Followers 0

Viza za UAE i ambasada?

40 posts in this topic

Pa da. Sigurno je skuplja varijanta preko Emirates-a nego AirArabije, ipak je ovo low cost alternativa za Dubai Aerodrom, pa samim tim i su jeftinije cene. ;)

Koliko sam shvatio ti nisi vadio tranzitnu vizu preko AirArabie, vec preko Visa Service agencije Hala na Sharaja aerodromu. Jel' sam u pravu? Da li je cena vadjenja vize preko Airarabije veca i da li postoji vise razlicitih agencija za vizu na samom aerodromu.

Pronasao sam da na aerodromu Dubai rade 2 agencije za vize: E-DNRD i e-form. Cena tranzitne 96h je 165Dh (oko 35e) i turisticke 210Dh (oko 45e). Ne znam da li su ovo svi troskovi izdavanja ili ima dodatnih. Da li je neko koristio usluge pomenutih ili nekih drugih agencija za UAE vizu?

Ne, ne letim Emirates-om, vec FlyDubai, koji je mnogo veci lowcost od AirArabia-e (ako je AirArabia i dalje low cost) ;)

Ma odlično, ako ne znaš gde ćeš da odsedaš, a nisi pri kinti za bacanje na hotel. ja ti preporučujem jedan od hostela u Dubaiju (u sklopu Hi Hostels), nalazi se u Al Qusaisu

Ja sam u 90% slučajeva koristio taksi, ali sam išao sa drugom, tako da smo delili troškove, ali u svakom slučaju nije baš cheap opcija, ali nije ni bog zna kako skupo, a stvarno je praktično. Metro im je još uvek u razvoju, tako da smo mi čekali metro da dođe oko 15ak minuta (mada bio je petak). Al to je zato što im tek pristižu nove kompozicije.

Procitah sve ovo ali mi nekako na kraju nije jasno, da li ja ili bilo ko moze da se zaputi u Emirate turisticki i sta mu treba za vizu? Necu agenciju, necu Fly Emirates i ta sr..., idem recimo u posetu prijatelju koji je tamo, sta u tom slucaju?

Procitah sve ovo ali mi nekako na kraju nije jasno, da li ja ili bilo ko moze da se zaputi u Emirate turisticki i sta mu treba za vizu? Necu agenciju, necu Fly Emirates i ta sr..., idem recimo u posetu prijatelju koji je tamo, sta u tom slucaju?

Ovo i mene zanima. ::arabia:

Moras da pribavis vizu ili preko hotela ili preko avio kompanije.  Ranije je bilo moguce da ti rodjak ili prijatelj posalje pozivno pismo, ali vec duze vreme mislim da ne moze, bar sam tako cula. Mozda samo ako je bas blisko srodstvo u pitanju.

Bitno je da osoba kojoj šaljete ima rezident vizu tamo, a to je obično većina ljudi koja duže vreme radi u UAE. Tamo postoje agencije kojima se šalje pasoš osobe koja ima rezident vizu i pasoš osobe kojoj treba viza i 150e koliko ona košta. Za par dana se dobija viza koju samo odštampate i sa njom idete na aerodrom. Tako je bar moja sestra pre par meseci išla tamo. Viza se dobija na mesec dana i može se produžiti još jedan mesec dok ste tamo.

Ovo i mene zanima. ::arabia:

Evo kako:

Jedina zvanicna kancelarijau Srbiji koja izdaje vize za Dubai i cele UAE je:

http://www.vizedubai.com/

MILESEVSKA BR 61, Beograd

tell: ++381 11 383 0129

mob: ++ 381 63 811 811 5 - Ivana

Viza se dobija jako lako a cena je 140 eura

sve je uvek jeftinije licno uraditi neko uzimati usluge agencije pogotovo u Srbiji

Slažem se.  Čak ne znam da li bi trebalo omogućiti besplatno oglašavanje ovakvih agencija na ovom forumu (možda grešim, ali korisnik "Strumpf" se nedavno registrovao, i postovao dva istovetna komentara na temu "zvanične kancelarije" za izdavanje viza...)

Kao što rekoh, vize dosta često osim hotela mogu pribaviti i avio-kompanije preko kojih kupujete kartu, a evo dva primera:

- Emirates

Knez Mihajlova 30/III, 11000 Beograd

telefon (011) 303 4488/4489

http://www.emirates.com/english/help/offices/local_emirates_offices.aspx?city=BEG

- Turkish

http://www.turkishairlines.com/en-INT/announcements/4027/your-dubai-and-abu-dhabi-visa-is-from-turkish-airlines.aspx

Upravo pozvala Emirates u Knez Mihajlovoj (putujem sa njima i zadrzavam se jedan dan u Dubajiu), cena je 70e.