Jump to content

Featured Replies

Posted

Treba da je baby friendly jer putujemo sa bebom od godinu i po dana

da ima svoj aerodrom(trajekti i ostale varijante ne dolaze u obzir)

da ne duva jako vetar,da nema najezdu osa...

preporuku za neki hotel min 4 zvezdice na samoj plazi (da nema magistralu izmedju hotela i plaze),naravno pescana plaza

da nije bas penzionersko ostrvo

i da..iz kombinacije ispada ostrvo Krf

hvala!

Jesi li siguran da si na pravom mestu postavio pitanje?

Vecina ljudi ovde na forumu ni ne znaju gde su hoteli sa 4 zvezdice a ne da letuje u njima...  :hihi:

Idi u neku turisticku agenciju.

;D

Bio sam na oko 50 grckih ostrva ali uslovi koje ste postavili tesko je ispuniti  :?

Aerodrom suzava izbor na 10-12 ostrva. Ona zabavna i sa hotelima sa 4* te hotele nemaju na plazi (Mikonos, Santorini a i vetar duva pogotovo u julu i avgustu).

Rodos, Kos i Krit su mozda najblize tvojim uslovima a mozda najbolje Skiatos.

Blizu Atine prema jugoistoku je ostrvo Poros. Mnogo je lepo a do njega vozi fast ferry iz Pireja oko 40 min sto nije strasno. Srecno u potrazi.

:happyyy:  :cryy:  :shockkk:

Malo sam se nasmejao kad sam citao uslove koje treba da ispuni ostrovo!!!

Izvini Sanny, ali morao sam da pisem.

Mislim da si odma dobila najbolji odgovor:

Idi u turisticku agenciju.

Ljudi ovde su 99%  :stop:  :kamp: i sigurno  :yok:

I moram reci da mislim da sam prvi put naleteo na post u neki forum, gde neko pita za hotel sa min 4*

Sorry jos jednom.

Aj  :pivoooo:

• Author

ici cu u turisticku agenciju svakako ali su mi draze preporuke ljudi koji su vec tamo "negde" bili,u agenciji ce reci sve sto zelim da cujem a istina nekad zaobidje tu izjavu.

pa i ja sam studirala,kampovala i proputovala dobar deo zemalja ali je ipak drugacije kad imas malu bebu.  a pritom i ne volim da kuvam,to radim veci deo godine. ok,razumem ja da vecina stanovnistva ne stoji bas sjajno finansijski ali ovde ispadne da ljudi koji imaju para ne sedaju za komp i ne traze  nikakve info nego pravac u agenciju,nisam ja kriva sto radim ko konj po citav dan pa uspem nesto i da ustedim.

ok,hvala. odo u agenciju. pozz

i naravno  :pivoooo:

• Author

Hvala na podrsci Chivitli!

jeftnija karta npr. do NY i neki hostel me skoro isto izadju kao neki dobar hotel u Grckoj...pa ko tu onda nema para  zvizhd

ali da zanemarimo to...kad je beba u pitanju tu kompromisa nemam. Hvala u svakom slucaju.

Kao sto vidish kezim se na postovima sto bi otprilike znacilo da sam bila poluozbiljna. Naravno da vecina ljudi ovde putuje niskobudzetno i naravno da nije zabranjeno pitati za hotele sa 4 zvezdice.

Izvinjavam se ako je moj post uzet preozbiljno i imam jedno predlog.

Trajekti imaju svoje zatvorene kabine i ne verujem da ce biti ikakav problem voditi bebu na trajekt. U krajnjem slucaju ne morate uopste izlaziti iz kola na trajektu. Znam da je beba jos mala i da ti mozda to izgleda kao problem ali mislim da mozes da se upustis slobodno u tako nesto. Narocito na ona ostrva do kojih trajekt ide sat ili dva, sto nije mnogo. Tu ti se prosiruje broj ostrva na koje mozes da odes.

;D

• Author

Trajekt kao opcija mi uopste ne smeta da idemo kolima,ali posto smo tek uzeli novi auto i nece biti isporucen do naseg puta na more ta varijanta otpada,takodje vodim i babu i dedu na more a deda je "nakrivo" sa kicmom tako da je njemu jedina opcija putovanje avionom. Najveci problem kod tog vida putovanja je sto je let ,lupam do Soluna,pa onda klaj klaj busom do luke pa onda se verovatno i ceka na trajekt,pa putovanje do ostrva...to m je stvarno smaranje s' obzirom da necemo ici kolima. Takva su nam opcije ove godine,vec sledece planiramo kolima ..a onda su nam sve opcije otvorene :)

Don't worry Cruela,ne vredjam se ja tako lako...samo mi je bilo malo bzvz sto me poklapate vec na prvom postu. no frx,nesporazum resen.

• Author

Hvala na trudu Cruela ali defnitivno mi je opcija direktan let do ostrva. Za sada mi je izbor suzen na Krit,Kos,Zakintos i Rodos.

Eto, u mom okruženju imam prijatelje koji više vole da putuju mesec dana birajući jeftiniji smeštaj i prevoz da bi mogli duže ostati na putu. Opet neki drugi više vole da im sve, kako kažu, bude u fulu ali ostaju kraće. Pristup putovanju je različit ali i jedni i drugi putuju a to je najvažnije.

Eh kad bismo svi mogli više da putujuemo, svejedno spavali u Šeratonu ili Šatoru (eto tolika razlika a isto zvuči  :102: )  

A da odletis lepo za Tunis? Ne treba viza, imas dosta ponuda po agencijama, relativno je jeftino, mozda cak i povoljnije od nekog hotela u Grckoj. Ima hotela sa zvezdicama koliko hoces! Recimo, Jasmin Hamamet je komplet turisticko naselje sa hotelima 4-5*, novoizgradjeno, prijatno za porodicu. Ako bas insistiras da bude ostrvo, mozes na ostrvo Djerba! Kazu da je lepo, doduse tamo nisam bio, ali znam da ima finih hotela za tvoj kriterijum. Jedini problem moze biti da ga i nema puno u ponudama nasih agencija.

A da odletis lepo za Tunis? Ne treba viza, imas dosta ponuda po agencijama, relativno je jeftino, mozda cak i povoljnije od nekog hotela u Grckoj. Ima hotela sa zvezdicama koliko hoces! Recimo, Jasmin Hamamet je komplet turisticko naselje sa hotelima 4-5*, novoizgradjeno, prijatno za porodicu. Ako bas insistiras da bude ostrvo, mozes na ostrvo Djerba! Kazu da je lepo, doduse tamo nisam bio, ali znam da ima finih hotela za tvoj kriterijum. Jedini problem moze biti da ga i nema puno u ponudama nasih agencija.

Nemoj hammamet molim te, to je najgori deo tunisa..

I ja bi ti sanny radije preporucio tunis, hoteli , gradici, plaze, sve je sredjeno do detalja, takodje je blizu, let avionom je 20min. duzi od leta do atine, ne treba viza, a ne treba ni da se plasis za eventualne probleme sa bebom, mislim zdravstvene prirode, jer u tunisu je potpuno sve cisto, sredjeno, i mislim da je bolje organizovano nego u grckoj...ima jako puno lepih mesta i hotela, ja bi ti isto preporucio ostrvo djerba( i tamo ima medjunarodni aerodrom), ili grad sus malo juznije, i pored njega port el kantaui..Takodje, vode uvek ima, a klima je i blaza nego u grckoj...

licno ne volim putovanja u fancy stilu,iako veruj mi, uvek me ispadne skuplje nego da sam otisao preko agencije, ali sta cu, volim da sam svoj gospodar  :).....ali kad hocu da se bas bahanalisem, odem u tunis  :)..

od svih grckih ostrva koji su ti ostali na listi, ne bih ti preporucio ni jedno, eventualno rodos, mada je to vise raj za pijane poludivlje englezcice, nego za porodicu sa detetom...

menjaj plan i pici u tunis, neces pogresiti  :mah:

Moja preporuka ti je Krit.

Mi smo bili do sada pet puta sa nasim sada osmogodisnim sinom a prvi put kada je imao 13 meseci.

Carteri iz Bgd do Irakliona lete oko dva sata,sto mislim da nije predugo za malo dete.

Cetiri puta smo bili u Agios Nikolaosu koji je nekih 45 min. voznje kolima ili autobusom od Irakliona. Nas omiljeni hotel je Apollon,tri zvezdice,basic usluga,cisto,frizider u sobi( obavezan zbog baby food i mleka) oko 50m od male pescane gradske plaze koja nije nesto ali je blizu i vrsi posao za dane kada se ne obilazi ostrvo sa rent a car-om(to se valjda podrazumeva).Na periferiji grada oko 2km od hotela ima bas dobra pescana plaza a o daljem okruzenju da ne pricam kakve su plaze. Vetra nikada nije bilo,bar ne u nepodnosljivim granicama(uvek smi isl krajem avgusta ili pocetak septembra). Sam grad je odlican,lepo izgleda i dosta zanimljivih aktivnosti za klince kao i odrasle. Neposredno ispred pomenutog hotela je hotel Santa Marina sa cetiri zvezdice,cini mi se da bi on ispunio vase zahteve, jos blizi je moru(30m od plaze) ali ima jedna umereno prometna gradska,jednosmerna ulica do plaze.

To je to ukratko,moje tople preporuke za Krit i Agios Nikolaos

• Author

Tunis smo obisli uzduz i popreko,doduse ne sa bebcem ali ne bih se vracala ne masta koje smo obisli,radije negde gde nsmo bili a grcka je cini mi se neiscrpan izvor lepih plaza. I meni nesto mirise da cemo na krit. hvala!  :spot:

Evo sta sam ja nacuo od radio Mileve  123 .......Za kombinaciju beba+baba+deda ljudi mi kazu da je Zakintos prava stvar, tj. za svakog pomalo.....Za Rodos mi stric rece da na jednoj strani vetar duva stalno ( da li na zapadu?) a na drugoj nimalo (valjda na istoku), a mozda i obrnuto.....U svakom slucaju on je isao sa malom decom i bilo mu je fino, sad, sto se lokacije i cena hotela tice to ne znam, nisam pitao....meni bi licno Krit bio favorit ozbirom da obozavam anticku Grcku ali ne znam koliko si ti zbog bebe spremna za izlete.....E sto se Kosa tice tu blage veze nemam.......

• Author

ja sam totalno za izlete,posto sam odlican vozac(mm ne vozi) rentiramo kola i picimo dok ne popadamo,tako da mesta koja obilazimo -obidjemo onako bas-bas! Sa bebcem samo se odlicno ustelili,skontali smo da samo treba da ispostujemo njegove potrebe i ritam i svi smo zadovoljni :) on srecan,a  samim time i mi. Prosle godine smo sa njiime bas uzivali na moru,bili na Krfu i obisl smo ga uzduz i popreko.

Za tako mobilne ljude Krit je odlican izbor. Odlicni hoteli, izvanredne plaze, bogata istorija, prirodne lepote (Surduk), planine i doline... o hrani i maslinama i vinu da nepricam. Bili dve nedelje, rentirali auto i puno toga obisli.

• 2 years later...

A sta mislite o Tasosu sa malim detetom (skoro 2 god)? Odavde je neko sigurno isao na bum - da trazi smestaj na licu mesta, pa mozda moze da mi preporuci. Kakve su okvirno cene smestaja (u sezoni i van sezone) ako trazite tamo? Moze i direktan kontakt ako ste bili negde i vratili se zadovoljni... Mislim na mail/telefon vlasnika, agencije zaobilazim u velikom  luku. Zanima me niskobudzetna varijanta, radije privatno nego hoteli (ako bas mora, 3 zvezdice ili manje), jedino je vazno da je relativno cisto i da ima kupatilo.

Inace na Tasos sam isla dok jos nisam bila mama i ostala mi je u secanju idilicna atmosfera - more divno cisto, vocnjak ispred sobe, magarac u dvoristu, jedne veceri pored prozora prolazi stado ovaca... Sjajna kombinacija da mi dete vidi malo mora i malo sela :)