Posted October 30, 2008 Pozdrav putnici! Imam jedan plan da zajedno sa devojkom obidjemo ova 3 grada u vreme novogodisnjih praznika. Treba mi vasa pomoc i preporuka gde da odsednemo, da li je tesko naci hostel sa privatnom sobom sa 2 kreveta? Planirali smo otici vozom iz Novog Sada u Budimpestu.Prenociti jednu noc u Pesti i otici busom orange lines u Bec.U Becu se zadrzati 2 dana a otici do Bratislave na ceo dan koji je udaljen samo 40ak minuta od Beca. Gde se smetiti u Becu ili je jeftinije i bolje smestiti se u Bratislavi pa praviti izlet u Becu? Svaki savet je dobrodosao Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2008 www.HostelWorld.com pa trazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2008 www.HostelWorld.com pa trazi Naravno, na HW sam po ceo dan Dakle ovako sam nesto isplanirao, ako neko ima neki savet i dopunu neka mi pomogne. Polazak iz Novog Sada nocnim vozom. Day 1. Dolazak u Budimpestu u jutarnjim casovima i check in u hostel.Obilazak Budimpeste, üvece docek nove godine i nocenje. Day 2. U jutarnjim casovima odlazak u Bec autobusom, put traje 2 sata i 30 minuta.Check in u hostel i oblizak grada. Day 3. U jutarnjim casovima odlazak brodom Dunavom u Bratislavu, put traje 75 minuta.Uvece povratak u Bec i nocenje. Day 4. Polazak za Budimpestu nazad, i potom na voz za Novi Sad. 3 dana, 3 grada, 3 prestonice B B B. Put za dve osobe: 2 povratne vozne karte 50e , 2 povratne autobuske karte Budimepsta - Bec 20e, 2 povratne brodske karte Bec - Bratislava 30e. Put = 100e. Hostel Budimpesta = 50e, Hostel Bec = 100e. 250e put + dzeparac. >edit + madjarska viza 35e Zanimljivo da su hosteli u Bratislavi po ceni isti i ponekad skuplji od hostela u Becu i daleko losije kategorije. Ako ima neka ispravka i predlog molim da ukazete. Takodje ovo moze da posluzi nekom kao plan ako planira za NG praznike u ovaj region.Nema potrebe da se daju veliki novci agencijama za neke hotele koji na kraju ispadnu uvek i c kategorije. Pozdrav putnici! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2008 Pa onda si prakticno jedan dan u Becu. To je velika steta. Ja bih na tvom mestu izbacio Bratislavu. U jednoj ulici u Becu imas vise toga da vidis nego u celoj Bratislavi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2008 Slazem se, Bratslava ti je setnja za jedno prepodne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2008 Ja sam bio vec u Bratislavi, doduse na kratko i u prolazu.Popio sam jedno pivo i bilo je odlicno i zato mi je ostalo u lepom secanju Mozda ste u pravu da nema potrebe da odlazimo u Bratislavu kad Bec ima mnogo vise da ponudi. Hvala na odgovorima!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2008 I ja bih im dao za pravo, ali videces vec i sam kada se zadesis u Wien-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 31, 2008 zasto ne probas www.hospitalityclub.org ili www.couchsurfing.com pa napravi profil ako nemas ! dobijes smestaj i drustvo za free ali uslugu treba i vratiti posle tj. iz moralnih razloga,a i zbog commenta..mnogo znaci! edit: linkovi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2008 Meni je na primer uzasno bitan mentalitet ljudi. Nadam se da se ovde niko nece naci uvredjen, ali na osnovu mojih relativno brojnih isustava, moj utisak o Slovacima u Slovackoj je da su sirovi i hladni. Austrijanci su ljubazni i predusretljivi. Mentalitet se cak moze procitati i iz toga kako ljudi voze kola. Slovaci se lepe otpozadi, nervozni su, mnogi voze "mafia-type" dzipove i misle da za njih ne postoji zakon, barem ne saobracajni. U Austriji tesko da cete videti da neki auto strši i da vas neko iritira dok vozite. