Followers 0

online placanje avio karte?

1,052 posts in this topic

Da li neko ima iskustva sa eDreams? Nasao sam relativno jeftine karte iz Tunisa do Kaira sa Tunis Airom, dakle nije low cost kompanije, pa zato verovatno ne funkcionisu kao RyanAir itd. Pisao sam eDreamsu kako ide ta kupovina karata, i napisali su da cu dobiti eticket na email. Trenutno jos cekam na odgovor sta posle da radim sa tim eticketom.

Da li je neko vec kupovao karte preko njih? Da li su posteni, tj. nije prevara?

OK izgleda da je na istu foru kao Wizzair

If it is Tunisia Air then you would print the eticket and go to the check in

desk on the day of departure and they would give you your boarding pass

Nemaš brige sa eDreams, ja sam preko njih kupio kartu za London. E-ticket koji dobiješ na mejl odštampaš i poneseš za svaki slučaj na aerodrom, tj. na check in, mada je u principu dovoljno da zapamtiš broj rezervacije, a ponekad ti ni to ne treba, prosto te preko imena i broja pasoša pronađu u sistemu.

Baci pogled i na sledeća 2 sajta, u poslednje vreme sam često tamo nalazio jeftinije opcije nego na eDreams.

http://www.expedia.com/

http://www.travelocity.com/resolve/default

Edit: Pretekao si me :-)

Da li se doplata za promenu podataka moze odraditi samo sa istom karticom kao i prilikom prvog placanja?

Da li se doplata za promenu podataka moze odraditi samo sa istom karticom kao i prilikom prvog placanja?

Da, ali ponekad kupovina nove karte ispadne jeftinija od promene podataka

Proveri to.

Pozdrav svima.

Ja sam nova na forumu, posto sam ga pronasla pre par dana. Naime, planiram put za Francusku preko Temisvara, nasla sam i karte preko wizzair, pa mene zanima, ja sam procitala celu temu a mozda mi je nesto i promaklo. Znaci, placanje karata sa karticama se placa po osobi i smeru naknadno, ali nisam najbolje razumela taj bank - transfer......da li se i to naplacuje i da li uopste moze iz nase zemlje to da se odradi za ovu kompaniju, ili ako imate iskustva u jednom i drugom da mi preporucite nacin koji je bolji bio po vas dzep  :). Ja se unapred zahvaljujem odgovoru  clap.gif' alt=':clap:'>

O, hvala na jako brzom odgovoru. Znaci da mi je to dosta povoljan nacin za placanje  :) Pozz

ali nisam najbolje razumela taj bank - transfer......da li se i to naplacuje i da li uopste moze iz nase zemlje to da se odradi za ovu kompaniju, ili ako imate iskustva u jednom i drugom da mi preporucite nacin koji je bolji bio po vas dzep  :). Ja se unapred zahvaljujem odgovoru  clap.gif' alt=':clap:'>

Možda i na ovom linku saznaš neku korisnu informaciju po tebe

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2376.105

@duda

Hvala!  ;).........sve je izgledalo tako jednostavno, ali se ispostavilo da nije tako (barem meni).....

U nedelju sam kupio karte kod wizza, i dobio sve mailove od njih, takodje tamo stoji "confirm", e sad mene jedino buni sto kad odem da proverim na racunu,preko neta, pokazuje mi da jos nije skinuto za to sto sam platio karte (s jedne strane to i nije lose), pa me interesuje da li znate sta je mozda u pitanju,i da li je to normalno,da mozda ne skidaju odmah ili sta,svraticu danas i do banke da pitam ali rekoh da pitam i ovde, malo mi je to cudno?

Sredstva su ti rezervisana i bice uskoro skinuta. I mene je to bunilo (doduše, u pitanju je bila Air Arabia). Ali, ne sekiraj se, neće ti ostaviti pomenuti iznos na računu. Dakle, samo je pitanje dana kada će se novac povući  :P

Nisam ni sumnjao da ce biti skinuto,nego me malo bunilo sto im toliko treba :) :)

Hvala

Zelim da podelim moje iskustvo sa online placanjem avio karata.

Nisam imao nikavih problema. Posedujem kreditnu Visa karticu i njome sam placao normalno. U ovih malo vise od 2 meseca sam kupio 6 avionskih karata online direktno na sajtovima avio prevoznika (Austrian, Wizzair, Ryanair i Easyjet).

Svi sajtovi, sve banke i druge finansijske institucije koje rade sa karticama moraju da budu PCI DSS sertifikovane (medjunarodni standard za sigurnost u katicarskoj industriji). Naravno, uvek moze da se pronadje rupa, pa je prosle godine bila velika pljacka preko kartica u USA (preko milion kartica je pokradeno).

Video sam da ovde neko spominje tzv internet kartice. To je dobro resenje ako zelite da se potpuno zastitite. Otvorite devizni racun i na osnovu njega trazite npr. Viza elektron karticu. Njome placate samo do iznosa koliko imate na racunu. Novac ne drzite na racunu nego ga prebacujete sa drugog racuna. Stanje vam je nula i prevaranti mogu bas toliko da ukradu  ;D

Primeticete da neke kompanije naplacuju uslugu online placanja i tu je Ryanair najbezobraziniji koliko ja znam. Uzeli su mi skoro 10 evra. Medjutim, ima kvaka. Ukoliko placate Viza elektron karicom, nema provizije za online placanje jer je to kartica za koju su vezane "zive pare", za razliku od kreditnih. kako nema vecih lopova od banaka (mrzim ih vise od Telekoma  :psuje: ) ukoliko imate kreditnu karticu nemojte dopustiti da vam prodje rok za uplatu minimalnog iznosa (obicno je to 10. u mesecu) jer vam onda vuku sa dinarskog dela i obracunavaju svoj kurs koji je bezobrazno bezobrazan, nego pre roka uplatite sami te devize, koje ste prethodno po mnogo povoljnijem kursu kupili u menjacnici. 

Poucen ovim iskustvom podneo sam zahtev za Viza elektron. :) Kada ste na sajtu kompanije i vrsite placanja, slobodno experimentisite i ukucajte razlicite vrste kartica da vidite koliko za koju uzimaju.

Sto se tice ovih sajtova koji ti kao nadju najjeftiniju kartu kombinujuci razne prevoznike - u to ne verujem, ni jednom nisu uspeli da nadju jeftiniju od nih koje sam ja nalazio sam setajuci po sajtovima prevoznika. Treba malo vise vremena, ali se isplati.

Pre neki dan sam kupio karte za letovanje. Period kraj juna, pocetak jula. Od Temisvara - Milana - Barselone, pa do Porta  i nazad , sve karte sam platio 138,96 evra. Da sam imao Visa elektron cena bi mi bila manja za skoro 10 evra.

Uvek putuj otvorenog srca, nikada se ne zna ko ce vam ga ukrasti!!!    :blob:

Za Easyjet znam da plaćanje Visa electron ne vuče dodatne troškove, ali Ryanair naplaćuje ovo ove godine koliko sam ja razumeo?

Za Easyjet znam da plaćanje Visa electron ne vuče dodatne troškove, ali Ryanair naplaćuje ovo ove godine koliko sam ja razumeo?

Da, Rajan je poceo da naplacuje kupovinu vizom elektron od nedavno.

Купио сам карту, платио таксе и све остало. Добио сам комфирмацију , рачун и шифр, скинули су новац са рачуна и све је ок. Кад се долази до шалтера да би се предао пртљаг и добио "boarding pass", да ли је довољно показати број тикета и шифру или треба још нешто да се плати или сл? Каква је процедура? Хвала!

Ne treba ništa više i nema dodatnih troškova. Najčešće je dovoljan samo pasoš.

Za Ryanair ti je potreban boarding pass koji odstampas kada uradis onlinecheck in na njihovom sajtu.

Predat zahtev za dobijanje Internet karte banke Intesa pre tacno mesec dana. Prosle nedelje dolazi sms da je kartica stigla. Pri podizanju kartice uplatila sam 100e cisto radi probe.

Muz je vrsljao po netu i navukao se na Rayanovu minu.. 9.99 no tax, free check in za Milano-Faro. (gledao istu liniju pre par dana i cena bila...hm, vise nego za Rayan bezobraznih 59.99e a danas je 29.99. Da ne pominjem da je only 4 seats left bilo i pre 15 dana i posle nase kupovine i danas...he he). Odmah je popunio sve kockice koje treba, jedna torba, nema osiguranja..b la, bla....

Ukupna cifra 78.89eur povratna. Ukucao broj kartice, onaj validation cod....poslao....i stigao nam mail....Ryanair Travel Itinerary - Don't Forget You MUST Check-in Online and Print Off your Boarding Pass.

U mailu podaci o letovima, putnicima i ceni. Naravno, tu je i sest znakova - tj. rezervacija.

Proverila sam u banci (mada kazu kada ovaj mail stigne da je to-to), pare su odletele kod Rayana...

Rezime, od podnosenja zahteva, preko izdavanja kartice, bukiranja leta i konfirmacije proslo je tacno 22 dana. Dakle, Internet kartica Banca Intesa radi kod RayanAir-a bez ikakvih problema.

p.s. samo nas bombarduju mailovima da ne zaboravimo da se check inujemo on line 15 dana pre polaska do 4 sata pre polaska.‏

Jel neko uspeo da kupi kartu preko Spanair web sajta?

eni ne prolaze Visa internet kartice Vojvodjanske banke.