Posted April 20, 2017 hvala svima na komentarima, ali cu se prosetati do Grcke ambasade i pokusati saznati da li mogu uci u drugu Sengensku zemlju bez placanja recimo Holandjanima. A sto se tice overstayer-a, hajde molim te objasni ja cu njima platiti 1200eura za mesec dana prekoracenja i stvarno za njih steta.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2017 Grcka ambasada se smatra teritorijom Grcke, zar ne? Sto implicira da mozda neces izaci odande dok ne platis 1200 evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2017 hahaha....onda cu ih pozvati telefonom!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2017 Cao, ja sam prosle godine ostao 20 dana preko dozvoljenog u Grckoj. Izasao sam preko aerodroma u Atini na srecu, udario mi je regularno pecat da sam izasao, nista me nije smarao. Iskulirao sam u Srb neko vreme i sad skoro sam putovao u Austriju i nisam imao nikakvih problema, na srecu. Interesuje me da li mogu kasnije da me smaraju za to? Tipa kada budem opet isao za Grcku mozda? Ili ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 21, 2017 Mogu oni šta hoće ali te neće zezati zbog toga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 22, 2017 Mislim da ne, posto si prosao sa regularnim pecatom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2017 Tako sam i ja kontao, ali opet se cimam svaki put na granici... Da li to moze predstavljati problem za dobijanje vize, recimo USA, UK? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 23, 2017 Za Ameriku ne bi trebalo iako su rigorozniji od februara a za Engleze ne znam...... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2017 Tad mi je nekako realno da vide, ako vec proveravaju sve. Samo je pitanje da li ce praviti problem ili ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2017 Ne mogu retroaktivno da te kazne ali je moguće (ako baš naletiš na nekog nervoznog) da te vrati sa granice zbog starijeg prekoračenja. To ne znači zabrana već samo njihova trenutna procena da namera tvog putovanja nije turizam (na šta jedino imaš pravo). Verovatnoća za ovo je minimalna ali ipak postoji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2017 U medjuvremenu prevela sa Grckog da dobila za prekoracenje 1200 eura da platim. Nema zabrane ali naravno kad sledeci put budem isla u Grcku moracu da platim i to je ok. Ali me sad samo interesuje tranzit kroz Evropu jer idem u Ameriku na duzi period. A sto se tice njihovog cejfa to za sve vazi.....Jer moja prijateljica posle 10 god. zivljenja u Atini je prosla prosle godine u Srbiju bez ikakve kazne i ponovo se normalno vratila....toliko o njihovim granicnim cejfovima...A mene je inace nagazila Grkinja a one bas i ne vole strankinje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2017 18 minutes ago, vicky said: A mene je inace nagazila Grkinja a one bas i ne vole strankinje... Batali te predrasude. Ti si SAMU SEBE nagazila, jer si svesno prekoracila svoj boravak, takoreci, prekoracila si "s predumisljajem". I nemoj na druge da prebacujes svoju krivicu. Usrala si stvar, dobila kaznu, plati i vozi dalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2017 Mislim da za tranzit svakako nije bitno. Ko bi mogao US državljaninu da zabrani da ide kući. Jedino nećeš moći da izađeš sa aerodroma ako imaš zabranu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2017 Srecom te ne ubih nikoga s "predumisljajem" a kao sto rekoh placam kad budem putovala do Grcke ponovo.... Nemam zabranu prevela sam sve sto je na pecatu u pasosu, samo novcana kazna....uglavnom transferi su mi kratki pa i nemem vremena bas za izlaske van aerodroma, hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2017 Ako si u transferu nemaš pasošku kontrolu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2017 Da i ja to mislim....hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2017 Nema pasoške kontrole u tranzitu. Jedina "opasnost" u situacijama kada je putnik u sterilnom tranzitu jeste ukoliko je za njim raspisana poternica, a policija svakako ima na raspolaganju spisak putnika. Međutim, nisam čuo za slučaj, i to bi bilo u najmanju ruku neprimereno, da se za neplaćanje novčane kazne - posebno ovako male - raspisuje međunarodna poternica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2017 Nema poternice ili tome bilo sta slicno cak nije ni zabrana, osim za Grcku da ne mogu uci dok ne platim taj iznos.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2017 Ćao. Potrebna mi je pomoć, ako neko moze da mi kaze iz iskustva, imam zabranu ulaska u Nemačkoj, sledeće nedelje imam let sa Lufthansom do Santo Domingo, koji ide preko Frankfurta, karta je vezana, tj.jedna, sada su mi ljudi na aerodromu iz kompanije rekli da postoje šanse da stoje dvojica carinika iz izlaza aviona i da proveravaju pasoše, sad uopšte ne znam sta da radim... Jer ima neko iskustva... Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2017 Na svakom letu koji sam imao preko Frankfurta sam imao dvojicu graničnih policajaca* u poslednjih godinu danakoji su proveravali da li ljudi koji su na letu imaju odgovarajući dokument (pasoš, ličnu kartu i sl.) prilikom izlaska iz aviona (slično kao što se događa na našem aerodromu sa letovima iz Istanbula s vremena na vreme). Međutim nisu skenirali pasoše i nisu detaljno zagledali pasoše (ovo pričam za ne-EU, EU državljane su manje-više samo ignorisali). Moj utisak je da su se više interesovali da nema azilanata ili ilegalnih migranata sa bliskog istoka nego da su proveravali naše građane. Mislim da ne bi trebalo da imaš problem, ako samo tranzitiraš. Bolje kontaktiraj Ambasadu SR Nemačke ili Frankfurtski aerodrom... *(carinici su ljudi koji proveravaju šta unosiš u državu, sprečavaju šverc i štite fiskalne zakone države, granični policajci iliti graničari ti proveravaju identite i odlučuju da li možeš uopšte da uđeš u državu) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2017 Tranzit ne znači ulazak u zemlju, tako da nema veze.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2017 1 hour ago, deleter said: Na svakom letu koji sam imao preko Frankfurta sam imao dvojicu graničnih policajaca* u poslednjih godinu danakoji su proveravali da li ljudi koji su na letu imaju odgovarajući dokument (pasoš, ličnu kartu i sl.) prilikom izlaska iz aviona (slično kao što se događa na našem aerodromu sa letovima iz Istanbula s vremena na vreme). Međutim nisu skenirali pasoše i nisu detaljno zagledali pasoše (ovo pričam za ne-EU, EU državljane su manje-više samo ignorisali). Moj utisak je da su se više interesovali da nema azilanata ili ilegalnih migranata sa bliskog istoka nego da su proveravali naše građane. Mislim da ne bi trebalo da imaš problem, ako samo tranzitiraš. Bolje kontaktiraj Ambasadu SR Nemačke ili Frankfurtski aerodrom... *(carinici su ljudi koji proveravaju šta unosiš u državu, sprečavaju šverc i štite fiskalne zakone države, granični policajci iliti graničari ti proveravaju identite i odlučuju da li možeš uopšte da uđeš u državu) Hvala druže, kontaktirao ambasadu, oni ne znaju ništa bave se samo vizama, šalju me da pišem ili u Kelnu ili Minhenu gde mi je izrečena zabrana... To su mi rekli i u agenciji, reci mi jel se sećaš da li su skenirali pasoše ili da li imaš pečat u pasošu, iako ne bi trebalo, jer meni je Nemačka samo tranzit...gledam zbog toga da me ne bi zadrzavali, zbog same zabrane znam da ne bi. Nego sam im ostao dužan 1800 evra, naravno iako bi došlo do problema to bi im platio. Znam da tranzit ne znači ulazak u zemlju, ali vidiš da opet policija stoji i u tranzitu. Iako mi nema logike, jer ko izlazi sa aerodroma opet ima kontrolu Znam da tranzit ne znači ulazak u zemlju, ali vidiš da opet stoje na izlasku iz aviona, iako mi nema logike jer ko izlazi sa aerodroma opet ima kontrolu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2017 4 hours ago, deleter said: .... Međutim nisu skenirali pasoše i nisu detaljno zagledali pasoše (ovo pričam za ne-EU, EU državljane su manje-više samo ignorisali)... Nemam pečat, pošto nisam prolazio kroz imigracionu kontrolu nego sam samo tranzitirao. I kao što sam rekao u prvom postu nisu mi skenirali pasoš, a nisam video da su bilo kome to radili. Lično mislim da nećeš imati problem, pošto ćeš imati minimalno kontakta sa graničnom policijom (ako ga uopšte i bude), ali onda opet nikad nisam imao zabrane ulaska u države tako da ne znam kako to funkcioniše. Napiši svakako svoje iskustvo posle za druge koji se nađu u sličnom problemu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2017 Hoću. Hvala na vremenu , ipak cu rizikovati, mislio sam da uzimam drugu kartu, ali plašim se da kasnije nemam problem sa kompanijom za koju radim, jer kao pravilo je da se mora putovati sa njihovom kartom. Napisacu u svakom slučaju ako prezivim, jer vidim da o tome nema puno postova, a opet mislim da će nekim ljudima dobro doći taj savet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 22, 2017 Kazite mi da li se vreme u pasosu racuna po kalendarskoj godini? (Od januara do decembra) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites