November 14, 200817 yr Ja zasad samo mastam i verovatno ce na tome i ostati! Gledao sam nesto cene hostela za ng u Kapadokiji i Pamukalama, stvarno je jeftino, oko 4-5 evra za noc! Ne znam koliko je ljudima zanimljivo da tamo idu za ng, ali meni deluje primamljivo! Pa, eto, ako neko bas ne zeli da koristi HC i CS, nadam se da ce mu ovo biti od koristi!
November 18, 200817 yr Ajde molim vas nemojte više pisati istaMbul sa M. Nikad se ranije nisam zapitala kako se ispravno kaze, instinktivno sam uvek govorila IsatNbul, a onda me je zbunila tvoja opaska… Konsultovala sam Ivana Klajna i omiljenu mi ‘Recnik jezickih nedoumica’ i jos vise se zbunila Klajn kaze da je IstaNbul uobicajeno u odnosu na IstaMbul, ali ne kaze da je ovo drugo neispravno (zbog nekadasnjeg naziva StaMbol) Ja nisam lingvista i stoga nemam razloga da ne verujem Klajnu, a on uvek jasno kaze kada je nesto neispravno. Mene zanima da li ti imas informaciju od nekoga ko je kompetentniji od Klajna, ili sam ja njega nesto pogresno razumela? Da li si siguran da je neispravno reci IstaMbul ili prosto nije uobicajeno?
November 19, 200817 yr Ja sam kompetentniji od tog glavonje Klajna Istanbul ili Stambol. Šalu na stranu, nemam nikakav dokaz da je tako, samo jezički osećaj, jer mi drugačije deluje jako pogrešno. Ja nisam lingvista i stoga nemam razloga da ne verujem Klajnu, a on uvek jasno kaze kada je nesto neispravno. Nemoj mu baš preterano verovati. Ima on popriličnih gluposti u tom svom rečniku, al ovde nije mesto za priču o tome, ljudi 'oće u Istanbul za doček
November 19, 200817 yr Kaze se Istambul isto koliko se kaze i majca. To sto masa ljudi misli da je nesto ispravno, ne znaci i da jeste. I sto rece Lazar, ima Klajn svojih bisera
November 19, 200817 yr Buduci da sam lingvistkinja po diplomi glasam za Istanbul i odlazak u isti, uvek!
November 20, 200817 yr A da se mozda ne kaze IstaNMbul sto je sigurno sigurno je... u Stambolu se uvek nesto desava za novu godinu, pogledajte malo forume i grupe na CS i HC-u.