Followers 0

Sajam knjiga u Beogradu

20 posts in this topic

Moze li mi neko sa sigurnoscu reci kada pocinje i dokle traje sajam knjiga u Beogradu ovog oktobra. Do sada sam dobila nekoliko protivurecnih informacija pa vas molim samo oni koji pouzdano znaju.

Hvala unapred

Da li je neko vec bio na sajmu? Ja cu najverovatnije zapucati u nedelju, ali volela bih da da cujem neka vasa zapazanja ako ste na ovogodisnjem sajmu vec bili.

Licno me zanimaju knjige do kojih je teze doci, stampane u malim tirazima, os strane malih izdavackih kuca od kojih ni jednu ne nadjoh pobrojanu med vise od 460 "firmi" koje ce na sajmu ucestvovati.

Zanima me da li je neko uocio neka nova izdanja Plavog jahaca, Feministicke`94. Lonely planet vodice, potom dela Mapiranje mizoginije u Srbiji II tom, Orijentalista?

Buduci da cu najverovatnije ici u subotu jer ne mogu ranije da stignem do BGa plasim se da zbog guzve, za koju znam iz iskustva da je vikendom najgora, ne vidim nesto sto vec dugo trazim.

Zanima me da li je neko uocio neka nova izdanja Plavog jahaca, Feministicke`94. Lonely planet vodice, potom dela Mapiranje mizoginije u Srbiji II tom, Orijentalista?

Buduci da cu najverovatnije ici u subotu jer ne mogu ranije da stignem do BGa plasim se da zbog guzve, za koju znam iz iskustva da je vikendom najgora, ne vidim nesto sto vec dugo trazim.

Boga mi sumnjam da ces naci Mapiranje mizogonije u Srbiji II tom u subotu.To ima da plane jos prvog dana.

Orijentalistu možeš da kupiš direktno kod izdavača, nema potrebe da juriš po sajmu. Ja idem u subotu, pa javljam ima li čega zanimljivog, drugari koji su bili kažu da su stare i retke knjige znatno poskupele u odnosu na prošle godine  :-(

'sumnjam da ces naci Mapiranje mizogonije u Srbiji II tom u subotu.To ima da plane jos prvog dana.'

Ne znam da li si ironican, ili zaista mislis da je takva jagma u Srbiji za tom tematikom? Ja znam da knjiga postoji, izdata je pre mozda 5 godina i to u relativno malo primeraka i ja pokusavam vec dve godine do nje da dodjem, ali bezuspesno. Ponadala sam se samo tome da ce se na sajmu pojaviti izdavacka kuca koja je to objavila ili da cu je naci u nekoj antikvarnici u Beogradu posto je u Novom Sadu ne nadjoh. Uzgred mogli biste mi preporuciti neku antikvarnicu u Beogradu, kad vec dolazim... Inace grad ne poznajem, stoga ako neko zaista zeli da mi pomogne morao bi pored imena antikvarnice, adrese, naznaciti i u kom delu grada se nalazi. Na www.knjizara.com sam vec pokusavala, ali bez uspeha.

E da, pada mi na pamet da bih mogla na sajam i u nedelju u 10, te me zanima da li neko od vas ima iskustva sa odlaskom na sajam poslednjeg dana odrzavanja? Ima li svrhe cekati ga, postoje li tog dana neke posebne rasprodaje buduci da se sajam zavrsava (sto je u Novom Sadu najcesce slucaj na vecini sajmova kojima sam prisustvovala) ili nikako ne valja ici poslednjeg dana, jer se recimo od jutre krecu pakovati izlagaci i slicno.

Ako ces da ides na iskustvo, onda sacekas ponedeljak :) Obicno produze sajam za jos jedan dan i tad je ulaz BESPLATAN, ali rade skraceno, pa treba otici sto ranije, najbolje cim se otvori, valjda oko 10! Ma da, jedne godine su me zeznuli pa ga nisu produzili. A i ako kiksas sa tim, relativno uskoro bude opet neki sajam knjiga u Domu sindikata i to traje 100 godina! Te jesenji sajam, te zimski, te novogodisnji, pa onda i uskrsnji... Inace, nema nekih posebnih popusta poslednjeg dana!

Moja najbolja antikvarnica je tip koga zovu Aca Maca koji je radio u Radovoj knjižari, a sada je otvorio knjižaru Omen kod garaže na Obilićevom vencu. Što Aca ne može da nađe, to ne postoji u gradu :-) MajoNS, probaj sa njim, na žalost nemam njegov broj jer mu uvek ostavim svoj, ali možeš da ga potražiš u njegovoj knjižari, sigurno će ti pomoći.

:-\ I sta cu sad` jadna, ni Ace, ni knjizare, ni telefona...

Ima li neko nekakav drugi predlog?

I molim nadležne da isprave naslov ove teme...mislim ipak je reč o knjigama pa ne ide da se tema zove Sajam KNIGA ::crazy:

:-\ I sta cu sad` jadna, ni Ace, ni knjizare, ni telefona...

Ima li neko nekakav drugi predlog?

Dok ne nadjes te knjige , evo malo o feminizmu od jednog od najvecih mislioca našeg doba.

unapred se izvinjavam

bilo je jače od mene

nek me moderatori kazne ako treba

:potty:

edit: obrisan link. da je bio bolji standup, ostavila bih ga. pogledajte eddie izzarda, mnogo je veći mislilac, a nije ni vulgaran :)

I molim nadležne da isprave naslov ove teme...mislim ipak je reč o knjigama pa ne ide da se tema zove Sajam KNIGA

Dobro zapaženo :) Evo, ispravljeno je :)

Ako neko nadje na sajmu LP Mauritanija neka ga uzme odma' i ja dajem novaca!

Plizzz.... ako je Mauritanija + josh neka zemlja u okolini uzmite je. Znam da kosta oko 30-tak eura ali dajem kesh odma i placam kafu pride.

nema nigde u gradu... samo nailazim na neke Afrike koje ne sluze nicemu

;D

Vazi Marina, ako nadjem u subotu odmah javljam, ako ti ili neko drugi kupi do tada samo javi Slobi, on ce mi preneti, da ne napavimo duplex kupovinu...