Followers 0

Trece tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije!

359 posts in this topic

Da, mislim da je doslo vreme da i o tome mislimo.

Jos jednom pogledajte kako nam je bilo na Suvoj planini 2005-te godine iako verujem da ste taj putopis citali gomilu puta

https://www.klubputnika.org/index.php/Putopisi/14-Putopisi/205-za-trem-oka

i pogledajte kako nam je bilo proshle godine na Midzoru

https://www.klubputnika.org/index.php/Putopisi/14-Putopisi/1593-midzor

i pridruzite nam se i ove godine...

Ideje, predlozi, kako gde sta kad zashto... svaka ideja i pomoc oko organizacije je dobrodosla.

Sto je panonski rekao proshle godine... iskusni i manje iskusni planinari, da vas čujemo....

:kamp:

Ево нудим помоћ у смислу организације и свега. Пошто тренутно имам проблема са једним чланом породице који је болестан, не могу да се дам 100%. :(

Треба прво одредити термин, који би требао бити клизни због времена, јер ако се заређа талас киша и сличног, има да нам сав провод падне у воду (у правом смислу речи). :happyyy:

Што се људи тиче, требало би закључити списак који иде са нама пет до седам дана пре пута да не буде изненадних проблема са местом. Зависно од путовања возом или аутобусом треба видети за погодности у цени карте људи који сигурно иду. То могу да покушам јер имам неке везе у железници.

Шта мислите о томе да се све протегне на два ноћења? Да се крене у петак,а врати у недељу? Ко не може, нек дође у суботу после посла или ујутро. Можда и нека предходница да се направи. :P

Заједничко обедовање би било добро, да се кува неко јело и да сви заједно једемо после успона, дакле недеља ујутро, ал' за то треба наћи неке добровољце који неће да се пењу горе.

Нарафски, спреман сам да напишем репортажу за неке часописе, а ако буде прилике и да измонтирам неки видео у трајању од 20 мин до сат времена.

Наравски, ово су само идеје, пишем у афекту од среће. ;D

Svidja mi se ideja o dva nocenja i prethodnici...

Treba napraviti par kombinacija, posto pored ovih koji ne mogu na duze od dva dana ima i dosta nas koji mozemo da priustimo ta tri dana...

Sto se planina tice... nisam narocito izbirljiv...

Koji behu kriterijumi? Dostupnost od pola dana... izvor pijace vode (ili cesma)... sta jos?

Cini mi se da sam vec cuo neku ideju o ovogodisnjoj planini... mmm?!?

:mrgreen:

Acketo nemoj da kvarish iznenadjenje...  :hihi:

elem...

nazalost i ja sam trenutno u onoj masi ljudi koja nece moci na 3 dana a meni je put sa gomilom ljudi najzanimljiviji deo i mislim da bi bilo glupo da se razdvajamo i da dolazimo neki ranije neki kasnije...

Neka plan od 2 dana bude kao i do sad.

Klizno vreme ne postoji poshto necemo nikad ni otici...

Do sad je to bio drugi vikend u maju ali ove godine on reprezentativno pada u vodu s obzirom da je 10.5. Fruskogorski maraton a 11.5. izbori.

Neka to bude treci vikend maja.

Spiskovi prijavljenih ce se zakljucavati verovatno 10-tak dana pre polaska upravo zbog nekih novina koje imamo na umu ali o svemu cete biti obavesteni.

:'( zar i ove godine vikend kad ne mogu, a bas bih opet sa vama na tradicionalno putesestvije...

А први викенд у мају? Таман пада 1. мај четвртак, 2. мај петак, 3. субота... Тада сви могу. Једино је питање да л' ће бити гужве? :fool:

Ja sam za treci vikend maja! Prvi vikend u maju ce svi iskoristiti za neka duza putovanja, tad je i 3. balkan mafia meeting a i moj najbolji drug se zeni! Izbore necemo propustiti jer su suvise vazni ovga puta a ... ja mogu i na 3 dana! Ideje o planinama ... sve mi je jedno .... ja cu se na tu planinu popeti ... i to nocu! :-)

Evo i ja da se zapljjujem, zelim da se ukljucim u orvanizaciju... propaganda itd...

Meni je vec duze na pameti jedna stvar. Posto je svake dodine sve vise i vise ljudi,  to zahteva vise organizacije, a kada se vec organizujemo mozemo da i da se malo vise iscimamo i uradimo nesto sto ce biti  prepoznatljivo. imam vise ideja koje i nisu toliko jasne , ali ulkjucuju iskoriscavanje velikog broja ljudi, vetra koji uvek duva tamo gore, mrak itd... mozda bi smo mogli da se roganizujemo u neku formaciju i uradimo nesto sa svetlom ili nekim platnima koje bi pustali niz vetar itd..... i da to sve lepo islikamo....

Sto se tice lokacije Homoljske planine su super izbor. Predlazem Beljanicu, i tu bi mogli da oranizujemo i obilazak vodopada, manastira Mansije, Resavske pecine itd i td.... Mada je tamo bukvalno vasar oko 1. maja....  tu zaista mogu dosta da pomognem u organizovanju

pozzz

Мени трећи викенд тешко да одговара због испита. kiklop

БТЊ. Да ли треба довлачити велики број људи, мислим да ли скуп треба да буде масиван, или да се људи пробирају. Масовност није проблем, ал' не знам колико је паметно 500 људи вући са собом. :?

Nesto se suska o planini Zeljin i pomoci turisticke organizacije opstine Vrnjacka Banja... cekamo informacije o tome ... uskoro ce sve biti objavljeno na sajtu...

Sto se tice datuma... nemoz' gomili udovoljiti nikako...

Gde god da se uputimo 1.5. bice vasara... tako da taj datum nikako nije dobar.

Ja trenutno zelim samo da znam ko je raspolozen za pokret

clap.gif' alt=':clap:'>

Доступне фотографије са Жељина обећавају. Само.. да ли има доступног мокрог чвора, клоње, амбуланте нпр. планинарски дом?

Да знамо на време због точења воде, скупљања балона од по 5л и слично. :spot:

Meni odgovara ove godine u 5 dana ako treba, treba samo da uzmem redovne slobodne dane od vojnog odseka  :comp:

i samo da destinacija bude u Srbiji, vojnici ne smeju spolja :)

Jedva chekam

Има л' прогреса?

Да л' се зна ди се иде тачно и кад се иде..  :bag:

Ja cu u chast daglasa adamsa da se penjem obuchen u nosoroga!

Kad je on mogao tako na Kilimandzaro, mogu i ja na taj Zejtin :D

Ja cu u chast daglasa adamsa da se penjem obuchen u nosoroga!

A ja cu da ponesem peskir!  :banana:      ( nemamo emotion sa peskirom  :psuje: )

Ajd ovako :) Idemo na Željin, koji deluje kao cool planinčina iako niko od nas nije bio tamo. No, po svemu sudeći, zadovoljava naše kriterijume - nije turistički centar, a i nadmorska visina je 1.785m... da kažemo, na nivou :) Imamo starijeg lokalca iz usputnog sela, koji zna sve staze i bogaze i voljan je da nas (besplatno) vodi u gluvo doba noći na vrh planine, i u povratku nam pokaže još neka zanimljiva mesta.

Može da se ide vozom, ali malo je komplikovano jer direktnih - nema, možemo da presedamo u Požegi al čak i onda nam trebaju bar još dva autobusa. Zato razmišljamo o autobusu (autobusima) koji bi polazili iz BG-a i odveli nas pravo na zborno mesto u Vrnjačku Banju a zatim i do podnožja planine gde ćemo se ušatoriti. Drugim rečima, kao i prošle godine, trebalo bi iznajmiti prevoz, samo sada za ceo put od BG-a.

Prošle godine smo za jednu relaciju morali da iznajmimo autobus + minibus. Bilo je posebno nezgodno jer do poslednjeg trenutka nismo znali koliko ljudi zapravo ide, i da li će nam biti potreban samo jedan, ili dva autobusa (ukupna cena iznajmljivanja autobusa je ista i ako je prazan, i ako je u njemu pedeset ljudi; u slučaju polupraznog autobusa, nesrećnici koji zaglave u njemu morali bi da plate dvostruku cenu karte).

E sad, da bismo izbegli ovu peripetiju, moramo da smislimo neki način da unapred zasigurno znamo ko sve ide. Drugim rečima, potreban nam je neki sistem prijavljivanja, i to takav da se ne može baš olako prijaviti pa odustati.

Došli smo na ideju da se svako prijavi time što će na žiro-račun Kluba putnika uplatiti onoliko koliko košta karta... i da damo neki rok, i onda jednostavno uzmemo te pare i iznajmimo onoliko autobusa / minibuseva / taljiga koliko imamo ljudi. Uz to bi išla i neka simbolična participacija od recimo 150 dinara po njuški - da makar delimično pokrijemo troškove plakata, flajera, izložbi, sajta itd. Ako mislite da je mnogo, ili da je bezveze, niko neće insistirati, naravno, a preživećemo i bez toga.

Tako ćemo znati ne samo koliko ljudi imamo za prevoz, nego i koliko će ljudi biti na planini, što će pomoći oko rešavanja drugih logističkih problema. Recimo, znaćemo da li se neko zagubio itd.

Naravno, pošto je popunjavanje opšte uplatnice i odlazak u poštu/banku ipak složeniji proces nego što smo imali prošle godine, kad je trebalo popuniti formular na sajtu (koji nisu svi ni popunili) verovatno će mnoge mrzeti da se njakaju sa tim, što može dovesti do manjeg odziva ove godine. Međutim, masovnost je i tako uvek išla kao nuspojava, a ne kao nešto na šta se cilja... Drugim rečima, koga mrzi, ne mora da ide :)

Sad da vas čujem... kako ćemo?

Слажем се за све осим за партиципацију, која би морала да буде минимум 300 дин, јер знам како је то кад се ради без средстава тј. плаћа из свог џепа.

Аутобуси су одлична идеја, али не треба заборавити људе који иду колима тј. сопственим превозом или ако не иду сви из БГ-а (зашто би неко из Ниша долазио прво у БГ). Зато треба на формулару направити више чекмаркова, тј. да се штиклира нпр. идем са групом из београда (немам сопствени превоз), имам врећу, имам шатор итд...

Ах да... да се не би десило као прошле године губљење, за не дај Боже ја бих увео и по жељи уношење пуног имена и презимена, адресе и матичног броја, злу не требало. За сваки случај понети и здравствену књижицу.

Зашто ово причам? Јесте да је ово волонтерски, ентузијачки и шта ти ја знам подвиг, ал' не треба заборавити да у случају неке несреће одговара организатор, а то је КПС.

Даље... да ли је неко уопште био доле и да ли зна да ли има добро место да се постави камп? Немојмо неискусно као прошле године на ветрометини. ;D

Пошто је, поред осталог, важна и популаризација клуба, да ли је паметно обавестити неке медије где идемо и шта радимо па да неко можда и направи неку репортажу о овоме?

Ово су само предлози, не узимајте ме за озбиљно баш толико. ;D

Predlazem da pre nego sto odredimo cenu participacije prvo napravimo formu (kakvu je bjuti predlozio), preko koje ce se ljudi inicijalno prijaviti, da imamo otprilike predstavu zbog odredjivanja cene, koja ce varirati u zavisnosti od broja ljudi. Posto nece svi koji se prijave ici, priblizan broj bismo mogli da odredimo koristeci proslogodisnju statistiku - koliko ih se prijavilo, a koliko zaista bilo.

Sto se gubljenja tice, slazem se za sve osim za maticni broj.

Za participaciju - nemam pojma, meni se zapravo i 150 učinilo mnogo, al reko' manje od toga je isto k'o i ništa. Možda da taj deo prepustimo nekom sa tvrđim srcem, recimo bjutiju  zvizhd

Možda da ljudi potpišu da su sami odgovorni ako im se nešto desi? Odrasli su, a mi nikoga nećemo gurati u provaliju  :ang:

Za one koji dolaze sopstvenim prevozom, dovoljno je da uplate samo participaciju bez cene karte, i biće nam jasno da ih ne računamo u autobus.

Za svakoga posebna uplatnica - puno ime i prezime. Grupa od pet ljudi - pet uplatnica. Tako ćemo imati svačije ime i prezime.

Šatori, vreće... da ne bismo mi sad brinuli ko ima šator a ko nema, možda je bolje da, ko nema, pita na forumu ko bi ga primio... da nekako to ljudi sami reše preko foruma, a ne da Marina zove Peru na mobilni da ga pita 'oće primiti Miku u šator, itd :)

Ako se to sa šatorima tako reši, a po uplatama znamo ko ide svojim prevozom a ko busom, onda nam formular možda i nije potreban. Prošle godine ga baš zakomplikovasmo.

Mediji... eto, ja imam kontakte onih sa kojima smo do sada sarađivali, pa ću ih obavestiti. Pitanje je da li će oni to želeti i da objave - novinari se često ponašaju sasvim neobjašnjivo i zapanjujuće aljkavo, i teško da se na njih može pouzdano računati... danas kažu jedno, sutra drugo, prekosutra treće... čast retkim izuzecima. No, naše je da im javimo, pretpostavljam.

Ostaje to nezgodno pitanje koje je chivitli izneo - ako ne znamo broj ljudi, ne znamo ni tačnu cenu autobuske karte, jer se najam busa deli brojem putnika. Sad, ako ih je malo više, mogu da sede na podu, ako ih je malo manje, to i ne čini veliku razliku. Bitno da bus ne bude poluprazan. U tom slučaju moramo imati backup plan bus-minibus. No pre svega ćemo pitati par prevoznika za sponzorstvo, iako od toga ne očekujem mnogo. Il da svi uplate minimalnu moguću cenu karte, a posle doplate u kešu ako bude bilo potrebe. Još bolje, da svi uplate max. moguću cenu karte, a mi im posle vratimo višak, ako bude bilo potrebe  :roll:

Možda se između redova vidi da me mrzi da pravim formular za prijavu :bag:

Možda se između redova vidi da me mrzi da pravim formular za prijavu :bag:

:maddd:

elem... Bjuti ne bi bilo loshe da odradish medije ako imash vremena... znam da ti imash gomilu novinara u dzepu  :hihi:

Ima li josh neko voljan da pomogne u organizaciji?

Da seta po gradu, zaviruje u kancelarije autoprevoznika, smeshka se, pita propituje, svraca u stamparije da vidi cene flajera i slicnih, potrebnih nam, stvarcica...

posao nije tezak... samo ga ima u gomilama

;D