Posted July 4, 2011 ne vidim zasto svaka tema mora da se pretvori u osporavanje onoga sto je neko rekao/prokomentarisao..zaista se duboko izvinjavam ako uvredih postovaoce AKeca. Samo konstatovah da troje mogu za slicnu kintu i taksijem, te da su mogli i malo da smanje dozivljaj, ne nalaze se negde u Evropi (necemo opet o standardima), te je svaka uSporedba sa prevozima na drugim mestima beskorisna, sem ako ne ide na stetu Beograda, a upravo navedoh koliko je to u Rimu. U Berlinu jos smesnije..da ne pricam o kapacitetu busa. Zna li neko koja je cena na E linijama? Kao i..jel ide autoputem naravno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2011 Ti si izneo svoje misljenje, a takodje i ja i jos drugi ljudi. Svi na jedan pristojan nacin. Forum i sluzi da diskutujemo i iznesemo razloge za i protiv. Niko ovde nije veliko postovalac te nove linije, samo ne vidim zasto bi iko imao ista protiv jos jedne nove opcije. A osporavam tvoje misljenje jer smatram da nisi u pravu. - kao prvo, taksi voznja do aerodroma mislim da sad kosta oko 1500din, ako se podeli i na 4oro ljudi, opet ispada skuplje. Za ovaj bus ne moras da trazis jos 3oje ljudi, nego lepo udjes i vozis se - ta linija je i ranije postojala, tzv JATov bus, a poslednje cega se secam je da je takodje kostala 250 din, pre oko 2 god. Ako uzmemo u obzir sva ostala poskupljenja u prethodnom periodu, a da je cena i dalje ista, onda opet nije skupo - ova linija mu dodje kao neki shuttle transfer, staje na svega 4 stanice. Postoji i wizzov shuttle bus, koji je skuplji, pa ne znam zasto ova cena toliko smeta - ne znam konkretno za Berlin, ali istina je da su mnogi aerodromi povezani linijama gradskog prevoza ili vozovima sa samim gradom, samim tim i jeftiniji. Takodje, i u BGu ima linija gradskog prevoza, 72, za male pare - 99% turista u Rimu se vozi od Fiumicina do grada direktnim vozom, koji kosta oko 8-9 evra, plus dalje metroom do centra. Ili shuttle busom po slicnoj ceni. To sto su ljudi nedavno otkrili varijantu da se preseda, pa izadje jeftinije je druga stvar. Ali, postoji i ta opcija, kao sto i u BGu postoji jeftina opcija, bus 72, pa kome nije problem sto ce da se malo duze vozi, slobodno - standardi u Evropi i Srbiji nisu isti, naravno, pa je i cena od 2,5 evra za transport od 15ak km sasvim mala u poredjenju sa vecinom ostalih aerodroma. Opet napominjem da postoji i jeftiniji prevoz - ne mozes da poredis kapacitete busa u Srbiji u Nemackoj, i sam kvalitet prevoza, kao sto ne mozes ni standarde tih dveju zemalja, kao sto vec i sam kazes I jos milion drugih razloga koji potvrdjuju da nisi u pravu i ne znam cemu toliko negativan stav o uvodjenju jos jedne solucije za transfer do aerodroma? I sta si ocekivao, da ce da kosta 20 dinara i da te odveze od kuce do aerodroma i da pritom ne staje ni pored jedne "stale u Surcinu", kako kazes?! Ako ti se ne svidja ta nova opcija, slobodno koristi druge, niko ti ne brani. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2011 kao prvo, uzeo si u startu da branis nesto sto niko nije ni napao (ne mogu da verujem posebno u pitanja tipa 'sta imas protiv jos jedne opcije do aerodroma?'..loool.. da li se igde u mom postu javlja bilo sta slicno, sem komentar da je cena mogla biti i niza, sa obzirom na uslove, standard, ostale prevoze (gde taksija idalje ima za 'iljadu dindzi)..da bi, naravno, kao i obicno na ovim prostorima, na kraju ispalo da ja napadam nesto sto nit rekoh da napadam, nit bilo ko procitavsi ceo moj post kako treba, moze da zakljuci (sam na kraju navodis 'povoljnost' A linije koju JA navedoh..te na kraju 'napao' i rekao da idem vec necim drugim, ako mi se ovo ne svidja? cini mi se da je vise nego ocigledno i prosecnoj inteligenciji ko je koga napao.. da li ja stavljah SEBE u celu pricu? ili tebe? ja ni jednom ne rekoh, da ti ides 'fensi' autobusom ako ti je tako jeftino i povoljno, zar ne? btw..ne obratih ti se ni sa jednom kvalifikacijom, za razliku od tebe, niti te ikako ukljucih u svoj komentar o autobusu.. o argumentima zaista ne moramo..kapacitet busa (tj velicina istog) nema ama bas nikakve veze sa Berlinom i standardom..da ne pricam o odavno poznatoj stvari za bezobrazne zabare koji shishaju turiste kako stignu, pa tako i sa istom linijom za 6 evra vise.. nema bas mnogo takvih primera po Evropi. I da rezimiram..nigde ne rekoh da je 250 dinara nesto (niti ishta), ne pricam ovde o sebi uopste, rekoh da globalno gledano i za uslove zivota u Srbiji, nije super povoljno..necu da pricam da u isti mozes da udjes za te iste pare i na Nbg-u npr gle cuda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2011 Ja napisah da osporavam tvoje misljenje, sto