Followers 0

THAILAND info

24 posts in this topic

cao drushtvo...potrebno mi je par informacija o thailandu...tj kako najeftinije i najbrze stici od Bankoka do Koh Phan Ghana? znam da se ide nekim busom ili vozom do nekog mesta na jugu, pa odatle brodom, intersuje me koliko sati traju voznje? u koje vreme imam polaske? cena karte za bus/voz/brod...odnos evro-bat itd

da  li postoji aerodrom na Phan Ghanu ili nekom ostrvu u blizini da bih brze stigla itd

hvala unapred, pozzz iz Mumbaia  ;D

ps. srecna nova i mnogo putovanjca u njoj

Cao! Vidi preko srilankan.aero... Imas na susednom ostrvu, Ko Samui, aerodrom i sa njega mozes brodom do Phan Gana. Voznja traje oko 1 sat! Imas i iz Bkk letove prema Ko Samuiu za nekih 130-150 evra, koliko se secam. Ja sam isao busom iz Bkk na ostrva i obicno se putuje nocu tako da ne gubis dan. Mislim da se preseda u Surattaniu, ali nije ni bitno???? Najbolje ti je da odes u Khao San Rd. i tamo nadjes agenciju koja radi prevoz na ostrva + gde god hoces. Ja sam platio 1000 km nekih 10 evra u VIP busu!!!!

Planiram u februaru na Tajland. Emirati (trenutno jedna od najboljih kompanija u svetu)imaju kartu za Bankok iz Beca preko Dubaia za 547€ (sa svim taksama) Do Beca mogu i kolima (tamo i nazad 50€ a zimske stvari ostavim u autu  smartass)

Na www.airasia.com mogu se pronaci karte za letove unutar Tajlanda i veze sa okolnim gradovima. Karte u unutrasnjosti su izmedju 10 i 30€ a za okolne drzave max 100€

Planiram u februaru na Tajland. Emirati (trenutno jedna od najboljih kompanija u svetu)imaju kartu za Bankok iz Beca preko Dubaia za 547€ (sa svim taksama) Do Beca mogu i kolima (tamo i nazad 50€ a zimske stvari ostavim u autu  smartass)

Na www.airasia.com mogu se pronaci karte za letove unutar Tajlanda i veze sa okolnim gradovima. Karte u unutrasnjosti su izmedju 10 i 30€ a za okolne drzave max 100€

Ta karta za 547 evra - verovatno si nevidjeni srecnik kad si je dobio, jer je to sasvim sigurno neka promotivna varijanta. Bila sam na Tajlandu letos (to je van sezone kad je Tajland u pitanju) i kartu sam platila 860 evra, sa nekim popustom na grupu koji smo izmuvali. Inace - najjeftinija karta je bila 1000 evra, bilo da se polazi iz Beca, Budimpeste, a da ne pricam Beograda. A verujte mi - jaaaaaako smo bili temeljni u potrazi za najpovoljnijom varijantom.

Sto se tice Tajlanda, bila sam tamo 2,5 meseca, obisla ga uzduz i popreko, zasla na mesta gde turisti ne idu, gde lokalno stanovnistvo prvi put vidi belca, i ta mesta su me najvise impresionirala... Tako da je moja preporuka da se drzite neke svoje putanje i istrazujete Tajland, prelep je, priroda je savrsena, a ono sto je najpoplarnije i najposecenije je vec uveliko ruinirano pecatom nemilosrdnog iskoriscavanja za potrebe turizma i na mene nije ostavilo poseban utisak.

Ta karta za 547 evra - verovatno si nevidjeni srecnik kad si je dobio, jer je to sasvim sigurno neka promotivna varijanta. Bila sam na Tajlandu letos (to je van sezone kad je Tajland u pitanju) i kartu sam platila 860 evra, sa nekim popustom na grupu koji smo izmuvali. Inace - najjeftinija karta je bila 1000 evra, bilo da se polazi iz Beca, Budimpeste, a da ne pricam Beograda. A verujte mi - jaaaaaako smo bili temeljni u potrazi za najpovoljnijom varijantom.

Mislim da Turkih Airways ima OK cene iz Istanbula za Bangkok.

turkishom do singapura oko 850e ako  kupujes kartu i po manje od mesec dana ranije, a odande airasiom za 60-70e do npr phuketa (rezervises preko net-a)

Mi smo  sredinom oktobra kupili kartu za februar preko Emirata,iz Beograda letimo,za neverovatnih 650e sa sve taxama povratne.Tako da treba povremeno gledati njihove ponude jer izbacuju neverovatno dobre cene.Karta Emiraty Frankfurt-Dubai-Bkk je bila 440e+Jat Beograd-Frankfurt 210e.

A sto se tice letova unutar tog dela Azije(Air Asia i Bkk Airways) za februar i mart, imali smo razlicite varijacije cena,pa i to treba pratiti i obratiti paznju.Neke karte koje smo kupili krajem novembra bile su skuplje za nekih 30% nego kada smo informativo pogledali u decembru za isti period feb-mart.

Jedna isto niska cena koju smo ugrabili je Surat Thani(kod Koh Samuia)-Bkk,dve osobe sa dve cekirane torbe,9.44e......  :)

Nasao sam jeftinu kartu za Tajland u julu iz Budimpesteza svega 750$$$$. U pitanju je ukrajinska avio kompanija (aerosvit). No, sad me interesuje da li se ispati obilaziti Tajland leti obzirom da je kisni period (da li kisa pada po ceo dan ili su u pitanju popodnevni pljuskovi). Takodje me interesuje kako se krecu cene smestaja i hrane. 

Ogovor u vezi vremena je otprilike sledeći:"Sve se to ispomeralo u poslednje vreme.Možeš da  naletiš čak i  leti na lepo vreme!!!Takav sam odgovor dobio od ljudi koji su živeli ili žive na Tajlandu.Za avio karte nazovi neku agenciju da ti "vija" karte.Svi mi imamo mogućnosti da kupimo karte online ali ponekad to može predugo da traje.Koliko znam klopa je povoljna. Cena smeštaja zavisi od detinacije.Kao što je neko od prethodnika rekao "provaljene" destinacije su pune turista i logično je da nisu baš jeftine.Planiram da idem na Tajland u decembru na Koh Samui.Drugar mi je našao stan 50m od plaže (one bedroom),sa bazenom  i internetom za 300-350 EUR mesečno.Što mi se čini jako povoljno.Dakle, kontaktiraj forumaše,znane i neznane koji su bili na Tajlandu i dobićeš najtačnije informacije

Mogu da se nadju jeftine karte za tajland, Varvara ti se izgleda nisi uopste trudila da trazis..

Ortak je kupio krajem decembra kartu preko Turkish-a za 610 evra, iz Istanbula, i to za peak sezonu, pocetak do kraja januara..

Ja sam istom kompanijom kupio 5 karata u septembu, i kostale su po 700 evra, isto iz istanbula, za isti period..

Tako da, ponekad treba sacekati malo, i ne kupovati mnogo unapred..

Sto se tice Emirata, imaju stvarno cesto bas velike popuste, kupio sam npr. sredinom prosle god. Frankfurt-Bankok, povratak Tokio-Frankfurt, za samo 700 evrica......A njihova ekonomska klasa je kao biznis u ostalim kompanijama..vrh...ko je jednom bar leteo Emiratima, zna o cemu pricam...Inace, stigao sam do Bankoka za krace vreme nego svim drugim kompanijama...

sto se vremena tice, kao sto neko rece, bas se promenilo..Meni je sad u januaru bilo prilicno hladno i oblacno, i na ostrvima ( Koh Phan Gan) a bogami i u Bankoku..

E u julu -avgustu sad zna da bude strava vreme..Thai people kazu da se dosta promenilo od cunamija..

bam-bam, zavoravljas da kazes ljudima da nisi uracunao cenu bg-frankfurt ili bg-istanbul u te cifre ;)

znaci dodati jos oko 200, mozda i 250e na te cifre..

bam-bam, zavoravljas da kazes ljudima da nisi uracunao cenu bg-frankfurt ili bg-istanbul u te cifre ;)

Zasto me buddo pratis na svakom postu.....

pa ni ovi drugi ljudi nisu trazili karte od beograda, nego beca, budimpeste, slovacke i tako to...i do tamo treba da se potrose pare da bi se stiglo

Povratna karta od Budimpiste do Bangkoka u julu je 737$ sa svim taksama

To je dobra cena, ja ja ipak na osnovu dosadasnjih iskustava ne bih kupovao karte toliko unapred, mislim da ce jos pojeftiniti....

Inace, ja treba da putujem ponovo pocetkom septembra, mislim da ce se cene spustiti posto za tajland ti meseci ne vaze za sezonu, a i nafta je dosta jeftinija nego prosle godine..

Pre tacno 2 god. sam placao kartu iz beograda do bankoka za 560 evra, mislim da ce se cene spustiti na slican nivo, mozda malo vise..

jel ovo sa ukrainskom aviokompanijom?

Zasto me buddo pratis na svakom postu.....

pa ni ovi drugi ljudi nisu trazili karte od beograda, nego beca, budimpeste, slovacke i tako to...i do tamo treba da se potrose pare da bi se stiglo

zato sto smo prekjuce trebali da se vidimo, a nisi je javio :P

(izvinjavam se na offtopicu, necu vise :) )

jel ovo sa ukrainskom aviokompanijom?

da jeste

Peking je oko 500 evra povratna sa svim taksama

Putujem na Tajland sredinom aprila..i preko Gea-e smo izvadili vizu u Zagrebu..ali "svrljajuci" po nekim ponudama agencija (mi idemo u solo aranzmanu  :kamp: ) vidio sam da se spominje neka izlazna taksa koja se placa pri napustanju Tajlanda?

Zna li neko nesto o tome(cini mi se da je oko 20ak US$)?

Vojska na ulicama Bangkoka

Tajlandska vojska od jutros sa oklopnim vozilima kontroliše ulice Bankoka,

nakon što je vlada proglasila vanredno stanje u tom gradu i regionu.

Citat sa sajta Deutsche Welle.