Posted February 17, 2015 Pozdrav tražim saputnicu avanturitičkog duha do 35 godina za prolećnu (april-maj) turu obilazak Sarajeva.Ja sam putoholičar imam 33 godine i proteklih godina dosta toga sam obišao. Saputnica treba da je dinamična i da ima vedar avanturistički duh..Obišli bi :Olimpijsko naselje, Vijećnicu, Sabornu pravoslavnu crkvu, čuvenu sarajevsku Katedralu, Begovu džamiju, Baščaršiju, glavnu gradsku ulicu Ferhadijom do Vječne vatre, olimpijsku dvoranu Zetra, stadion Koševo, Vrbanja most- gde stradali balkanski Romeo i Julija...itdZainteresovane neka se jave na mail ili na pp:mnbosicere@yahoo.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Sarajevo je puklo poslije rata i nema se šta vidit toliko, pazi kako pričaš druže možeš još i batine dobit kada čuju akcenat Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2015 Sarajevo je puklo poslije rata i nema se šta vidit toliko, pazi kako pričaš druže možeš još i batine dobit kada čuju akcenat Bio sam u Sarajevu 2012. godine. Nikakvih problema nisam imao, čak šta više ljudi su bili ljubazni, zvao ih da posete Bg. U Sarajevu se ima šta videti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2015 I meni je bilo sasvim okej, ljudi su na moj akcenat reagovali ili žešćom zbunjozom, ili im je bilo simpatično jer već znaju nekoga iz Vojvodine Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2015 Molim ljude da ne pišu gluposti i ratnohuškačke izjave. Rat je davno gotov, doslo je vreme mira i druženja.Neka se javljaju samo oni koji žele da posete Sarajevo i upoznaju se sa divnom arhitekturom ovog grada jer je Sarajevo najlepse u proleće da se obidje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2015 Kao svi gradovi koji moraju da podnose vlažnu jesen i dugu i tešku zimu, iSarajevo ima lepo i bogato leto, a april mesec je nagoveštaj takvog leta. Slasttoga meseca ne raznesu vetrovi i ne sasuše rane vrućine, kao što biva u drugimmestima, nego ona leži dugo i mirno u toj sarajevskoj kotlini, kao na dnuduboke posude, razvija se, traje i, pristupna svakom, čini svačiji život lepšim ilibar lakšim.Takvo je leto obećavao jedan od aprilskih dana kad su telali po mahalamaobjavili da će »u prvi petak« stići u Sarajevo carski serasker, mušir Omerpaša savojskom i da će »na sahat-dva prije akšama« ući na Višegradsku kapiju ispustiti se niz Kovače u grad. Svi ljudi "od posla i ugleda" izići će da dočekajuseraskera, da ga pozdrave 1 da mu zažele dobrodošlicu i svaki uspeh u vršenjudržavnih poslova zbog kojih dolazi. — Tako su vikali telali. To je bio poziv inaredba.Иво Андрић, "Омерпаша Латас" Јуче ме ђаво, у виду руског каучсурфера, натера да одем до девастиране боб стазе на Требевићу... видим стално људи долазе. А ко већ обилази Саборну православну цркву, нек сврати и у Стару, близу је Себиља, како ли се зове она улица којом иде трамвај.То је најстарија грађевина у Сарајеву, односно не баш ова која сад стоји која је чини ми се из 17. века, али је на том месту црква била непрестано најмање од 12. века чини ми се. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2015 Ja sam se tek prijavila u Klub Putnika tako da mi je ovo prvi post- sto se Sarajeva tice, mislim da gresis, a to mogu da ti kazem iz ilcnog iskustva. Od 2006. do 2009 sam odlazila u Sarajevo "onako", bez razloga, nekad sama, nekad sa drugom ili dva. Nesto me je privlacilo. Upoznavali smo ljude na ulici, koji su nas primali kod njih u kuce, gde bi sedeli danima, a nekad i nedeljama. Krajem 2009. sam otisla na sedam dana kod jedne osobe "sa ulice", pa se tih sedam dana pretvorilo u mesec dana. Negde oko nove godine, ja rekoh "a sto ja ne bih trazila ovde neki posao, pa da ostanem?". Kada sam ga nasla, vratila sam se u Beograd po jos dva kofera. Ostala sam dve godine, ziveci na Carsiji (pa Skenderiji, pa na Bistriku) i tokom te dve godine, ni jednom se nisam vratila u Beograd. Nemam rodbinu iz Bosne, cak ni dalju. Jednostavno mi se dopalo. I jednog dana, doslo je vreme da se ide. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites