Followers 0

Tokio

38 posts in this topic

Ja bih samo dodao nesto za JR pass.
Kad sam bio prije 4-5 godina uzeli smo ga i isplatilo se posto smo obisli Tokio, Kjoto, Osaku i Naru. 
To sto ne vazi za najbrze vozove ne znaci nista jer su ovi drugi skoro jednako brzi i putovanje izmedju pomenutih gradova je bas laganica.

Pozdrav svima! Vidim da je tema Japan... pa da se prikljucim  jer i ja planiram sa drustvom u Japan u oktobru na nekih 18 dana.. U nasem planu je i Okinava,  glavno ostrvo,  kupanje  nekih 5 dana pa me interesuje da li je neko bio na Okinavi u tom periodu, i kakva su iskustva?

Plan je  i Osaka, Hirosima, Kjoto, Nara, Niko, Fuji, Tokyo, Hitachi park... Interesuje me da li  ima jos nesto  sto treba videti u oblizini ovih navedenih lokacija a nije na ovom spisku a trebalo bi. :-)

Hvala unapred! :-)

Hi :) Ja idem koji dan pre tebe (druga polovina septembra, pocetak okt) - Tokio, Osaka, Hirosima, Kyoto, Nagoya. Ako ti nije kasno, svakako ti mogu kucnuti tada neke sveze info.

12 hours ago, sneza03 said:

Plan je  i Osaka, Hirosima, Kjoto, Nara, Niko, Fuji, Tokyo, Hitachi park...

Meni se  cini da je ovo previse za 13 dana.

Može naravno.Svaki info je koristan.

Zahvaljujem se unapred :)

Možda jeste mnogo toga na spisku ali  ako se dobro organizuje mislim da je izvodljivo...ako ne.. ostace nesto za sledeci put. :-)

Plan: 14 do 18.okt  Osaka ( Hirosima i Nara)

od 18 do 20 Kjoto ( Kjoto i Arashiyama)   

20 do 25 Tokio (Fuji, Niko, Hitachi park)

23 hours ago, sneza03 said:

Pozdrav svima! Vidim da je tema Japan... pa da se prikljucim  jer i ja planiram sa drustvom u Japan u oktobru na nekih 18 dana.. U nasem planu je i Okinava,  glavno ostrvo,  kupanje  nekih 5 dana pa me interesuje da li je neko bio na Okinavi u tom periodu, i kakva su iskustva?

Plan je  i Osaka, Hirosima, Kjoto, Nara, Niko, Fuji, Tokyo, Hitachi park... Interesuje me da li  ima jos nesto  sto treba videti u oblizini ovih navedenih lokacija a nije na ovom spisku a trebalo bi. :-)

Hvala unapred! :-)

cao .  mogu ti preporuciti neka mesta po Tokiju,  tu sam vec mesec dana , malo jace.   na drugim mestima nisam bio , za sada.     pozzz

yowanepal@gmail.com   ....   moze i na mail..  jos lakse 

Ja ne idem za Tokio ali za dve nedelje imam jedno presedanje od 10 sati pa planiram da odem do centra.

Evo šta me zanima: znači nikad nisam ranije nogom kročio u gradu a ni Japanu uopšte, slećem na Hanedi i kako da se najbrže i najefikasnije prebacim do centra i kako se najbolje kretati u njemu da što više vidim za tih par sati, kaži jedno 6-7.

Drugo, da li znate gde tu u centru ima što bolji a što jeftiniji "omakase", da ne prelazi ajd kaži 100-150 evrića za jednu osobu i da može da se snima. Mislim, ako možete preporučite mi što spektakularnija "turistička" mesta za snimanje jer bih hteo da napravim video za tih nekoliko sati tamo. Znači Šibaja ovo, ono.... 

Pozz

p.s. tamo sam u jutarnjim satima i oko podneva, znači Omakase mora da bude za vreme ručka.😅

Edited by cobu

On 8/23/2023 at 12:04 PM, yowan said:

cao .  mogu ti preporuciti neka mesta po Tokiju,  tu sam vec mesec dana , malo jace.   na drugim mestima nisam bio , za sada.     pozzz

yowanepal@gmail.com   ....   moze i na mail..  jos lakse 

lepo bi bilo da preporucis ovde na forumu gde svi mogu da procitaju, a ne preko maila..

Zato, uostalom, ovaj forum i postoji, da putnici dele iskustva i savete, ali za sve, a ne pojedinacno...

treba malo pisati . roman napisati . izdati knjigu , ali ne, prijatelju 

Edited by yowan

6 hours ago, yowan said:

treba malo pisati . roman napisati . izdati knjigu , ali ne, prijatelju 

pa ono sto si hteo da napises u mejlu, isto to mozes i ovde...