Followers 0

grcka,auto kampovi,kampovi....

32 posts in this topic

ako moze neko da preporuci neki kamp u grckoj ili da napise bilo sta vezano za kampovanje u grckoj.da li je istina da je nemoguce dobiti vizu za kampovanje jer ti treba racun da si platio smestaj a to kod kampera ne postoji...? :kamp: bio bih zahvalan...e da mogu i hosteli :kamp:

... upravo ovo i mene interesuje... prosle godine sam kampovao u CG i obisao gomilu kampova... ove godine sam planirao da idem u Grcku na kampovanje, pa me interesuje da li je neko imao iskustva vezana za dobijanje Grcke vize za kampere.

Koliko sam video na netu, cena kapova za dve osobe, sator i auto je negde od 16 do 22 eura po danu, sto i nije nesto preterano...

Sto se tice kvaliteta samih kampova u Grckoj neverujem da mogu biti gori od onih u kojima sam bio u CG...

Ja sam bila pre dve godine u dva kampa, jedan u Sitonijii (Armenistis, puno Grka i porodica), jedan negde kod Olimpa, zaboravila sam. Cena je bila kao sto si rekao (22 eura) i ta cena je vazila za jul i avgust, pre i posle je verovatno jeftinije.  Hostel u Solunu je bio 13 eura na dan, a imao je kupatilo koje je licilo na sivi dom u kombinaciji sa psihom,  ::crazy: ali ako ostajes duze, mozes se dogovoriti i za jeftinije, 8 eura.

ja sam bio u kampovima na Santoriniju i Iosu....bilo mi je super.  na iosu sam placao 6 evra po osobi i jedan za veliki sator...ne treba spominjati kuhinju, bar bazen.... http://www.campingios.com/  http://www.santorinicamping.gr/

i dobija se racun kao bilo gde drugde.... za avgust su rezervacije obavezne pa bi mozda mogli da ti posalju i neko papir za ambasadu bez obzira kada budes isao....

Ovo sam iskopao na netu.... sveze cene

www.camping-sikia.gr                  15.1 eur    Tasos

www.campingathens.com.gr        25.0 eur    Atina

www.clubagiaanna.gr                  18.8 eur    Evia

www.camping-in-evia.gr              20.5 eur    Evia

www.chrissacamping.gr              20.0 eur    Centralna Grcka

www.delphicamping.com            19.4 eur    Delphi

www.venezuela.gr                      17.9 eur    Agios Serafim

www.ditea.gr                              17.0 eur    Alexandroupoli

www.krios-camping.gr                22.0 eur    Paros ostrvo

www.surfbeach.gr                      22.2 eur    Paros ostrvo

Racunica je dnevno za 2 osobe, manji sator i auto (bez struje koja je svuda oko 3 do 4 eura)

e da zeleo bih jos da pitam kako se moze neki drigom prevozom sem autom ...posto busom ili vozom mogu do soluna ili atine a sve ostalo bi bilo velika putesestvija,sto ne bio problem da sam sam :gossip:...i koliko ljudi  u kampovima prica engleski...posto proske godine u paraliji lakse mi je bilo naci coveka u radnji da prica na srpskom nego engleskom... :-\

E ja sam isto bila proslog leta u Armenistisu. Kamp je odlican, more je prelepo, ima stvarno za svakog po nesto-od porodica koje su valjda celu kucu preselile tamo, pa do gomile mladih ljudi u satorcicima. O uredjenosti samog kampa ne vredi ni diskutovati, mislim da je kupatilo lepse nego moje kuci  :-[ , klub na plazi i sve sto uz to ide. Tamo letuju mahom Grci, tako da izbegavas onaj klasican nas domaci cirkus sa Kasandre ili Paralije (mada na kiosku ima da se kupi Svet, tako da mislim da ima i po koji naš). Za cene ne znam, volontirala sam pa su nas castili.

E da, za put iz Soluna. Postoji posebna autobuska stanica za Halkidiki i to ti je jedini nacin. Karta na Sitoniju je oko 25 eura (povratna) a za Kasandru oko 16 eura. Jeste, skupo je, al drugih opcija bas i nema. Jos jedna mala zackoljica, na stanici niko ne zna engleski, nema natpisa na autobusima , a ni perona-sve u svemu raspad sistema. Ako nekog zanima kako stici do ove stanice(posto je i ona na pperiferiji), nek javi ::crazy:

E ja sam isto bila proslog leta u Armenistisu. Kamp je odlican, more je prelepo, ima stvarno za svakog po nesto-od porodica koje su valjda celu kucu preselile tamo, pa do gomile mladih ljudi u satorcicima. O uredjenosti samog kampa ne vredi ni diskutovati, mislim da je kupatilo lepse nego moje kuci  :-[ , klub na plazi i sve sto uz to ide. Tamo letuju mahom Grci, tako da izbegavas onaj klasican nas domaci cirkus sa Kasandre ili Paralije (mada na kiosku ima da se kupi Svet, tako da mislim da ima i po koji naš). Za cene ne znam, volontirala sam pa su nas castili.

Sta ste tacno radili/volontirali ako nije tajna i kako ste uopste do toga dosli?

E da, za put iz Soluna. Postoji posebna autobuska stanica za Halkidiki i to ti je jedini nacin. Karta na Sitoniju je oko 25 eura (povratna) a za Kasandru oko 16 eura. Jeste, skupo je, al drugih opcija bas i nema. Jos jedna mala zackoljica, na stanici niko ne zna engleski, nema natpisa na autobusima , a ni perona-sve u svemu raspad sistema. Ako nekog zanima kako stici do ove stanice(posto je i ona na pperiferiji), nek javi ::crazy:

Posto se devojka i ja nalazimo u Solunu pocetkom avgusta i idemo u kampove na Sitoniji sve informacije za prevoz su dobrodosle ;-)

Mislim da je sada daleko isplativije uplatiti aranzman preko agencije za Grcku, nego placati kamp 30 eura dnevno sstrujom , kada se za 90 eura u septemberu moze dobiti smestaj sa doruckom plus viza plus bus i trajekt plus osiguranje :)

Devojka i ja vise volimo da kampujemo, samo sad mozemo na more, a ona putuje InterRailom i najlakse nam je da se nadjemo u Solunu.

Prvobitni plan nam je bio da idemo u septembru ali tad ne mogu ni ja ni ona ;-)

Grčka ima lepe kampove. Prošle godine smo bili u Noes Marmaras u kampu, inače, lik koji drži kamp je bio sjajan i poslao dečku garantno pismo kako bi on dobio vizu.

Nismo se doduše dugo zadržavali jer smo krenuli u obilazak a onda otkrili da je u Grčkoj free camping zakon.

Dakle, moj savet ti je da nadješ bazu (kamp koji će ti poslati garantno pismo), iznajmiš skuter, auto, ili izbaciš prst (mi smo imali sreće sa stopiranjem u smislu da smo dobili dobre savete kuda ići, ali nas nikud nisu odvezli posebno.. čini mi se da stop u Grčkoj nije uobičajen -  ali zaista ne znam možda se samo tako zalomilo) i da kreneš okolo jer na halkidikiju barem (srednji prst) ima sjajnih mesta gde se može kampovati dzabe.

Cavrotripez (ja ne znam kako se ovo piše ali znači - čini mi se - stena kraba) je mesto za koje se treba raspitati, tamo ljudi ostave šatore preko cele godine, šumica iznad peščanih plaža puna šatora. Ako ti neko objasni gde je približno onda samo lagano vozi i traži kontejner na kome je nacrtana kraba :)

Ove godine idemo na Samotraku pa ću vam prepričati utiske i odatle.

Jedva čekam...

U Grckoj je zakonom zabranjeno kampovanje izvan mesta koja su odredjena za to. Kazne su velike, a bio sam svedok kad je na Kritu policajca upala u jedan kamp i rasturili ga potpuno. Deo kampera je uhapsen, deo je platio kaznu a vecina je pobegla glavom bez obzira, pri tome sve sto je bilo u kampu satori i ostala oprema je zaplenjena od strane policije.

Meni viza ne treba, a devojci traje do 18.8. pa nam taj deo nije problem.

U CG smo kampovali na "divlje" iako je i tamo zabranjeno i za 6godina nisamo nikakvih problema sa policijom imali, cak sam jednom prilikom i pricao sa njima ali to je za neku drugu temu.

Sto se tice Grcke, ja sam bio samo na Skiathosu i tamo nisam video ni traga od free campinga, a jedan kamp koji sam video je prelep i preskup.

Sto se tice kontinentalnog dela Grcke, a tu spada i Halkidiki, cuo sam od vise ljudi da su kampovali na divlje i dobio predloge za par plaza.

Nadam se da necemo imati nikakvih neprijatnosti.

Par dana cemo sigurno i u neki zvanican kamp.

Za sada nemamo nikakvo prevozno sredstvo ali razmisljam o skuteru posto je sigurno prilicno jeftinije od automobila.

EDIT:

Jel imas slike tog kampa i da li se secas cena?

Magelan je u pravu, divlje kampovanje je u Grčkoj zabranjeno.

Ali, zaista svi kampuju.

Iskreno na Kritu ne bih ni poželela da kampujem na divlje, to mi dodje neka elitna destinacija :)

Ali, ok, zaista nikakve neprijatnosti nisam imala, videla gomilu ljudi kako kampuju divlje, pričala sa gomilom ljudi koji to rade godinama, i niko nikakve neprijatnosti nije prijavio.. na Halkidikiju.

Zoki, ako mene pitaš vezano za kamp na N. Marmarosu, cene su bile za šator i dve osove oko 20 evra ako se dobro setjam... ali kroz maglu se sećam svega. SIgurno imaju sajt, pa proveri.

Evo iskopao sam jednu slicicu vezano za kampovanje u grckoj:

http://newimages.fotopic.net/?iid=ybodv6&outx=800&quality=70

Ma da mi ove cene u organizovanim kampovima deluju malo naduvane...

Recimo da za sator za dve osobe treba da odvojis 200eura za 10 dana (gde je prevoz, viza, boravisna taksa), a ja sam uplatio za pocetak septembra Kefaloniju sa devojkom 380eura za nas dvoje aprtmanski smestaj, gde je sve uracunato u cenu (prevoz autobusom, transfer brodom, smestaj, viza, taxe i sl.)

Sada je pitanje sta se vise isplati, naravno ja ponekad vise navijam za kamp, ali ako kampujem volim da mi to prodje jeftinije, a ovde razlika u ceni je vrlo mala. Zato ako se moze ilegala na nekoj divljoj plazi ako ne onda agencija i apartman...

Jel imate neku preporuku za povoljan kamp u priobalju na Kriku i Zakintosu?

Koji deo Krita ima lepse, popularnije plaze i lepsi krajolik?

KOja je najpovoljnija brodska kompanija na relaciji Atina-Krit i da li daju popuste na ISIC karticu?

Ja sam se vozio Blue Star-om, Pirej-Santorini, tad su bili najpovoljniji. Uostalom, imas dobar sajt za ferije po Grckoj, potrazi na google-u, pa ces vec sam uociti koje su najjeftinije. Znam da postoji jos neki Minoan, valjda. Cena uglavnom zavisi od toga da li je obicni, spori, feri ili superfast i dosta je velika razlika. Popuste na kartice ne daju, koliko ja znam, osim njihovim studentima. Nekad bude promocija, pa su mesta na palubi, recimo, kad sam ja isao za Santorini kostala tad 10 evra u jednom pravcu. Ja ih nisam kupio, pa sam posle platio 30 evra po pravcu, sto je "normalna" cena. Dakle, znacajno moze da se ustedi ako uspes da uhvatis promo cene i odmah kupis karte preko neta. Srecan put!

Zoki, ako mene pitaš vezano za kamp na N. Marmarosu, cene su bile za šator i dve osove oko 20 evra ako se dobro setjam... ali kroz maglu se sećam svega. SIgurno imaju sajt, pa proveri.

Hvala za info u svakom slucaju ;-)

Ma da mi ove cene u organizovanim kampovima deluju malo naduvane...

Nazalost je tako, a tek kad ides kolima i ako ti jos treba i struja...

Recimo da za sator za dve osobe treba da odvojis 200eura za 10 dana (gde je prevoz, viza, boravisna taksa), a ja sam uplatio za pocetak septembra Kefaloniju sa devojkom 380eura za nas dvoje aprtmanski smestaj, gde je sve uracunato u cenu (prevoz autobusom, transfer brodom, smestaj, viza, taxe i sl.)

Vansezonske cene u kampovima su nize ali su i dalje skuplje od aranzmana u tom periodu.

Sada je pitanje sta se vise isplati, naravno ja ponekad vise navijam za kamp, ali ako kampujem volim da mi to prodje jeftinije, a ovde razlika u ceni je vrlo mala. Zato ako se moze ilegala na nekoj divljoj plazi ako ne onda agencija i apartman...

Javicu se i preneti utiske, veceras putujemo vozom do Soluna pa dalje K-TELom.

Pozdrav,

Zoki

Uostalom, imas dobar sajt za ferije po Grckoj, potrazi na google-u, pa ces vec sam uociti koje su najjeftinije. Znam da postoji jos neki Minoan, valjda. Cena uglavnom zavisi od toga da li je obicni, spori, feri ili superfast i dosta je velika razlika. Popuste na kartice ne daju, koliko ja znam, osim njihovim studentima. Nekad bude promocija, pa su mesta na palubi, recimo, kad sam ja isao za Santorini kostala tad 10 evra u jednom pravcu. Ja ih nisam kupio, pa sam posle platio 30 evra po pravcu, sto je "normalna" cena. Dakle, znacajno moze da se ustedi ako uspes da uhvatis promo cene i odmah kupis karte preko neta. Srecan put!

Hvala!

Bio sam gledao sve sajtove grckih ferry-a i cene su uglavnom iste, razlikuju se samo u zavisnosti od brzine. Karta kosta 30eura za palubu za sporiji ferry. Video sam na zvanicnom sajtu Minoan lines da daju popuste na ISIC karticu 35% i jos 20% na povratnu kartu, ali pri bookiranju ne moze da se odabere popust, niti daju 20% na povratnu. Ljudi koji su ranije plovili sa njima kazu da ne daju popust, ali na njihovom home page-u pise da daju popust. Zvao sam ih ali niko se ne javlja, bio sam na cekanju za operatera 20min i niko se nije javio.  Jel' ima neko iskustva sa njima?

Pozdrav svima! 

Može li neko da mi preporuči, uputi, iznese svoja iskustva sa šatorovanjem u Grčkoj. Išao bih uskoro pa da se malo raspitam. Inače nisam bio do sad u Grkoj, a razmišljam se da odem na Halkidiki regiju...

Zanimaju me opremljeni kampovi uglavnom, ne divlje kampovanje.Na kakve sve troškove treba da računam, kad navedu cenu za zakup prostora, pa da li onda plaćam i za "osobu" ili šta već.?...

I još nešto, kakva je situacija sada na granici, da li bi me smarali za neka dopunska dokumenta osim pasoša, da li je zdravstveno osiguranje obavezno? (bogami nisam putovao dugo :)))

Veoma dobar sajt sa velikom bazom kampova i realnim ocenama i komentarima je i nemački http://www.camping.info/

Cena se obično računa prema parceli, šatoru i broju osoba, kao i drugim dodacima - automobil, kuče, mače, struja, locker i slično. Dakle, ako putuje dvoje bekperski, verovatno ćeš uzeti parcelu za jedan šator za dvoje (stavi tako čak i kada ti je šator za tri osobe) i dve osobe po danu. Takođe, često je u cenu parcele uključena i cena za šator. Na primeru kampa koji je dao Kwabena, to bi bilo za Period B:

• Parcela 7.3 e
  • Noćenje za dve osobe 2 x 7.2 e
  • Sumarno 21.7 e po danu.

Do sada se nisam susreo sa nekim kampom koji ima skrivene troškove, ali je bio jedan slučaj kada je dodat jedan dan na ukupan broj noćenja. Na primer, ako sam došao u petak i odlazio u nedelju ujutru, bilo je računato tri dana umesto dva kako je u većini kampova. Kada se odlučiš za kamp, rezervaciju (koja je gotovo uvek  besplatna ako direktno kontaktiraš kamp) možeš uraditi preko mejla i forme na sajtu.

Svakako ti treba pasoš da bi prešao granicu. Često se navodi da je putno zdravstveno osiguranje obavezno, ali do sada nisam čuo da je to neko proveravao. Bez obzira na to da li je obavezno ili ne, svakako ti preporučujem da uzmeš osiguranje - zlu ne trebalo. Za deset dana košta oko desetak evra. 

Takođe, na granici mogu tražiti da dokažeš da imaš novac da pokriješ boravak u nekoj zemlji (keš ili kreditna kartica, debitne nisu dokaz). To zavisi od zemlje do zemlje i takođe nisam čuo da je neko imao takvo iskustvo na granici. Čini mi se da poslednje što mogu tražiti na granici je rezervacija, ali isto tako nikada mi to nisu tražili. No, i tu jel dobro odštampati bilo kakav dokaz rezervacije, makar i ćaskanje sa ljubaznim kamperima. Adresu i broj telefona kampa je takođe dobro imati sa sobom, više zbog tebe nego zbog granice.

Ako putuješ svojim kolima, kroz Makedoniju je potrebna i međunarodna vozačka dozvola i zeleni karton.

Pre nekoliko godina sam kampovao u Atini i na Santoriniju i nikakvih problema sa prelaskom i boravkom tamo nisam imao. I mnogo lepo sam se zabavio, pa kao što i reče Kwabena - have fun!  :kamper:

Pozdrav svima! 

Može li neko da mi preporuči, uputi, iznese svoja iskustva sa šatorovanjem u Grčkoj. Išao bih uskoro pa da se malo raspitam. Inače nisam bio do sad u Grkoj, a razmišljam se da odem na Halkidiki regiju...

Zanimaju me opremljeni kampovi uglavnom, ne divlje kampovanje.Na kakve sve troškove treba da računam, kad navedu cenu za zakup prostora, pa da li onda plaćam i za "osobu" ili šta već.?...

I još nešto, kakva je situacija sada na granici, da li bi me smarali za neka dopunska dokumenta osim pasoša, da li je zdravstveno osiguranje obavezno? (bogami nisam putovao dugo :)))

http://www.armenistis.com.gr/

Fantastičan kamp sve lepo i dobro organizovano čisto i uredno (barem je tako bilo prošle godine). More i plaza super, u  kampu dosta mladih ljudi.

Nemam zamerke.

Bio sam u Armenistisu pre dve godine i stvarno je lepo, samo ti preporucujem da rezervises mesto unapred (valjda moze email) jer kad smo mi stigli nije bilo mesta pa smo morali malo da pregovaramo i posle su nam nasli jedno mesto, neki ljudi valjda nisu dosli pa je ostalo jedno prazno mesto.

Inace u kampu imas i prodavnicu ali vredi otici do najblizeg grada, ako imas svoj auto tako je najbolje, autostopom je jako tesko ali ne i nemoguce, a bus ide valjda na svaka 2 sata pa ako se ne probudis na vreme onda ti lako upropasti planove. Taksi kosta 15 evra od kampa do grada.