Britanske vize

2,302 posts in this topic

Pozdrav svima,

Potreban mi je savet oko apliciranja za UK visu. Zelim da putujem u Skotsku da iznenadim decka. U agenciji su mi rekli da moram da apliciram za UK vizu i da moje presedanje mora da bude u nekoj od zemalja UK. Posto zelim da ga izneneadim moj plan je da preko bookinga izvrsim rezervaciju nekog hotela koju bi kasnije otkazala. Moje pitanje je da li ce mi na granici traziti rezervaciju hotela?  I da li ce mi praviti problem ukoliko ne otputujem tacnog datuma koji sam navela prilikom apliciranja

Hvala @nnn88 na odgovoru i svim informacijama koje si podelila, bas me je to interesovalo. Uclanicu se i u grupu na fejsu. :) 

A tebi @Anny88 hvala za danas, bilo je zadovoljstvo i sreca da si se pala kao moj partner na testiranju :)❤️ 

On 2/16/2020 at 10:41 PM, Jelena510 said:

Pozdrav svima,

Potreban mi je savet oko apliciranja za UK visu. Zelim da putujem u Skotsku da iznenadim decka. U agenciji su mi rekli da moram da apliciram za UK vizu i da moje presedanje mora da bude u nekoj od zemalja UK. Posto zelim da ga izneneadim moj plan je da preko bookinga izvrsim rezervaciju nekog hotela koju bi kasnije otkazala. Moje pitanje je da li ce mi na granici traziti rezervaciju hotela?  I da li ce mi praviti problem ukoliko ne otputujem tacnog datuma koji sam navela prilikom apliciranja

U principu ti ne moras da pominjes da ides kod bilo koga, mozes da rezervises smestaj i da kupis kartu, to sam ja u radio, na granici mogu da pitaju svasta ali konkretno mene za dva putovanja su me samo pitali koja je priroda putovanja i koliko ostajem i nista vise. Sto se presedanja tice, drug je putovao u Glazgov pre mesec dana linijom Beograd - Pariz - Amsterdam - Glazgov tako da to sto su ti rekli nije tacno, mozes da putujes kako god hoces, aerodrom na koji sletis u UK bice aerodrom na kome ces prolaziti kroz imigraciono. Ja sam konkretno leteo Beograd - Luton - Beograd.

Pozdrav svima,

Pripremam dokumentaciju za vizu, kako bih napravila nekoliko poslovnih sastanaka, sto sad spada pod turisticku vizu. Zanima me:

1) Obzirom da poslodavac pokriva sve troskove, da li je potrebno da predajem moje izvode iz banke, koliko para imam na racunu, ustedjevine i tako to...???

2) Da li dokumentaciju treba da prevedem kod 'ovlascenog prevodioca' ili mogu sama da je prevedem i predam?

Inace, imam vazecu vizu za USA, tonu pecata u pasosu, vecina putovanja je bilo za Afriku, (nesto Evropa i Amerika), 90% su poslovna putovanja, ali sve za prethodnog poslodavca. Ovo je prvi put da predajem za vizu kod trenutnog poslodavca, kod koga sam zaposlena tek negde 5 meseci. Imam porodicu - decu, supruga, i svi su u Srbiji. Prvi put se susrecem sa procedurom za UK (business meetings) vizu, pa bih volela ako mozete da podelite neko iskustvo i pomognete oko nedoumica koje imam.

Nisam se nadala da je ovakva (komplikovana i zahtevna) procedura!

Hvala najlepse.

Imam pet viza za UK i danas sam predala  ali sad sam predala da ide cerka samnom,ona je student. Predala sam za nju potvrdu sa fakulteta ali sam zaboravila index tj nisu mi rekli u agenciji da treba. Moze li to biti problem? Inace sve sam ostalo za nju dala .

Da l mora da se unose bas sve zemlje koje su posecene u prethodnih 10 godina? 

U teoriji, ako ne uneses posetu nekoj "skakljivoj" zemlji, tipa Iran, moze se smatrati da hoces to da prikrijes, a to svakako ne bi ostavilo pozitivnu sliku. Ako se ne varam, negde na kraju potvrdjujes da su svi poneseni podaci istiniti, pa bi lagao ako ne uneses sve. Meni zapravo nije bio problem da nabrojim KOJE sam zemlje posetio, nego KAD sam ih posetio. Izdvoj par sati vremena, izvrti pasos(e), pa kad vec placas papreno za tu vizu, odradi posao junacki.

Ako ne traže na uvid stare pasoše, mislim da nema potrebe unositi zemlje čiji se pečati/vize nalaze u njima. Ne vidim kako oni mogu znati da si ti pre deset godina posetio neku zemlju i imaš pečat u prošlom ili pretprošlom pasošu.

Mogu da znaju npr. Iz prethodne aplikacije za vizu.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Ja se ne sjecam ni koje sam stavio prosle godine ali sam siguran da mi nece praviti problem ako zaboravim neku Austriju ili Svajcarsku u sledecoj prijavi. One njima zanimljivije bih naveo u svakom slucaju.  

