Sicilija

23 posts in this topic

Ciao,

Student sam, idem na volontersku praksu u Palermo na mesec i po dana i putujem za dve nedelje i zanima me kako najjeftinije odleteti do tamo? Za sad nalazim samo letove oko 260e. Da li znate da postoje mozda jeftiniji, sa popustima, itd. Ne razumem se mnogo pa mi trebaju iskusni saveti. :)
Gledam da prodjem jeftino sa tim letovima koliko je moguce, ipak treba tamo ziveti 6 nedelja. :D
I da li se placa boravisna taksa i koliko?

Cao,

mi smo pre mesec dana kupile kartu do Sicilije, sve ukupno povratno je izaslo 190eu. Tako da sam doktorirala maltene sve moguce nacine odlaska.

Najbolja varijanta ti je Easy jet do Rima i onda Rim Palermo, takodje Easy jet. Pogledaj na Trenitalia imas karte za po 38-48eu iz Rima za Palermo, a mozes i varijanta avion do Napulja pa na brzi voz.

Nama je bilo teze jer idemo u Sirakuzu, 3 nedelje da volontiramo. A svraticemo i do Palerma.

Pozdrav, ako nesto treba jos-pisi :)

Ја сам ишао возом до Венеције (преко Филаха), а затим Волотеом до Палерма. У повратку, возом до Рима, па Алиталијом до БГ-а. Није изашло најјефтиније, али макар сам укомбиновао и Рим+Венецију. Воз Палермо - Рим је исто интересантно искуство јер се укрцава на ферибот.

Imas i Ryanair kao opciju, iz raznih gradova Italije za Palermo, ili eventualno Trapani. A do Italije vec smisli kako. Za direktnu kombinaicju iz BGa, pogledaj cene Alitalije, mozda moze da se nadje nesto prihvatljivo.

Ljudi,jel bio neko u Mesini? Planiram da odem tamo na neki studentski dogadjaj gde imam samo smestaj,pa me zanima koliko mi novca okvirno treba za osnovno,hranu,pice, i plazu (da li su plaze privatne,placa li se ulaz i sl.)  :D
Hvala :D

Pozdrav,

ja sam se pre dve nedelje vratila sa Sicilije....isla sam Beograd-Rim-Palermo i nazad za 150eur   easy jet-om ....ako neko treba neku info oko Palerma...Katanje...Etne....tu sam 

pozdrav!

Pozdrav svima,

Planiram posetu Siciliji pocetkom septembra ... Plani je let Beograd - Rim - Palermo. Ono sto me zanima je javni prevoz na Siciliji (kvalitet i cena) s obzirom da planiram posetu Katanji, Etni....

Pozdrav

Edited by rakas17

Ako ne isplaniraš ranije preko sajtova železnice i autobuskih prevoznika, (skuplji ali brži), poseti turistički info centar i oni će ti dati sve moguće informacije sa odštampanim redovima vožnje.

Do Etne jedino preko neke turističke ture. 

Ciao,

Student sam, idem na volontersku praksu u Palermo na mesec i po dana i putujem za dve nedelje i zanima me kako najjeftinije odleteti do tamo? Za sad nalazim samo letove oko 260e. Da li znate da postoje mozda jeftiniji, sa popustima, itd. Ne razumem se mnogo pa mi trebaju iskusni saveti. :)

Gledam da prodjem jeftino sa tim letovima koliko je moguce, ipak treba tamo ziveti 6 nedelja. :D

I da li se placa boravisna taksa i koliko?

Preko kog programa/ organizacije ideš na praksu? :)

Rakas17, javni prevoz na Siciliji funkcionise malo sizofreno ali funkcionise....na Etnu mozes i sama bez agencije....karta od Palerma do Catania je 24 eur povratna kupujes na autobuskoj...mi smo kretali oko 5 ujutru da bi uhvatili iz Catania za Etnu sto ranije...u Catania kupis kartu do Etne( mi smo jurili da kupumo kartu...kupuje se u nekom kaficu pored...mada smo videli posle da je moglo i u busu) ..povratna karta je 6 eur...do 1900m nadmorske visine...posle gore imas gondolu koja je 60 eur do 3000m... Ako iz palerma ides u Cefalu idi vozom...imas ja mislim na 45min ili na svaki sat .....karta povratna je ja mislim 10eur...

Bus od aerodroma do Palerma je 6.3 eur u jednom pravcu...a voz je 5.8eur....

Ako ides do Mondella na plazu...iz Palerma je bus 1.6eur..karta vazi 90 min i moras da je cekiras u busu...da te ne smara kontrola koje ima...

pozdrav!

Preko kog programa/ organizacije ideš na praksu? :)

AIESEC, medjunarodna studentska organizacija :)

P.S. Hvala svima!

Sicilija - samo kupite dovoljno unapred...malo pretrazivanja naravno.......U vrhu sezone  Bgd- Rim - palermo-i sv enazad 47 + 20+20= 87 e sve avionom

Važi :)

Ono što znam iz glave je da se karte za italijanske vozove mogu kupiti vrlo povoljno ako ih kupiš vrlo rano. Recimo, trenutno se na Trenitalia sajtu mogu kupiti Rim-Palermo brzim vozom (Intercity) po 19€ po pravcu, sve do 6. maja (dakle, 4 meseca unapred). Jedina kvaka je što se klackaš 11 sati, to je običan "ubrzani" voz. Superbrzi (Frecce) voze samo do Ređo di Kalabrije (odatle ćeš lako na Siciliju) za nekih 5-6 sati, i tu ima isto karata po 19€. Ako se odlučiš za tu varijantu, imaj u vidu da te karte planu. A do Rima (Čampino) Wizzairom iz Temišvara... Dakle, može se stići povoljno ali ima da se naputuješ.

Hej, sad sam bacio oko na Alitaliju:

-- Outbound 9 May 2015

12:05 Belgrade

21:50 Palermo

Economy
Inbound 20 May 2015

06:25 Palermo

11:15 Belgrade

Economy

1 Adults
EUR191.98

Ako si već toliko zagrizla za Siciliju, ovo je odlična cena i predlažem da je uzmeš u narednih par dana.

E da, toliko otprilike meni uvek izadje Djenova-Rim-Beograd, povratna. Čak i danas iako je praznik u Italiji. To im je stanard cena, ako kupiš malo ranije (mesec dana, npr.). A unutrašnji letovi alitalijom su umobolno skupi - pre mesec dana sam Djenova-Rim platila 500 okruglo! Doduše, u žurbi i fleksibilni datumi, ali svejedno pljačka.

Uvek košta manje Bg preko Rima, nego samo Rim. Možda sa Srbijom imaju beki deal, sad smo svi Etihad... :(

A za Siciliju imaš povoljno i Voloteu...

Hej, evo ja kupila karte:

temišvar-milan-napulj ryanair

katanija-budimpešta wizzair

oko 95 evra ispalo.

Nego, da li neko ima iskustva sa kampovanjem na Siciliji?

:kamper:

Vratio sam se sa Sicilije pre dva dana pa ako nekog nesto interesuje u vezi ostrva, tu sam da pomognem sa odgovorima koliko mogu. :wink: Za mene, najlepse putovanje do sada. 

Zdravo, razmatram Siciliju kao destinaciju za sl putovanje. Citam, pominje se placanje plaza, ako moze pojasnjenje oko toga...sta to tacno podrazumeva, ne mozes da udjes uopste na plazu, ili su zatvoreni odredjeni delovi ili kako..... Hvala.

Postoje i javne plaže, postoje i "divlje" plaže (a najlepše su one u okviru priordnih rezervata), postoje uređene plaže sa zakupom ležaljki i suncobrana (obično uz neki beach bar), a postoje i uređene privatne plaže (odn. delovi plaža) koje su bukvalno ograđene, imaju ulaz i biletarnicu i gomilu sadržaja (pored garderoba i tuševa, imaju kafić, restoran, prodavnicu, igrališta za decu i dr.).

Sicilija sama po sebi ima mnogo stanovnika i u toku toplih letnjih dana turisti im nisu potrebni da bi imali gužvu na plažama, a uglavnom su (najbolje) plaže pune.

Preporuka za vreme posete, kraj Juna ili početak Septembra?

Edited by nova putnica