sam i argumentovao. A nije neophodno da me spomenes u svom postu da bih ja time stekao mogucnost da odgovorim. Smatram da 250 dinara nije mnogo, ko hoce da koristi usluge tog prevozanika. I smatram da onaj ko ima za avionsku kartu, moze sebi da priusti i 250 dinara za voznju do aerodroma. Protiv tebe nemam nista licno, nemoj tako da shvatas, imam protiv tvog misljenja, sto opet, nije smak sveta niti bi sad ovde trebalo ne znam kako da se prepucavamo. Relax Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2011 Cao ljudi, zanima me kako stici od aerodroma London-Luton do Londona? Zapravo me zanima cena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2011 Cao ljudi, zanima me kako stici od aerodroma London-Luton do Londona? Zapravo me zanima cena. Pogledaj npr http://www.easybus.co.uk/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2011 Vremena polazaka i mapa kretanja autobusa A1 (Slavija - Nikola Tesla). Cena 250 din, plaća se u autobusu. http://www.beg.aero/upload/Mapa_i_tabela.pdf Napokon polasci za aerodrom nocu i u zoru jer je 72 bas knap za jutarnji Wizzov let Znali se koja vozila su u pitanju i ima li dovoljno mesta za velike kofere? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2011 U pitanju su oni mini busevi sto idu na liniji 24 i na nekim od onih E linija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2011 Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" započelo je 5. jula 2011. redovan saobraćaj od Novog Sada do aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Kako nam je potvrđeno u press službi novosadskog autobuskog prevoznika ova linija je registrovana kod nadležnih službi i planirano je da bude redovna. Prevoz je organizovan povodom festivala "EXIT" koji se održava na Petrovaradinskoj tvđavi a autobusi ovog prevoznika saobraćaće u vreme festivala, od 5. do 11. jula 2011. godine. Cena karte u jednom pravcu je 1000 dinara (oko 10 evra). Karte se mogu kupiti kod vozača u vozilu ili u EXIT-ovom kampu. Autobus će saobraćati na liniji Novi Sad (Međumesna autobuska stanica) - EXIT kamp - Aerodrom po unapred utvrđenom redu vožnje (videti tabelu). Predviđeno vreme putovanja je oko sat i po. Prevoz će se obavljati klimatizovanim autobusima. U JGSP "Novi Sad" su nam rekli da će linija biti operativna i nakon festivala. link: http://www.aviokarta.net/vesti/639-autobuska-linija-od-novog-sada-do-aerodroma/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Ne znam da li je negde pominjano, ali do Sabihe Gokcen u Istanbulu se vrlo brzo stize autobusom E 10 koji krece sa Kadikoja. Autobus krece sa autobuskog stajalista koje se nalazi odmah po izlasku sa trajekta, i posle nekih 45 min voznje stize na Sabihu. Izmedju Kadikoja i aerodroma autobus staje na svega 2-3 stanice i poprilicno sam siguran da je to najbrzi put do aerodroma. Ko voli, moze i Havas autobusom sa Taksima koji kosta 20 lira, nasuprot 3.5 lire za E 10. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Zna li neko kako od aerodroma u Krasnodaru pa do samog grada. Nasao sam neke lokalne varijante, ali posto slecem u 12 uvece sumnjam da radi gradski prevoz, a taksi nikako nije opcija ukoliko je skuplji od 5$ . U krajnjem slucaju prespavacu na aerodromu, ali ako ima jeftina varijanta do samog grada radije bih izabrao tu opciju. Da odgovorim sam sebi, mozda ce nekom koristiti ako stigne u Krasnodar. U 12 uvece ne postoji nikakav prevoz osim taksija, za koji ne znam cenu, a spavanje na aerodromu nije moguce. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" započelo je 5. jula 2011. redovan saobraćaj od Novog Sada do aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu. Kako nam je potvrđeno u press službi novosadskog autobuskog prevoznika ova linija je registrovana kod nadležnih službi i planirano je da bude redovna. Prevoz je organizovan povodom festivala "EXIT" koji se održava na Petrovaradinskoj tvđavi a autobusi ovog prevoznika saobraćaće u vreme festivala, od 5. do 11. jula 2011. godine. Cena karte u jednom pravcu je 1000 dinara (oko 10 evra). Karte se mogu kupiti kod vozača u vozilu ili u EXIT-ovom kampu. Autobus će saobraćati na liniji Novi Sad (Međumesna autobuska stanica) - EXIT kamp - Aerodrom po unapred utvrđenom redu vožnje (videti tabelu). Predviđeno vreme putovanja je oko sat i po. Prevoz će se obavljati klimatizovanim autobusima. U JGSP "Novi Sad" su nam rekli da će linija biti operativna i nakon festivala. link: http://www.aviokarta.net/vesti/639-autobuska-linija-od-novog-sada-do-aerodroma/ Sada je 700 dinara, http://gspns.rs/aerodrom.php a informacije iz prve ruke u ponedeljak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Za 80-90km udaljenosti, mislim da je to prilicno povoljno. Ne znam koliko ce da im se isplati da toliko puta na dan voze od/do aerodroma, ali svakako lepo da su uveli tu liniju! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2011 Evo, isprobah, radi, krece i stize na vreme, jedino nas je bilo 6 u celom autobusu, nadam se da ce potrajati... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 info za najdzabe transport sa Fiumicina do grada (sem ako se svercate): kupiti na aFtomatu, kad se predje sa aerodroma na voznu stanicu, kartu na liniji FR1 do stanice Parco Leonardo za 1€ i jos jednu kartu od Parco Leonardo do Roma Trastevere za 1.30€ ili Roma Ostiense/Roma Tuscolana za 1.90€..na aerodromskoj stanici ponistiti kartu do Parco Leonarda, tamo sici, ponistiti drugu kartu i sacekati voz koji ide na svakih 15 minuta.. u gradu sici na odabranoj stanici i dalje metroom ili cime vec treba. Ova varijanta kosta 2.30€ ili 2.90€ uz jedno dodatno cekanje voza od 15 minuta. U protivnom: 8€ FR1 do ovih istih stanica direkt sa aerodroma 15€ Leonardo Express do Terminija Evo i mape svih vozova i metroa Rima: http://1.bp.blogspot.com/_YrIfKisQ_rU/TLSrvVthfLI/AAAAAAAAAB8/31SxySQXMQA/s1600/rome_metro_map.jpg Ova varijanta je odlicna, pod 2 uslova. Da stigne wizz -ov avion na vreme, jer tada mozete stici na pretposlednji voz, sidjete sa njega na parco leonardo, overite kartu i sledecim, poslednjim koji ide za oko pola sata stignete u Rim i 2. ne manje vazan uslov je da imate karticu jer u to vreme ne radi biletarnica, a karte se mogu kupiti na kartomatu, samo uz karticu. Ukoliko nemate karticu, udjite u voz,( ne preporucujem 1. vagon) i ukoliko kontrolor stigne do vas dok ne sidjete, platicete kartu po regularnoj ceni, jer su i kontrolori svesni, da ako nemate karticu, ne mozete da kupite kartu u to vreme, osim kod njih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2011 na automatu se karta kupuje za sitnu kintu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 23, 2011 ti automati nisu radili 16.7. a danas cu ponovo proveriti da li rade. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2011 au..bas oni automati sto su najblize vozovima? kad stignes na stanicu pa ti vozovi budu sa leve strane, a ovo bukvalno prekoputa? hm.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2011 focus izvini, nisam proverila u povratku jer su me dovezli na aerodrom. Licno sam, u dolasku, kupila na automatu koji se, ukoliko su peroni levo, nalazi desno. tu su 2 automata i rade samo na kartice. jedna devojka nije imala karticu i isla je do automata o kojima ti pricas, najblizim peronima i nije kupila kartu jer nije imala karticu, usla je u voz strepeci od konduktera. Molim da jos neko proveri da bi smo sa ovim bili sigurni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2011 ma..nema veze sto nisi proverila..samo se cudim jer je sve bilo kao po loju..moguce je, ako se ne varam, da je bilo razlicitih automata..nekih koji su bili za kartice i drugih za novac..definitivno je da je potreban sitan novac, to znam sigurno. Da, ako su vozovi levo, ovo je odmah pored njih, znaci desnije, zalepljeno za zid zgrade, ako se ne varam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2011 Da li je neko isao sa aerodroma u Dortmundu do Dizeldorf Weeze-a tj da li neko zna za neki transfer izmedju ta dva aerodroma. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2011 Da li je neko isao sa aerodroma u Dortmundu do Dizeldorf Weeze-a tj da li neko zna za neki transfer izmedju ta dva aerodroma. I ja sam trazio isti transfer ali jedino sto sam nasao je DB landes karta koja kosta 23eu za jednu i 36eu za do 5 osoba a putuje se oko 3h od jednog do drugog aerodroma iako ima 100km.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2011 Po nekoj logici stvari, mora da ima transport od aerodroma u Dortmundu do samog grada Dortmunda, kao i prevoz od Dortmunda do aerodroma Weeze. Dakle, nacin sigurno postoji, samo je pitanje koja je cena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2011 Postoje kombiji koji idu relativno često sa glavne železničke stanice u Dortmundu. Ja sam recimo išao na taj Weeze aerodrom prošle godine i bilo je jako skupo (oko 17 EUR) a saćem se da idu još u nekoliko gradova među kojima je i Diseldorf (koliko znam tako se čita s obzirom da ima dva "s" iako mi nemački nije blizak). Uglavnom, cena za transfer do Diseldorfa može da bude samo još viša a ti kombiji idu relativno često. Možda je ipak bolja varijanta ići vozom zato što DUS aerodrom ima i železnilku stanicu. Jedino što ne znam da li se više isplati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites