Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

ljudi da li je moguce da je meni operatarka zeleznica Srbije savetovala da uzmem balkan flexipass, a ja joj rekao da idem u Hrvatsku i Sloveniju na eurobasket? Tek kroz vase postove shvatim da bfp ne vazi u cro i slo...JAO BOZE

imate li saveta za mene, kako (najjeftinije) doci do slovenije i biti tamo par dana?

Moguće je sve... :o

Imaš promotivne karte BG-Ljubljana i Ljubljana-BG, prvih 6 mesta u vozu 25 EUR karta+rezervacija u jednom smeru.

Rax, kakva će situacija biti u januaru? Zna li se vraćaju li direktan voz za Istanbul ili šta već? Hvala ti unaprijed.  :mah:

Rax, kakva će situacija biti u januaru? Zna li se vraćaju li direktan voz za Istanbul ili šta već? Hvala ti unaprijed.  :mah:

Ne. Do decembra 2014. sigurno ne. Do tad bi trebalo da se privede kraju remont u Bugarskoj u Turskoj, pa bi se tad moglo očekivati par sati kraće putovanje. Ali postoji realna mogućnost da se vrati voz do Soluna. Grci su zainteresovani, samo treba videti imaju li računicu da ide samo leti ili preko cele godine.

Solunac se skoro sigurno vraca jer smo i mi i Makedonci za a i nesto cujem da bi mogli i Madjari da salju kola tj da ce mozda to u stvari biti voz Budimpesta-Beograd-Skopje-Solun.  :)

ovo za Solun bi mi bas dobro doslo, uzeleh se Soluna, a autobuse ne volim :)

Pozdrav svima, namjeravam sljedeci tjedan putovati vlakom na relacijama Beograd-Sofia i Sofia-Istanbul pa me zanima kakva je sigurnost na tim linijama posto cu putovati nocu? Da li bude jos backpackera i imate li mozda pokoji savjet? Hvala

ide li i dalje vlak beograd-bukurešt u 15:50? na stranicama železnica srbije nisam ništa pronašao...

ide li i dalje vlak beograd-bukurešt u 15:50? na stranicama železnica srbije nisam ništa pronašao...

Ne sada mozes ici BG Dunac-Vrsac, Vrsac-Temisvar, Temisvar-Bukurest ima sve objasnjeno u temi Beograd-Bukurest  :)

namjeravam sljedeci tjedan putovati vlakom na relacijama Beograd-Sofia i Sofia-Istanbul pa me zanima kakva je sigurnost na tim linijama posto cu putovati nocu?

A kakva bude...pa normalna,kakva bi bila :roll:

OK,ima svercera u vozu (ulaze/izlaze tu oko granice),al to te ne zanima.

Je l postoji mogucnost odlaska u Grcku(solun, atina) uz pomoc balkan flexipassa? hvala veliko!

U medjuvremenu sam saznao da je grcka zeleznica u haosu. Je l funkcionisu bar neke linije? Je l postoji voz recimo Skoplje-Atina? Pa da se snalazi nekako do skoplja, a odatle flexipassom...ili je sve obustavljeno? Je l postoje neke informacije kada bi mozda zeleznica opet proradila?

Koliko ja znam planiraju uskoro sa pokrenu liniju od Skoplja, a ako bude isplatljiva od Beograda ce da ide. Neko rece tako, a trenutno mislim da nema ni od Skoplja vozova ka Grckoj.

jedno pitanje u vezi ovoga

da li za balkan flexi vazi isto pravilo kao i za interrail a to je da karta ne vazi u maticnoj drzavi? ili je ok voziti se i kroz srbiju sa njom?

fala vi

Mozes sa fleksijem kroz Srbiju sigurno i ako kupis u Srbiji, samo neznam za unutrasnje mada ne vidi zasto nebi mogao  :)

Postoji li način da se sa 26. godina provučem u grupu "mladi" i platim Balkan Flexi 53€ umesto 88€ :D

Ima li neko iskustva sa rumunskim železnicama, konkretno Temišvar-Bukurešt?

Pa,ako izgledas mladoliko... ;)

Mada,kada kupujes taj Balkan Flexipass mislim da ce ti traziti licnu kartu ili pasos na uvid,radi provere kojoj kategoriji prirpadas.Ostaje ti da se raspravljas sa tom radnicom na salteru dal ce ti ona odobriti da ti da tu jeftiniju varijantu ili nece.

Mozda bi mogao da probas i varijantu da posaljes nekog drugog (maldjeg od 26. godina) da ti uzme to.Ali taj "neko" mora da se zove kao i ti,posto se na karti upisuje ime i prezime :)

Ili da ides na rizik.Posaljes nekog drugog,oni upisu njegove podatke,ti uzmes kartu i molis boga da ti do Bukuresta nece niko traziti na uvid i pasos (da provere dal je karta tvoja).

Sa tom varijatnom verujem da ako dodjes na granice (tj. ako ti ovi nasi kondukteri ne budu trazili na uvid i pasos ili licnu kartu) da si posle u inostranstvu 99% bezbedan.Mislim,ko ce od stranih konduktera da se cima oko toga da nekom strancu trazi i pasos na uvid?Pregleda ce ti kartu i teraj dalje...

U svakom slucaju tu igra ulogu kako fizicki izgledas,tj. dal im licis na studenta/nekog mladjeg od 26 godina ili ne.Ako delujes matorije onda se pripazi :)

Konkretno,ja sam jednom isao tom kartom (Balkan F.) iz Bukuresta za Beograd,i rumunski kondukter kad je dosao do nas (mene i druga) i pogledao imena na kartama (da smo stranci) nije nas nista ni pitao,vec se samo potpisao i teraj dalje...

Moguce je vec da imas problema do VS-a jer ima dosta cesto kontrole a oni obavezno traze licnu, a sad kad dajes vec 53e bolje daj jos 30e i nemoras da razmisljas dal ces ostati negde u Rumuniji u sred noci il ces morati jos toliko da doplatis da podmitis i sta ti jos znam.

U medjuvremenu sam saznao da je grcka zeleznica u haosu. Je l funkcionisu bar neke linije? Je l postoji voz recimo Skoplje-Atina? Pa da se snalazi nekako do skoplja, a odatle flexipassom...ili je sve obustavljeno? Je l postoje neke informacije kada bi mozda zeleznica opet proradila?

U Grčkoj voze unutrašnje linije. Atina - Solun imaju vozove, a do Soluna ... Beograd - Skoplje (noćni voz), pa presjedneš na lokal za Gevgeliju (granica Makedonije) i onda iz Gevgelije imaš bus, a mi smo išli pješke autoputem do granice, prešli granicu i onda stopirali. Dosta ljudi tako radi i ok je kombinacija :)

U Grčkoj voze unutrašnje linije. Atina - Solun imaju vozove, a do Soluna ... Beograd - Skoplje (noćni voz), pa presjedneš na lokal za Gevgeliju (granica Makedonije) i onda iz Gevgelije imaš bus, a mi smo išli pješke autoputem do granice, prešli granicu i onda stopirali. Dosta ljudi tako radi i ok je kombinacija :)

Da li voz Solun atina ide svakodnevno? I da li se ruta skopkje-gevgelija takodje prelazi vozom?

Koliko bi ova kombinacija podrazumevala precrtanih dana u flexipassu, od onih 5? I da li je neophodno doplacivati za neki od ovih vozova?

Hvala veliko na informaciji!

Treba mi hitno odgovor za bfp, koliko bi dana oduzela ruta bg-skoplje i solun-atina. Ako bi recimo krenuo 4.uvece iz bga nocnim za skoplje, pa 5. uvece iz soluna nocnim za atinu...i nazad istim putem, koliko bi mi flexipass dana trebalo za ovu rutu? Kako funkcionise upisivanje dana? Da li bih morao da upisem i 4. i 5. i 6., ili samo 4. i 5. ili cak samo 5.?

Nikada nisam koristio bfp...Ako neko moze da pomogne bio bih veoma zahvalan.

Treba mi hitno odgovor za bfp, koliko bi dana oduzela ruta bg-skoplje i solun-atina. Ako bi recimo krenuo 4.uvece iz bga nocnim za skoplje, pa 5. uvece iz soluna nocnim za atinu...i nazad istim putem, koliko bi mi flexipass dana trebalo za ovu rutu? Kako funkcionise upisivanje dana? Da li bih morao da upisem i 4. i 5. i 6., ili samo 4. i 5. ili cak samo 5.?

Nikada nisam koristio bfp...Ako neko moze da pomogne bio bih veoma zahvalan.

Trebao bi ti jedan dan do Skopja i jedan do Atine, jer ti pises u tim nocnima samo jedan dan (valjda ako krece posle 21:00 upisujes sledeci dan al nisam siguran dal je od 9 il ranije il kasnije)

Solunac se skoro sigurno vraca jer smo i mi i Makedonci za a i nesto cujem da bi mogli i Madjari da salju kola tj da ce mozda to u stvari biti voz Budimpesta-Beograd-Skopje-Solun.  :)

Da li ima nekih novosti po ovom pitanju i gde je moguce pratiti vesti na ovu temu?  :)