Росси́я

38 posts in this topic

Поѕдрав Путници 😉 За годину и по бићу млад пензионер, јес' мало поранио али пошто код нас ''све има, све може, ал' се брзо распрода 😅'', да не дужим... мотором далеко, ауто дао жени а баш 'оћу до Ст Питера, па ако овде нема неки инфо онда нема нигде 🤗 и да, возом наравно. Поздрав драги људи.

Voz do Moskve iz Beograda. A nakon toga imaš maltene stalno do Pitera. Bila je jedna noćna varijanta, brzi voz za nekih 5 sati do tamo... Ako me dobro pamćenje služi...

Hvala na odg. Bitno je stici do Moskve, dalje je lase. Mada sam ja pretrzazivao Zeleznice Srbije ili ko sad vec upravlja vozovima, ostao za kratak za info Bgd-Moskva, cak sam negde procitao da je linija ukinuta. Pozz

Зашто возом када је јефтинија варијанта, бус до Мађарске па авионом.

zato jer misli da ce imati avanturu svog zivota ako bude sedeo danima u vozu piljeci beskonacno kroz prozor i slusajuci saputnike o teskom zivotu u nekom krsu,ajd mozda dobije i neko parce slanine sa lebom pa ce biti tu i neka prica o specijalitetima iz rodnog kraja
opametite se ljudi nema niceg zanimljivog sedeti danima u vozu,utrosite to vreme bolje za obilazak nekog mesta
i transibirska je cista glupost biti u njoj duze od dva dana,izadjite negde i ostanite dan dva pa cete imati i neko zanimljivo vreme

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Bas si Miki_MM1 pravi pustolov. Da ne davim sad, bajsom sa punim bisagama, satorom itd, ko je solo kampovao gde vidi mesto zgodno, razumece, posle motorom..isto, sem sto se ne pedala (kako su godine pristizale, evo je 55-a na pragu), a dok bio malko mladji ranac, sator... pa peske, zao mi samo sto mi crko HDD na laptopu tu je milione slikica, ovako lajem u prazno. Komformista za razliku od zene i dece nisam, ne vidim autenticno po Rusiji...inace promenio zelju, za god i po kad se penzionisem i slomljena ruka u ilizarovom aparatu ojaca, polako Moskva-Trans Sibirska ruta,  al ne ona za bogate turiste sto i ne znaju gde su, nekim fancy vozovima..ima na YT putovanja imucnijih, barem po nazivu drzava, kako mesto po mesto prelaze Sibirsku rutu, 2. pa i 3. klasom. Dotle ce valjda i ova korona da se smiri. Pozz druze i dobri ljudi.

poezd_zima.jpg?itok=4PEmsCiT

Bas 👍

E pa Superpera me izvredja😋 neko pilji, neko gleda, prica.... nisi ti pero neki putnik, ti bi da piljis u oblake ili stujardese, daleko bilo stujarte 🤤

Edited by 11zodiac11

E pa Superpera me izvredja neko pilji, neko gleda, prica.... nisi ti pero neki putnik, ti bi da piljis u oblake ili stujardese, daleko bilo stujarte 
ja uvek znam sta pričam jel se sve svodi na ličnom iskustvu a ne guglanjem ili čitanjem nečijih iskustva
prešo sam to zimi pre neku godinu,trebalo mi je dva meseca s izlaskom u kazahstan na sredini na jedan dan da bi opet imao mesec dana
do bajkala, jel mi je dosta i to bilo
uglavnom dan dva voz i izlazak u neki grad de ostanem kolko oću
imas dve vrste kabinu s 4 tvoro ili grupnu de svako gleda u vagonu svakog
i šta češ tu raditi danima...ako je neko ok možda bude ok ako ne samo ćeš se smarati
a ako izadješ u sledeci grad moš uzeti karte kad oćeš zimi posebno,samo odes na stanicu i pitas kad ide voz za tu i tu
mnogo ljudi pravi gresku i ide danima vozom...i šta si video..vagone i drvece kroz prozor
i pohvaličeš se čime...da si sedeo u vozu danima i ništa od zemlje video nisi
to je samo za neke jadnike kojima je bitno da ustede sto dvesta e jel je duza destinacija i najjeftinija je karta kao i za spavanje negde za 5-10e
uglavnom crkveni krug ili zlatni kako li vec zovu blizu moskve,Kazan i bajkal je najzanimljivije...svako pravi gresku i ne izadje u kazan vec vidi samo jekaterineburg...pa onda opet sedi u vozu danima..a ostalo je sve krs al meni je bilo dosadno pa sam se setao i tim krsem..bilo je tu nesto i zanimljivo ne mogu da kazem al ova tri su meni najkul
eto cisto da znas pre nego se odlučiš za beskonačno piljenje u neku tundru koja je sva ista...drvo do drveta

Druze. Ovaj portal i forum su za svaciji ukus, a svi smo razliciti. Hvala na info koje sam vec znao, OK tome i sluzi forum, a tako se i zove "Klub putnika"! i koncepcija i smisao je druzenje ljubitelja putovanja, avionom, vozom, bajsom, kolima, stopom...milion nacina, razmene iskustava, foto, ali ne i hvalisanje. Afiniteti nisu svima isti, evo ja prostrem sator, samo da nije blizu vode (ako si kampovao...nagle bujice, odbijanje groma od vodu, pojila...) da nije ispod sumnjivih velikih drveca, na nizbrdici...i milina, a moja zena mlatara na svaku bubicu, znaci za nju je hotel. Ja sam i profesionalno i tavog kova, navikao svakako, pa samo i u vreci. Da ne duzim, sl. godine penzija i svo vreme ovog sveta, Gde sam sve bio i obisao i kako da ne nabrajam. Smisao u svakom putu, po Srbiji ili van pronadjem lako u svemu, pa bile to Ruske smrdljive noge III klase voza, II klsa sa cetri Rusa, mozda i Ruskinja. Sad dal cu blejati kroz prozor ili naci drustvo sto mi nije nikakav prob. moja stvar. Ne znam da li si mene nazvao bednikom? koji stedi...para se ima, auto, uaz,  coper,  mogu da biram, Eto izabrao voz. Pa zdravlje Boze ako se put ostvari, bice slika, ne u hotelskom bazenu pored mora? mozda kako bezim od mrkog medveda 😝

Druze. Ovaj portal i forum su za svaciji ukus, a svi smo razliciti. Hvala na info koje sam vec znao, OK tome i sluzi forum, a tako se i zove "Klub putnika"! i koncepcija i smisao je druzenje ljubitelja putovanja, avionom, vozom, bajsom, kolima, stopom...milion nacina, razmene iskustava, foto, ali ne i hvalisanje. Afiniteti nisu svima isti, evo ja prostrem sator, samo da nije blizu vode (ako si kampovao...nagle bujice, odbijanje groma od vodu, pojila...) da nije ispod sumnjivih velikih drveca, na nizbrdici...i milina, a moja zena mlatara na svaku bubicu, znaci za nju je hotel. Ja sam i profesionalno i tavog kova, navikao svakako, pa samo i u vreci. Da ne duzim, sl. godine penzija i svo vreme ovog sveta, Gde sam sve bio i obisao i kako da ne nabrajam. Smisao u svakom putu, po Srbiji ili van pronadjem lako u svemu, pa bile to Ruske smrdljive noge III klase voza, II klsa sa cetri Rusa, mozda i Ruskinja. Sad dal cu blejati kroz prozor ili naci drustvo sto mi nije nikakav prob. moja stvar. Ne znam da li si mene nazvao bednikom? koji stedi...para se ima, auto, uaz,  coper,  mogu da biram, Eto izabrao voz. Pa zdravlje Boze ako se put ostvari, bice slika, ne u hotelskom bazenu pored mora? mozda kako bezim od mrkog medveda 
ne nisam te jos nazvao bednikom to ću kad budeš sedeo 10-15 dana u vozu
al da slažem se sa tobom u pogledu izbora i ostalog
da kampovao sam na divlje pre kad sam bio mladji u bogatim zemljama,al tu treba sator biti dobro skriven u sumi jel ljudi s kerovima nalete pa prijavljuju te dolazi milicija i trazi pare za kaznu,jedino je skandinavija legalna za to
mislim da je neki kombi bolji izbor za to jel mozes parkirati u centru nekog grada a da niko ne zna da si tu
za one jadnije zemlje se po meni kampovanje uopste ne isplati jer samo oduzima vreme trazeci mesto,moz te neko orobi ako je blizu veceg mesta,previse tereta za nosenja a cene smestaja su ionako jeftine..jedino je za neke divljine gde nekog zanima priroda i gde nema previše ljudi
tako da eto idi vidi pa napiši nešto o tome da i ja i drugi možda nešto naučimo da ne budeš ko večina novopojavljenih što pita nešto pa ih posle nigde nema
i da hvalim se pa šta...svako to radi na neki način...previše sam kul pa zato

Dzaba razglabamo. Cekajmo moju penziju, pa kao bivsem policajcu u penziji nista mi nece biti tesko, Upoznacu pola voza, sici u neko selo, loviti...sviknut sam na teske uslove ne bas sibirskih -30 ali prezivecu. Budi mi zdrav Super Pero.

Нисам пустолов, али нисам ни типични Србин који чека да му агенција сервира аранжман на тацни на вечито истој дестинацији, а то је Грчка. 

Када бих морао да бирам пре бих био пустолов попут 11zodiac11-а него грчко море, али ја више волим ''пустоловину'' обиласка градова и градића са природним лепотама у својој режији.

Dzaba razglabamo. Cekajmo moju penziju, pa kao bivsem policajcu u penziji nista mi nece biti tesko, Upoznacu pola voza, sici u neko selo, loviti...sviknut sam na teske uslove ne bas sibirskih -30 ali prezivecu. Budi mi zdrav Super Pero.

sto jest jest opustenije je s penzijom a i imas svo vreme ovog sveta
a i nema tu vise bas tih temperatura jedino dosta severno..najnize je bilo oko -10 i to ponegde samo a obicno -5 negde februara i marta tako da se moras priviknuti i na lakse uslove
cujemo se onda kad stigne ta penzija

Da cujemo druze, 😎

@Miki_MM1

E to 😀 i kad sam imao vodica, uvek pobegnem i i strazujem sam. Pozz

Edited by 11zodiac11

Ako neko može da mi odgovori bio bih mu veoma zahvalan. Idem na studijski boravak u Rusiju od mesec dana. Ako krenem 20. aprila da li mogu bez vize da se vratim 20. maja 2021. Pod uslovom da Rusi to računaju kao 31 dan, kakve će biti konsekvence, da li ću možći da platim kaznu na aerodromu i eventualno dobijem zabranu 5 godina ulaska u Rusiju, ili će me odvestu u obližnju policijsku stanicu što bi moglo da znači propuštanje leta. 

srdačno

Goran

Sudeći po iskustvu mog poznanika, ako prebaciš dozvoljeni bezvizni ostanak, odvešće te u policijsku stanicu, onda će te tamo uneti u sistem, onda te mogu odvesti na sud za prekršaje, sve to može da potraje nekoliko dana, i na kraju ćeš morati da platiš kaznu koju ti sudija odredi. To je iskustvo od pre nekoliko godina.

Mislim da pustaju samo ako idemo direktim letom iz BG. Odnosno, Aeroflotom ili Er Srbijom, uz, naravno, PCR test. Lično se interesujem za karte, i zaista su preskupe. najjeftinija varijanta je 300 evra, pa do 500 evra. Nikad gora situacija nije bila sa kartama

imas wizz air jeftino iz budimpeste ili iz svedske do tamo jedino ih treba pitati da ti dozvole da uletis odande jer ovo sad je za direktno iz srbije da je ok s tim testom,sto se zbog cene karata ni ne isplati ici iz srbije

Bila je dobra varijanta sa nordwings-om za 200e povratna ali ni nase Ministarstvo spoljnih poslova ni Ambasada Ruske federacije, ni Aerodrom Nikola Tesla nemaju pojma da li moze da udje sa nordwing-som u Rusiju, ja ne znam ko bi trebao da zna, mozda Ambasada SAD ili Mjanmara. Definitivno je da se u Rusku federaciju ne moze udje nikako drugacije osim direktnim letom Aeroflot-a i AirSERBIA ili letom sa presedanjem uz specijalnu dozvolu njihovog, cini mi se, Ministarstva za vandredne situacije, a kako se to dobija nemam pojma. Sva u svemu AirSERBIA i Aeroflot deru kozu jer im se moze...

On 3/17/2021 at 5:05 PM, Lazar said:

Sudeći po iskustvu mog poznanika, ako prebaciš dozvoljeni bezvizni ostanak, odvešće te u policijsku stanicu, onda će te tamo uneti u sistem, onda te mogu odvesti na sud za prekršaje, sve to može da potraje nekoliko dana, i na kraju ćeš morati da platiš kaznu koju ti sudija odredi. To je iskustvo od pre nekoliko godina.

U Rusiju se može ući samo diretnim letom Beograd - Moskva. Taj let ima samo ruski Aeroflot, tj. ima ga i Air Serbia, ali na njihovoj pretrazi se pojavljuju letovi Aeroflota. Cena najjeftinije karte u jednom pravcu je 300 evra. Dakle, 600 evra RT.

Za ulazak je potreban isključivo PCR test koji nije stariji od 72 sata i to na ruskom ili engleskom jeziku. Ne znam za vakcinaciju, jer koliko vidim ne insistiraju.

Inače je najpovoljnije leteti za Moskvu Wizzairom preko Budimpešte. Našao sam kartu za 42,5 evra i to RT. Medjutim, Rusi ne dozvoljavaju ulazak u Rusku Federaciju srpskim državljanima nikako drugačije osim diretnim letom Airoflota. Valjda da bi uzeli minimalno 600 evra. Cena PCR testa je 9000 dinara i može se uraditi u Torlaku.

Druga opcija je kopnenim putem, ali Rusi dozvoljavaju ulazak u Rusiju samo preko jednog graničnog prelaza koji se nalazi na tromedji Rusije, Belorusije i Ukrajine,

Takodje treba naglasiti da je moguć ulazak i letom koji preseda ( najčešće Turkish u Istanbul, ili Austria u Beču ), ali u tom slučaju traže da imate regulisan boravak ili radnu vizu u tim  zemljama.

Na moje pitanje zašto srpski državljani moraju da plačaju minimalnu cenu povratne karte 600 evra, dok Madjari iz Budimpešte mogu da lete WizzAir - om za 40 evra, nije bilo adekvatnog odgovora, tj. odgovor je bio da WizzAir nije dobio dozvolu. Na moju konstataciju da Austia Airlines-om ili Turkish-em ,može da se leti za 170 evra, uz naravno presedanje, odgovor je bio - samo direktan let!

Treba naglasiti još jednu stvar koju mnogi srpski državljani ne znaju. Utorak je dan koji je Aeroflot namenio samo za Ruse, tj, srspkim državljanima nije dozvoljeno da lete Aeroflotom utorkom. To znam jer mi drug drži agenciju i govori kako u sistemu ne sme to da napiše, ali mora da zove ljude koji kupe kartu i da im objasni da ne mogu da lete letom za koji su kupili ili rezervisali  karte.

Ukoliko dodje do promena, molim Vas da napišite jer moram do Moskve, ali posle svega navedenog, zainatio sam se i neću da putujem pod ovakvim uslovima.

Edited by Enes DBX BG

17 hours ago, Enes DBX BG said:

U Rusiju se može ući samo diretnim letom Beograd - Moskva. Taj let ima samo ruski Aeroflot, tj. ima ga i Air Serbia, ali na njihovoj pretrazi se pojavljuju letovi Aeroflota. Cena najjeftinije karte u jednom pravcu je 300 evra. Dakle, 600 evra RT.

Za ulazak je potreban isključivo PCR test koji nije stariji od 72 sata i to na ruskom ili engleskom jeziku. Ne znam za vakcinaciju, jer koliko vidim ne insistiraju.

Inače je najpovoljnije leteti za Moskvu Wizzairom preko Budimpešte. Našao sam kartu za 42,5 evra i to RT. Medjutim, Rusi ne dozvoljavaju ulazak u Rusku Federaciju srpskim državljanima nikako drugačije osim diretnim letom Airoflota. Valjda da bi uzeli minimalno 600 evra. Cena PCR testa je 9000 dinara i može se uraditi u Torlaku.

Druga opcija je kopnenim putem, ali Rusi dozvoljavaju ulazak u Rusiju samo preko jednog graničnog prelaza koji se nalazi na tromedji Rusije, Belorusije i Ukrajine,

Takodje treba naglasiti da je moguć ulazak i letom koji preseda ( najčešće Turkish u Istanbul, ili Austria u Beču ), ali u tom slučaju traže da imate regulisan boravak ili radnu vizu u tim  zemljama.

Na moje pitanje zašto srpski državljani moraju da plačaju minimalnu cenu povratne karte 600 evra, dok Madjari iz Budimpešte mogu da lete WizzAir - om za 40 evra, nije bilo adekvatnog odgovora, tj. odgovor je bio da WizzAir nije dobio dozvolu. Na moju konstataciju da Austia Airlines-om ili Turkish-em ,može da se leti za 170 evra, uz naravno presedanje, odgovor je bio - samo direktan let!

Treba naglasiti još jednu stvar koju mnogi srpski državljani ne znaju. Utorak je dan koji je Aeroflot namenio samo za Ruse, tj, srspkim državljanima nije dozvoljeno da lete Aeroflotom utorkom. To znam jer mi drug drži agenciju i govori kako u sistemu ne sme to da napiše, ali mora da zove ljude koji kupe kartu i da im objasni da ne mogu da lete letom za koji su kupili ili rezervisali  karte.

Ukoliko dodje do promena, molim Vas da napišite jer moram do Moskve, ali posle svega navedenog, zainatio sam se i neću da putujem pod ovakvim uslovima.

Ja bih isao u novembru samo ako promene i ako moze sa presedanjem , jeste jeftino iz budimpeste ali jeftino je i iz Srbije kad se preseda u becu/cirihu. Imam prebivaliste u Slovackoj ali tamo je aerodrom zatvoren za letove izvan eu i kako bih ja njima objasnio to ?

On 8/25/2021 at 11:24 AM, SonePFC said:

Ja bih isao u novembru samo ako promene i ako moze sa presedanjem , jeste jeftino iz budimpeste ali jeftino je i iz Srbije kad se preseda u becu/cirihu. Imam prebivaliste u Slovackoj ali tamo je aerodrom zatvoren za letove izvan eu i kako bih ja njima objasnio to ?

Evo ja sam kupio za novembar. Direktan let. Kada sam pisao prošli post, najjeftinija karta bila je oko 600e, sada sam kupio za 300. Ne mogu da čekam da ukinu pravilo za direktan let, ili PCR, jer je pod znakom pitanja kada će to uraditi. Jeste da je lepše platiti kartu 42e, ali i povratni put do Budimpešte bi koštao 100-tinak + maltretiranje. Tako da mi je ova cene prihvtiljiva. To je baš ona najjeftinija karta jer nemam pravo na bagaž, samo na carry-on.