Posted June 28, 2015 Pozdrav dobri ljudi Resio sam da organizujem putovanje na kubu,nas dvoje neke dve nedelje, tamo nege sredina, kraj januara, mozda koji dan duze.E sada interesuje me saveti gde traziti karte (jedino sam nasao na skyscanneru) i koja je cena ok.Drugo pitanje gde traziti i rezervisati smestaj, na booking-u nema, na tripadvisor-u ima ali nema cena. Naravno savet da li uzimati hotel ili nesto drugo.Jos jedna stvar me buni, navikao sam da na sva putovanja gde idem imam net pa se tako organizujem i trazim ali sam procitao da na kubi nema 3g-a pa mi to malo buni oko organizacije naravno svaki praktican savet bi mi dobrodosao, plan je da idemo 4 dana havana i ostatak neko more (procita da je varadero bzv tako da bi njega preskocili) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2015 (edited) Pozdrav dobri ljudi Resio sam da organizujem putovanje na kubu,nas dvoje neke dve nedelje, tamo nege sredina, kraj januara, mozda koji dan duze.E sada interesuje me saveti gde traziti karte (jedino sam nasao na skyscanneru) i koja je cena ok.Drugo pitanje gde traziti i rezervisati smestaj, na booking-u nema, na tripadvisor-u ima ali nema cena. Naravno savet da li uzimati hotel ili nesto drugo.Jos jedna stvar me buni, navikao sam da na sva putovanja gde idem imam net pa se tako organizujem i trazim ali sam procitao da na kubi nema 3g-a pa mi to malo buni oko organizacije naravno svaki praktican savet bi mi dobrodosao, plan je da idemo 4 dana havana i ostatak neko more (procita da je varadero bzv tako da bi njega preskocili) Sto se tice karata ja sam platio dve po 649 Aeroflotom (Bg-Moskva-Havana), ali to moras da juris promocije, ja sam ocigledno imao srece Ispod te cene mislim da je nemoguce naci. Sto se tice interneta, zaboravi stalnu konekciju, postoji samo u najboljim hotelima, u Havani hotel National de Cuba, sat vremena 10 cuca(1cuc=1dolar). Mi smo bili 2 dana u Havani i 7 u Varaderu. U Havani smo bili u privatnoj kuci - Casa de Ivan na preporuku forumasa Nenada. Cena 25cuc za noc. Kulturno, cisto, veoma 5min hoda od centra, 2min do Malecona. Takodje mozete pogledati na www.airbnb.com, sasvim dobra ponuda smestaja po povoljnim cenama. Sto se tice Varadera, zaista moze da bude malo dosadan posebno ako ste u drugom delu gde su hoteli daleko od svega, hotel, hotelska plaza i nemas gde ni da prosetas, moja preporuka je ako se vec ide u Varadero, da se bude u hotelu negde na pocetku Varadera gde ima bar malo zivota. 7 noci u hotelu Sunbeach all inclusive nas je kostalo 500eur za 2 osobe. Hotel cist, pristojan, hrana korektna, nista specijalno ali za cenu koju smo platili dobili smo i vise nego sto smo ocekivali. Sto se tice interneta tamo, ima wifi u Iberostar hotelima koji su prilicno skupi, i naravno ne ulazi u all inclusive nego se posebno placa(mi smo rezervisali preko ovog sajta, ima dosta hotela u ponudi http://www.cubahotelreservation.com/).Svakako ne bih preporucio zadrzavanje u Varaderu duze od 3-4 dana, jer postaje bas dosadno. More je prelepo, kao i plaze, tu nemam zamerku Svakako pokusajte da obidjete sto vise, Santiago, Trinidad obavezno (mi nismo otisli jer smo zaista imali premalo vremena a nije nam se putovalo 7 sati u jednom pravcu do tamo ali sad se kajemo jer svi kazu da vredi)... Mozda je najbolja varijanta uzeti rent-a-car i obici sto vise, naravno ako su vam planovi takvi. Ako vas bilo sta interesuje, tu sam da pomognem koliko sam u mogucnosti Pozdrav Edited June 30, 2015 by N92 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2015 Vecina informacija ide svakako kao pomoc nekome, pa nema bas smisla da se ova tema odvaja od standardne teme za Kubu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2015 Hvala na pomoci,ja sam mislio da zaobidjemo Varadero bas zbog toga sto si rekao. Jel ima jos neki predlog za plaze koje vredi posetiti. Mozes li mi jos reci kako ide prevoz po ostrvu, jel se isplati uzimati rent-a-car ili je bus prihvatljiva varijanta. Jesi li isao na zakazivanje smestaja ili si tamo na licu mesta nasao, gde god sam pronasao smestaj na kubi nigde nije pisala cena, tako da nemam pojma ni kako bi islo neko zakazivanje. Reci mi jos samo, avio kartu si nasao preko sajt aeroflota ili ... ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2015 Mislim da je nepristojno da samo postavljas pitanja i cekas da neko drugi odradi sav posao za tebe.Na pola pitanja iz posta iznad je vec odgovoreno u ovoj temi, na drugih pola je odgovoreno u postojecoj temi o Kubi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2015 Mislim da je nepristojno da samo postavljas pitanja i cekas da neko drugi odradi sav posao za tebe.Na pola pitanja iz posta iznad je vec odgovoreno u ovoj temi, na drugih pola je odgovoreno u postojecoj temi o Kubi.Ja iskreno nigde nisam video temu o Kubi mladju od jedno 5-6 godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2015 Pozdrav dobri ljudi Resio sam da organizujem putovanje na kubu,nas dvoje neke dve nedelje, tamo nege sredina, kraj januara, mozda koji dan duze.E sada interesuje me saveti gde traziti karte (jedino sam nasao na skyscanneru) i koja je cena ok.Drugo pitanje gde traziti i rezervisati smestaj, na booking-u nema, na tripadvisor-u ima ali nema cena. Naravno savet da li uzimati hotel ili nesto drugo.Jos jedna stvar me buni, navikao sam da na sva putovanja gde idem imam net pa se tako organizujem i trazim ali sam procitao da na kubi nema 3g-a pa mi to malo buni oko organizacije naravno svaki praktican savet bi mi dobrodosao, plan je da idemo 4 dana havana i ostatak neko more (procita da je varadero bzv tako da bi njega preskocili)Najpovoljnije preko Venecije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2015 Pozdrav dobri ljudi Resio sam da organizujem putovanje na kubu,nas dvoje neke dve nedelje, tamo nege sredina, kraj januara, mozda koji dan duze.E sada interesuje me saveti gde traziti karte (jedino sam nasao na skyscanneru) i koja je cena ok.Drugo pitanje gde traziti i rezervisati smestaj, na booking-u nema, na tripadvisor-u ima ali nema cena. Naravno savet da li uzimati hotel ili nesto drugo.Jos jedna stvar me buni, navikao sam da na sva putovanja gde idem imam net pa se tako organizujem i trazim ali sam procitao da na kubi nema 3g-a pa mi to malo buni oko organizacije naravno svaki praktican savet bi mi dobrodosao, plan je da idemo 4 dana havana i ostatak neko more (procita da je varadero bzv tako da bi njega preskocili) Javi mi se pa cu ti odgovoriti i nadam se pomoci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2015 Ima vrlo aktuelna tema o Kubi. Znam zato sto sam se i sam raspitivao o ostoj. Kako god, preporucujem Trinidad de Kuba i posebno Sinfuegos. Prevoz mozes organizovati na licu mesta. Hotele preko Trivaga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2015 Sta si uradio sa Kubom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2015 Ja sam bio prosle godine na Kubi i smestaj me je kosta $20 dnevno za mene i moju suprugu sa doruckom kod jedne porodice. Sve je to sad legalno na kubi i porodice imaju pravo da ugoste strance. Ako te interesuje mogu da ti prosledim kontakt. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2015 interesuje mene, posalji mi molim te...i ako ti nije cimanje sto vise info....kako si nasao let, koji...koliko kosta...presedanja...itd...tamo prevoy...hrana...hvala na bilo cemu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2017 Smestaj trazis preko airbnb. U Havani imas prelepu plazu za kupanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2017 33 minutes ago, Pjer 75 said: Smestaj trazis preko airbnb. U Havani imas prelepu plazu za kupanje. Koja plaza je u pitanju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 17, 2017 Ima ih vise ali mi se cini da su spojene kao jedna ogromna sa prelepim belim peskom i palmama i okean je cist i prelep. Na svakih pola sata ide autobus iz centra i putuje se dvadesetak minuta do plaze maksimum pola sata. Krece od parka Hose Marti a mislim da se plaza zove Santa Marija. Ja sam bio pre 7 godina i ekstra je i grad i plaza svaki dan sam isao na kupanje nema greske. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites