Posted October 4, 2010 Inace ove derikoze su povecale cenu karte za obicni voz sa aerodroma Fiumiucino do Rima na 8EUR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2010 Inace ove derikoze su povecale cenu karte za obicni voz sa aerodroma Fiumiucino do Rima na 8EUR ziveo Cotral bus Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2010 jovane, otkri nam tajnu, nama koji nikad nismo bili u Rimu, koji to busevi voze od Fiumicino aerodroma do centra grada? i koji je to obican voz, koji vozi po jeftinijoj ceni i dokle? Molim Vas za odgovore! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2010 Ovo za bus bi mogao da mi pojasnis posto im je sajt antiintutivan Znam da je gomila buseva parkirana ispred cim izadjes sa dolazaka, gde je parkiran taj sto si ti koristio? Koliko kosta? Gde se kupuje karta, da li moze u busu? I na koje destinacije vozi? A sto se tice tog jeftinijeg voza karta se kupuje na salteru TrenItalia samo trazis da ti neproda kartu za Leonardo Expres nego za obicni voz, samo vodi racuna da obicni voz neide do glavne zeleznicke stanice Termini nego do nekih drugih stanica. Takodje u Rimu karta iz autobusa i metroa (kosta 1eur) vazi 75min a to se odnosi i na voz ali samo do 2 stanice pre aerodroma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2010 ...i koji je to obican voz, koji vozi po jeftinijoj ceni i dokle? Molim Vas za odgovore! Koliko me secanje sluzi, mi smo hvatali taj "obican" voz nedaleko od stanice metroa po imenu "Piramide". Dakle, kad metroom stignes do te stanice, popnes se gore i negde par stotina metara dalje se nalazi stanica za voz koji vozi do Fiumicina. Pretpostavljam da je ista varijanta i za dolazak. Evo mape metroa u Rimu, pa ce biti lakse za snalazenje:link edit: skraćen link Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2010 Da li Cotral bus sa stanice Eur Magliani krece oko 5h ka aerodromu? Imam jutarnji let, pa mi je to jako vazno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2010 ...i koji je to obican voz, koji vozi po jeftinijoj ceni i dokle? Molim Vas za odgovore! Koliko me secanje sluzi, mi smo hvatali taj "obican" voz nedaleko od stanice metroa po imenu "Piramide". Dakle, kad metroom stignes do te stanice, popnes se gore i negde par stotina metara dalje se nalazi stanica za voz koji vozi do Fiumicina. Pretpostavljam da je ista varijanta i za dolazak. Evo mape metroa u Rimu, pa ce biti lakse za snalazenje:link edit: skraćen link Dragance u pravu si, obican voz za Fiumicino polazi/dolazi sa stanice Piramide. Ne mozete promasiti nikako cim se izadje iz metroa i popnete se na ulicu, vidi se zeleznicka stanica. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2010 Evo sad videh, postoji Cotral night service, s tim sto autobusi krecu sa stanice Tiburtina, cena je 5 evra. Pretpostavljam da mogu peske od Terminija do Tiburtina, google kaze da je to oko 2 km. Koliko vidim, vozovi tokom noci ne saobracaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2010 Cao svima!Plnisram da idem u Rim za 10 tak dana iskljucivo zbog sopinga pa me zanima sledece:Da li je neko od vas cuo za outlet Castel Romani u okolini Rima,tacnije u mestu Pontina i kako stici do tamo jer nemam sopstveni prevoz. Hvala unapred na odgovorima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2010 Castel Romano ti je nekih 40 minuta voznje od centra Rima.Mislim da nije moguce doci gradskim prevozom.Neko mi je rekao da do outleta vozi njihov shuttle autobus koji polazi sa Via Marsala 8, koja se nalazi u blizini Temini stanice.Ja planiram u Rim u januaru,pa bih volela da napises i tvja iskustva sa ovim outletom.Pzzz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2010 I ja sam se zatrcala ,videla sam sve info.na njihovom sajtu.ima prevoz sa Terminijija ,povrtna je 12 eura a saznala sam i za jos jedan zove se Fashion District ,povratna je 5 eura.Nadam se da vredi!pisacu utiske kad se vratim!) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2010 castel Romano je poput Palmanove ili San Dona de Piave ima par sportskih outleta i nekoliko "Firmi" sa prilicno demode stvarima a cene snizene 80% (sa 1000 na 200e). Mislim da je sreca ubosti nesto dobro a jeftino, pogotovo sto nije vreme snizenja. Isla sam kolima, ali mislim da je prevoz iz Rima busom do tamo prilicno skup. Zelim ti srecu u shopingu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Putujem u Rim sa drugaricom, od 22. do 27. decembra.. odabrala sam taj datum zbog praznicne atmosfere, al` sad me boli glava Mislim da znamenitosti tad nisu otvorene za turiste, ili barem nisu svih dana naseg boravka, butike da i ne spominjem a jos sam se nadala da cu naici na bozicne rasprodaje.. Ako ima ikoga ko moze da razresi moje sumlje..bilo bi fino..barem da znam na cemu sam jer je sve vec uplaceno preko wizza, tako da izmene nisu moguce.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Mislim da ljudi prave gresku kad ocekuju od Rima jeftin shoping, moje iskustvo (a pozamasno je) kaze da se u Rimu moze dobro shopingovati ali ne jeftino, znaci mozes kupiti dobre i brendirane stvari po prihvatljivim cenama (i to u shoping molovima do kojih treba znati kako doci) ili kupiti poslednji krik mode. Najbolje je da odes na web sajtove onoga sto te znaima pa pogledaj kako rade u tom periodu. Inace italijani nisu vicni radu i jedva cekaju praznike i neradne dane, "hleba i igara" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Ne znam sta zelim da obidjem sto se sopinga tice, evo sad procitah za taj Castel Romano..ima li jos nekih trznih centara? Znas li mozda gde mogu proveriti za znamenitosti da l ce raditi u tom periodu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Andrea,u Castel Romanu snizenja ti pocinju od 25 dec i traju do 15 februara.U ulici Via Gesue e Marija se nalazi ALTA MODA,discount radnja u kojoj mozes da nadjes firmiranu garderobu i obucu po nekim solidnim cenama.MODA DOC se nalazi u Via Bartolomeo Gosio 116, takodje je outlet radnja(Sergio Rossi i Casadei obuca, Prada,Anna Sui...).Zelim vam lep provod i soping u Rimu, pa pisite kad se vratite,ja planiram da idem krajem januara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Hvala Liliput i Slobo! To su zaista odlicne vesti za promenu Vec sam zamisljala sebe kako provodim vreme u hotelskoj sobi i na praznim ulicama, al` izgleda da ipak nece biti tako Ako jos neko zna nesto o funkcionisanju Rima tih dana bilo bi super! Nasla sam da Vatikan nece biti otvoren, kao ni Koloseum 25.12. al smislicemo vec kako da provedemo taj dan! Liliput, verovatno znas da su rasprodaje u januaru, ja misljah da su oko Bozica Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Liliput, zaboravih da te pitam znas li da li butici i trzni centri rade eventualno 26., posto 25. verovatno nema sanse. Ja kao podrayumevam da rade pre 25. Ja se vracam 27. raano ujutru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Ja se vracam 27. raano ujutru ako je u pitanju wizzov let bicemo u istom avionu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Jeste, Wizz naravno da je papreno skupi Jatov menjala bih termin.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2010 Ne procitah ceo post ali nema veze ako je i bilo. Imas veliki trzni centar u Eur delu Rima i zove se koliko se secam Eur2 ili nesto slicno. Uglavnom neka ti orjentir bude sportska hala Lotomatika, i od nje imas nekih 500-600 metara peske, nije neki problem da ga nadjes. U svakom slucaju, preko puta sportske hale ti je okretnica autobusa i pitaj tu bilo koga da te uputi ka trznom centru i nece biti problema da ga nadjes. Naravno do hale Lotomatika mozes metro-om ili busom to vec ostavljam tebi, a ako vas je vise ni taksi nije skup. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2010 Hvala strikane, moram nekako da organizujem 2 i po dana u Rimu, posto od 24. od 12h popodne nista ne radi, ni kafici, ni znamenitosti, ni butici, ni trzni centri..a bogami izgleda ni bus ni metro (ili veoma ograniceno). Izgleda da cu sav novac dati na taxi, taman ionako nemam gde da ga potrosim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2010 Andrea, Castel Romano nece raditi samo 25 decembra,to je proverena informacija.Mozes otici i do trznog centra Cinnecita Due, koji se nalzi u Viale Palmiro Togliatti 2, na foru je nasih trznih centara, sa pristupacnijim cenama i brendovima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2010 Divno, hvala Liliput jos jednom, sad vec mogu da planiram svoje vreme tamo Sad jedino sto je ostalo da me brine jeste radno vreme metroa i busa za praznik, nasla sam na netu da metro nece raditi, a da autobusi voze retko. Npr. planiram da idem na Bozicnu misu u ponoc ispred Bazilike Svetog Petra, a i preko dana mi je bitan prevoz..putujemo samo drugarica i ja, tako da taxi bas i nije najbolja opcija, posebno za vreme praznika, kad su tarife sigurno vece... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2010 Zna li mozda neko na kom sajtu (ili iz iskustva) mogu naci cene ulaznica za razne znamenitosti? Obicno nalazim cene agencija koje organizuju ture... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites