Followers 0

Smrt neutralnog interneta?

8 posts in this topic

iskren da budem nisam razumeo tačno posledice toga, ali sa druge strane shvatio sam da upravo moje nerazumevanje je najveći problem. Svakim danom se stvaraju sitni koraci od strane megakorporacija odnosno ljudi sa zilion para koji hoće da imaju zilion na treći para, polako, neprimetno oblikuju zakone po svojoj volji. I oni računaju na neobrazovanost građana i na njihovu pasivnost, neodlučnost. Biću vulgaran ali dok mi gledamo tv gde na svakom kanalu u pauzi između reklama oni puštaju selebritije , polako nam ulazi ogromni podmazani dildo sve dublje i dublje i kad nam dođe lobanje onda će biti već kasno jer ćemo se već navići da nas stalno nešto jebe od pozadi. To već godinama radi Monsanto- mi smo se složićete se navikli na gmo hranu, kad pogledate listu to je bukvalno svaki drugi proizvod, više se ni ne zna šta je gmo a šta ne. Farmaceutske kompanije su tako lepo prestale da proizvode jeftine lekove koji su bili super i niko ništa. Banke nas siluju, to je strašno šta nam rade, niko im ništa ne može i sve je u redu, plaćaš i trpiš. 

Ja se izvinjavam što sam otišao na drugu stranu ali ovo je samo još jedan od dokaza da je nas ljude jako lako kontrolisati, jako je lako nas naučiti da se ponašamo po određenom šablonu, da se naviknemo na život koji nas čini nesrećnim ali da ništa nepreduzimamo. Posle se doktori hvataju za glavu u nevericii kad im dođe pacijent sa tumorom na glavi koji mu je pokrio jedno oko i već nekoliko godina ne može da diše na nos, a taj odgovara pa nije mi smetao, naviko se, nije me bolelo.

Možda nam stvarnoo treba neki nuklearni rat da sve ode dođavola, pa onda da probamo iz početka, ne znam

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Iskren i ja da budem, ni ja nisam razumeo posledice ovoga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije li EU parlament pre mesec dana izglasao paket zakona kojima se između ostalog garantuje i net neutrality? Da li se ova vest odnosi samo na USA?

Net neutrality znači da imaš jednak pristup svim sajtovima na netu (sem onim van zakona zemlje iz koje pristupaš). Ako bi se to izgubilo onda bi provajderi mogli da kažu "za 10 evra imate pristup samo 10 sajtova, za 50 svima". Velike kompanije mogu da plate provajderima da su njihovi sajtovi uvek dostupni, a male kao KP ne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vlasta:zanimljiv post,al on je za posebnu temu :)

Inace,nisam nikad razmisljao o tome da neko moze da mi ogranici pristup nekim sajtovima,jer,eto,nisam platio 50 evra,nego 10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo dobrog video objašnjenja šta je net neutrality:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podrska za ovu borbu za net neutrality :smile:

Jedino sto bi trebali da budete 18+ da bi ga gledali :smile:

I da pojacate zvuk kad krene video...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0