Followers 0

Kako do Praga?

32 posts in this topic

cao! ja sam sanja!

trebala bih stici do praga najkasnije u nedelju ujutro, a najbolje bi bilo u subotu! minibus i bus idu nedeljom, a to mi kasno :(

da li neko zna koja je najjeftinija i najbrza varijanta vozom? ili neki drugi prevoz?

sanja

idi na www.bahn.de i vrshi pretragu beograd/praha

meni pokazuje da ima voz iz Beograda za Budimpestu svakog dana uvece u 22:05, koji je na Keleti stanici u Budimpesti oko 05:10 izjutra.

Sa iste stanice polazi voz za Prag u 05:50 i u Pragu je istog dana popodne oko 12:25

to ti je najbolja varijanta vozom.

ako ne dao bog ovaj voz iz Beograda zakasni pa ne mozes da uskocis na ovaj za Prag (sto se verovatno ne deshava chesto na ovoj liniji, ali opet..) onda imas vozove za Prag sa iste stanice popodne oko 16h, ili kasnije oko 19h, svejedno ukucaj u pretragu na bahn.de pa pogledaj.

http://www.lasta.co.yu/

Ideš na Red vožnje, pa Međunarodni saobraćaj, pa Odaberite željenu liniju.

Naravno, najbolje je nazvati Lastu. Inace, bio sam kolima u Pragu pre manje od dva meseca i video sam tamo Lastin autobus, moguce da je to upravo taj.

Do Budimpeste je lako, a iz Budimpeste imas svako vece u 22:30 autobus za Prag. Pogledaj za cene i rezervacije www.volanbusz.hu.

Sta se deres, ta tvoja direktna linija ide jednom sedmicno i to nedeljom u 8AM, potpuno neprakticno.

A da li je neko razmishljao o stopu do Praga?

Ubedjena sam da ta kilometraza od 810km koliko ima od Novog Sada do Praga iliti 900km od Bg-a do Praga moze da se predje za jedan dan, ako se ne zuri dva dana sa spavanjem u Budimpeshti ili Bratislavi. S obzirom da dani pocinju u 5 ujtru a noc pada u 9 verujem da bi ujtru ugasila beogradska svetla a uvece upalila prashka.

Sve u svemu, ako ti nije do cimanja kupis kartu direktno do Praga iz Beograda, promenish voz u Budimpeshti i tu si...

Ako zelish da stignesh brze tu ti je varijanta voz-bus.

Nadams e da smo ti pomogli... lepo se provedi u Pragu Sanja!

A da li je neko razmishljao o stopu do Praga?

Opet Cruela :happyyy:

Ja, razmisljah o ovome...uzmem povratnu voznu Ns-Peshta i odatle hičhajkujem :dance:

Al' kad cu, ne znam :102:

Da li zna neko za neku avionski liniju iz Budimpeste, Temisvara ili tako od negde blizu za Prag? Posto iz Beograda nema ni jedan low coast.. Tj. da li je neko otkrio najjednostavniji i najjeftiniji nacin za ovu relaciju?  :roll:

Da li zna neko za neku avionski liniju iz Budimpeste, Temisvara ili tako od negde blizu za Prag? Posto iz Beograda nema ni jedan low coast.. Tj. da li je neko otkrio najjednostavniji i najjeftiniji nacin za ovu relaciju?  :roll:

Ono sto ja znam jeste da bez presedanja nema sanse da se dodje sa low cost kompanijom,za sad, do Praga. Meni je najprihvatljivija varijanta wizz-om Beograd-Rim pa opet wizz-om Rim-Prag.

Najjeftinije bi trebalo da bude vozom do Budimpeste, pa onda busom do Praga, da li preko one Student agency ili preko Orangewaysa, pisano je dosta o tome, potrazi po forumu. Ili moze i sve vozom, sa presedanjem u Budimpesti, ili nekim direktnim autobusom iz BGa, ako postoji. Mislim da avion u ovoj situaciji nije preporucljiv.

Da da procitala sam vec za sve moguce varijante busom i vozom ali ja sam htela avionom jer idem sama pa me malo mrzelo da se vozim. ali dobro nista mi drugo ne preostaje  :party:

Relativno pristojan odnos cene i trajanja puta daje varijanta avionom do Beča (100 EUR povratna iz Beograda), pa do Praga autobusom, Student Agency ide i sa samog aerodroma za 460 CZK u jednom smeru, ili Eurolines sa stanice Erdberg.

najjjjjeftinije od Bg do Praga : povratna = 56 €, voz do Budimpešte = 26 € + bus, Orange (30€)

Ne znam kad planiras put, ali ako bas hoces avionom, pogledaj na sajtu Lufthanse ili Austrian aira, povratnih ima za oko 180 evra, sa presedanjem u Beca ili Minhenu...

Pozdrav svima,

Putujem u Prag za oko 10-ak dana, pa me zanima je li neko isao ovim Lastinim busom, kakva su iskustva, i da li znate posto je karta u jednom pravcu?

Pozdrav svima,

Putujem u Prag za oko 10-ak dana, pa me zanima je li neko isao ovim Lastinim busom, kakva su iskustva, i da li znate posto je karta u jednom pravcu?

Kad sam poslednji put isao za Prag, povratna karta Lastom je bila cca 70e. U principu je ok, imaju obicaj da traze pare "kako bi brze prosli na granici".

Redovno idem do Brna tim busom. Ok je, samo granica... :blob:

Cuj traze pare kako bi brze prosli granicu.... koliko traze, i kako je na granici uopste, jel zezaju jos nesto, mislim carinici?

Mozda je bolje da idem nocnim vozom za Budimpestu, pa onda busom za Prag...

A da, nazvao sam Lastu i pitao posto je karta, 4950 din u jednom pravcu .

Cuj traze pare kako bi brze prosli granicu.... koliko traze, i kako je na granici uopste, jel zezaju jos nesto, mislim carinici?

Mozda je bolje da idem nocnim vozom za Budimpestu, pa onda busom za Prag...

A da, nazvao sam Lastu i pitao posto je karta, 4950 din u jednom pravcu .

Ma koji evro ili tako nesto... S tim da niko nije hteo da da, bar kad sam ja isao, pa smo opet prelazili granicu bez ikakvih problema.

A granicari jel ispituju puno, traze novac na uvid ili tako nesto? Posto ne planiram da nosim puno novca,  jer me prijatelji vec cekaju u Ceskoj, smjestaj mi je obezbjedjen, a kartu kupujem samo u jednom pravcu jer se vracamo kolima i tako....  ;D

Pozdrav, purujem za Prag 31 pa mi treba pomoc. 

Svi autobusi bg-prag polaze sredom i nedeljom, sto mi nikako ne odgovara. Najvise bi mi odgovaralo vozom do Budimpeste pa posle do Praga bilo vozom ili autobusom.

Sada me zanima da li mogu tamo kupiti kartu ili se to mora razervisati tj kupiti putem interneta? I ako bi sete mogli da mi preporucite kako bi mi bilo najbolje. Pozdrav.

kartu za voz možeš da kupiš na železničkoj stanici , što se udobnosti tiče voz ti je najbolja opcija. Ako hoćeš da što jeftinije prođeš imaš autobuse Orangwaysa koji voze do Praga , tu kartu možeš da platiš preko interneta. O tome je ovde pisano baš puno .

Hvala za info  :). E sada ,planiram da putujem vozom u 11.03 ili 22.10. Sta bi mi preporucio? KAda tamo imam voz za Prag? Ne bih da pravim veliku pauzu izmedju presedanja.