Followers 0

Ruska viza ??

216 posts in this topic

znam samo da u rusiji mora da se prijavi boravak u roku od 24h i da prave probleme na grani ako si ostao duže a nisi se prijavio.

znam samo da u rusiji mora da se prijavi boravak u roku od 24h i da prave probleme na grani ako si ostao duže a nisi se prijavio.

Koliko se ja secam rok je 72h (kod nas je 24h) ali ako se ide iz mesta u mesto i ostaje po par dana dovoljno je pokazati iskoriscene karte za voz. Ja sam proslo leto bio 2 nedelje - 4 dana Moskva pa 2 dana Nizni Novgorod pa 6 dana Santk Peterburg i opet Moskva 2 dana i registrovao sam se tek u Sankt Peterburgu mada me za te dve nedelje niko nije zaustavio da me pita bilo sta a na granici kad sam im pokazao registraciju samo su mi je vratili sa cudjenjem.

bg" post="56327" timestamp="1284373813"]

Ja u pasosu nemam pecat da sam usao u Rusiju vec samo u Belorusiju, I mogu da kazem na granici da sam proveo vreme svo vreme u Belorusiji i onda samo 2 dana u Rusiji (do Finske) i da sada hocu 30 dana u Rusiji. Da li je ovo moguce?

Ja koliko se secam bila je neka prica da se ne sme uci u Rusiju iz Belorusije tj da je u tom slucaju potrebna viza ali OVO PROVERI jer ne mogu nigde da nadjem tu informaciju a ako je tacna onda ce ti praviti problem na izlasku iz Rusije i na tvoje "usao sam preko Belorusije" mozes dobiti odgovor "to je zabranjeno".

Ja koliko se secam bila je neka prica da se ne sme uci u Rusiju iz Belorusije

ako se ne sme kako je covek onda usao, tj. sami su krivi sto su mu i dozvolili na prvom mestu. :)

Ja sam vec Rusiji. Usao sam preko Belorusije i niko mi nije napomenuo da je to ne dozvoljeno.

Takodje prilikom registracije(rok je 3 dana) mi nisu pravili nikakve problem. Jedino je bila neka luda zena koja je trazila voznu kartu kao dokaz da sam usao iz Belorusije(a imam lepo pecat i sve ostalo). Tako da sa ulaskom iz Belorusije je uredu.

E sad i ja sam cuo a i procitao na ovom forumu  da mozda moze biti nekih problema sa napustanjem Ruske granice. Ako se vratim kroz Belorusiju tu znam da je sve ok.

Ali meni je taj period mali pa sam mislio da skoknem do FInske, uslikam Helsinki pa da se vratim da potrosim jos 30 dana.

Ali gotovo nigde ne mogu da dobijem tu informaciju....

.

Upravo sam zvao Ambasadu republike Srbije u Moskvi i evo sta su mi rekli.

Novi ulazak je novih 30 dana. Tako da je sve u redu sa te strane. Vezano za celu situaciju sa Belorusijom tu su mi rekli da nema nikakvih problema...

Tako stvari stoje u teoriji a kako je u praksi ... To cu javiti kada probam :)

Ajde milane, javi pošto sam i ja hteo neki takav put da odradim, pa me zanima da li je to izvodljivo :) Puno hvala unapred :D

Moguce je preci u drugu drzavu na jedan dan i onda se vratiti u Rusiju, kako bi izvuko jos 30 dana. Ono sto je interesantno jeste da znam ljude koji to rade vec 3.-4. put i nikom nista. Jos jedna zanimljivost, znam i za mogucnost gde platis, 20 evra cini mi se, ljudima koji nose dzumle pasosa do Ukrajinske granice bas po izlazno/ulazne pecate. U roku od 2 ili 3 dana ti vrate pasos a da nisi dup...om mrdnuo. To je ta Rusija...

Tako da s te strane ne beri brigu...

Evo juce sam bio u Finskom pa da opisem kako je bilo.

Nije bilo gotovo nikakvih problema.

Na izlazu su samo pitali da li sam usao iz Belorusije i to je to.

Na ponovnom ulazu nisam imao problema te prirode jedino sto je ona teta sto radi tamo mislila da za Srpske drzavljane treba neko pozivno pismo pa sam cekao nekih 15-tak minuta da pozove nekog coveka koji joj je objasnio...

Inace ja sam izasao iz zemlje ujutru a usao uvece tako da nije proslo ni 24 sata od izlaska do ulaska...

Našao sam na http://www.waytorussia.net/RussianVisa/Registration.html dosta informacija u vezi registracije.

If you haven't registered your visa, you won't have problems at the customs, because you are supposed to give away the tear off coupon before you leave the country. So if a border control officer asks whether you have a registration and you say that yes, you have it, and that everything was done according to the procedure, then you shouldn't have any problems at the border. But you should make sure to keep the second part of your landing card to give away at the border – don't lose it!

Dakle, po ovome, na izlasku iz Rusije niko ni ne traži registraciju već samo drugi deo migracione karte koja se dobije na ulazu. Tako da jedini rizik ako se ne registrujete je da vas zaustavi policija na ulici..

Pa, reklo bi se da je tako. Meni nisu tražili. Video sam da im je dosta ljudi na aerodromu pružalo taj papir sa registracijom, a oni ga samo bace sa strane, ni ne pogledaju.

Letos kada sam bio u Abhaziji, sleteo sam na aerodrom u Sociju (gde sam popunio kartoncic), odakle sam istog dana vozom otisao za Gagru. Na granicnom prelazu mi u pasos nisu lupili pecat, ali su mi uzeli kartoncic. Kada sam se vracao nazad u Rusiju, popunio sam novi kartoncic u koji sam dobio ulazni pecat, ali ne i u pasos. Kada sam na Sermetjevu dao pasos, tetkica se uzvrpoljila zbog cinjenice da imam razlicite pecate u kartoncicu i pasosu, pa sam morao sve da joj objasnjavam, pokazujem abhasko pozivno pismo i vizu, da bi mi ona nakon duzeg razmisljanja i pravljenja grimasa ipak lupila izlazni pecat i pustila.

Ne treba se igrati sa registracijom. Ako se nadje neki nadrndani sluzbenik koji radi po PS-u, moze bez blama da kazni. Nisam cio da su to radili nasima, ali rade zapadnjacima veoma cesto...

E sad mene zanima, pošto treba da se registruješ ukoliko u jednom mestu ostaješ 72 ili više sati, šta ako se nigde ne zadržavaš duže od 72 sata? Da li onda možeš da se ne registruješ i ako te nešto pitaju, zašto nemaš registraciju, samo pokažeš vozne karte? Planiram da idem do Vladivostoka i nazad i mislim da se neću zadršati nigde više od 72 sata, eventualno možda u Moskvi. Da li onda mogu da se registrujem npr. samo u Moskvi kao da ću provesti mesec dana u Moskvi, i da se posle ne cimam po Sibirskom gradovima, svaki put oko registracije?

Ono papirce od registracije gledaju ne brinite nista. Na carinskom punktu samo ih prikupljaju da rade brze a onda po zavrsetku svoje smene sluzbenik sve to pregleda i unosi u kompjuter. Pa ako na migracionom karti nema pecata barem jednog oni to zavode kao da se nisi registrovao i sledeci put moze da ispadne problem.

Rax nema potreba da se registrujes ako ne ostajes duze od tri dana. Imaj samo jednu reguistraciju/pecat recimo u Moskvi. Ako te neko u Sibiru pita za registraciju kazes evo bas stigoh sinoc/justros itd. Pa na migracionoj karti imas samo pecat sa datumom registracije ne traze da se "odregistrujes" kada napustas grad. Ja sam sad skoro dosao is Rusije i ostao sam vise od meseca dana (znaci prekoracenje boravka he he) plus se nisam nigde ni registrovao. I niko me nista nije ni pitao. Doduse kad vide koliko ruskih pecata imam u pasosu obicno me nista i ne pitaju misle da sam tamo namestaj.

Ako je neko isao u Rusiju iz Belorusije nek prenese iskustvo. Interesuje me ovo sa sajta msp-a:

Обични пасоши и друге путне исправе Виза није потребна за боравак до 30 дана

ПАЖЊА: Држављани Р.Србије, носиоци

биометријских пасоша могу ући у Руску

Федерацију само преко граничних прелаза

отворених за међународни саобраћај, што значи

да није могућ улазак без виза из правца

Р.Белорусије, јер су ове две земље чланице

Савезне државе и између њих нема граничних

прелаза.

За носиоца путног листа у транзиту није неопходна виза

Jel neko us'o bez vize i ima li problema sa registracijom?

Hvala na odgovoru

Mislim da je neko pisao da je ušao iz Belorusije u Rusiju, ali ne sećam se za registraciju. Probaj da potražiš po forumu.

Ja sam uso i nisam imao problema. Granica uopste ne postoji. Niko me nista pitao nije. Na istu stranu sam i izaso!

Ja sam uso i nisam imao problema. Granica uopste ne postoji. Niko me nista pitao nije. Na istu stranu sam i izaso!

A jesi li se registrovao u Rusiji?

E to i mene isto zanima jer je upozorenje MSP-a da treba imati rusku vizu, a meni je to nelogicno. Jer ako me puste u Belorusiju i nema granice sa Rusijom, sto bih ja morao da imam vizu koja mi inace netreba?!

mozda je glupo pitanje ali jbg :P

migraciona karta? to je isto sto i landing card pretpostavljam?

jel se to dobija na aerodromu?

i sta se radi sa tim? dal mora da se cuva svo vreme dok si u rusiji?

Pike ovo sto kaze MSP ne stoji, nisu upuceni. Ides slobodno i nema problema.

MSP informacija za Belorusiju je boravak bez vize 30  dana iako od marta 2010. boravak iznosi 90 dana.

Angie za tebe objasnjenje. Migracionu kartu dobijes u avionu i popunis pre sletanja. Ima dva dela, popunis oba.

Kod pregleda pasosa u migracionu kartu ti lupe pecat, razdvoje po perforaciji - jedan deo njima jedan tebi.

Sa tim papiricem vrsis registraciju. Ako odsedas u hotelu hotel te registruje i lupi pucat pozadi u migracionu kartu. Ako osedas van hotela onda moras da se petljas oko registracije - OVIR ili posta.

Migracionu kartu drzi u pasosu sve vreme a pasos nosi sa sobom. Nije da ce da bude nekih problema ali ako te zaustavi ruska milicija (ups sada i oni zovu policija) traze ti pasos i migracionu kartu. Pri odlasku iz Rusije na pasoskoj kontroli kada ti pregledaju pasos uzmu ti migracionu kartu koja ostaje njima. To je to.

hey hey hvala puno :)

provedoh sada 3 sata na netu blenuci u sve te informacije oko registrovanja... pa sam nasla na CS-u neku temu,pise ovako

da ako se ostaje preko 7 dana u rusiji onda mora da se registruje ,s tim sto se racunaju samo radni dani... jel neko cuo za taj novi zakon?

i dal je istina :P kao ranije je bilo 3,sad je 7.

ako ostajem 6 dana u moskvi dal to onda znaci da ne moram da se registrujem?

Sto se tice registracije, vise nije rok za prijavu 3 radna dana vec 10 dana ( nisam tacno siguran da li su u to uracunati i vikendi i neradan dan FMS-a) tako da moze broj da varira. Mnogo texta ima pa me mrzi da ceprkam. U svakom slucaju prosledjujem link:

http://ru-antivisa.livejournal.com/199756.html

cela stranica je na ruskom,koji def.ne znam tako dobro :/

anyway,poslala sam im mail i to ovo:

"Dear Sir or Madam,

I have one question.I`m from Serbia and as you know we don`t need any more visa

to enter the Russia.I`m planing a visit to Moscow in the period of 13 July

until 20 July.Plane starts on the 12 of July in the evening but arrives in

Moscow in the night ,when it would be already 13 July.So that means that i`m

staying 8 days including Saturday and Sunday.Do I need to register my visa in

that case?I would stay only 6 working days (excluding Saturday and Sunday).

I would be very grateful to get and answer on this issue.

All the best and СПАСИБО!"

odgovorili su mi ovo:

"The registration procedure is as follows.

Each foreign citizen visiting Russia on a tourist or business visa must

register with the local migration authorities. Initial registration has to take

place within 7 business days upon arrival to Russia.

If you visit several cities, you need to re-register your visa at each city

where you stay more than 7 business days.

We suggest that you keep copies of tickets, hotel reservations and other

documents that could serve as a proof of itinerary. Keep all copies of

registration notifications along your trip.

The registration must be completed by the receiving entity. Please note that

the receiving entity is not necessarily the same as the inviting organization

or hotel entered in the person's invitation and visa but a company, hotel or

person a foreigner

is actually visiting in Russia.

When you stay at a hotel, the registration is fully taken care of by the hotel

reception.

If you stay at a private apartment, your visa is to be registered by your

Russian host. The host can apply at the local post office. He will have to fill

in the registration form and enclose a copy of your passport (photo page and

visa page) and a copy of your migration card. He will also need to show his

passport registered at the same address.

The registration form is available online:

http://www.visatorussia.com/russianvisa.nsf/visa_registration.html "

mozda nekome bude korisno... i neka mi neko kaze... ovo znaci da je odgovor na moje pitanje - ne,ne moram da se registrujem ako ostajem 6 radnih dana? ili nije tako :/