Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Kao da u Hrvatskoj kazes- ma sve je ovo Srbija
Mislio sam na vizu, da vazi jedna...

Sent from my 2201123G using Tapatalk

• 5 months later...

Planiram da iskoristim short stay visa waiver i udjem u Irsku sa Britanskom vizom iz Engleske. Let je Birmingem Kork. Zanima me od ljudi koji su to prosli sta mogu da ocekujem tj hoce li me avio kompanija proveravati i/ili kad stignem u Irsku prolazim pasosku. Dodatno iz Irske prema planu izlazim vozom Dablin-Belfast (pa avionom za London) gde pretpostavljam nema kontrole pa hoce li mi kasnije biti potreban dokaz o izlasku ili ne. Verujem da je ovaj plan u redu, samo bih da budem spreman na eventualne detalje. Hvala

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

• 2 months later...

Ima li nekog ko je u poslednjih par godina dobio vizu za UK kao nezaposleno lice? Moj kum je 2019. dobio iako je zvanično bio bez posla, imao je rezervaciju hotela, kupljenu kartu i par hiljada na računu, ali ne znam da nisu pooštrili u međuvremenu.

19 hours ago, Kelnik said:

Ima li nekog ko je u poslednjih par godina dobio vizu za UK kao nezaposleno lice? Moj kum je 2019. dobio iako je zvanično bio bez posla, imao je rezervaciju hotela, kupljenu kartu i par hiljada na računu, ali ne znam da nisu pooštrili u međuvremenu.

zaposlenje nije uslov za vizu

• 4 months later...

Mozda je banalno pitanje, ali opet me zanima: da li bi predstavljao potencijalni problem za vizu samostalno putovanje u sopstvenoj reziji za UK i samostalne prijave online? Ima li neko iskustva iz prve ruke sa tim? 

Hej, mi smo dobili vizu prosle godine u aprilu - samostalno putovanje, 2 nedelje po UK. Prijava i organizacija bila u nasoj reziji, bez problema proslo sto se prijave tice.
Imali smo rezervacije aviona (povratne karte), prilog iz banke/firme, plan puta i rezervacije hotela (neke koje smo mogli da otkazemo u slucaju da ne dobijemo vize), preko bookinga, mozda ako je jos nestro trazeno na sajtu...
Od nas cetvoro, dvoje ima USA vizu, dok drugo dvoje nisu imali -> svi smo uredno prosli i bas brzo dobili vize (tipa 3-4-5 dana od podnosenja dokumenata)

Hvala puno na info!

Mene jedino tripuje što bih putovao sam u UK, da se ne tumači eventualno kao pokušaj ostanka tamo radi posla, što mi nije cilj