Posted January 31, 2015 Đinka je varoš na severu doline od dvanaest hiljada duša i udaljena je dva dana od Adis Abebe. Lokalno življe ove zabačene varoši badavdžiše pored iskopanih puteva, čuči u prašini, goni stoku, tegli tovar na plećima ili čavrlja ispred svojih straćara. Usamljena pojava farenđija probuđuje apetit lokalnih prosjaka, bogalja, dečurlije, lažnih vodiča, probisveta i drugih siromaha. Utisak na prvi pogled odgovara opisu pakla na zemlji.Pa ipak, Đinka je jedno od najzanimljivijih mesta u Etiopiji, budući da je ono sedište doline koju naseljava šesnaest različitih plemena. Ari, Bana, Karo, Hamer, Bodi, Mursi... priče o tim plemenima raspaljuju maštu stranim putnicima željnim egzotičnih prizora i fotografija.U okolini Đinke žive pripadnici plemena Ari. To je najveće i najmodernije pleme u dolini. Vodič Andualem, koji sam potiče iz tog plemena, poveo me je da mi pokaže okolna sela naseljena ovim življem. Kratka vožnja rikšom, pola sata blagog uspona i jedan drukčiji svet. Izgledalo je da brđani nemaju ničeg...Pročitajte Plemena doline Omo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2015 Шта погрешно радим, покушао сам да нађем овај чланак са главне странице сајта и нисам успео да нађем било шта осим текстова на, јел, насловној?Како се приступа архиви текстова? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2015 На главној страни, заглавље, где пише: КП, насловна, форум итд., поставиш показивач миша на "збирка", испод се појављује: збивања, путописи итд., кликнеш на "блогови", затим тражиш по имену блога, негде при дну "У потрази за Мурсима, Марко Николић". Кад кликнеш, отвара се нова страна и ту је овај блог. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites