Posted March 5, 2016 Zaboravih ranije da napišem, u februaru sam dva puta ulazio u Maleziju na KLIA aerodromu i bukvalno se zadržavao po pola minuta. Sve je išlo k'o podmazano. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2016 On 7/29/2015 at 10:52 PM, TMF said: Ti što se praviš pametan i oponiraš, i braniš ove iz servisnog centra, prvi si mi pao na pamet. Da vidim kako ćeš ovo da prokomentarišeš. Otišao moj drugar (crnogorski pasoš) u Šangaj pre 10 dana, u servisni centar za dobijanje Maležanske vize, da pita DA LI JE NJIMA potrebna viza (Srbima su od 1.januara ukinute). Na Timaticu piše DA IM TREBA, a u servisnom centru su mu rekli da NE TREBA. Još ih je čovek i bukvalno 5x pitao JESTE LI SIGURNI, rekli naravno, ne treba Crnogorcima. Šta se dešava - odleti čovek za Kuala Lumpur nekako (u Fuzhou su ga zezali i rekli mu takodje da mu treba maležanska viza, na šta je on odatle pozvao servisni centar i oni pričali sa njima i ovi aerodromu takođe potvrdili da ne treba viza!!!), i šok -još je na aerodromu u Kuala Lumpuru, kažu naravno da mu treba viza da bi ušao u Maleziju, i sad treba da se vraća nazad u Kinu, vadi maležansku vizu i puca silne troškove na letove i ostale pizde materine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 18, 2016 Ostali samo Crnogorci i Izraelci kome treba viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2016 Ljudi, jel ima neko informacije da li od 2017. ostaje bezvizni rezim koji je (kratkorocno, na god.dana) sprovela Malezija, skoro ka svim zemljama sveta (ukljucujuci i SRB) ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2016 I dalje niko nema informaciju da li gradjanim Srbije nece trebati viza i posle 1. januara 2017? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 1, 2017 Stigao i 1. Januar a i dalje ništa od informacija. Znači zvanično nam opet treba viza... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2017 (edited) Izgleda da treba, na Wikipediji je citiran Timatic po kojem treba opet viza za Maleziju: https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Serbian_citizens#cite_note-151 Velika steta zbog Air Asia, ali dobra alternativa je FlyScoot koji sada ima partnerstvo sa Tiger Air, pa presedanje u Singapuru. Edited January 2, 2017 by noskich Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2017 Zju al bi se ispalio da nisam za svaki slucaj izguglao i video da je ovo bilo samo probnih 12 meseci. Ako neko nesto sazna nek javi, ja cu gledati posle praznika da zovem njihovu ambasadu, ... @noskich gledam sad taj citat ali kaze da je iz marta 2014. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2017 Nije, 2 i 3 Januar 2017, to jest juce i danas: "Visa Information for Malaysia: Holders of Normal Passports from Serbia". Timatic. International Air Transport Association (IATA). Retrieved 2 January 2017. Timaticweb Version 1.3 03 January 2017 Referenca 151. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2017 Jel ima novosti u vezi sa vizama za Maleziju? To je to, a? Skinuli nas sa liste zemalja kojima ne treba viza, a mi idalje imamo jednostrani dogovor da njima ne treba viza za SRB. Nista od ovog Ministarstva za spoljasnje poslove u zadnjih nekoliko godina. Jako loshe ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2017 Prošle godine je zamenik njihovog premijera rekao da se čeka Srbija da potpiše sporazum da bismo dobili ukidanje viza. To je bilo u vreme kad je već uveliko trajao probni period za nas pa kontam da je čovek mislio na pravi sporazum o obostranom ukidanju viza: http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/08/26/zahid-visa-waiver-soon-for-serbs-visiting-malaysia/. Ukidanje viza za Maležane, na probni period, je došlo kasnije, a probni period za nas je istekao. Stvarno se nadam da će biti nekog ukidanja viza jer je ovako sramota. Državljanima više od 150 zemalja ne treba viza za Maleziju, a pasoš Malezije je jedan od najjačih u svetu. Plus je Srbija najavljivala ukidanje viza sa još nekoliko zemalja još pre dve godine i ništa se ne dešava. Tu su zemlje Latinske Amerike i Jermenija koju povremeno pomenu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2018 Malo da osvežimo temu, nažalost Malezija nam je ponovo uvela vize i izgleda da ne planira da se to promeni u skorije vreme. Pozitivna stvar naspram prethodnog perioda je da su nas stavili na spisak država koji može da izvadi eVizu. Da li je neko imao prilike da koristi ovaj servis, pa da podeli iskustva? Pored toga, ako nema ima odgovor na sledećih par pitanja, biću jako zahvalan. Koja je cena aplikacije preko eVize? Da li je potrebno imati praznu celu stranicu u pasošu (tj. da li lepe vizu ili je pečatiraju preko cele strane)? Pošto mi je ostala još jedna cela strana slobodna (i nešto mesta po ostalima), pa da znam u kolikom sam problemu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2018 On 3/30/2018 at 2:33 AM, deleter said: Malo da osvežimo temu, nažalost Malezija nam je ponovo uvela vize i izgleda da ne planira da se to promeni u skorije vreme. Pozitivna stvar naspram prethodnog perioda je da su nas stavili na spisak država koji može da izvadi eVizu. Da li je neko imao prilike da koristi ovaj servis, pa da podeli iskustva? Pored toga, ako nema ima odgovor na sledećih par pitanja, biću jako zahvalan. Koja je cena aplikacije preko eVize? Da li je potrebno imati praznu celu stranicu u pasošu (tj. da li lepe vizu ili je pečatiraju preko cele strane)? Pošto mi je ostala još jedna cela strana slobodna (i nešto mesta po ostalima), pa da znam u kolikom sam problemu... traze da se imaju 2 stranice u pasosu...jedna je pecat - viza preko cele stranice, a druga je za njihove ulazno/izlazne pecate... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2018 14 minutes ago, bam-bam said: traze da se imaju 2 stranice u pasosu...jedna je pecat - viza preko cele stranice, a druga je za njihove ulazno/izlazne pecate... Nije mi jasno da li pričaš o običnoj vizi (ona koja se vadi po konzularnim predstavništvima) ili eVizi. Ako je prva u pitanju, onda sam pristojno siguran da je potrebna jedna prazna stranica i još mesta u pasošu za pečate (ne moraju biti skroz prazne stranice). Pored toga ne vidim zašto bi eksplicitno tražili još jednu čistu stranciu za pečate, kada im nisu toliko veliki (kao npr. Brazilski ili UAE). Plus, ovo je šta kaže na stranici njihove ambasade u Beogradu za vizu: Quote REGULISANJE VIZE ZA GRADJANE REPUBLIKE SRBIJE Gradjanima Republike Srbije je neophodna malezijska viza da bi im bio omogucen ulaz u zemlju. Podnosenje zahteva za vizu je se moze obaviti u Konzularnom odeljenju Ambasade Malezije u Beogradu bilo kog radnog dana od 9:00 do 12:00 casova. Da biste nam omogucili izdavanje malezijske vize istog dana kada je zahtev i podnet, molimo Vas da nas nazovete i zakazete termin bar dan pre nego što podnesete Vas zahtev za malezijsku vizu. Da bi uspesno podneli zahtev za malezijsku vizu, sve stranke su u obavezi da podnesu sledeca dokumenta: Za vizu za jedan ulaz: • Jedan (1) primerak ispunjenog obrasca za zahtev za vizu (IM.47) (dvostrano stampanje ovog obrasca je OBAVEZNO) • Jedna (1) fotokopija prve stranice pasosa (molim Vas da proverite da li je u pasosu ostala bar jedna prazna stranica za vizu) • Jedna (1) skorija fotografija podnosioca zahteva za vizu velicine (3.5 cm X 5.0 cm) • Fotokopija rezervacije povratne avionske karte (ukljucujuci sve usputne destinacije i presedanja) • Administrativna taksa za vizu u iznosu od RSD 700.00 (molimo Vas da ponesete tacan iznos) • Kopija hotelske rezervacije (hotelskih rezervacija) (* Podnosioci zahteva koji putuju u poslovne svrhe kao i oni koji nameravaju da posete i odsedaju kod prijatelja / rodjaka treba da uz prijavu za vizu priloze pozivno pismo) Za vizu za vise ulazaka: • Sve dokumente potrebne za Vizu za jedan ulazak (gorenavedeni) • Kratku pismenu izjavu u kojoj se navode razlozi za zahtevanje vize za vise ulazaka • Izvod sa bankovnog racuna koji potvdjuje stanje od najmanje EUR 400.00 (moguce je prikazati navedeni iznos u Ambasadi Malezije prilikom podnošenja zahteva) Rezervacija avionske karte po kojoj se ulazi u Maleziju najmanje dva (2) puta ili pismena izjava o nameri da se udje u Maleziju više od jedanput (prihvata se samo u slucaju ulaska iz Singapura i Tajlanda). Ako si mislio na eVizu, bio bi zahvalan ako bi mogao da podeliš njenu cenu sa nama (pošto ja nisam imao sreće u pronalasku te informacije po internetu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2018 (edited) Ako se pogleda FAQ za eVisu tu pise : Quote What is the minimum passport blank pages prior entry into Malaysia? The minimum required blank passport page is three (3). A sto se tice cene - 35 funti https://support.ukglobalsolutions.com/livezilla/knowledgebase.php?entry=show&search-for=fee&etc=IzAwMDAwMA__&ckf=MzI1ODhkMzNkYmE2MTMzMzNkOTg2Y2Y1Mzg1Y2VlNTk_&article=MGJiMDdjMzM5MTQyMjUwZjI4YjZmNWIyYjQ3OWIzN2Y_ Edited March 31, 2018 by jms_uk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2018 Hvala na brzom odgovoru, ovo onda ispadne daleko najneisplativija varijanta za vizu... (doduše opet bolje nego da se trči po ambasadama, ako je neko već na putovanju) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2018 (edited) On 3/31/2018 at 12:03 PM, deleter said: Hvala na brzom odgovoru, ovo onda ispadne daleko najneisplativija varijanta za vizu... (doduše opet bolje nego da se trči po ambasadama, ako je neko već na putovanju) ja sam je vadio pre 3 meseca u ambasadi u beogradu...tad su mi rekli da tu evizu mogu da izvade samo studenti, i jos je neke pomenula.....e sad, pravo da ti kazem, nisam se bas upustao u pricu, zasto je to tako, posto sam vec bio u ambasadi.....ali sam pretpostavio da ni oni to jos ne znaju dobro....cesto se to desava po ambasadama, da nemaju dobre info za neke novine koje njihova vlada uvede....anyways, trazila mi zena 2 prazne stranice u pasosu, posto sam imao samo 3, i to rasute...tako da smo bas to komentarisali, zapamtio sam.... ne znam sta da ti kazem, vadio sam do sad malezijsku vizu bar 15 puta, po raznim zemljama a i kod nas...i uvek je bilo neko cimanje...sem u beogradu, ovde su bas fini.....tako da, ako mi je gledala da li imam 2 stranice u pasosu, nisam se bunio....to je najblaza stvar koja moze da se desi heheheh btw. imao sam jos par stranica koje su bile popunjene do pola, ali zena je bas gledala da budu 2 prazne... medjutim, posto je jedna prazna stranica bila pored nove tajlandske vize, a kako je trebalo i tamo da putujem, ona je konstatovala da ce taman tu i tajlandjani i malajci lupiti pecat......tako da, mozda mozes i da je ubedis da imas mesta za pecat i na tim polupopunjenim stranicama.... Edited April 1, 2018 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2018 Ne znam buraz, ja kad bejah, pitah lepo na aeru u KL da mi lupi pečate tu i tu, udari čovek bez prob... Mada verujem da je to izuzetak jer mi se mnogi žalili na njih. Imaju nas kao prvi pik na draftu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 19, 2019 (edited) dakle, tekst koji cu da citiram sam pronasla na stranici Viza za Maleziju - Klub Putnika i postovala u FB grupi TAJLAND Srbija ASEAN, gde sam lepo pitala da li je neko vadio eVizu i ima li iskustva i moze li da potvrdi ili opovrgne date informacije. Postovala sam u grupi nasih ljudi koji zive na Tajlandu jer sam razmisljala da apliciram u Malezanskoj ambasadi u Bangkoku, s obzirom da sam u tom trenutku bila tamo. Jedini odgovor koji sam dobila je da lupam gluposti, da je tekst banalan i diletantski i da sam trol :') toliko o pomoci od nasih... da li je neko skoro proverio ove informacije? Quote Za vizu za Maleziju..."(Update 14.08.2017) Zahtev za eVisu se mora podneti iz drzave u kojoj imate prebivaliste, ako podnosite zahtev iz inostranstva, vasa eVisa ce biti odbijena. Dokumenta koja su potrebna za gradjane Srbije su sledeca: povratna karta iz zemlje gde imate prebivaliste (bilo koja druga destinacija moze uticati na to da vam aplikacija bude odbijena), potvrda smestaja za vreme boravka, potvrda o mestu prebivalista (skenirana licna karta), izvod sa bankovnog racuna za poslednja 3 meseca, potvrda da ste zaposleni, da ste student ili ako ste nezaposleni potvrda nekog clana porodice koji ce garantovati za vas za vreme vaseg boravka u Maleziji. Proces iranje aplikacije traje 48h radnih sati koju je potom potrebno odstampati. U slucaju da vam viza bude odbijena, dobocete povracaj novca na vas racun). U amabsadi Malezije u Beogradu tvrde da elektronska viza ne vazi za gradjane Srbije. Ima li neko iskustva sa ovim?" Edited April 19, 2019 by Aki Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 20, 2019 Ja nikad nisam vadio njihovu evisu, mislim da je to novina i nazalost jos nije bilo prilike da probam, inace malezansku vizu sa vadio mnogo puta uvek bez ikakvih problema, u Beogradu su jako fini, a preporuka za Tajland je da se vadi u Songkhli u konzulatu, uvek je trebala samo slika, nesto jako malo para, i tamo na licu mesta se popuni formular. Vadio sam je tamo 4x mislim zadnji put pre 2 godine, ali sumljam da se nesto promenilo. Uvek ima jeftinih letova za Hat Yai, koji je u blizini a posle ima bus/tuk tuk do same Songkhle, moje preporuka posle za Koh Lipe pa mozete brodom direkt za Langkawi (Malezija) posle ima jeftinih letova ako se ne varam za Penang ili KL. Srecnan put svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2019 Pozdrav ljudi, treba mi mala pomoc. Uplatili smo karte za Maleziju, idemo krajem jula prvo KL na 2 dana pa 22 dana Borneo - Sabah. Na sajtu vidim da za vizu traze rezervaciju smestaja u Maleziji. Kazite mi ako znate da li rezervacija mora da bude za sve vreme boravka u Maleziji ili je dovoljno za prvih par i poslednjih par dana? Devojka i ja idemo u nekoliko gradova u Sabahu i mislili smo da trazimo smestaj na licu mesta, pa me zanima da li je razlog za odbijanje vize ako ne prilozimo rezervacije za smestaj za sva 22 dana? Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2019 2 hours ago, loshme10 said: Pozdrav ljudi, treba mi mala pomoc. Uplatili smo karte za Maleziju, idemo krajem jula prvo KL na 2 dana pa 22 dana Borneo - Sabah. Na sajtu vidim da za vizu traze rezervaciju smestaja u Maleziji. Kazite mi ako znate da li rezervacija mora da bude za sve vreme boravka u Maleziji ili je dovoljno za prvih par i poslednjih par dana? Devojka i ja idemo u nekoliko gradova u Sabahu i mislili smo da trazimo smestaj na licu mesta, pa me zanima da li je razlog za odbijanje vize ako ne prilozimo rezervacije za smestaj za sva 22 dana? Hvala unapred. ne trebaju da budu pokriveni svi dani, bar nije trebalo do prosle godine kad sam vadio...cak mi uopste nisu ni trazili rezervaciju hotela..mada, pre par godina se secam da su mi trazili rezervaciju, ali imao sam samo za par dana u KL.....btw, proveri malo za sabah...tamo za odredjene delove treba neka posebna dozvola....iako su ista drzava, imaju neke svoje osobenosti za immigration... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2019 Hmmm, nisam znao za to za Sabah. Gde to da proverim? Na sajtu ne pise nista o Sabahu konkretno ili da se razlikuje od ostatka Malezije :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2019 8 minutes ago, loshme10 said: Hmmm, nisam znao za to za Sabah. Gde to da proverim? Na sajtu ne pise nista o Sabahu konkretno ili da se razlikuje od ostatka Malezije :/ kad odes u ambasadu, pitaj ih....izdaje se neki special permit, i to se uglavnom dobija na aerodromima u kontinentalnom delu malezije, kad zelis da letis za sabah...ali u sv. slucaju, posto je nas pasos malo "specijalan" za malezane, treba se raspitati detaljnije, da slucajno posle ne bude nekih problema.... ja nisam bio u sabahu, vec u sarawaku, ali cak i izmedju te dve federalne jedinice se razlikuje sistem, tako da necu nista napamet da pricam... ali ipak, samo malo podsecanje- srpskim drzavljanima je do 2006. godine bio zabranjen ulazak u maleziju...to nije tako davno bilo, zato treba biti oprezan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2019 3 hours ago, loshme10 said: Pozdrav ljudi, treba mi mala pomoc. Uplatili smo karte za Maleziju, idemo krajem jula prvo KL na 2 dana pa 22 dana Borneo - Sabah. Na sajtu vidim da za vizu traze rezervaciju smestaja u Maleziji. Kazite mi ako znate da li rezervacija mora da bude za sve vreme boravka u Maleziji ili je dovoljno za prvih par i poslednjih par dana? Devojka i ja idemo u nekoliko gradova u Sabahu i mislili smo da trazimo smestaj na licu mesta, pa me zanima da li je razlog za odbijanje vize ako ne prilozimo rezervacije za smestaj za sva 22 dana? Hvala unapred. Rezervisi na bookingu bilo sta sa besplatnim otkazivanjem i nemas problem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites