Jump to content

Featured Replies

Posted

1.dan  12.12.2008.

15.00  Otvaranje

16.00  Multimedijalna prezentacija Turske- Dr.Mirjana Marinković

17.00  Turska muzika ( uživo )

18.00  Performans slikanja na vodi Ebru

20.00  Turska muzika ( uživo )

20.30  Projekcija filma „ Beyaz Melek „( Beli anđeo- titl na engleskom )

2.dan  13.12.2008.

11.00  Projekcija filma“Beyaz Melek“

13.00  Turska muzika ( uživo )

14.00  Prezentacija turskog jezika- Dr.Ksenija Aykut

15.00  Performans slikanja na vodi Ebru

17.00  Predavanje o Mevlani Dželaludin Rumiju- Prof.Dr. Mirjana Teodosijević

18.00  Obredna igra Mevlevijskih derviša

19.00  Turska muzika ( uživo )

19,50  Kursat Kizbaz- režiser filma“ Igra ljubavi-Mevlana“

20.00  Projekcija filma“Igra ljubavi-Mevlana“

21.30  Obredna igra Mevlevijskih derviša

3.dan  14.12.2008.

12.00  Projekcija filma“Igra ljubavi-Mevlana“( titl na srpskom )

13.30  Performans slikanja na vodi Ebru

15.00  Turska muzika ( uživo )

16.00  Istorijska prezentacija- Prof.Dr. Marijana Ricl

17.00  Priprema turskih jela

19.00  Gala zatvaranje,koktel

Cena dnevne ulaznice: 100 dinara

AKADEMIJA 28

Beograd, Nemanjina 28

:mah:

Ovo zaista zvuci interesantno. Ako nas do tada sneg ne zaveje ili se ne sluci nesto grdje volela bih otici makar na jedan dan. Pretpostavljam da Akademija 28 u Beogradu, moze li me neko prosvetliti gde tacno?

Bioskop je u Nemanjinoj 28, to je ulica koja ide od Slavije ka železničkoj stanici, nekih 200m od Slavije.

Vidimo se :-)

Akademija 28 je fino mesto. Imaju 3 bioskopske sale, poveci kafic, gde moze i da se pojede, uz pristojne cene. Uglavnom nije guzva, a postoji i jedna prostorija koja je uglavnom prazna i pogodna je za coporativna okupljanja (provereno vise puta:)) To je i mesto gde imaju zanimljive svirke, pa je prilika i da cujete flautu, violinu ili klavir uzivo. Ponekad bude i kubanska i brazilska muzika... Sve u svemu, preporucujem i za svaki dan :D Ne znam sta cu raditi 12.-14. decembra, mozda i naidjem!

• 2 weeks later...

Sutra je otvaranje, najzad, e sada ja se nadam da cu u nedelju biti tamo na celodnevnoj sesiji, ima li vas jos zainteresovanih?

Sutra je otvaranje, najzad, e sada ja se nadam da cu u nedelju biti tamo na celodnevnoj sesiji, ima li vas jos zainteresovanih?

Ja ci ici u nedelju verovatno na ceo dan.

Ja dolazim u subotu, čini mi se da je tada najkompletniji program, jedino fali ona klopa koje će biti u nedelju  :roll:

Ja za sada stopostotno dolazim u nedelju, ali imam mali problem, u stvari nedoumicu. Zanima me koliko je samo mesto udaljeno od zeleznicke stanice, i koliko mi do tamo treba brzim hodom. Ili ima li neki gradski prevoz od Akademije 28 do Z.stanice koji moze da mi ustedi koju minutu? Beogradjani i ostali poznavaoci prestonice, pomagajte...

Kraca je deonica nego od novosadske stanice, Bulevarom, pa do Futoske pijace.

Dakle, kad izadjes sa BG zeleznicke stanice, ides samo pravo, Nemanjinom ulicom u pravcu Slavije. Mozes da koristis i autobuse 83 (stanica odmah pored bolnice Sveti Sava), 51 (on staje malo vise), kao i tramvaje. Tramvaji skrecu u ulicu Generala Zdanova, pa odatle imas 150-200 metara do same Akademije 28. Inace, ako koristish buseve, izlazish na Slaviji, pa se vracas niz istu ulicu 50 metara.

Ili, ako te ne mrzi, kreni peske. Treba ti maksimalno 15 minuta. Ulica jeste uzbrdica, ali blaga. 

To ti je 10ak minuta hoda od zeleznicke, nema potrebe da koristis prevoz. Sa desne strane, preko puta parka Manjez, na uglu sa ulicom Svetozara Markovica, imas nekih 750 metara od zeleznicke, sa blagim usponom do 5% ;D

Fantasticno, ako ne kasne sa pocetkom projekcije filma stizem na voz za NS koji bi trebao da krene za krene u 20.30 ili 35, zaboravih. Odlicno, hvala puno na instrukcijama.

Ne mogu da verujem! Jutros sam bila na zeleznickoj stanici u Novom Sadu i rekli su mi da imam iz Beograda putnicki voz u nedelju u 20.30 (ili 35 ko sto rekoh). Moram pogledati na sajtu, nema mi druge. Hvala za ovu informaciju, a ja lakoverno poverovah sluzbenici na informacijama...

Ja ti govorim iz iskustva, a i proverio sam na sajtu. Ali, svakog decembra se uvodi novi red voznje, ne znam tacno kog datuma, pa je moguce da je to bas danas, sutra ::crazy:

U pravu si tako pise na sajtu, zena je pominjala neki novi red voznje, ali nemoguce da pocinje da vazi od 13. decembra.  ili 14. ili nisu azurirali stranu? Ili je zena prosto pogresila. Ma ne mogu da verujem...

Hvala Dejane, znaci sluzbenica je ipak govorila istinu. Krecem

Vidimo se

ispostavilo se da sam stigla danas do akademije... bilo je baš super, velika posećenost, gomila turaka, turske zastave, lokum sa pistaćima, sufi muzika, sjajna atmosfera :) uspela sam da uhvatim prezentaciju ebru slikanja po vodi, što mi je želja još od ove teme: https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1488.0 , i moram reći da mi se mnogo sviđa, mislim da bih jako volela da umem to da radim. na dervišima nažalost nisam mogla  da ostanem. sve u svemu, super, očekujem da ćete se i sutra dobro provesti, ko bude dolazio  :)

Ja sam bila danas, a pored mene i ivaneste nadam se jos neko od vas, ko ce se sigurna sam sloziti da je i danasnji dan bio sjajan. Pocelo je filmom Igra ljubavi - Mevlana koji mi je bio posebno interesantan buduci da govori o velikom islamskom filozofu iz 13 veka koji je bio otac reda Mevlevi, danas sire poznatih kao dervisi koji plesu semu. Usledio je perfornas slikanja na vodi, posebnom tehnikom koja se naziva ebru, a potom jednocasovni nastup nekolicine muzicara koji su svirali tradicionalne turske instrumente. Licno nisam uzivala jedino u predavanju profesorke istorije sa Filozofskog fakulteta koja je umesto o turskoj istoriji govorila vise filozofski no istorijski o poju greha u razlicitim relijijama koje su egzistirale na tlu danasnje Turske od Hetita na ovamo. Najbolje posecen je bio poslednji deo oficijelnog programa, a to je bila priprema a potom i degustacija nekih tradicionalnih turskih jela.

Ova manifestacija se odrzava prvi put kod nas, ali organizatori obecavaju da ce se nastaviti i u buducnosti.