Posted October 9, 2016 hvala ali kako onda ljudi masovno putuju po evropi i po tri mjeseca? Ne mogu imati tu lovu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2016 Pa...i mogu i ne mogu.Kako. Bitno je ti njima za pocetak da pokazes da imas barem par stotina evra kod sebe,pa te onda niko nece pitati dal ima "milione" evra. By the way,nisam siguran koliko je tacan iznos,da li 50 ili 100 evra po danu,ali toliko moras da imas kod sebe ako te pitaju to pri prelasku granice.Dakle,ako te pita koliko ostajes tamo i ti kazes 15 dana,onda bi trebalo da imas 750 evra (ako je dnevna obaveza 50 evra) ili 1500 evra (ako je obavezno 100 evra po danu).Ako kazes da ostajes 3 dana,onda im moras pokazati/dokazati da imas 150 ili 300 evra. ...zato je pametnije da kazes da ostajes sto manje dana,ako te pitaju Ako te ne pitaju za to onda nista.Sve zavisi od njihove slobodno procene da li cete cimati oko toga ili nece. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2016 On 10/9/2016 at 4:40 AM, Stendal said: Pozdrav ljudi! Putovao sam po regiji, uglavnom autostopom, spavao u parkovima itd.. dakle, nije mi stran takav način života.. e,,sad,,želim da idem do Rima. Zanima me sljedeće; Mogu li ostati 15-tak dana, bez prijave adrese boravka i bez love koja je potrebna za 15 dana boravka u Italiji. Postoje li neke opcije? Hvala puno! Naravno da mozes, prelazio sam 30 puta Sengen granicu nije me mislim niko nikad pitao za pare. A tek a prijavu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2016 Supruga i ja planiramo za Porto preko Bergama. Ima li neko savjet gdje jeftino prespavati jednu noć u Milanu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2016 On 10/7/2016 at 7:19 PM, MEHRUNISA said: Da li je iko putovao oko ponoci sa Bergama do Malpense??? Vidim da nema nijedan bus posle 11 i 30pm. Imate li neku drugu informaciju??? Hvala Nema ni autobusa ni vozova. Pogledaj na goopti.com, ako rezervises dovoljno unapred, mozes da nadjes za 14Eur - ali cene drasticno skacu kako se datum priblizava, pa ako je danas-za-sutra - su preko 150 Eur. Druga opcija je preko terravision.eu, moze da ispadne i jeftinije ako se poklope kockice kako treba (preseda se na glavnoj zeleznickoj u Milanu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2016 Pozdrav svima, Da ne otvaram novu temu, rekoh da pitam vas iskusnije ovdije za savjet. U decembru planiram mini izlet do Italije jer imam karte Nis-Bergamo-Nis koje sam pazario jako povoljno (period je 3ci decembar 6ti decembar nazad). Plan je da petak spavamo u Bergamu, subotu u Milanu, i nedelju opet u Bergamu jer nam je let u ponedeljak rano ujutru. Ono ste me zanima je sledece: 1. Da li vam ovo gore navedeno zvuci ok, ili pak treba da dodamo jos nesto u obilazak ili je pak veliko cimanje i odlazak do Milana ? 2. Gde da vidim mogucnosti za trasnfer od Bergamo aerodroma do centra grada i kasnije od Bergama do Milana ? 3. Preporuka za neku jeftinu spavku za 2je u Milanu koja nam je blizu glavnih atrakcija i samog prevoza... 4. Bilo kakav savjet/preporuka su dobrodosli Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2016 Da, to zvuci sasvim ok, plan je veoma realan. Mozda je malo cimanje to menjanje smestaja svakog dana, ali ako imate samo ranac nije problem, narocito ako stizete uvece ili popodne u Bergamo mozda je tako najjednostavije. Sa Aerodroma Orio al Serio-Bergamo se veoma lako stize do samog centra grada lokalnim autobusom, karta kosta max 2-3 evra. Sam grad je inace prelep, i vredi odvojiti vreme da se obidje, narocito gornji grad-Citta Alta. Bergamo i Milano su vise nego dovoljni za trodnevni boravak. Sto se tice prevoza izmedju Bergama i Milana veoma su cesti regionalni vozovi izmedju stanice Bergamo i stanica Milano Centrale ili Milano Porta Garibaldi. Cena karte u jednom smeru je od 4.8 do 5.5eur. Smestaj je u Milano umereno skup, ali mnogo jeftiiniji nego u Rimu ili Firenci. oko 70eur je nocenje u Hotelu Ritter na Corso Garibaldi, centar grada, sve je blizu, prevoz, kafei, uvece je zivo...odlican za jedan dan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2016 @sergio76 hvala ti puno na veoma korisnim informacijama ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2016 On 10/30/2016 at 3:37 PM, Hermesa said: Nema ni autobusa ni vozova. Pogledaj na goopti.com, ako rezervises dovoljno unapred, mozes da nadjes za 14Eur - ali cene drasticno skacu kako se datum priblizava, pa ako je danas-za-sutra - su preko 150 Eur. Druga opcija je preko terravision.eu, moze da ispadne i jeftinije ako se poklope kockice kako treba (preseda se na glavnoj zeleznickoj u Milanu). Mogu li ja tamo kupiti kartu ili samo on line?? Nije mi problem presedanje, jer do 6 ujutru treba da stignem do Malpense... Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2016 Koliko ja znam ne moze, tj. mozes da pokusas, ali moze i da ti se desi da nema mesta, a moguce da su onako kako je sve cesce po evropi - vozaci samo vozaci, i ne rade nista sa novcem, pa ostanes na slabasnoj sansi da ce se mozda smilovati i povesti te za dzabe ili neku sicu za njega. Licno ne bih ni pokusavala, lakse ti je da kupis online, i da budes siguran sta te ceka tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2016 Ima dosta autobusa posle ponoci sa Bergama do Centralne stanice. Prvi do Malpense krece u 15 do 4, do Bergama ima stalno. Mi smo oko 3 ujutru stigli na Centralnu stanicu. Hladno, kisa, stanica zakljucana, nema taxija a i metro je zakljucan, svuda oko skitnice spavaju, sve smrdi... Samo po neki gradski prodje. Ako bi ste negde da popijete kafu ili da se ugrejete u okolne lokale ne ulazite- papreno je. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2016 Moja kombinacija je na kraju bila sledeca: Nis-Bergamo, iz Bergama odmah za Milano (5e prevoz) Od bus stanice iz Milana do hotela - taxi 13.5e eur (metrom i nesto besaka bi bilo 1.5e po osobi, tako smo odradili povratak) Noc u Milanu, sutra dan u Milanu, prekosutra rano ujutru putovanje vozom do Lugana (povratna karta 31eur). Lugano tako blizu a tako drugaciji i po mom misljenju izlet vredi napraviti zaista jer Lugano valja videti i okusiti bar malo definitivno. Povratak za Milano u vecernjim casovima i bleja. Milano - Bergamo 3h prije samog leta - licno nikako ne preporucujem posjetu Oreo Centru u Bergamu, em je prolaz do istog od aerodoroma bes potrebe zakomplikovan za pesake, em nije nista povoljnije nego u Milanu i tako... Bergamo - Nis. Svi transferi za 1nu osobu (ukljucujuci avio kartu povratnu, autobuse, metro i taxi) u mom slucaju = 75eur Moj licni utisak ako izuzmemo smjestaj je da izlet u Milano i Lugano moze veoma povoljno da se iskombinuje jer ni klopa na ulici bar na Italijanskoj strani nije mnogo skuplja od Beograda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2016 Moja kombinacija je na kraju bila sledeca: Nis-Bergamo, iz Bergama odmah za Milano (5e prevoz) Od bus stanice iz Milana do hotela - taxi 13.5e eur (metrom i nesto besaka bi bilo 1.5e po osobi, tako smo odradili povratak) Noc u Milanu, sutra dan u Milanu, prekosutra rano ujutru putovanje vozom do Lugana (povratna karta 31eur). Lugano tako blizu a tako drugaciji i po mom misljenju izlet vredi napraviti zaista jer Lugano valja videti i okusiti bar malo definitivno. Povratak za Milano u vecernjim casovima i bleja. Milano - Bergamo 3h prije samog leta - licno nikako ne preporucujem posjetu Oreo Centru u Bergamu, em je prolaz do istog od aerodoroma bes potrebe zakomplikovan za pesake, em nije nista povoljnije nego u Milanu i tako... Bergamo - Nis. Svi transferi za 1nu osobu (ukljucujuci avio kartu povratnu, autobuse, metro i taxi) u mom slucaju = 75eur Moj licni utisak ako izuzmemo smjestaj je da izlet u Milano i Lugano moze veoma povoljno da se iskombinuje jer ni klopa na ulici bar na Italijanskoj strani nije mnogo skuplja od Beograda. Kojim prevozom ste putovali iz Bergama u Milano? Gde ste kupili karte? Послато са Lenovo S1La40 уз помоћ Тапатока Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2016 @vwlada odmah na licu mesta, po izlazu sa aerodroma imas X buseva koji voze do "Milano Centrale railway station" od prilike na svakih 20min u terminu od 9am do 9pm (za kasnije nisam siguran). Cena je fixna i iznosi 5e. Sto se tice povratka situacija je ista i za to sam fotkao red voznje jednog od prevoznika: http://imgur.com/a/wgEEc Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2016 @priganica veliko hvala, vrlo korisna informacija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2016 Ako mozete posetite i Como jezero. Preporuka.. Imate voz do tamo, povratna karta je oko 20e ja mislim... Ako hocete da vidite i Beladjio , povratna karta busom kosta oko 15e i vozite se sat vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2017 Da li koristiti regionalne ili brze vozove? Frecce stizu brzo ali su skupe bas. ALi naidjoh na privatnu kompaniju Italo treno, je li imao neko iskustva sa njima? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2017 (edited) Sve zavisi od destinacije i duzine putovanja. Regionalni vozovi su sasvim ok za putovanja do dva sata voznje, odnosno razdaljine do otprilike 150km. Nema potrebe da se za kratke relacije kupuju karte za Freccie, osim ako se ne naleti na karte po super economy tarifi. Sto se tice Italo vozova, odlicni su i za svaku pohvalu, ali oni pokrivaju samo gradove koji se nalaze na mrezi brzih pruga od 250-300km/h. Raspored u vagonima je malo gusci nego kod Trenitalie, ali svi imaju besplatan WiFi, kao i promocije svakog vikenda od 30 do 50% tako da se tada mogu kupiti karte po pristupacnim cenama. Ja sam putovao od Milana do Rima i nazad za 24eur, jer je bila u toku neka superpromocija, a evo ovog vikenda je npr ista relacija u ponudi vec od 45eur, sto je vise nego povoljno za relaciju od 2x600km. Ako je potreban neki konkretan savet u vezi karata, stojim na raspolaganju... Edited January 15, 2017 by sergio76 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2017 @LazioMiso i ne zaboravi da validiras kartu pre ulaska u voz... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2017 Планирам Рим у јуну 6 дана и по 3 дана у Фиренци и Напуљу, укупно 12 дана. Да ли могу да букирам возне карте из Рима ка тим градовима или да тамо купим ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2017 6 hours ago, Miki_MM1 said: Планирам Рим у јуну 6 дана и по 3 дана у Фиренци и Напуљу, укупно 12 дана. Да ли могу да букирам возне карте из Рима ка тим градовима или да тамо купим ? Imaju sajt za online kupovinu https://www.italiarail.com/ gde možeš da vidiš raspored vožnje i cene karata. Ja sam putovala pre par godina vozom po Italiji i kupovala sam karte na stanici, pred polazak. Uglavnom sporih vozova, jer sam se vozila na kraćim relacijama i nigde mi se nije žurilo. Za spore vozove ne treba rezervacija sedišta. Ne vidim na sajtu da ima nekog benefita od kupovine karata unapred, tako da ne znam što bi se time ograničavao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2017 Желим само да будем сигуран да ће бити карата. Иначе овај сајт нема у понуди повратну карту. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2017 Да ли је неко путовао возом компаније italotreno ? Занима ме букирање карата. Рецимо ако букирам и одштампам карте, да ли оне важе већ као праве карте или морам негде да их подигнем. Italotreno је брзи воз као и Frecciarossa, aли су дупло јефтинији. Рецимо Рим-Фиренца је 18е. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2017 Ako kupujes online onda je dovoljno da imas barkod koji moze biti skeniran, nebitno da li je na papiru ili na mobilnom. I Italotren i Trenitalia ukljucuju rezervaciju sedista u online karte tako da ako imas online kupljenu kartu ne moras da validiras (Trenitalia ima validatore na svakoj stanici i kazne su ozbiljne ako se ne validira pre ulaska u voz, Italotren nema svoje validatore). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites