Jump to content

Featured Replies

Posted

Ajmo po onoj logici da vise glava vise znaju . Postoji li iole normalna konekcija Bgd Damask ? Nasao sam preko Teherana ili Bagdada ali ako bi to odabrao ponistili bi nam vize bez obzira sto je tranzit a stvarno vaditi ponovo , pogotovo Iracku nemam zivota . Ostalo mi je ili preeeeeskupo ili nemoguce . 

Hvala

Offtopic, al je jace od mene.:biggrin:

Pitaj na Kosovu*, mozda znaju nekog ko uskoro putuje da ratuje za ID. ::crazy:

Probaj sa nekim letom za Bejrut ili mozda Aman. Ali, obzirom da je Sirija u ratu, ne znam da li je uopste moguce uci kopnom.

• Author

Kopnom je mislim nemogucevsem ako idete u id . Cak ne mogu da nadjem ni vezan let . Tri cetri presedanja bez vezanog leta je put od xxx sati i xxx evra .

Za Damask se moze kopnom iz Bejruta preko granicnog prelaza Masnaa. Mnogo ljudi ide i ova ruta funkcionise tokom cijelog rata uz kratkotrajne prekide. Rutu cuvaju sirijska vojska i Hezbolah. Prilicno je sigurna u usporedbi sa ostatkom Sirije. Busevi idu iz Bejruta za Damask ali i za druge dijelove Sirije poput Latakije pa cak i Raqqa-e. Medjutim, problem je viza. Nije sigurno da li mozes dobiti vizu kao turista. Kada rijesis vizu, ne vidim razlog da ne udjes u Damask kopnom ili vazduhom. Ambasada Sirije funkcionise u Bejrutu a mislim da je ista operativna i u Beogradu.

Syrian Air leti iz nekoliko gradova sa Bliskog istoka ali i iz Moskve. Mislim da se let ne moze bukirati online vec putem agenata.

Odlazak u Damask, osim sigurnosnog rizika, moze donijeti brojne posljedice u buducnosti u smislu putovanja u zapadne zemlje. Lako se mozes dovesti u situaciju dauopste ne mognes uci u Sengen zonu.

• Author

Kopneni ulaz mi ne odgovora zbog vremena , ipak planiram da to bude samo jedan romantican vikend  . Mozda zvuci neukusno ali to je za godisnjicu braka , neki vid  psihicke podrske Siriji .

Na sajtu Syrian Air-a vidim da ima iz Moskve ali to ne mogu nigdje posle naci .

A sto se tice pasosa on je ionako pun viza koje nisu po volji . Dve iskoriscenje za Avganistan , dve za Pakistan , dve za Iran , Jedna za Irak (neiskoriscena ceka se oslobodjenje Mosula ), Jedna nezvanicna ali neophodna za Kurdistan   ( razlog kao i za Irak ), Tri za Sjevernu Koreju . U zadnje vrijeme nisam isao po sengen zoni ali posle svega ovog po Evropi tesko da vise imamo mogucnost ulaza .

Bejrut ti je od Damaska na 100 i neki kilometar, ili nesto preko 2h voznje, u normalnim okolnostima. To i nije toliko velika zrtva za tu vasu vikend romantiku. Sigurno blize nego da letis preko Moskve za Damask.

On 26. maj 2017. at 11:05 PM, budva said:

Kopnom je mislim nemoguće sem ako idete u id .

Pa otkud znamo, možda i ideš u ID. :tongue: A i koliko pratim, samo tamo još niste bili...

Doduše, mi smo Klub putnika i svim putnicima pomažemo bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost. ::crazy:

• 1 month later...
  • Author

Dobijena Siriska , dobijene dvije Libanske vize ali nazalost zdravstveno stanje mi se jako pogorsalo . Trenutno sam blize onoj nego ovoj strani tako da svaki put otpada . Jbg to je to za sada nadam se .

4 hours ago, budva said:

Dobijena Siriska , dobijene dvije Libanske vize ali nazalost zdravstveno stanje mi se jako pogorsalo . Trenutno sam blize onoj nego ovoj strani tako da svaki put otpada . Jbg to je to za sada nadam se .

:sad:
Zelje za brz oporavak!

• 4 years later...
6 hours ago, Lazar said:

Super, znači otvorili su aerodrom u Damasku. Prošle godine je dugo bio zatvoren, ali sad vidim ovu vest:

The airport of Damascus is open again, but flights are still expensive and irregular.
Feb 8, 2022

a da li neko nesto zna za alepo? i u cijim je on sad rukama?

After an eight-year hiatus due to the Syrian Civil War, flights have resumed on 19 February 2020, with the inaugural flight originating from Damascus International Airport.[10] On January 15, 2021, scheduled flights to Beirut and Erbil were resumed after hiatus due to the COVID-19 pandemic.

https://en.wikipedia.org/wiki/Aleppo_International_Airport

Većinom u rukama vlasti koliko vidim @bam-bam