dragi putnici,

Prelistavala sam u nazad besomucno prepiske i treba mi pomoc jer nisam naisla na odg - 

Apliciram za turisticku vizu s drugarom, oboje radimo i imam potvrde o zaposlenju, potvrde o odobrenom godisnjem odmoru, izvod iz banke za prethodni period i aplikacija je popunjena i uplacena i sve je to ok.
Ono sto me zanima je novi rezim "skeniranja" dakle, ljudi koji rade i hoce da idu turisticki sta im *tacno* treba od dokumenata (i na kojim jezicima) - videla sam neka slika da treba na papiru a4 formata (to nisam pre nigde videla) pa ako ste radi da mi olaksate to? Termin je za nedelju dana. 

Pitanje koje me isto buni je - pare na "stednji" koje sam popunila - jel treba na mom racunu iz banke da stoji cifra u RSDkoliko imam para na racunu u trenutku kad vadim izvod pred viziranje ? imam 2 kartice pa i to buni - jel mogu 2 racuna da prilozim il mora jedan?

Druga stvar, oboje smo se prijavili na TLS odvojeno, a vidim da moze da se "spoji" prijava tipa jedan kad se uloguje da treba da navede s kim putuje. Mi smo u aplikaciji samoj na gov.org naveli s kim putujemo, al posto smo oboje uneli svojee GWF brojeve u odvojene naloge, sad nece da mi npr odobri da se spojim s njim preko contact process-a. Koliko je to bitno i da li je neko imao ovakvu situaciju?

Hvala puno nadam se da ce neko da odgovori brzo :smile: 

Pozdrav društvo, da li neko ima iskustva sa polaganjem IELTS ispita za dobijanje spouse vize za UK? Čitao sam da je potreban IELTS general, ali niža ocena nego kada su studije u pitanju (za studije je valjda minimalna 6, a za supružničku vizu valjda 4).

Ako neko zna detalje, bio bih mu zahvalan :smile:

Edited by Jovan N.

sonjakukic, kada odštampaš checklist, imaš sve što ti je potrebno da priložiš, pašoš i druge dokumente koji će pomoći (podržati) prilikom odličivanja o tvojoj vizi. Svi dokumenti morju biti na engleskom ili prevedeni, dokumente iz banke o stanju na računu možeš tražiti na engleskom

Da li je neophodna radna knjizica? 

Radim preko omladinske pa ne vidim ni svrhu predavanja iste. Dobila sam potvrdu iz firme da radim,o koriscenju godisnjeg odmora i kolika mi je plata.

ja nisam predavao radnju knjižicu, niti nosio na uvid, pogotovo što su u Srbiji radnje knjižice van upotrebe, evidencija o radnom stažu se vodi elektronski, mislim da će potvrda poslodavca biti adekvatna zamjena

Ništa, ako treba još nešto rado ću pomoći, ako znam o čemu se radi :smile: Sam postupak je zaista jednostavan i brz. Nisam vidio da je neko spomenuo, ali sa UK vizom se može putovati i u Irsku, ali se mora prvo ući u UK. Kupili smo dvije povratne karte Liverpool-Dublin za 55 EUR preko Ryanair-a :smile:

Više info na:

http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10583-irska-konz?lang=lat

Edited by flanker

Aplicirala sam ja prosle godine prvi put i dobila sam je bez problema ali znam da sam se izjela od nerviranja dok je nisam dobila :smile: Sve nesto mislim da ce mi uvek faliti ''onaj jedan papir'', zato za svaki slucaj da pripremim tonu i sve lepo predam pa sta im treba neka zadrze :smile: 

Ovaj put sam malo vise nesigurnija jer sam preko omladinske zaposlena ali mislim da to ne bi trebalo da mi stvara problem.Fnansijski sam stabilna,imam pozivna pisma, uverenje iz firme i ostalih milion papira.Valjda ne bi trebali da mi prave problem :smile:

Hvala puno u svakom slucaju :smile: 

Pozdrav svima, nov sam oko citavog ovog procesa sa vizom i znacila bi mi vasa pomoc. Treba da idem sa prijateljima i ocem na fudbalsku utakmicu u Londonu, ostacemo samo jedno nocenje. I popunili smo svi aplikacije za vizu, platili i zakazali termin sastanka. E ono sto mene zanima je ovo registrovanje na uk.tlscontact.com sajtu. Napravili smo svi naloge i sad ima tu filling form, da li svako za sebe mora da popuni ovaj filling form i jos da doda sve koji ce putovati sa njim? Ili je dovoljno da samo jedan od nas to uradi?

I jos jedno dodatno pitanje, posto sa nama putuje i maloletnik, da li je za njega potrebno doneti i izvod iz maticne knjige rodjenih na medjunarodnom obrascu? Hvala unapred (:

Cao svima,

da li mora da se ima pozivno pismo ili moze da prodje bookirani hotel/airbnb? Student sam i isla bih turisticki za Novu godinu, tamo se nalazim sa drugaricom iz Amerike koja bi tamo bila par nedelja. I da li mi je potrebna kopija indeksa ili je samo potvrda sa faksa o redovnom studiranju dovoljna? :smile:

Hvalaa unapred

Pozdrav, samo jedno kratko pitanje.

Pasosi su stigli u Beograd i video sam da se moze preuzeti od ponedeljka do petka od 08:00 do 16:00. To znaci da ne treba nikakvo zakazivanje za preuzimanje vec samo da se ode u to vreme bilo koji dan?

Samo se pojavis i pokupis. Treba ti onaj papir koji suti dali kad su ti uzeli papire.

Zhule da li mozda znate (posto vidim cesto vase ime ovde:) koliko se ceka na EEA dozvolu? U meilu pise do 15 dana, a ja sam predala pre 26 :-( i jos nista. Do kad bi to moglo da potraje? Da li je doslo do nekih promena? Ako znate bilo sta... pozdrav

Ja sam tacno posle 3 nedelje dobio mail da je doneta odluka, a sutradan mail da je pasos stigao u BG. Ma da oni navedu da zbog toga sto sad svi papiri idu za UK na obradu, moze potrajati i duze. Pozz i srecno

Pozdrav, 
Treba mi mala pomoc ako neko ima iskustva sa radnim vizama. Dobio sam ponudu za posao na poziciji "Head Chef" u jednom restoranu u Londonu, ako se ne varam mislim da zanimanje spada u deficitna zanimanja. Kako bi mi ovo bio prvi put da apliciram za UK vizu, zanima me kakava je procedura, dokumenta koja su mi potrebna osim radne ponude i garantnog pisma poslodavca, kao i tacan naziv vize za koju treba da apliciram. Predhodno sam radio u Americi.
PS: Proverio sam sajt vlade engleske, ali je dosta konfuzan te se nisam pronasao pod koju tacnu vizu spadam.
Hvala unapred.

Ukoliko je moja ulica promenila naziv, a u pasosu mi idalje stoji staro ime ulice, da li moram da vadim novi pasos ili ne? Nisam uspela da nadjem odgovor na onim njihovim sajtovima

Pozdrav ekipa. Dobio sam EEA i otisao u UK, ali sad me interesuju i muce druge stavke. Molio bih da neko napise iskustvo oko apliciranja i dobijanja Residence card. Sta, kako, koliko... 

hvala unapred i svako dobro.

On 11/3/2017 at 8:34 PM, JellyJelly said:

Ukoliko je moja ulica promenila naziv, a u pasosu mi idalje stoji staro ime ulice, da li moram da vadim novi pasos ili ne? Nisam uspela da nadjem odgovor na onim njihovim sajtovima

Apsolutno ne. Ne treba da vadiš novi pasoš čak ni ako zaista promeniš adresu (a ne samo dođe do promene imena ulice). Zapravo, puno zemalja uopšte ne stavlja adresu stanovanja u pasoše baš zato što je to beznačajan podatak kada prelaziš granicu...