Već prije smo objasnili važnost kartona za autostop, a sad vam želimo pokazati kako napraviti reusable tablu za stopiranje, kako se ne biste zatekli u situaciji da stopirate, a da nigdje ne možete pronaći karton.

whb1

1. Treba vam karton. Po mogućnosti uzmite korice onih A4 bilježnica s tvrdim uvezom. Izrezati prednju i zadnju koricu i spojiti selotejpom (ili duct tapeom!) po kraćoj stranici kako bi se dobila što je moguće duža tabla. Neki gradovi imaju duge nazive, a nemaju uvriježenu kraticu (npr. Marijampolė) pa se trebamo osigurati da i nazivi takvih gradova stanu na tablu.

whb2

whb32. Ukoliko koristite korice od bilježnice, već imate bijelu površinu. Ukoliko koristite karton ili su vam korice od bilježnice ispisane, trebaju vam 2 lista bijelog papira A4 veličine. (Natpisi se najbolje vide na bijeloj površini.) Stavite bijeli papir na korice/karton.

3. Iduća stvar koja vam treba je samoljepljiva prozirna folija. Može se nabaviti u svim papirnicama. Prelijepite je preko kartona s papirom. Ta-daaammm! Imate svoju tablu za stopiranje koju možete koristiti milijun puta!

4. Jedino što vam je sada potrebno jest kupiti markere za whiteboard! (Također kupiti u bilo kojoj papirnici.) Tada natpise možete prebrisati običnim maramicama ili wc-papirom. Ukoliko koristite obične markere, natpisi se skidaju acetonom, a vaša tabla se brže uništi.

whb4