Posted November 5, 2017 Pozdrav ekipa. Dobio sam EEA i otisao u UK, ali sad me interesuju i muce druge stavke. Molio bih da neko napise iskustvo oko apliciranja i dobijanja Residence card. Sta, kako, koliko... hvala unapred i svako dobro.Jesi li pogledao Home Office website?Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2017 Pozdrav drustvo, imam jedan konfuzan slucaj pa bih zamolila za pomoc. Trenutno sam u Engleskoj na turistickoj vizi kod decka (sad vec verenika) i imam vizu koja traje do kraja marta. Medjutim,jedna firma ovde hoce da me zaposli pa bih trebala da apliciram za uk sponsorship vizu. Moje pitanje je da li moram da cekam da mi istekne ova turisticka,da se vratim u Beograd i da onda odatle apliciram za ovu poslovnu? I ako neko zna sta je sve potrebno od papira (i sa moje i sa njihove strane), bila bih mu vrlo zahvalna ako mi kaze Drugo, koliko traje ta viza? Vidim da nesto licenca koja se dobija vazi 4 godine pa da li isto toliko vazi i viza? Sledece godine moj verenik (britanski drzavljanin) i ja planiramo svadbu, pa da li posle toga ja moram da aplliciram za partnersku vizu ili ne moram ako i dalje budem radila sa ovom kompanijom u Engleskoj? Hvala puno unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2017 (edited) 9 hours ago, Anny88 said: Pozdrav drustvo, imam jedan konfuzan slucaj pa bih zamolila za pomoc. Trenutno sam u Engleskoj na turistickoj vizi kod decka (sad vec verenika) i imam vizu koja traje do kraja marta. Medjutim,jedna firma ovde hoce da me zaposli pa bih trebala da apliciram za uk sponsorship vizu. Moje pitanje je da li moram da cekam da mi istekne ova turisticka,da se vratim u Beograd i da onda odatle apliciram za ovu poslovnu? Ne moras da cekas da istekne, ali [koliko znam] moras da apliciras iz Srbije. A pre nego sto ti apliciras firma mora da aplicira za sponzorstvo tebe [ako vec imaju licencu da zaposljavaju strance]. Ako nemaju licencu, onda prvo oni moraju da dobiju licencu, pa onda ide sponzorstvo za tebe [sto ukljucuje reklamiranje posla i dokazivanje zasto ne mogu da zaposle nekog iz EU/EEA], pa tek onda ti da apliciras za Tier 2 vizu. 9 hours ago, Anny88 said: Drugo, koliko traje ta viza? Vidim da nesto licenca koja se dobija vazi 4 godine pa da li isto toliko vazi i viza? Ne, trajanje vize i trajanje licence nisu vezani jedno za drugo. Mislim da su Tier 2 vize na 2 ili 3 godine? 9 hours ago, Anny88 said: Sledece godine moj verenik (britanski drzavljanin) i ja planiramo svadbu, pa da li posle toga ja moram da aplliciram za partnersku vizu ili ne moram ako i dalje budem radila sa ovom kompanijom u Engleskoj? Tier 2 vize su jako ogranicavajuce: vezane su za poslodavca, naziv posla, zaradu - promeni se [malo vise] nesto od toga, viza prestaje da vazi i mora da se vadi nova. 9 hours ago, Anny88 said: Pozdrav drustvo, imam jedan konfuzan slucaj pa bih zamolila za pomoc. Vecina ovih stvari je podrobno opisana na Home Office sajtu. Edited November 6, 2017 by jms_uk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2017 Hvala puno na odgovorima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2017 Hvala ti na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2017 Poštovanje svima! Evo, ja sam predao sva dokumenta 25.10.2017, danas 9.11.2017 (petnaeasti dan posle tacno), dobio sam mail iz Vašave, koji kaže da sam ODBIJEN. Najpre, želeo bih da naglasim da sam sve sa check-liste koju sam zajedno sa application page-om, i payment notification mail-om odštampao- popunio.Takođe, kako sam aplicirao sa svojih 27. godina za "Standard Visitor Visa <6 Months" vrstu vize kako bih posetio majku u UK, koja radi i živi tamo više od 6 meseci. Takođe, majka mi je ustupila dok je bila tu konfirmaciono pismo sa njenjim ličnim NINo brojem, ja fotokopirao i overio u sudu kako bi se računalo kao da nosim original sa sobom. Inače, NINo (National Insurance Number) dokazuje mnogo toga.Pored pasoša starog(oštećenog), fotokopiju dostavio starog, došao sa novim pasošem, pozivnim pismom- potpisanim- od moje majke, koja je napisala "njegovoj ekselenciji" pismo u kome ona garantuje da će platiti sve troškove izrade vize, smeštaja, kao i troškova življenja "tamo". U pismu je jasno navedeno sve, njeno ime i prezime, datum, broj njenog pasoša, broj mog pasoša, gde trenutno živi, gde bih bio smešten, kontakti, rodbinske veze i sl. Sve do najsitnijeg detalja, zajedno sa NatWest bankom spomenutom. Pored svega toga, dodajem još i originale i prevode: izvoda iz matične knjige rođenih, ugovor o radu gde se pominje poslodavac, i naknada( plata) koju će dobijati, prevod godišnjeg izveštaja o porezu na imovinu (njenu, jer ja nemam ništa na svom imenu), bankovni izvod iz NatWest banke gde u TOM MOMENTU je imala oko 350 funti, ali je i to priloženo. Naravno njena mesečna plata, zato je i EMPLOYMENT CONTRACT takodje dostavljen, tj. predat. ( TU SE POMINJE ZARADA I SVE DRUGO- A KAO JEDAN OD GLAVNIH RAZLOGA ZA T U R I S T I Č K U VIZU pominju "mala primanja" i pozivanju se na Appendix 4.1 i 4.2 paragrafi ti i ti. Ako treba, daću detalje....).) Dodatna dokumenta kao prevod o porezu za tekuću godinu za kuću koja se vodi na nju, kopija njenog pasoša, pozivno pismo sa svim detaljima gde navodi da će ona "sponzorisati" moj boravak tamo sa potpisom i svim kontakt podacima. Kopija starog, dat na uvid, kopija i predat novi pasoš, bank statement (izvod iz bankovnog računa) - za taj i taj dan, gde ona ima oko 360 funti još, NINo dokument, ugovor o radu, sve, sve sve...I danas, od 25.10 do 9.11 (dd.mm) tokom procesnog perioda NIKO mene niti moju majku nije pozvao da priloži primera radi dokaz o CELOJ plati a ne stanje na taj dan. ŠTO SU NAVELI KAO JEDAN OD 2 RAZLOGA ZA ODBIJANJE. Ona inače ima Madjarski pasoš, živi i radi tamo sasvim normalno... Dakle, u mejlu mi je navedeno da nemam pravo na žalbu. Da li je to zakonito i da li je moguće da ni jedan poziv upućen meni nije upućen- već samo DECLINED. Imam 27. godina, iz okoline NS-a sam, pre predaje sam pratio check-list, i dodatno sam dao neke papire koji mogu da koriste... I nezaposlen sam, jer ne vredi da navodim da radim kao freelancer, jer to ne mogu da "dokažem" i nije razlog "da se vratim". Koliko sam razumeo u obajašnjenju: odbijen sam zbog uvida u finansije koje sam predao ( UMESTO DA PROVERE SA MAJKOM, OSOBOM KOJA ME ZOVE ILI BANKU DA PROVERE KOLIKI JE PRILIV NOVCA BIO U PERIODU OD - DO, što je više logičnije jer svako može da se istroši malo dok ne izvadi BAS (bank account statement) jer dok ne pregledaš i ne upoznaš se sa svom procedurom dosta se para potroši, a plus tu je i dozvoljeni minus- a video sam da ovde ima ljudi koji su dali bank statement kojima su BAS bili u minusu). Dakle, meni je ovo prvi put da apliciram za UK, i odbijen sam. Da li sam i gde ja pogrešio? Osećam se nemoćno, poniženo i jadno... Hvala unapred na odgovorima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2017 Ja mislim, a sasvim je moguce da se varam, da je jedina greska sto je prikazan tako mali iznos na racunu. Oni nisu u obavezi da te zovu, provjeravaju itd, mogu da te odbiju bez prava zalbe cak i kad je sve uradjeno kako treba iz prostog razloga sto su tako u mogucnosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2017 (edited) 1 hour ago, Inspirion said: Poštovanje svima! Evo, ja sam predao sva dokumenta 25.10.2017, danas 9.11.2017 (petnaeasti dan posle tacno), dobio sam mail iz Vašave, koji kaže da sam ODBIJEN. Najpre, želeo bih da naglasim da sam sve sa check-liste koju sam zajedno sa application page-om, i payment notification mail-om odštampao- popunio.Takođe, kako sam aplicirao sa svojih 27. godina za "Standard Visitor Visa <6 Months" vrstu vize kako bih posetio majku u UK, koja radi i živi tamo više od 6 meseci. Takođe, majka mi je ustupila dok je bila tu konfirmaciono pismo sa njenjim ličnim NINo brojem, ja fotokopirao i overio u sudu kako bi se računalo kao da nosim original sa sobom. Inače, NINo (National Insurance Number) dokazuje mnogo toga.Pored pasoša starog(oštećenog), fotokopiju dostavio starog, došao sa novim pasošem, pozivnim pismom- potpisanim- od moje majke, koja je napisala "njegovoj ekselenciji" pismo u kome ona garantuje da će platiti sve troškove izrade vize, smeštaja, kao i troškova življenja "tamo". U pismu je jasno navedeno sve, njeno ime i prezime, datum, broj njenog pasoša, broj mog pasoša, gde trenutno živi, gde bih bio smešten, kontakti, rodbinske veze i sl. Sve do najsitnijeg detalja, zajedno sa NatWest bankom spomenutom. Pored svega toga, dodajem još i originale i prevode: izvoda iz matične knjige rođenih, ugovor o radu gde se pominje poslodavac, i naknada( plata) koju će dobijati, prevod godišnjeg izveštaja o porezu na imovinu (njenu, jer ja nemam ništa na svom imenu), bankovni izvod iz NatWest banke gde u TOM MOMENTU je imala oko 350 funti, ali je i to priloženo. Naravno njena mesečna plata, zato je i EMPLOYMENT CONTRACT takodje dostavljen, tj. predat. ( TU SE POMINJE ZARADA I SVE DRUGO- A KAO JEDAN OD GLAVNIH RAZLOGA ZA T U R I S T I Č K U VIZU pominju "mala primanja" i pozivanju se na Appendix 4.1 i 4.2 paragrafi ti i ti. Ako treba, daću detalje....).) Dodatna dokumenta kao prevod o porezu za tekuću godinu za kuću koja se vodi na nju, kopija njenog pasoša, pozivno pismo sa svim detaljima gde navodi da će ona "sponzorisati" moj boravak tamo sa potpisom i svim kontakt podacima. Kopija starog, dat na uvid, kopija i predat novi pasoš, bank statement (izvod iz bankovnog računa) - za taj i taj dan, gde ona ima oko 360 funti još, NINo dokument, ugovor o radu, sve, sve sve...I danas, od 25.10 do 9.11 (dd.mm) tokom procesnog perioda NIKO mene niti moju majku nije pozvao da priloži primera radi dokaz o CELOJ plati a ne stanje na taj dan. ŠTO SU NAVELI KAO JEDAN OD 2 RAZLOGA ZA ODBIJANJE. Ona inače ima Madjarski pasoš, živi i radi tamo sasvim normalno... Dakle, u mejlu mi je navedeno da nemam pravo na žalbu. Da li je to zakonito i da li je moguće da ni jedan poziv upućen meni nije upućen- već samo DECLINED. Imam 27. godina, iz okoline NS-a sam, pre predaje sam pratio check-list, i dodatno sam dao neke papire koji mogu da koriste... I nezaposlen sam, jer ne vredi da navodim da radim kao freelancer, jer to ne mogu da "dokažem" i nije razlog "da se vratim". Koliko sam razumeo u obajašnjenju: odbijen sam zbog uvida u finansije koje sam predao ( UMESTO DA PROVERE SA MAJKOM, OSOBOM KOJA ME ZOVE ILI BANKU DA PROVERE KOLIKI JE PRILIV NOVCA BIO U PERIODU OD - DO, što je više logičnije jer svako može da se istroši malo dok ne izvadi BAS (bank account statement) jer dok ne pregledaš i ne upoznaš se sa svom procedurom dosta se para potroši, a plus tu je i dozvoljeni minus- a video sam da ovde ima ljudi koji su dali bank statement kojima su BAS bili u minusu). Dakle, meni je ovo prvi put da apliciram za UK, i odbijen sam. Da li sam i gde ja pogrešio? Osećam se nemoćno, poniženo i jadno... Hvala unapred na odgovorima. Greška u startu. Pošto ti majka ima Mađarski pasoš pa još i zaposlena u UK trebao si da apliciraš za EEA Family Permit. Dosta labavija forma i manje zahtevnija nego za UK vizu. Vidi sad šta možeš oko toga da uradiš tj kako da apliciraš za EEA FP. Pozdrav Edited November 9, 2017 by Dechkoizkraja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2017 Pozz 200% sam siguran da je samo kolicina prikazanog novca uticala na odbijanje, ostalo je samo tra-la-la. Ja sam radio EEA za sebe i prikazao sam nesto oko 4000 eura na racunu u SRB. Pretpostavljam da si svestan da 360 funti u UK nije nista. Pametnije bi bilo da ste probali i payslip-ove da prikazete, ali sad sta je-tu je. Kako ti je napisao dechkoizkraja, raspitaj se za mogucnost (zbog prethodnog apliciranja za vizu) dobijanja EEA family permit. Jednostavnije je, brze mnogo i, sto je najbitnije, besplatno je. Inace EEA traje 6 meseci, tako da mozes ili dugo boraviti u UK, ili vise puta uci i izaci. Svako dobro zelim i ako treba neka pomoc u vezi EEA, pusti poruku slobodno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2017 Cao svima, cekam odgovor da li sam dobila vizu pa sam se bas unervozila. Student sam, sva potrebna dokumenta sam imala, imam podatke o poslu oba roditelja, a izjavu da sam finansirana od drugog lica imam samo od majke, jer je to njen rodjendanski poklon za mene. Jel nece da bude problem ako nemam i od oca? :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2017 Cao svima, cekam odgovor da li sam dobila vizu pa sam se bas unervozila. Student sam, sva potrebna dokumenta sam imala, imam podatke o poslu oba roditelja, a izjavu da sam finansirana od drugog lica imam samo od majke, jer je to njen rodjendanski poklon za mene. Jel nece da bude problem ako nemam i od oca? :/Nemoj sad da razmisljas o tome, vec si predala aplikaciju - sacekaj odgovor.Sent from my iPad using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2017 Cao drustvo, potreban mi je savet. Moja supruga je trenutno u Londonu, tamo je zaposlena za stalno, ima Madjarske papire, ima njihov NINo broj i sada ja hocu tamo da odem ali ne kao turista posto sam tako vec isao. Zelim da odem tamo da radim i da nastavimo tamo da zivimo. Inace je kod njenog ujaka i ja bih bio tamo za pocetak dok ne pocnem da radim. Koji tip vize sada treba da apliciram? Just now, JoleTamara said: Cao drustvo, potreban mi je savet. Moja supruga je trenutno u Londonu, tamo je zaposlena za stalno, ima Madjarske papire, ima njihov NINo broj i sada ja hocu tamo da odem ali ne kao turista posto sam tako vec isao. Zelim da odem tamo da radim i da nastavimo tamo da zivimo. Inace je kod njenog ujaka i ja bih bio tamo za pocetak dok ne pocnem da radim. Koji tip vize sada treba da apliciram? Inace ja sam iz Srbije i nemam drugi pasos. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2017 (edited) Mene interesuje, posto sam student i prijavio bih se za vizu UK (turističku) idem u posetu curi, da li bih je ja dobio ako dostavim prihode roditelja u poslednjih 6 meseci? Naravno sa ostalom dokumentacijom koja je potrebna. I da li mi je u ovom slucaju neophodno garantno pismo? Edited November 23, 2017 by Waace Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2017 Ja sam upravo dobila turisticku vizu, student sam takodje. Treba da im prilozis pozivno pismo, ako ides kod nje. Ja sam imala neki buking hostela koji sam otkazala, jer cu biti kod momka takodje. Imala sam i povratnu kartu. Potrvda sa faksa da si redovan student, potvrda o polozenim ispitima, izjava roditelja da te oni finansiraju, potvrde sa posla da su zaposleni, prosecna primanja u poslednjih 6 meseci, i da imas u banci 100e za svaki dan tamo. Nadam se da sam ti pomogla. Imam ja jedno pitanje, da li je ikako moguce da radim nesto tamo sa turistickom vizom, na crno? Konobarica, bebisiterka, svejedno je, htela bih da ostanem duze, momak mi ima EU pasos, pa mu je lako :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2017 Imam ja jedno pitanje, da li je ikako moguce da radim nesto tamo sa turistickom vizom Nije moguce, turisticka viza je za turisticke posete. Ne znam da li su skoro menjali, ali mislim da ti na vizi i pise “no work or recourse to public funds”. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2017 Hvala ti puno. Svakako cu za tih nekoliko dana imati 100e po danu. I moja cura ima Eu pasos, ali reci mi koje sadrzine je to garantno pismo? Otp 2 hours ago, Katarina.I. said: Ja sam upravo dobila turisticku vizu, student sam takodje. Treba da im prilozis pozivno pismo, ako ides kod nje. Ja sam imala neki buking hostela koji sam otkazala, jer cu biti kod momka takodje. Imala sam i povratnu kartu. Potrvda sa faksa da si redovan student, potvrda o polozenim ispitima, izjava roditelja da te oni finansiraju, potvrde sa posla da su zaposleni, prosecna primanja u poslednjih 6 meseci, i da imas u banci 100e za svaki dan tamo. Nadam se da sam ti pomogla. Imam ja jedno pitanje, da li je ikako moguce da radim nesto tamo sa turistickom vizom, na crno? Konobarica, bebisiterka, svejedno je, htela bih da ostanem duze, momak mi ima EU pasos, pa mu je lako :/ Hvala ti puno. Svakako cu za tih nekoliko dana imati 100e po danu. I moja cura ima Eu pasos, ali reci mi koje sadrzine je to garantno pismo? Otp Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 23, 2017 Mislim treba da sadrzi tacnu adresu i kontakt podatke osobe koja te poziva (pasos, licna karta, broj telefona), svrhu dolaska, ko snosi troskove putovanja i boravka, period na koji te poziva. Proveri bolje po internetu, ja nisam to imala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2017 Poštovani da li je nekom ko je predavao 20 . novembra ili posle stiglo obaveštenje o donetoj odluci / vizi ? Uhvatio me je neiZdrž !:D Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2017 Da li ja mogu da dobiijem EEA Family Premit? Moja majka i sestre imaju mađarske pasoše,ja samo srpski ,svi živimo u SRB.Ja bi želeo da odem u London,na 2-3 dana,sam. Da li mogu da dobijem EEA Family Permit na osnovu pasoša moje majke ? I koliko to važi ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2017 Ne mozes posto one ne žive u UK. Kao što sama viza kaže, to je viza koja omogucava užoj i široj familiji prava na posetu. Ostaje ti turistička viza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2017 Pozz, Tebi treba EEA Family permit. Ova dozvola traje 6 meseci, besplatna je, ceka se oko 3-4 nedelje. U sustini, kada sa njom udjes u UK, imas skoro ista prava kao i osobe sa EU pasosem. Mozes da radis, da dobijes NINo, samo ne mozes racun u banci otvoriti. Ali odma u UK aplicirqs za residence card i miran si 5 godina. Pozz i ako treba neka informacija pusti poruku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2017 Imam jedno pitanje, da li brak sklopljen kod nas sa britanskim drzavljaninom vazi u UK, znaci ako bi se vencali ovde da li se to moze sertifikovati u njihovom home offisu kako bi se prebacio na family vizu ili da odmah konkurisem za fiancee pa da to uradimo tamo. Inace sam 4 godine u vezi sa curom koja je britanski drzavljanin, vise puta je ona dolazila ovde i bila po nekoliko meseci.jednom sam bio odbijen zbog neke birokratije pa me zanima koja varijanta bi bila najbolja, unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2017 (edited) Koliko ja znam brak je priznat bilo gde, samo ti treba prevod dokumenta na engleski i original srpski kada budeš predavao. Da te posavetujem šta ti je najpametnije ne bih umeo, tako da možda neko drugi da odgovor za to Ja imam pitanje ako neko zna, za spouse vizu, šta se od dokumenata predaje u Srbiji, a šta se šalje direktno u UK, pošto je procedura izmenjena i aplicira se malo drugačije? Edited December 15, 2017 by Jovan N. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2017 Molim za pomoć,zanimaju me iskustva ljudi koji su aplicirali za EEA Family permit. Muž mi ima Mađarske papire i njihov pasoš i licnu.On je u UK skoro 3god.Uzeli smo se u maju ove god.Kraj septembra smo predali sve papire,pomogli su nam iz agencije.Posle 3.nedelje su javili da nisu jos doneli odluku i da će biti duze od 3.nedelje.4.nedelje su poslali da su doneli odluku i da mi vracaju pasos.Sutra su mi isto to poslali i u mailu u PDF-u je 24.10 stojala odbijenica.Nikad gore u zivotu se nisam osecala...Razlog je bio jer nismo dostavili slipove od plate(mada nam niko iz agencije to nije ni rekao da treba).Sve papire smo imali osim toga jer nismo znali da i to treba. Muz mi je kasnije poslao i slipove od plata i ponovo sam aplicirala 14.11.sam bila u konzulatu i ponovo sve predala.4.12 su mi poslali mail da nije gotovo u roku od 3.nedelje.Jos uvek mi nista nisu javili. Da li neko ima slicno iskustvo,hvala puno😀 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 15, 2017 On 12/9/2017 at 7:42 PM, MiskoP said: Imam jedno pitanje, da li brak sklopljen kod nas sa britanskim drzavljaninom vazi u UK, znaci ako bi se vencali ovde da li se to moze sertifikovati u njihovom home offisu kako bi se prebacio na family vizu ili da odmah konkurisem za fiancee pa da to uradimo tamo. Inace sam 4 godine u vezi sa curom koja je britanski drzavljanin, vise puta je ona dolazila ovde i bila po nekoliko meseci.jednom sam bio odbijen zbog neke birokratije pa me zanima koja varijanta bi bila najbolja, unapred hvala Naravno da važi, zato se i svi venčavaju u Srbiji, jer je mnogo lakše i jeftinije. Posle venčanja samo se prijaviš za spouse vizu. Fiancee viza je gubljenje vremena i para jer je skupa, dugo se čeka i posle opet moraš isto za spouse. 6 hours ago, Jovan N. said: Koliko ja znam brak je priznat bilo gde, samo ti treba prevod dokumenta na engleski i original srpski kada budeš predavao. Da te posavetujem šta ti je najpametnije ne bih umeo, tako da možda neko drugi da odgovor za to Ja imam pitanje ako neko zna, za spouse vizu, šta se od dokumenata predaje u Srbiji, a šta se šalje direktno u UK, pošto je procedura izmenjena i aplicira se malo drugačije? Kako to misliš, šalje se direkto u UK? Zar se ne predaju sva dokumenta kancelariji u Airport sitiju pa oni šalju gde treba na razmatranje? Evo još jednom mog posta, ja sam dobila vizu u februaru 2017. godine https://www.klubputnika.org/forum/topic/684-britanske-vize/?do=findComment&comment=176514 Ne bih da zvučim snishodljivo, samo hoću da vam kažem da je za svaku vizu najbitniji dokaz o imovinskom stanju sponzora, ako idete kod nekog i vaš ako idete turistički. Moguće je da vas odbiju ako je vaš sponzor na minimalcu a vi nezaposleni. Predajte što više dokumentat o imovini. Ja sam prvi put turističku vizu dobila kada sam radila na crno , dakle kao nezaposlena zato što sam prozajmila pare i stavila na svoj račun samo jedan dan da bih dobila potvrdu iz banke. Uz to sam od majke dobila na poklon neki mali plac i to sam stavila kao dokaz o nekretnini i da ću se zbog toga vratiti u Srbiju (možeš misliti :D). Sledeći put sam vizu dobila kad sam bila zaposlena sa prihodom od 15000 dinara. Znam da odbijaju ljude bez dobog razloga, ali ako sam ja dobijala vize, možete i vi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites