Putovanje avionom za većinu je uglavnom bila zamisao – tetka iz Amerike koja nestrpljivo čeka u Frankfurtu jednu od rijetkih konekcija za Balkan, životna odluka da prihvatimo posao na brodu, upereni prst na mlaz kerozina tokom šetnje na obližnje brdo... Danas nam je avionsko sjedište sve bliže i udobnije iako nemamo revolucionarni životni plan u sklopu prtljaga, niti dubok džep.

Na obližnjim aerodromima počele su poslovati niskobudžetne avio-kompanije koje su svojom poslovnom politikom oborile ekonomske granice vazdušnog saobraćaja, mijenjajući ustaljene rute i ciljnu grupu korisnika.

Proteklih godina nebesa nad nama doživljavaju ogromnu promjenu. Na obližnjim aerodromima počele su poslovati niskobudžetne avio-kompanije koje su svojom poslovnom politikom oborile ekonomske granice vazdušnog saobraćaja, mijenjajući ustaljene rute i ciljnu grupu korisnika. Poljuljani monopolisti vazdušnog saobraćaja, uglavnom velike nacionalne i međunarodne avio-kompanije, u početku su ignorisale novonastale putničke tokove, da bi već sada i one počele da se prilagođavaju niskobudžetnoj politici restrukturirajući potpuno ili parcijalno nekadašnji elitistički poslovni pravac. Statistički podaci su jasni – broj onih koji putuju avionom se povećava. U 2013. članice EU bilježe porast broja avio-putnika za 1,7% u odnosu na 2012. Aerodrom u Skoplju bilježi porast protoka putnika za čak 22,7% u 2014. u odnosu na prethodnu godinu, nastavljajući procentualni uspon koji je otpočeo još 2010.

Osim pomenute niskobudžetne politike, vjerovatno je šira priča uticala na pozitivnu statistiku. U slučaju zemalja bivše Jugoslavije, vizna liberalizacija je sigurno jedan od razloga većeg broja putnika. Ne treba zaboraviti i svjetsku avio-scenu koja otvara nove koridore konkurentnosti pri čemu zemlje bogate naftom, pogotovo države Bliskog istoka, osnivaju vlastite avio-kompanije i obaraju cijene zadajući glavobolje američkim i evropskim avio-kompanijama. Tržište rada postaje sve mobilnije. Možda i naš svijet postaje nesigurniji i kopnene rute umiru, ostavljajući vazduh kao jedinu transportnu opciju kao što je trenutna situacija sa Libanom.

Prije nego što krenete na aerodrom, pokušajte riješiti dilemu oko toga koliko je odgovorno putovati avionom – koliko štetimo životnoj sredini, šta sve propuštamo brzim, otuđenim putovanjem? Lično, savjetujem da ostanete pri zemlji koliko god je to moguće jer ono što je usput – nema cijenu.

Risto iz Tetova, inače drug (pozdravljam sve u studiju u režiji), skupio je 200 evra i ukapirao da ima jeftin let sa skopskog aerodroma do Holandije. Crveni distrikt, džoint, znate. Za njega je put u Amsterdam postao realan, jer će mu na let ukupno otići oko 30% budžeta. Ostalo na blud i smještaj. Prije nekoliko godina, odlazak avionom po toj cijeni bio je nemoguć, odlazak kopnom je sigurno skuplji i zahtjeva vrijeme kojeg on nema, a i sve ovo da je imao, ne bi mogao prijeći granicu bez vize. Mnogi od vas, iz različitih razloga, nalaze se u ovoj ili sličnoj situaciji. Zato verujemo da bi vam ovaj vodič za dolazak/odlazak na/sa aerodroma bivše Jugoslavije mogao biti od pomoći. Na našem forumu već postoji tema koja se bavi analizom transfera sa različitih aerodroma u cijelom svijetu.

Prije nego što krenete na aerodrom, pokušajte riješiti dilemu oko toga koliko je odgovorno putovati avionom – koliko štetimo životnoj sredini, šta sve propuštamo brzim otuđenim putovanjem? Lično, savjetujem da ostanete pri zemlji koliko god je to moguće jer ono što je usput – nema cijenu.

Krenimo

U ovom dijelu slijede neka opšta pravila i objašnjenja koja se odnose transfer do i sa aerodroma u bivšim jugoslovenskim republikama. Uskoro ćemo prirediti i vodič za okolne regionalne aerodrome.

Niskobudžetne kompanije često lete sa manje prometnih i sporednih aerodroma, a zna ih pratiti i neugodno vrijeme polijetanja i slijetanja.

 • Provjerite na web-stranici aerodroma koje su opcije transfera. Iako već sada postoji ovaj vodič, avio-industrija je živahna i može doći do promjena.
 • Pažljivo izračunajte koliko realno košta vaša karta, uključujući transfere do aerodroma. To što je karta Tuzla – Bazel samo 19 eura, može da vas košta puno više ukoliko morate platiti autobus do grada, noćenje i taksi do aerodroma.
 • Ukoliko ste se odlučili da koristite taksi za transfer, generalno pravilo je da ćete proći jeftinije ako ga unaprijed naručite.
 • Imajte određenu količinu lokalne valute za plaćanje transfera. Razmjenjivanje novca u aerodromskim mjenjačnicama može masno koštati, a možda nije ni dostupno. Provjerite kakva je situacija sa bankomatima.
 • Ukoliko vam je očuvanje budžeta prioritet, budite otvoreni za sve opcije. Proučite pažljivo kopneni prevoz i kombinujte sa avionskim. Obratite pažnju koji su direktni vozovi/busevi iz vašeg grada, koja je cijena i da li je možda jeftinije da letite iz Beča ili Zadra  kada iskalkulišete sve troškove.
 • Odredite prioritete. Ako ste limitirani vremenom, a ne želite izgubiti dragocjene dane godišnjeg odmora u transferima do udaljenih aerodroma, možda je bolje da platite skuplji direktni let i ostvarite ono što ste naumili.
 • Cimajte saputnike u avionu za transfer. Mnogi dijasporci koriste naše aerodrome i neki od njih će biti sretni da vam ponude besplatnu vožnju do grada.
 • Stopiranje do aerodroma i sa njega je u redu, dokle god ste u dobrim odnosima sa vremenom. Sigurno je opuštenije stopirati u povratku ukoliko niste vezani za neki kopneni transfer.
 • Ukoliko niste sigurni u neku informaciju, provjerite je sa nekoliko osoba. Aerodromsko osoblje i taksisti su skloni sakrivanju alternativnih informacija oko transfera kako bi ostvarili veću dobit.
 • Ako vidite predgrađe ili veće naselje sa aerodroma – vjerovatno mora postojati neki lokalni bus do grada.
 • Često se dešava da je radnim danima frekventniji transfer do aerodroma u odnosu na vikend. Provjerite razlike prije nego što krenete.
 • Nekada je neophodno da prespavate na aerodromu. Ova stranica se pokazala kao dobar izvor informacija.

Gradovi:

1. Sarajevo
2. Banja Luka
3. Tuzla
4. Mostar
5. Beograd
6. Niš
7. Priština
8. Rijeka
9. Pula
10. Zagreb
11. Split
12. Dubrovnik
13. Zadar
14. Osijek
15. Podgorica
16. Tivat
17. Skoplje
18. Ohrid
19. Ljubljana

1. Sarajevo

Međunarodni aerodrom u Sarajevu je najprometniji u BiH, ali zbog visokih aerodromskih taksi još uvijek nije primamljiv niskobudžetnim kompanijama. Ne  postoji direktan javni prevoz do grada i sarajevski aerodrom vas prepušta taksistima, koji i te kako znaju preuveličati cijenu svojih usluga. Ukoliko morate koristiti taksi, najbolje je da unaprijed naručite putem telefona. Ili pregovarajte sa taksistima ispred, ne biste trebali pristati na kompromis koji je skuplji od 15 evra.

Ako nemate previše prtljaga i spremni ste na hodanje od 20 minuta, možete se prebaciti sa trolejbuskom linijom 103 (Trg Austrije – Dobrinja). Treba izaći kod tržnog centra Merkator na Dobrinji  i uputiti se pješke  prema aerodromu. Ukoliko dolazite iz pravca aerodroma, pređite magistralu, uđite u tzv Aerodromsko naselje i pitajte za trolejbusku stanicu kod Merkatora. Cijena karte je nešto manje od 1 evro (1.80 KM u prevozu i 1.60 KM na kiosku), švercovanje je moguće ali ste izloženi većem riziku jer je trasa duga. Računajte da vam za ovu trolejbusku rutu treba oko 30 minuta, zavisno od saobraćajne gužve.

