Followers 0

Smestaj u Rimu - jedna noc

23 posts in this topic

Drugari, molim za pomoc, ako neko ima preporuku.

Slecemo u Rim 13.06. oko 22h i imamo pauzu do sledeceg leta sutradan u  17h.

Bas je dugo da se provede na aerodromu,

pa smo mislili da nadjemo neki smestaj koji je povoljan i do kog vozi taj njihov bus.

Rim ne poznajemo uopste,

pa mi trazenje na sajtovima slabo polazi za rukom,

a da nije neka suluda cena za dvoje.

Svaki savet i preporuka su dobro dosli flowers::

Ne znam za smestaj, al transfer do grada od aerodroma je 4 evra po smeru, moze preko neta da se kupe karte, vozi do stanice Roma Termini

Ovo je taj link:

http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-fiumicino-airport-rome/

Smeštaj u Rimu je generalno dosta skup i teško ćete naći nešto ispod 50€ po sobi. Možda negde na periferiji, ali s obzirom na kratko vreme i da bus vozi do centra (Termini) to vam ne odgovara. Najjeftinije što trenutno ima na booking.com je Sleeping Beauty po 55€. Pogledajte i hostele na Hostelworld (link), ali birajte okolinu Terminija (ima tamo via Milazzo i via Cavour).

Edited by Duya

Ne znam za smestaj, al transfer do grada od aerodroma je 4 evra po smeru, moze preko neta da se kupe karte, vozi do stanice Roma Termini

Alessandro Downtown Hostel kod Terminija.

Najjace sto ne radi ostavljanje prtljaga, bar ja kad sam bio u oktobru, oko 21 ili 22 su zatvoreni pa do 5-6 ujutro.

Pa imate na dnu strane mapu, nije jako daleko, jedno 2-3 km.

Ali imajte u vidu da preko airbnb pregovarate direktno sa domaćinom, tj. on vam odobrava boravak, što može biti problem s obzirom na samo jednu noć. Bolja vam je varijanta neki hostel oko Terminija, imaju oni i "private" (dvokrevetne) sobe po slične pare, a odgovor dobijete odmah.

E duzna sam izvestaj...

Povratak iz Las Palmasa za Beograd, preko Rima , kao bos po trnju...

na aerodrom smo sleteli sa tri i po sata zakasnjenja, jer je avion iz LAs Palmasa kasnio sa poletanjem tacno toliko

dakle, oko 01h po ponoci sleteli, prtljag cekali ravno 55 minuta :shockkk:

Pre toga smo rezervisali u Avisu rent-a car, neki Reno Klio,

da bi mogli da se potrpamo sa dva velika kofera i dve putne torbe, i da krenemo put naseg prenocista.

Racunamo, ok, 35 eura za jedan dan najmiti auto je podnosljivo....

Stizemo do Avisa (koji navodno ne radi posle ponoci), ali lik sedi i ceka da stignemo.

Ja se obradujem i pomislim : - Bas su poslovni.... :blob:

kad....ne lezi vraze....nadrndani sluzbenik  kaze da nema automobila u klasi koju smo rezervisali,

da je parking zakljucan (!) i da samo moze da nam ponudi mini van za duplu cenu od one potvrdjene rezervacijom lol::

sem nas, tog casa na salteru nema nikog koga on ceka, i ocigledno je da je cekao samo nas i nas let zvizhd

trazi medjunarodnu dozvolu,  muz je da na uvid,

trazi srpsku zovacku,  muz je pokaze,

trazi platnu karticcu, ja izvadim master, dam mu

i on onako bezobrazno kaze: - ne treba mi vasa, nego njegova

ja tu vec pocinjem da se ozbiljno nerviram i kazem: - ja cu platiti svojom platnom karticom

on insistira na muzevljavoj

onda pita koliko planiramo da predjemo kilometara ::crazy:

najzad, sta njega bole usi ko ce da od nas dvoje plati

posle kreceg preganjanja da nam ipak da auto koji smo na vreme rezervisali

i njegovog insistiranja da nam uvali mini van-a,

moj muz pokupi sva nasa dokumenta ,  na peti se okrene i kaze: - Laku noc

sluzbeniku kao da si opalio samar, on prosto nije verovao da mi necemo na kraju uzeti auto

a bio je tako siguran da ce nam uvaliti tog duplo skupljeg

na aerodromu tog casa ne mozes ostaviti prtljag,

jer je ta sluzba jos pre ponoci zatvorena (koga zanima, radi od 06 - 24h i cena po komadu ostavljenog prtljaga je 6 eura)

stolice su neudobne do bola, sa ruckama , ne mozes se ni malo ispruziti,

na nekim terminalim duva ventilacija neizdrzivo

pusacka zona ne postoji, sem ispred zgrade, bez klupe da sednes, samo neki sugavi nasloni

dok ne izadjes na svoj gejt, telefon nema nacina da napunis, jer su uticnice gotovo nepostojece,

ako ne racunam oneku u toaletu, a bas da stojis pola sata u toaletu i cekas....nesto nisam voljna bila

sledeci let (za Beograd) smo imali u 20 i 20h...dakle otkinuli smo od cekanja

a i kad se taj let primakao, odgodili su ga za tri sata

dakle Las Palmas - Beograd trajalo ravno 30 sati :blink: :blink:

E to za uticnice je tacno, ali na jednom stubu blizu odlaznih pultova ima 8 komada.  Upoznao sam jednu Amerikanku tu bas dok sam par sati punio telefon, ne znam koja im je fora sa uticnicama. Gore na spratu mislim na t3 imaju udobne stolice, svi tu spavaju.

Bas lepo iskustvo lol::

Ali, dobro, nije smak sveta, imate bar prica za prepricavanje ;)

trazi medjunarodnu dozvolu,  muz je da na uvid,

trazi srpsku zovacku,  muz je pokaze,

trazi platnu karticcu, ja izvadim master, dam mu

i on onako bezobrazno kaze: - ne treba mi vasa, nego njegova

ja tu vec pocinjem da se ozbiljno nerviram i kazem: - ja cu platiti svojom platnom karticom

on insistira na muzevljavoj

onda pita koliko planiramo da predjemo kilometara ::crazy:

najzad, sta njega bole usi ko ce da od nas dvoje plati

Trebalo ste malo bolje prostudirati pravila. Agencije obicno zahtevaju da je vozac ujedno i vlasnik kreditne kartice kojom ce se platiti. Tako da je agent bio u potpunosti u pravu. Druga je stvar sto je bio nadrndan, a kako i ne bi, kad vas je cekao 3 i po sata. Stavi sebe u njegovu kozu, pa razmisli :) Sto se kilometraze tice, takodje je s razlogom pitao, jer postoje pravila i u vezi sa tim. Pretpostavljam da su vas auto vec bili izdali nekom drugom, jer nisu bili sigurni da li cete vi uopste da se pojavite i da li cete uzeti auto. Prosto, biznis. Ako je mucenik ostao samo zbog vas, pa taman i sa ciljem da vam rentira skuplji auto, a vi ga iskulirali, mogu misliti kako mu je bilo :D Ali, verujem da ni vama nije bas bilo sve sjajno.

U svakom slucaju, savet za ubuduce, prostudirajte dobro pravila rentacar agencije flowers::

Gore T3 zatvoren i renovira se , zbog pozara koji se desio u maju ::crazy: ...a pola aerodroma i dalje smrdi na paljevinu.

A sto se tice Avisa, po rezervaciji koju sam napravila , Reno Klio smo trebali da preuzmemo u u 23 i 45h...sumnjam da je  bila tolika navala na bas TAJ auto u tih 15 minuta koliko je ostalo do kraja njihovog zvanicnog radnog vremena kiklop

Drugo, ako su mi trazili br leta, onda valjda umeju da procitaju da taj let kasni i preracunaju kad stizemo....

Ali n znam kako da vam objasnim...znate onaj osecaj kad kapiras da neko pokusava a te izlevati na najdrskiji moguci nacin
:spot:

Ali dao si mi znacjane savete vezane za karticu...to nisam znala da traze da bude bas vozaceva.

I zasto je bitn broj km koji planiras da predjes?

Ili ako recimo nemas ni okvirno plan o tome gde ces ici toko vremena najma? 

Sta se radi u slucaju da recimo neki ekscentrik nista ne placa platnom karticom? shtrumpf

Ali ok...u pravu sti skroz....ovome cu se jednom smejati ...kad zalecim vene na nogama koje dobismo u tih 20 sati cekanja lol::

Edited by spalata

bitno je za kilometrazu zato sto ti daju po danu da l 100 km, a ako hoces vise onda extra placas.

Sta se radi u slucaju da recimo neki ekscentrik nista ne placa platnom karticom?  shtrumpf

ide gradskim prevozom, npr.

Ne da mu se auto u najam. Pa nek nastavi da ide gradskim prevozom.

Volim taj Fiumicino, sreca moja sto su moji letovi kasnili po sat-dva inace bih brdo para ostavila po shopovima ;-) Steta sto ne videste Rim ;-)