Zdravo svima! Precesljala sam temu i ovde i na drugim forumima i mislim da imam dobru sliku o proceduri i papirologiji pa mi ostaje samo jedna nedoumica. Naime, u trenutku kada turisticki planiram da idem u London, bicu zaposlena vec 6 meseci, imam solidnu platu i imacu dovoljno stedstava/rezervacije i ostalo, medjutim moj ugovor o radu je na odredjeno i to na 3meseca. Sef je ponudio da zakljucimo na 6 meseci na period koji bi se poklopio sa vizom i uredno bismo uradili papire o godisnjem. Da li neko ima slicna iskustva i savet kakva je prolaznost u ovakvom slucaju ili spadam u super rizicnu grupu onih koji izgledaju kao da samo cekaju priliku da ostanu? 😅 Imam vize iz SAD, Kine, boravisnu iz Austrije (koja je sad istekla), sve sto dokazuje da uredno izlazim u datim rokovima.. 

Hvala unapred! 

Edited by M.T

Niko sa foruma ne moze da ti kaze kakva je prolaznost i da li si iz "super rizicne grupe" ili ne. Uostalom, iskustva su razlicita, neko je mozda iz situacije slicne tvojoj dobio vizu, neko je odbijen, svaki slucaj je za sebe. Zakljuci taj ugovor na 6 meseci, predaj to sto imas i ne lupaj glavu:) Ako nista drugo, "naterala" si sefa da ti da duzi ugovor:D

Pozdrav svima,

Čak I posle čitanja dosta komentara nisam siguran sta da radim. Situacija je sledeca. Ja i moja supruga koja ima estonsko drzavlnanstvo EU Pasos I settlement status u UK. Vencali smo se u Januaru ove godine i razmisljamo sta nam je ciniti za sta da apliciramo spouse visa koja je oko 1500 funti ili joining Eu settled member. Naravno I pre Sam vadio uk vizu Ali turisticku. Sada me zanima sta je bezbolniji procès koliko sam razumeo eea permit je 6 meseci i mogu raditi sa time I mogu produziti residence dok spouse je 2.5 godine. Sta mislite sta ciniti, zelja mi je da ostanem tamo sa suprugom

Samo da naglasim da moja supruga vec zivi tamo oko 11 godina i radi tamo neprekidno. Bilo koji savet bi bio vise nego pozeljan. :)

Eea family permit ( ako je još uvek aktivan za UK), ideš na spajanje porodice i to je to.

Spremi dovoljno dokaza da se vidi da ste u pravoj vezi i braku i nema sta da brineš. Posle par meseci u UK, apliciraj za pre settled status, opet će ti tražiti iste dokaze i slike tako da sacuvaj sve što budeš predavao za Family permit 

Necu imati problema da nalazim posao sa EEA family permit u UK? Koliko znam nije limitirano nista

2 minutes ago, Sashas said:

Necu imati problema da nalazim posao sa EEA family permit u UK? Koliko znam nije limitirano nista

Nećeš, jedino sto ces verovatno dobiti kraći ugovor na početku ( svakako je 3 meseca probni rad skoro svuda). Zato ti je moj savet da apliciras za pre settled status posle mesec dva, čim se prijaviš na račune i otvoriš račun u banci. Mislim da vise nema aplikacija za Residence card, možda ima za neki drugi biometrijski dokument ali proveri to kad dođeš. 

Ako nekome znaci informacija , dobile smo i cerka i ja vizu od dokumenata je predato

Za nju smo predali da je redovan student  samo potvrda sa fakulteta bez kopije indexa, da ima pare na deviznom racunu , izvod iz knjige rodj. I potvrda o mestu prebivalista iz Ljermontove

Ja sam predala potvrdu da sam stalno zaposlena i prosek zadnje 3 plate, stanje na deviznom, vlasnicki list, rezervacije hotela i avio karte. 

Pozdrav svima! Da li ima neko sa iskustvima sta se desi ukoliko vas odbiju za vizu? Da li se vraća novac koji uplaćujemo pri apliciranju? Naime, sestra i ja sa decom smo predale sve, uplatila i zakazala u Beogradu termin da donesemo pasoše i dokumenta. Sad još ovaj virus, zbog njega se najviše i bojim negativnog odgovora😥

Hvala👍

Devojka mi je trenutno spaniji prvi letovi ka Beogradu su tranzitni sa kratkim vremenom ostajanja na aerdromu(par sati) izmedju letova, zanima me da li joj treba tranzitna viza da bi se vratila kuci? 

Let bi bio iz Spanije preko UK do Beograda!

Edited by Ragnor

8 hours ago, Ragnor said:

Devojka mi je trenutno spaniji prvi letovi ka Beogradu su tranzitni sa kratkim vremenom ostajanja na aerdromu(par sati) izmedju letova, zanima me da li joj treba tranzitna viza da bi se vratila kuci? 

Let bi bio iz Spanije preko UK do Beograda!

da...ne moze da sleti na aerodrom u britaniji bez tranzitne vize, ako ima srpski pasos.....jedina opcija je ako ima americku ili kanadsku validnu vizu, onda moze da udje u bescarinsku zonu na aerodromu, ne sme da izlazi odatle, ni da menja aerodrom, i moze najduze da ostane u toku istog kalendarskog dana ( sto znaci do ponoci tog dana kog je sletela iz spanije...da joj je let za bg u 00:05 iza ponoci npr, ne bi je pustili)..

imao sam vise puta tu situaciju da prelecem sa kratkim zadrzavanjem preko UK aerodroma, tako da sigurno znam sta treba....

Edited by bam-bam

Pozdrav ljudi, 

Dobio sam EEA Family permit vizu danas i bukvalno se selim za dva dana u UK kod supruge. Moje pitanje je sada sta sledece, da li da izvadim residence card, ili nesto drugo?