Alternativa je da se prebacite tramvajem do Nedžarića koji su bliski aerodromu, odakle možete uzeti taksi za oko tri evra (5-7 KM).

Sarajevski aerodrom se zatvara noću i nije moguće na njemu prespavati.

Autobusi koji saobraćaju za Istočno Sarajevo iz Banjaluke i ostalih gradova sa zapada, prolaze pored samog aerodroma, dogovorite se sa vozačom da vas „istovari“.

2. Banja Luka

Banjalučki aerodrom je svih ovih godina bio pust, a i sada je donekle. Sa ovog aerodroma postoje samo dva komercijalna leta, za Cirih (BH Airlines) i za Beograd (Air Serbia). Jeftini let za Beograd privlači sve više putnika.

Postoji specijalan bus iz centra grada (stara autobuska stanica, kod Muzeja savremene umjetnosti) koji prati polijetanje i slijetanje aviona iz Beograda. Cijena karte u jednom pravcu je oko 5 evra (10 KM), a potrebno je da unaprijed kontaktirate agenciju.

Kao i za Sarajevo, alternativa je da koristite javni nedirektni prevoz. Potreban vam je autobus koji saobraća do Gradiške, ali tzv. starom cestom. Jedan od tih prevoznika je Pavlović turs, koji ima redovne polaske sa Medicinske elektronike u centru grada. Taj bus možete sačekati kod stanice Lesnina, nedaleko od željezničke/autobuske stanice. Kupujete kartu kod vozača za nešto manje od 2 evra (3.50 KM) do naselja Mahovljani (možete napomenuti vozaču da vas izbaci kod raskrsnice prema aerodromu). Sa raskrsnice, imate 15-20 minuta laganog hoda do aerodromske zgrade.

Taksi bi vas mogao izaći oko 15 evra (30 KM) iz centra grada do aerodroma, naručite ga telefonom. Alternativa je da koristite jedan od brojnih lokalnih buseva za Laktaše i da odatle uzmete puno jeftiniji lokalni taksi do aerodroma.

U povratku, ako ste se odlučili za alternativni prevoz, dođete pješke do raskrsnice i vidjećete autobusku stanicu na magistralnom putu.

U principu, svi autobusi koji saobraćaju starom cestom na relaciji Gradiška – Banja Luka, prolaze pored aerodroma poput nekih međunarodnih linija za Beograd, Zagreb, Minhen...

3. Tuzla

Tuzlanski aerodrom je trenutno low-cost centar u BiH zahvljujući Wizz Air-u koji obavlja nekoliko letova i stalno povećava broj ruta. Aerodrom je smješten u selu Gornje Dubrave i udaljen je oko 20 km od centra grada. Za sada je taksi najčešći vid transfera među putnicima, sigurniji ste ako ga naručite. Probajte preko udruženja taksista Tuzle mada ne bi bilo loše da istražite i druge opcije poput Slatina Taxija i ostalih koji odgovaraju ekspresno na pozive/e-mailove. Ustaljena dnevna cijena iz centra Tuzle do aerodroma je 7-8 evra (15 KM), a očekujte koju marku više za rane jutarnje i kasne večerenje vožnje. Za one koji dolaze iz pravca Sarajeva, nije potrebno da idu skroz do Tuzle, praktičnije je stići do autobuske stanice u Živinicama i odatle uzeti unaprijed dogovoreni taksi.

Iako nije reklamiran, postoji i javni prevoz do aerodroma u Dubravama. To je prigradska linija br 11 (Tuzla Istok – Dubrave – Kalesija) koju možete čekati kod  dvorane Mejdan u  centru grada. Autobus saobraća na svakih sat vremena, počevši od 05.25h do 22.50h, vožnja traje oko sat vremena i cijena karte je 1 evro (2 KM). Kupujete kod vozača, autobus staje blizu samog aerodroma. Za svaki slučaj, ukoliko koristite ovaj prigradski bus za transfer, kontaktirajte GIPSTK.

4. Mostar

Mostarski aerodrom ugošćava sezonske čarter letove za Italiju koji uglavnom donose i odnose hodočasnike u Međugorje. Aerodrom je udaljen oko 4 km od grada i najpraktičniji način je da pozovete neku od mostarskih taksi službi, probajte i sa Hertz Taxi za koji lokalci kažu da je najjeftini. Očekujte cijenu oko 3.5 evra (7 KM).

Što se tiče gradskog prevoza, ne postoji direktan autobus za aerodrom, ali busevi koji idu za Čapljinu ili Metković prolaze pored samog skretanja za aerodrom, moguće je dogovoriti sa vozačem da stane kod raskršća jer tu nema stanice. U povratku, moraćete sami pronaći najbližu autobusku stanicu. Cijena autobuske karte je oko 1 evro (1.5-2 KM).

5. Beograd

Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ je centar avio-saobraćaja na našim područjima i već ima ustaljenu dinamiku transfera. Najjeftinija opcija je da koristite gradski autobus 72 koji vas dovozi na Zeleni venac nakon 45 minuta vožnje (u najgoroj saobraćajnoj varijanti, računajte na sat vremena). Kartu možete kupiti direktno kod vozača, a jeftinije je da kupite na kiosku ili da dopunite novu Bus Plus karticu - na samom aerodromu ne možete to uraditi i ostaje vam kupovina nešto skuplje karte  kod vozača kao jedina šansa (cijena karte u autobusu je oko 1.6 evra, u dinarima 200 RSD), zato se obezbijedite (dopunite) sa dvije karte u gradu da imate za povratak sa aerodroma.

Za one koji su u žurbi i žele direktan i brz transfer, postoji specijalna minibus linija A1 koja vas za 2.5 evra (300 RSD) vodi do željezničke/autobuske stanice i Slavije. Kartu kupujete kod vozača.

Ukoliko dolazite vozom iz pravca Novog Sada, ne morate ići do željezničke stanice – izađite na željezničkoj stanici Tošin bunar, gdje možete izvršiti transfer na gradski autobus 72.

Ukoliko dolazite autobusom iz pravca Hrvatske, a žurite se na aerodrom, pitajte vozača da vam stane na autobuskoj stanici na autoputu pored aerodroma. Ukoliko nemate veliki prtljag, možete doći pješke do aerodroma za oko 30 minuta laganog hoda.

Što se tiče taksi prevoza, preporuka je da ga naručite od neke registrovane kompanije i da insistirate na taksimetru ako niste već ugovorili cijenu. Neke od opcija su Belgrade Taxi Service  i Play Travel. Ovdje možete naći spisak registrovanih taksi službi u Beogradu sa kontaktima.

6. Niš

Niški aerodrom je nekoliko puta bezuspješno pokušao da zaživi i pokušaće ponovo od ljeta 2015-te, za kada je Wizz Air najavio letove sa jedinog aerodroma u južnoj Srbiji. Do aerodroma lako možete doći uz pomoć kružnog gradskog autobusa 34 (imate dva pravca A i B, koji vas vode na različite tačke u gradu). Vožnja traje oko 20 minuta, a cijena karte je 0.5 evra (60 dinara).

Željeznička stanica Crveni krst je udaljena 4 km od aerodroma i ako nemate prtljag, nije avantura prošetati. Kroz ovu stanicu prolaze lokalni i regionalni vozovi, više informacija na sajtu Železnica Srbije.

Ovdje možete pronaći kontakte nekih od taksi službi u Nišu. Pošto aerodrom nije udaljen od grada, taksi bi vas trebao izaći maksimalnih 5 evra.

7. Priština

Aerodrom u Prištini trenutno ne posjeduje vid javnog prevoz koji ga povezuje sa gradom. Ostaje vam pregovaranje sa taksistima. Pokušajte iskopati cijenu oko 15 evra. Ovo je mapa nekoliko taksi službi.

8. Rijeka

Riječki aerodrom je udaljen oko 30 km od grada i smješten je na Krku, što će značiti da treba očekivati veće cijene za transfer. Ovo je sezonski aerodrom i za cijenu od oko 6.5 evra (50 kuna), nudi direktan bus prevoz do Rijeke i Opatije. Autobus staje na Jelačićevom trgu. Kontaktirajte direktno aerodrom za više detalja.

Prigradski autobusi za Omišalj prolaze pored skretanja za aerodrom koje je udaljeno oko 2 km od aerodromske zgrade. Cijena karte je 5.7 evra (44 kune), više detalja na stranici Autotransa.

Kada je u pitanju taksi, očekujte cijene oko 40 evra do grada. Ovdje možete naći nazive nekoliko taksi prevoznika u Rijeci.

9. Pula

Iako ne pretjerano važan aerodrom, nekoliko RyanAirovih aviona leti tokom sezone. Kao i za riječki aerodrom, pulski nudi opcije organizovanog shuttle bus prevoza koji prati avionski saobraćaj. Kontaktirajte aerodrom za detalje oko reda vožnje i cijene.

Teoretski, možete koristiti prigradsku liniju 23 Pula – Muntić- Valtura ukoliko zamolite vozača da stane kod skretanja za aerodrom jer ne postoji registrovano autobusko stajalište. Kontaktirajte Pula Promet za pouzdanije informacije oko cijena karte i reda vožnje. Ovaj vid transfera može biti vrlo nesiguran u povratku, jer je pitanje da li bi vozač stao na raskršću privučen mahanjem.

Za taksi prevoz, očekujte cijenu oko 20 evra (150 kuna), ovdje su kontakti pulskih taksista.

10. Zagreb

Zagrebački aerodrom „Pleso“ ima organizovan prevoz sa autobusnog kolodvora po cijeni od 4 evra (30 kuna) u jednom pravcu, postoje i dnevne karte. Isti prevoznik nudi opcije transfera iz Rijeke i Splita za aerodrom. Sve informacije možete naći ovdje, karte je moguće kupiti putem interneta.

Nešto jeftinija opcija je da koristite prigradski bus br 268 iz Zagreba za Veliku Goricu. U odlasku na aerodrom potrebno je pitati vozača da vam stane na stanici Ulica Rudolfa Frizira ili ukoliko je vozač raspoložen na samom skretanju za aerodrom. Ova stanica pripada II ZET-ovoj zoni i cijena karte je 2.6 evra (20 kuna), mada lokalci prijavljuju da biste na sopstveni rizik mogli proći i sa kartom od 10 kuna, samo za I zonu.

Taksi bi trebao koštati maksimalno do 20 evra (150 kuna). Pogledajlte liste taksista u Zagrebu i Velikoj Gorici.

11. Split

Kao i za zagrebački Pleso, postoje organizovani busevi iz grada do splitskog aerodroma po cijeni od 4 evra (30 kuna) po pravcu. Kartu možete kupiti preko interneta.

Jeftinije ćete proći ako koristite prigradsku javnu liniju 37 na relaciji Trogir – Split koja staje pored aerodroma i odvodi vas na Sukošan bus stanicu. Cijena karte je oko 2.4 evra (17 kuna) i vožnja traje oko 50 minuta

Ovdje je mapa nekih od splitskih taksi prevoznika.

12. Dubrovnik

Dubrovački aerodrom, kao i većina ostalih na hrvatskom primorju, postaje aktivniji tokom ljetne sezone, a od niskobudžetnih kompanija izdvaja se Easy Jet. Organizovani prevoz obezbjeđuje kompanija Atlas, cijena je 4.6 evra (35 kuna). Transfer traje oko 45 minuta.

Alternativno, možete koristiti lokalne buseve br. 11 (Dubrovnik – Molunat) i br. 38 (Dubrovnik – Gruda). Međutim, red vožnje nije gust i ovi busevi ne saobraćaju vikendom. Pogledajte stranicu javnog prijevoznika Libertas za više detalja. Poznat kao skup grad, ne očekujte jeftine taksi usluge (30 evra/200-250 kuna)

Ukoliko putujete za Crnu Goru, koristite taksi koji ste naručili, nema potrebe da idete u suprotnom pravcu prema Dubrovniku. Ako koristite javni prevoz za Crnu Goru, teoretski možete čekati autobus na magistrali pored aerodroma, ali ovo je možda samo moguće ako unaprijed kontaktirate prijevoznika i dogovorite se. Na internetu je i taksi ponuda Herceg  Novi – Aerodrom Dubrovnik za 25 evra, a suprotna relacija bi mogla biti znatno skuplja.

13. Zadar

Zadarski aerodrom je RyanAir baza na Balkanu. Postoji organizovan prevoz do aerodroma koji košta nešto više od 3 evra (25 kuna), informacije možete pronaći ovdje. Aerodrom je udaljen oko 8 km od grada, a ovo su neki od taksi prijevoznika.

14. Osijek

Osijek nije bogat letovima mada je najavljeno uvođenje niskobudžetnih konekcija sa ostalim hrvatskim i evropskim gradovima.

Moguće je koristiti organizovani shuttle prevoz za 4 evra (30 kuna), kontaktirajte aerodrom za rezervaciju.

Teoretski, možete doći javnim prevozom uz nešto pješačenja. Aerodrom se nalazi pored magistrale Osijek – Vukovar, potrebno je da izađete u naselju Klisa bilo kojim busom koji ide u ovom pravcu ili još bolje, pitajte vozača da vam stane kod skretanja za aerodrom. Ovdje su kontakti osiječkih taksi prijevoznika i okvirna cijena taksi prevoza je 20 kuna/5 kilometara.

15. Podgorica

Jedina moguća direktna veza između grada i aerodroma je taksi. Očekujte maksimalnu cijenu od oko 8 evra ukoliko unaprijed naručite taksi, insistirajte na taksimetru. Ovdje vam se nalaze kontakti taksi službi u Podgorici.

Aerodrom je udaljen oko 2 km od magistrale Podgorica – Bar. Ukoliko se dogovorite sa vozačem, bilo koji međugradski bus vas može dovesti do skretanja za aerodrom odakle treba prepješačiti pomenutu distancu. Željeznička pruga je blizu aerodroma, ali nije sigurno da li vozovi staju na lokalnoj željezničkoj stanici, provjerite detalje sa ŽICG.

16. Tivat

Tivatski aerodrom ne nudi organizovani prevoz busom, tako da je jedina direktna transfer opcija taksi, kao u Podgorici. Očekujte cijenu oko 10 evra do grada, ovdje su kontakti tivatskih taksi službi. Moguće je da aerodrom uvede tokom ljetne sezone organizovani transfer, provjerite na web-stranici.

Aerodrom se nalazi uz samu jadransku magistralu, u blizini je lokalna autobuska stanica Mrčevac odakle možete hvatati prigradske autobuse.

17. Skoplje

Skopski aerodrom je jedna od najznačajnijih balkanskih Wizz Air baza i privlači sve veći broj putnika. Postoji organizovan bus transfer između hotela Holidej In i aerodroma, cijena karte je 2.5 evra (150 denara), a vožnja traje oko pola sata (Vardar Ekspres). Bus takođe staje i na glavnoj autobuskoj stanici. Ukupno postoji 8 polazaka tokom dana, a kartu možete kupiti kod vozača.

Aerodrom nudi opcije fiksnih cijena za taksi prevoz do različitih dijelova Skopja. Cijena vožnje od aerodroma do centra je 20 evra.

Postoje neprovjerene informacije da se alternativno može koristiti prigradski bus za selo Petrovec. Navodno, postoje 4 dnevne linije i potrebno je pješačiti od sela do aerodroma, ali za sada ne postoje detaljne i pouzdane informacije.

18. Ohrid

Trenutno, ne postoji organizovani bus transfer sa aerodroma do grada. Očekujte da vam taksisti naplate vožnju između 8 i 10 evra. Ovo su neki od pronađenih taksi prevoznika.

Aerodrom se nalazi na magistralnom putu Ohrid – Kičevo, tako da bi u dogovoru sa vozačom mogli stići jeftino do aerodroma bilo koji autobusom koji ide ovom rutom ili stići do sela Orovnik koji je udaljen oko pola kilometra od aerodroma.

19. Ljubljana

Sa ljubljanskog aerodroma dvije privatne kompanije nude shuttle prevoz: Alpetour i Alpe Adria Line. Osim za samu Ljubljanu, ovi prevoznici nude i direktnu konekciju do ostalih gradova u Sloveniji poput Kranja i Bleda. Cijena transfera između Ljubljane i aerodroma je 4,10 evra. Postoje još neki prevoznici koji nude shuttle transfer, pogledajte na stranici aerodroma. Aerodrom je bliži Kranju nego Ljubljani, od Ljubljane vam je potrebno oko 45 minuta busom da stignete do aerodroma.

Lokalci preporučuju ovu taksi službu koja dolazi direktno na adresu i prevozi putnike do aerodroma za oko 20 evra. Provjerite informacije prije nego što se oslonite na ovaj transfer.