Followers 0

online placanje avio karte?

1,052 posts in this topic

Још једном да разјасним. Виза интернет картица има статус картице. Дакле, пожељно ју је користити искључиво због превара, јер је везана за посебан рачун. Тако да ако се макну подаци с ње, онај ко је то мазно не може пуно да се окористи о то, јер је на рачуну пожељно држасти само суму којом ће се располагати за одређену трансакцију.

Пошто је Виза картица, шљака као и свака друга. То су бар моја искуства.

Што се тиче пребацивања пара с рачуна на рачун, нема потребе ићи до банке за то, јер постоји онлајн сервис и велика већина банака га има. Факле, улогујеш се, пребациш са једног девизног рачуна на други девизни рачун који је везан за интернет Визу и онда вршиш трансакцију.

Колико сам чуо, нема никаквих проблема при плаћању с њом код авиокомпанија. Могуће да грешим, али нисам чуо негативна искуства.

ja imam master card koja NIJE kreditna vec kolko imas tolko trosis, i mislila sam da je to taj master prepaid, medjutim nisu mogle da se kupe karte sa tim, tj mogle su, ali samo kao sa regularnim masterom.

ako to nije prepaid, sta je onda?

ja imam master card koja NIJE kreditna vec kolko imas tolko trosis, i mislila sam da je to taj master prepaid, medjutim nisu mogle da se kupe karte sa tim, tj mogle su, ali samo kao sa regularnim masterom.

ako to nije prepaid, sta je onda?

Postoji velika razlika izmedju MasterCard prepaid i MasterCard debitne, ni jedna ni druga nisu kreditne.

MasterCard Prepaid uglavnom nije besplatna, kosta od 5-20e, mada se moze po nekad naci besplatno na promociji (ja sam je besplatno dobio od FC Milan za vreme promocije). MasterCard Prepaid nije vezana za bankovni racun vec se kupuje na trafici, internetu, posti, bankama, nekim firmama... treba samo pokazati licnu kartu kao dokaz da si rezident zemlje u kojoj se izdaje. Na pomenutim mestima se i dopunjuje i za svaku dopunu se placa nekoliko eura ili u nekim slucajevima procentualna provizija. Neke imaju mesenu ili godisnju taksu za odrzavanje. Neke imaju i ogranicenja koliko mozete da je maksimalno dopunite.

Postoji velika razlika izmedju MasterCard prepaid i MasterCard debitne, ni jedna ni druga nisu kreditne.

MasterCard Prepaid uglavnom nije besplatna, kosta od 5-20e, mada se moze po nekad naci besplatno na promociji (ja sam je besplatno dobio od FC Milan za vreme promocije). MasterCard Prepaid nije vezana za bankovni racun vec se kupuje na trafici, internetu, posti, bankama, nekim firmama... treba samo pokazati licnu kartu kao dokaz da si rezident zemlje u kojoj se izdaje. Na pomenutim mestima se i dopunjuje i za svaku dopunu se placa nekoliko eura ili u nekim slucajevima procentualna provizija. Neke imaju mesenu ili godisnju taksu za odrzavanje. Neke imaju i ogranicenja koliko mozete da je maksimalno dopunite.

hvala Dule :) da znam za ubuduce.

a taman sam htela da se zalim u banci  ::crazy:

Ljudi, trebam da platim JAT-ovu kartu, a imam samo Visa Virtuon karticu od Raiffeisen banke. Da li prolazi na njihovom sajtu? Ne mogu da verujem da su napravili sajt preko kojeg se placa samo kreditnom karticom... a niko  iz JAT-a ne moze da mi da tacan odgovor ::crazy:

Ljudi, trebam da platim JAT-ovu kartu, a imam samo Visa Virtuon karticu od Raiffeisen banke. Da li prolazi na njihovom sajtu? Ne mogu da verujem da su napravili sajt preko kojeg se placa samo kreditnom karticom... a niko  iz JAT-a ne moze da mi da tacan odgovor ::crazy:

Samo napred sa kupovinom  :) Prolazi Raiffeisenova Visa Virtuon kod JATa, kupovala 4 puta do sad.

naravno da su mi naplatili 6 eura za otp ekspres transakciju i ako su na moje insistiranje zvali tamo neku centralu da pitaju. ja ne znam kako ste vi uspeli da prodjete bez tog troska..?

i kada sam popunjavao onaj papir za transakciju nigde nije bilo polja za komentar gde bih upisao onaj 6ocifreni kod, nego sam ispod morao sam da dodam polje komentar i napisao taj kod.

zaposleni tamo nemaju veze..

@Dule

Je si li je koristio?

Pitanje2: Ti je kupiš za 20 evra, ali nemaš ništa na njoj dok ne uplatiš, jel' da?

Inače sam pratio onaj link koji je neko ranije postavio ka Crnogojskoj banci koja ima tu karticu, ali nešto nisam siguran da li da probam da je nabavim...

naravno da su mi naplatili 6 eura za otp ekspres transakciju i ako su na moje insistiranje zvali tamo neku centralu da pitaju. ja ne znam kako ste vi uspeli da prodjete bez tog troska..?

Kljucne recenice su sledece:

Na pomen 6e - pitas kolika je provizija za transfer prema drugoj banci (jer je ovih "navodnih" 6e za transfer sa OTP bankom).

Kada kazu 400din. - pitas kako je moguce da je prema drugim bankama manje!?  zvizhd

@Dule

Je si li je koristio?

da. bez problema

Pitanje2: Ti je kupiš za 20 evra, ali nemaš ništa na njoj dok ne uplatiš, jel' da?

da. platis je koliko kosta, a kasnije je dopunjujes kada zelis i koliko zelis (na nekim imas max. ogranicenje... npr.: max. 3000e).

Šta misliš onda o ovoj kartici (skroluj na dole)?

http://www.atlasmontbanka.com/card_info.php?id=13

Mogao bih da s vremena na vreme da iscimam nekog za uplate... Ovde je možda najbolje rešenje uplatiti više para zbog onih 5 evra koji se dodatno uplaćuju za sve uplate do 200 evra? Jedino još čekam da mi pošalju odgovor koliko uzimaju za obavljanje transakcije...

Mogao bih da s vremena na vreme da iscimam nekog za uplate... Ovde je možda najbolje rešenje uplatiti više para zbog onih 5 evra koji se dodatno uplaćuju za sve uplate do 200 evra? Jedino još čekam da mi pošalju odgovor koliko uzimaju za obavljanje transakcije...

Evo nečeg novog, ali mislim da su im uslige preskupe!

http://srbijacard.com/index.html

Evo nečeg novog, ali mislim da su im uslige preskupe!

http://srbijacard.com/index.html

Na sajtu pise da mogu aplicirati samo gradjani i rezidenti EU.

Izgleda OK, mislim da se isplati, ali takodje treba proveriti da li moze da se dobije ako nemas liscnu kartu Crne Gore i naravno bitno je koliko uzimaju za transakciju - obicno je od 0 - 3% (min. 0 - 2eura) zavisno od banke - kompanije. Ono sto vidim naplacuju 3.5eura za podizanje sa bankomata u Srbiji po transakciji.

Nije 5 evra po uplati vec je 5 za izradu kartice sa ulogom do 200 evra, pise da je uplata dzaba.

Vidih da Intesa vec par meseci ima vizu u pripejd varijanti, pretpostavljam da ce i master uskoro....

Visa prepaid ima nekoliko banaka, pored Inteze je imaju jos i Komercijalna, Hypo...

ljudi pomagajte! odbijaju da mi urade otp bank transfer jer nemam fakturu na moje ime, iako sam im dostavio onaj e-mail koji sam dobio od wizz-a kad sam napravio rezervacije. kazu da je to samo deo fakture i da ne mogu da mi odrade. ja ne znam sta oni hoce vise od mene?

ljudi pomagajte! odbijaju da mi urade otp bank transfer jer nemam fakturu na moje ime, iako sam im dostavio onaj e-mail koji sam dobio od wizz-a kad sam napravio rezervacije. kazu da je to samo deo fakture i da ne mogu da mi odrade. ja ne znam sta oni hoce vise od mene?

probaj u nekoj drugoj ekspozituri OTP banke :)

ma fora je da su oni u ekspozituri meni primili to u petak i danas me zovu kazu da im ovi tamo negde dalje to odbijaju da izvrse.

a i koja je to fora da bi u nekoj drugoj ekspozituri to proslo a u ovoj u bulevaru ne moze?

ma fora je da su oni u ekspozituri meni primili to u petak i danas me zovu kazu da im ovi tamo negde dalje to odbijaju da izvrse.

a i koja je to fora da bi u nekoj drugoj ekspozituri to proslo a u ovoj u bulevaru ne moze?

ja sam mislio da te je odbila salterusa jer se meni X puta desavalo da sluzbenici u banci bas i ne znaju da urade ono sto nije uplata i isplata sa tekuceg racuna .........ja sam placao rezervaciju u hr za more i nisam imao nista osim swift coda i ostalih detalja i nije bilo problema u intezi......

Pogledajte šta mi je stiglo na mejl jutros:

Dear elefteros,

New! Elance Prepaid MasterCard is now available for ALL Elance members. Order the card by April 30, 2010 and the card activation fee is waived!

Elance is offering a great way to get paid - directly to your Elance Prepaid Debit MasterCard®.  It's fast, secure and offers you the most flexibility with your money.

Use everywhere MasterCard® is accepted online and at any point of sale.

Withdraw cash from any ATM around the world in your local currency.

Access to your money within two hours of loading.

Eliminate expensive check cashing or wire transfer fees.

No bank account or credit check required.

Your funds are secured. If your card is lost or stolen, we will provide a replacement card and transfer your balance. (Be sure to report it immediately!)

Online access to your account, payments, balance and transaction history 24/7.

Naravno ovo je takođe u vezi i sa ovom temom:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3390.0

Da, i ja sam dobila taj mail jutros, danas cu detaljnije prouciti sve napisano i sva sitna slova pa ako nastavim da radim preko Elance-a mislim da ce mi to biti najbolji nacin isplate para.

Najvise sam postovao zbog potencijalne mogucnosti kupovine karata kod Ryanaira bez dodatnih troskova...