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2008 Mns, evo, ja sam se jutros vratio bas sa takve ture koju si ti zamislio! I ja sam razmisljao o Bratislavi, ali sam na kraju odustao. Milsim da je previse! A ako bas hoces tamo, proveri za te brodove sto voze Dunavom, ne znam da li bas i u to vreme saobracaju. Bio sam sa devojkom u BD 2 dana i posle u Becu 3 dana. Videli smo stvarno mnogo, ali smo pali s nogu i premorili se! To je neki minimum dana koje treba da posvetis datim gradovima, taman da vidis najosnovnije! U BD smo odseli u jednom hostelu, ok je, ali sigurno ima i boljih. Mogu ti preporuciti neke na osnovu svog iskustva u pretrazivanju hostelworlda. Biraj samo neku lokaciju u centru, znaci dosta. I samo jos da dodam da su Orangeways busovi ko avioni! Novi, kozna sedista, usluga super, radio na svakom sedistu, dobijes slusalice gratis, topli napici za dz, ma milina jedna!! Pogotovo kad predjes iz voza BG-BD u njihov bus I mala ispravka, cena povratne karte po osobi BD-Bec je oko 20 evra, znaci 2 osobe=40ak evra! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Ljudi u ogromnom sam problemu, evo price. Ovu novu godinu sam trebao ici sa curom u Budimpestu i Bec, rezervisali smo preko hostelworlda smestaj u ta 2 grada. Ja nisam dobio vizu za Madjarsku, 3 puta sam isapo u Suboticu i sve ukupno potrosio sam i izgubio oko 130e na to. Totalno smo zaboravili da otkazemo smestaj zbog velikog razocarenja da ne idemo, danas dobijam mail od Austrijskog hostela da moram platiti punu cenu smestaja i pita me da li zelim kreditnom karticom ili bank transfer. To je nekih 250e jos. Ja psihicki ne mogu podneti da cu izgubiti oko 380e za putovanje na kome nisam bio!!! U hostelworld.com TOS pise da imaju pravo da naplate tu cenu. Da li imaju prava da skinu novac sa kartice ili to ja moram uraditi? Sta da radim u ovoj situaciji a da pritom sacuvam psihicko zdravlje? Svaki savet je doborodosao, hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 pa ako ti je debitna kartica onda nema problema , samo skini sve pare sa racuna, ja bih tako uradio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 pa ako ti je debitna kartica onda nema problema , samo skini sve pare sa racuna, ja bih tako uradio Kreditna je ali nema sad na njoj taj iznos. Ali ce leci za nekih 5 dana novac pa ce biti. verovatno ce sad skinuti pa otici u minus..neverovatno kakvi problemi.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Uh, nemam pojma... A da zatvoris racun brzo? Ne znam moze li to? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Zovi banku i reci da ti hitno poniste karticu zbog zloupotrebe i izdaju novu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Nece moci tako ... skinuce u svakom slucaju! Samo je treba videti, koliko ja znam oni imaju pravo da skinu pare samo za prvi dan ako se ne pojavis a ne za sve dane! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Kako nece moci tako? Naravno da ce moci, svaka banka ima otvorenu liniju preko koje mozes da ponistis karticu momentalno u slucaju kradje, zloupotrebe i slicno. A pare sa ponistene kartice niko ne moze skinuti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Citam pravilnik i razmisljam da li oni uopste ce skinuti, pise da imaju prava da naplate, a da li imaju prava da skinu sa kartice, hmm. Hostel je meni na mail javio kojim putem zelim da platim. Sami su napisali text u 2 reda, nisu mi nikakav dokument poslali da ce oni meni sad skinuti lovu itd. Mislim da hostelworld drzi pravo i nasu privatnost, tacnije nas broj kartice.Bar se nadam da je tako. Prijatelj takodje je rezervisao za Budimpestu i nije se pojavio, nisu mu nikad nista poslali. Ako oni tako imaju pravo da skidaju novac, sto bi to propustili, sto nebi to uradili. Odmah sam i ja pomislio da stopiram karticu ali nije na moju isla i ova je izadata u inostrastvu i povlaci dodatne komplikacije zbog toga jer za 5 dana stize uplata itd. Sad mi preostaje da cekam i da vidim sta dalje.U pravilniku pise da imaju pravo da naplate za 1 dan ili za sve .Pomalo nejasno. Hvala svima sa savetima u svakom slucaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Meni se to jednom desilo i skinuli su samo za prvi dan! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Meni se to jednom desilo i skinuli su samo za prvi dan! OK, znaci skidaju Valjda ce se smilovati i nece puno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 2, 2009 Koliko ja znam, isto bi trebalo da ti skinu iznos samo za jedan dan! Tako i pise na sajtu. A sto se tice podataka sa kreditne kartice, mislim da to ide automatski i da u taj sistem uvid ima samo odredjena osoba koja se time bavi. Ako je taj hostel u ponudi na hostelworldu, mislim da ce ti preko samog sajta naplatiti odredjenu sumu, hostel nema veze s time. Ili ima, pa i oni dobijaju podatke o tvojoj kartici?! No, to mi je ipak manje verovatno. U svakom slucaju, pravila su jasna! Zabrljao jesi, nek' ti je za nauk i nadajamo se svi da ce ti skinuti samo iznos za prvi dan! Srecno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2010 Lep pozdrav ! Pred par dnevi sem našel ta lep in praktičen forum. clap Podal bi predlog na slučaj,ki se je dogodil MNS-ju. Pri banki odpreš nov račun, ta račun uporabljaš samo za plačila raznih potovanj, nakupov preko ebaya in slično. Na njega si nakaži sproti točno toliko ali pa 1 ali 2 € več sredstev koliko jih potrebuješ za plačilo potovanja in slično. Tako se izogneš raznim nepridipravom, da bi ti lahko vzeli zasegli tvoja težko pridobljena sredstva. Upam, da sem komu pomagal ? Lp Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2011 Aj da ne pokrecem novu temu, da nastavim ovde. Dakle tura je ista, Budimpesta, Bec, Bratislava, krajem aprila ili pocetkom maja (u zavisnosti kada zena moze da dobije odmor)., i put bi trajao 10tak dana. Idemo svojim kolima, tako da je prevoz resena stvar. E sad koliko gde provesti, neki okvirni plan je 3 dana u Budimpesti, 4 dana u Becu i dan i po u Bratislavi. Nocenje u Budimpesti u povratku. Da li je ovo po vama ok raspored ili biste nesto menjali. Sto se tice smestaja ne znam ni sam, nisam u fazonu hostela (kad idem sa zenom), a preko hrs.com-a se moze naci dosta hotela za 30-35 eura za noc za nas oboje pa mi je to prihvatljivija varijanta (plus ima dosta hotela i sa parkingom sto mi dosta znaci). Paradoksalno je da je Bratislava najskuplja za hotel, ali ajd jedna noc je u pitanju tako da i to ne pravi neki problem veliki. Osim kulturno-istorijskih znamenitosti, mislimo posetiti Pandorf (shoping all the way:) ), pa ako imate jos neku ideju za shoping, klopu ma za sve zivo pisite, zatrebace sigurno. A ako kojim slucajem ovo cita pedjalon, e pa da znas da cemo popiti vise tu kau i dobices onaj sindikalni euro za sva ona ranija cimanja oko mog televizora (naravno ako si tada u Budimpesti). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2011 Читам, читам. И ако треба нека помоћ . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2011 @strikan Pogledaj malo bolje hotele u Bratislavi, ne bi trebalo da je skupo. Koristi neki uporedni pretrazivac, npr. Trivago je bas super, a i www.hotelscombined.com Ja sam bila u hotelu Kyjev, ako vam treba samo da prespavate onda ok. Cena je, cini mi se, bila petnaestak evra sa ukljucenim doruckom koji je i jedino sto valja u tom hotelu. Hotel je ogroman, onako sindikalni, mnogo smesan, nalazi se u samom centru, i dorucak je bio fenomenalan, ali su im sobe zaista kao neki cumezi, mnogo ruzne! Za Bec: moram pogledati adrese, ima jako jeftinih a simpaticnih restorana. Nisam bila u Pandorfu, ali sam bila smestena u ul. Mariahilfer koja je super, izmedju ostalog, i za soping. Saso mange! A sve blizu odatle! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites