Jump to content

Featured Replies

Posted

Postovani,

novi clan sam ovog foruma. Ljubazno molim da mi neko pomogne ako ima iskustva sa putovanjem u Kanadu, ja imam multiplu vazecu vizu u pasosu u kome vise nema mesta za nove vize, Kako zelim da iz Kanade putujem u SAD i da se vratim u Kanadu, moram da vadim novi pasos da bih imala i SAD vizu. Moje pitanje glas: Da li moj pasos u kome je kanadska viza vazi za ulazak u Kanadu? Unapred zahvalna na odgovorima. Hvala:smile:

6 hours ago, nevenadjonlic said:

Postovani,

novi clan sam ovog foruma. Ljubazno molim da mi neko pomogne ako ima iskustva sa putovanjem u Kanadu, ja imam multiplu vazecu vizu u pasosu u kome vise nema mesta za nove vize, Kako zelim da iz Kanade putujem u SAD i da se vratim u Kanadu, moram da vadim novi pasos da bih imala i SAD vizu. Moje pitanje glas: Da li moj pasos u kome je kanadska viza vazi za ulazak u Kanadu? Unapred zahvalna na odgovorima. Hvala:smile:

viza uvek vazi...samo ne zaboravi da uvek nosis oba pasosa, sve dok su vize u starom vazece..nije naodmet i da uzmes potvrdu iz policije, kad ti budu izdavali novi pasos, da ti je novi konsekutivni pasos staroom...mada, to i nije toliko neophodno, jer se vidi po datumima, ali bas ako hoces da budes milion posto spremna ......:)

• Author

Hvala najlepse na odgovoru. Dobila sam i zvanican odgovor da moram da  to do replacement visa.

The procedure is quite easy.

You need to write one letter explaining why you are replacing the visa, pay on line 30CAD at the  http://www.cic.gc.ca/english/information/fees/index.asp

, 5815RSD in cash at the time of submitting your documents – sending fee and plase  bring both your passports.

Sincerely,

CANVAC Belgrade

Za sve koji imaju isti problem, CANVAC je u Skenderbegovoj 3. Radno vreme je do 15h ili tako nesto. Cim budem uradila sta treba, napisacu, da ljudi koji imaju slican problem  ne lutaju.

Zahvaljujem na trudu.

Za americku vizu sigurno vazi ta prica, da ako imas vazecu vizu u starom pasosu, ona i dalje vazi, ali pored novog pasosa, uvek moras da nosis i taj stari pasos sa sobom (proverio na licnom primeru, nikakav problem prilikom ulaska u SAD). Koliko vidim, isto vazi i za kanadsku vizu:

http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/threads/valid-multiple-visa-in-old-passport-can-i-enter-canada.85627/

Vazno je samo naglasiti prilikom izdavanja novog pasosa da u starom imas vazecu vizu i da je ne poniste. Meni su, recimo, busili sve stranice pasosa, osim onih sa vizama, a zena koja je to radila je pazljivo pregledala pasos i nijednu stranicu sa vizom nije ponistila, jer, kako rece, ona ne sme da ponistava vize. Ali, pitanje je da li su svi toliko "obuceni" i svesni da ne bi smelo da ponistavaju vize, pa ne kosta nista naglasiti to.

edit: Nisam znao da se za kanadsku vizu doplacuje za takav slucaj:blink:

Edited by Dragance

8 minutes ago, nevenadjonlic said:

Hvala najlepse na odgovoru. Dobila sam i zvanican odgovor da moram da  to do replacement visa.

Ja mislim da to moras da radis jedino u slucaju da zelis da imas vazecu vizu u novom pasosu, a da bi i ona iz starog pasosa vazila svakako, bez ikakve doplate i procedure, naravno, ukoliko nosis taj stari pasos sa sobom, tako barem pise na tom linku sto sam poslao.

Edited by Dragance

Mislim da mi je drugarica koja radi u imigracionom u Kanadi rekla da mora da se prebaci
viza, da nije kao kod US vize. A sto se tice busenja pasosa, znam petoro bar ljudi kojima je busena samo plasticna stranica. Zasto bi busili uopste sve ostale strane?

5 minutes ago, mveruovic said:

Mislim da mi je drugarica koja radi u imigracionom u Kanadi rekla da mora da se prebaci
viza, da nije kao kod US vize.

Pusti ti sta drugarica kaze, vazno je sta kaze zakon. Evo, sa zvanicne stranice moze da se dodje do ovog dokumenta:

http://www.cic.gc.ca/english/resources/manuals/enf/enf04-eng.pdf

gde clan 13.18 kaze:

"13.18

Valid visas in expired passports Visa officers will not put a visa in an expired document and will not issue a visa for a period surpassing the expiry date of the passport or travel document. Occasionally, documents containing valid visas are cancelled or replaced. If a valid visa inside an expired document is presented at the POE along with a valid passport or travel document, the visa is considered valid."

12 minutes ago, mveruovic said:

A sto se tice busenja pasosa, znam petoro bar ljudi kojima je busena samo plasticna stranica. Zasto bi busili uopste sve ostale strane?

To stvarno ne znam, samo znam da su meni uz plasticnu stranicu busili i sve ostale stranice, gde nemam vize.

• Author

Dragance, hvala na trudu. Ako su mi poslali takav odgovor iz zvanicne institucije koja zastupa i onavlja konzularne poslove Kanade, uradicu kako mi je receno. Jeste da ce me to kostati, ali bar necu brinuti. Hvala jos jednom na svim savetima. Mnogo ste mi svi pomogli

I onda ti dodjes na granicu i ovaj ti kaze ajde nazad. Ili ni ne udjes u avion i odose pare. Jedno je zakon to sto si naveo a drugo je praksa...
1 hour ago, nevenadjonlic said:

Dragance, hvala na trudu. Ako su mi poslali takav odgovor iz zvanicne institucije koja zastupa i onavlja konzularne poslove Kanade, uradicu kako mi je receno. Jeste da ce me to kostati, ali bar necu brinuti. Hvala jos jednom na svim savetima. Mnogo ste mi svi pomogli

Ja ti savetujem da se raspitas jos jednom i preciziras sta u stvari zelis i da li je zaista neophodno da prebacis vizu u novi pasos i za to platis taksu. Insistiraj na konkretnom i direktnom odgovoru na tvoje pitanje.

21 minutes ago, mveruovic said:

I onda ti dodjes na granicu i ovaj ti kaze ajde nazad. Ili ni ne udjes u avion i odose pare. Jedno je zakon to sto si naveo a drugo je praksa...

Zakon je zakon, uvek i svuda. Ukoliko se pozoves na zakon, nijedno sluzbeno lice u ozbiljnoj drzavi ne bi smelo da ti pravi problem.

Ta "institucija" u Skenderbegovoj mi je u bar tri navrata dala kompletno pogrešne informacije o vizama i izuzetno su neprofesionalni pored toga, jedino za šta su korisni su da najjeftnijie prebace pasoš na viziranje (mogu se skoro kompletno zaobići tako što se sve sem slanja uradi i plati online).

Moj savet ti je da kontaktiraš imigraciono odeljenje u Beču na ovaj mail: VIENNIMMIGRATION[at]international.gc.ca Meni su odgovorili u roku od par dana i dali sve potrebne informacije (koje moram da napomenem su bile u kompletnoj suprotnosti od onoga što su mi dali u Skenderbegovoj).

Edited by deleter

• Author

Hvala najlepše. Pisaću im svakako. Ovaj forum je veoma koristan, i svima mnogo hvala na savetima i nesebicnom deljenju iskustava.