Posted December 31, 2014 Iman let iz Temišvara, a kretat ću iz Novog Sada. Zanima me, ima li kakav bus, vlak ili nešto treće da dođen do Temišvara? Ne želin stopirat jerbo nekako ne volin riskirat propuštat let. Može i opcija iz Zrenjanina za Temišvar jer iman familiju tamo pa mogu iskombinirat posjetu prije leta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 1, 2015 Iman let iz Temišvara, a kretat ću iz Novog Sada. Zanima me, ima li kakav bus, vlak ili nešto treće da dođen do Temišvara? Ne želin stopirat jerbo nekako ne volin riskirat propuštat let. Može i opcija iz Zrenjanina za Temišvar jer iman familiju tamo pa mogu iskombinirat posjetu prije leta. Neznam sad dal je najbliza i najjeftinija ruta al sigurno radi je da ides preko Vrsca. Imas dva polasak za Temisvar i utempirani su tako da kad ides putnickim vozom iz Beograda stizes tacno da imas vremena da kupis kartu i udjes u voz za Temisvar. Pod ovo da kupis kartu nemislim da moras da trcis imas oko 30min izmedju dva polaska. Kupis kartu odma iz Beograda za Temisvar pa ce te ako jedan voz zakasni ovaj drugi sacekati, mada neznam da se do sad desilo mozda jednom il dva puta da kasni neki toliko tako da nemoras da brines da neces stici na voz. Verovatno da ima neki bus iz NS koji ide za Temisvar al ja neznam tako da ako nema evo ti kako mozes doci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2015 Bojim se da ne postoji bus...Možeš busom do Vršca pa da hvataš taj voz, ovo je raspored direktnih linija: http://goo.gl/kk1QJJ (mada je to 2 i po sata vožnje i uopšte nije usput) Ima i nekoliko direktnih buseva do Srpske Crnje (najbliža granica), onda imaš još samo 50ak km stopiranja do aerodroma....http://goo.gl/l7EKTP(a mislim da i iz Jimbolije ima nekih minibuseva do Temišvara, mada to ne znam gde bi se tražilo na netu) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2015 Znaci ostaje ti VS jedino kao opcija.Onda mozes ici na dva nacina zavisno od toga koliko zelis da se cimas i koliko para imas. Mozes direkno busom za VS il vozom za BG pa iz BG-a za VS vozom. Samo pazi ako ides busom ako ides preko Zrenjanina on dolazi na suprotnu stranu grada od zeleznicke pa ces morati tu neki taksi il da vuces kofer oko 4km. Ako ides vozom onda mislim da ti je najbolje da izidjes na Novom Beogradu pa hvatas BG voz do Pancevackog mosta gde cekas voz za Vrsac. I onda nemas da vuces kofer.Cena autobuske karte VS-NS je bila ako nisu povecavali 1810din a cena voza cak i kad ides brzim 620 do BG-a i 512 do VS-a sto ti dodje usteda od skoro 680din il ako ides oba putnickim skoro 840. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 Fala van puno ljudi! Šta se tiče teglenja stvari, imat ću samo jedan ruksak tako da nije problem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2015 (edited) Kao što rekoh davnih dana:https://www.klubputnika.org/forum/topic/4173-od-zrenjanina-do-temišvara-cena/?p=92808 Edited January 4, 2015 by spavac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2015 Treba da letim iz Temišvara u nedelju 8. marta. Pročitao sam sve što je pisano o tome, ali postoji jedan problem. Naime, nedeljom pre podne ne postoji bus iz Novog Sada, Zrenjanina ili Kikinde za Srpsku Crnju. Postoji samo popodnevni, što mi ništa ne vredi.Što se tiče vozova Jimbolia-Temišvar, našao sam ovo na sajtu cfr.ro, što je valjda zvanični sajt:Do Jimbolie/Žombolja mogu peške iz Srpske Crnje. Imam bus iz Novog Sada za Kikindu u 7.30, recimo da stignem u Kikindu do 9.30. Ostaje potez Kikinda-Srpska Crnja, prokletih 30 km u nedelju u severnom Banatu. Ima li neko predlog? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2015 A preko Nakova? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2015 (edited) Da, otvoren je malogranicni prelaz preko Nakova, ali ne znam kako tacno radi. A bus do Nakova sigurno imas. Doduse, ne znam kako dalje od Nakova.Druga opcija je da te neko taksira od Kikinde do Crnje. Nemam predstavu u vezi cene, ali, mogao bih eventualno nekog da nadjem. Tesko da ce biti nesto hardcore jeftino, sto pretpostavljam da ti trazis.Onaj sinobus iz Kikinde za Zombolj ne ide vise? Ja sam tako isao 2009-te.edit: Trebalo bi da ima bus iz Kikinde do Ruskog Sela. Onda ti ostaje jos 15-ak km do Srpske Crnje Edited February 25, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 Ukinuli su šinobus, naravno. Može do Nakova, ali posle Nakova bi verovatno bilo problematično. Raspitaću se za divlje taksiste na relaciji Kikinda-Crnja.Ma nije problem ni u ceni, koliko je problem u tom jezivom smaranju da se pređe put od - evo sad sam izmerio na Guglovoj mapi - 154 km. Kao da treba preći hiljadu kilometara po najgorem nenaseljenom bespuću centralne Azije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 Na redu vožnje koji si okačio vidi se da u voz do Temišvara možeš da ubaciš bajs Ukoliko se uskoro vraćaš preko Temišvara ponesi bajs i zaključaj ga za aerodrom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 Na redu vožnje koji si okačio vidi se da u voz do Temišvara možeš da ubaciš bajs Ukoliko se uskoro vraćaš preko Temišvara ponesi bajs i zaključaj ga za aerodrom Hahahahahaha.Tandem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 Zezajte se vi kolko oćete, ali ja sam u jednom trenutku ozbiljno razmatrao i mogućnost da idem bajsom. I tako imam samo ručni prtljag. Ali fora je što je još uvek prilično ladno i kišno, plus može da se probuši guma, a sa letovima čovek ne sme da rizikuje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 (edited) Edited February 26, 2015 by pedjalon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 (edited) Mozda nadjes prevoz preko Autohopa ! ...samo da se ne pretvori taj put u Temisvar u nemogucu misiju ! Edited February 26, 2015 by slatkis Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 Ispade severni Banat veća nedođija nego Mauritanija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 26, 2015 Ja se nisam zezao. Do zrenjanina ili kikinde šibneš bajs u bunker autobusa i dalje odvozaš. Što se tiče bušenja gume, to nije problem ako poneseš 200 grama alata za krpljenje gume. Kiša i vetar već jesu otežavajuća okolnost, ja sam davnih dana relaciju Srpska Crnja - Žombolj prešao po kiši i nije mi bilo lepo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2015 Suviše sam lenj za tako nešto, a i ne bih voleo da mi neko drpi bajs. Imam ga već skoro 20 godina i prirastao mi je srcu, toliko toga smo zajedno prošli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2015 Evo friškog iskustva, ako kome zatreba. Bus Novi Sad - Srpska Crnja, kreće u 9.30 ujutru (ne ide nedeljom), stiže oko podne. Košta 800 dinara. Peške Srpska Crnja - Žombolj. Rastojanje iznosi 9.5 km. Ovde govorim o rastojanju od buske stanice u Crnji do ž. stanice u Žombolju. Oba mesta su izuzetno dugačka i treba dosta vremena da se prođe kroz njih. Postoji mogućnost da nekoga ustopirate. Iz Žombolja ima nekoliko vozova za Temišvar. Čini mi se da ima i jedan autobus u neko baš nezgodno vreme, a i autostop funkcioniše okej u Rumuniji. Što se autostopa tiče, ovo predlažem samo radnim danom. Severni Banat je sa rumunske strane jednako pust kao i sa srpske. Npr dok sam pešačio Žombolj - Srpska Crnja, u ponedeljak oko 9 ujutru, za ta 2 sata pored mene nije prošao nijedan auto ni u jednom smeru. Granica je potpuno pusta. Vratio sam se ovako: voz Temišvar-Žombolj u 7.55 ujutru (5,5 lei = 1,2 evra), 2 sata peške do Crnje, onda linijski taksi za 600 dinara do Zrenjanina, i bus Zrenjanin-Novi Sad za 350 dinara. Voz pripada privatnoj železničkoj kompaniji, RT, mislim da je "Regio Trans" ili tako nešto. Karte se kupuju na posebnom šalteru unutar ž. stanice. Malo je nezgodno pronaći voz za Žombolj jer kreće sa nečega što bi bio ekvivalent "prvog levog" koloseka u Beogradu. Ja sam jedno pet puta morao da pitam ljude, da bih na kraju našao voz par stotina metara od stanice, između nekoliko drugih vozova, na nečemu za šta sam mislio da je slep kolosek. Ni na jednom vozu nema nikakvih oznaka destinacije, ili ih ja bar nisam uspeo pronaći. Sreća pa sam došao pola sata ranije na stanicu inače bi voz otišao dok sam ga ja tražio. Od Temišvara do Aerodroma ide neki "ekspres" autobus, ali kad dođete na busku i pogledate red vožnje shvatite da ide suviše retko i da ćete propustiti let. Onda uhvatite taksi, on košta oko 30 lei što mu dođe 6,5 evra. Karte za bus se kupuju na kioscima. Nedeljom ne radi nijedan kiosk u gradu i ne možete kupiti kartu. Prvi bus sa aerodroma za grad kreće u 5 ujutru, a poslednji u 22.20. Moj avion je sleteo u 22.25, tako da sam morao da uzmem taksi ili čekam pet ujutru. Na aerodromu je gomila divljih taksista koji predlažu neke ludačke cene. Svakoga uljudno pitati, pa odjebati i ići dalje, ima ih bezbroj. Tražiti zvanična taksi udruženja, npr "Tudo", a ne divljake. Cenu obavezno ugovoriti unapred i ne dati više od 30 lei. Posle dva odlaska do Temišvara zarad jeftinih letova, moj zaključak je da se ovo uopšte ne isplati. Izgubi se jezivo mnogo vremena i energije. U odlasku sam morao prespavati u Temišvaru, kao i u povratku. Tokom pešačenja od Žombolja do Crnje ubio me je banatski vetar. I kao šlag na tortu, piše mi danas kaučsurferka kod koje sam spavao u Temišvaru: "You were very lucky. Since midnight, the train to Jimbolia is cancelled because of allegedly technical problems of the transportation company or so they say." Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2015 Posle dva odlaska do Temišvara zarad jeftinih letova, moj zaključak je da se ovo uopšte ne isplati. Izgubi se jezivo mnogo vremena i energije. U odlasku sam morao prespavati u Temišvaru, kao i u povratku. Tokom pešačenja od Žombolja do Crnje ubio me je banatski vetar. Da li je do godine proizvodnje, zamora materijala ili cega vec, ali, izgleda da je zadnje vreme doslo, kad je i Lazar poceo da se zali A i izgleda da mu vise prija saharski vetar, nego severnobanatski Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2015 U pravu si, i ja sam to zaključio. Na poslednjih nekoliko putovanja sam stalno bio jezivo umoran. Kad se setim kako sam putovao pre deset godina, baš se sjebem. Ali hajde da ne trolujemo temu o Temišvaru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2015 Ništa, vratit ću se iz Temišvara stopom do Beograda i od tamo na bus/vlak do Novog Sada. Jebat ga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2015 Bez normalnog prevoza to je potpuna ludost ici tamo..pa samo u pauziranju ima da potrosis svu tu razliku a ko jos da ti plati mucenje...pesacenje 2 sata(9,5 km)..strasno,kao da si negde u Namibiji..Mene cudi da ne postoji nikakva autobuska linija iz VRSCA ili NOVOG SADA...makar jedan put na dan.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 22, 2015 Ništa, vratit ću se iz Temišvara stopom do Beograda i od tamo na bus/vlak do Novog Sada. Jebat ga.Sto da ides do BG-a stopom kad imas dva puta dnevno voz Temisvar-Vrsac (07:50 i 16:38)? On je dobro povezan sa vozom VS-BG tako da ne cekas puno tj dok obavis carinu i kupis kartu dodje i vreme polaska. Il mozes ako hoces da ides na autobus VS-NS gde ce malo da te oderu al ne presedas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2015 Sto da ides do BG-a stopom kad imas dva puta dnevno voz Temisvar-Vrsac (07:50 i 16:38)? On je dobro povezan sa vozom VS-BG tako da ne cekas puno tj dok obavis carinu i kupis kartu dodje i vreme polaska. Il mozes ako hoces da ides na autobus VS-NS gde ce malo da te oderu al ne presedas.Ma autostop Tsr - Bg je lagan, besplatan i bez presjedanja.Na kraju sam išla Gea Toursom za 20€ taksi kombijem do Beograda odmah nakon što sam sletjela u 23:00 jer mi se nije dalo noćiti na aerodromu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites