Posted April 21, 2013 Jel moze neko da mi kaze koji je najjeftiniji nacin do Londona ? Tj predpostavljam da je to wizz air..al opet mi se cini nesto skup ima li drugih nacina ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2013 http://btlondon2012.co.uk/pano.html Panorama Londre! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2013 Jel moze neko da mi kaze koji je najjeftiniji nacin do Londona ? Tj predpostavljam da je to wizz air..al opet mi se cini nesto skup ima li drugih nacina ? Ovo bih i ja voleo da znam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2013 Ja sam na kraju ipak uzeo preko JAta kartu za 230 e.. Jeste da je bilo i za manje kod wizz-a al kad sam izracunao da mi treba josh za prtljag da doplatim..i od Lutona do centra voz..na kraju mi je ispalo isto..a ovo je em bolji ajrodrom em je blizi centru. Tako da sta znam..na kraju krajeva u Londonu si puko pa si puko..ako se odlucish na ovaj put Meni evo vec sad nije dobro kad pomislim na taj prevoz. Za te pre sam mogao 2x do Berlina i da pevam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2014 (edited) evo, ovako...ja sam od onih malo klasicnijih turista koji odu do nekog grada ili regije , prethodno se dobro informisu,a onda obilaze najpopularnije atrakcije, atrakcije koje me iz bilo kog razloga intrigiraju i one za koje sam dobio preporuke...mada, i tu sam fleksibilan pa dozvolim lutanje i odstupanje od plana.upravo je plan ono sto uvek imam pre nego krenem na put i mislim da je to dosta dobra stvar , narocito kod gradova poput londona jer bi u protivnom dosta vremena otislo na lutanje,pokusaje snalazenja i sta vec,a u slucaju ovakvih gradova i mesta,koji nude toliko sadrzaja, propustiti ih zbog neorganizovanosti bilo bi cisto bogohuljenje.podelicu sa vama prvi deo secanja na te londonske dane,a ukoliko iko ima sta da pita, na raspolaganju sam mu i ovde i kroz poruke.izvolite:http://lutam-i-lupam.blogspot.com/2014/06/putopis-o-londonu-kako-smo-proveli-7.html Edited June 4, 2014 by d.danijel Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2014 u medjuvremenu sam stavio jos fotki i sugestija pa ako zelite, pogledajte:http://lutam-i-lupam.blogspot.com/2014/06/putopis-o-londonu-sta-videti-u-londonu.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 22, 2014 Pozdrav svima Imam jedno pitanje u vezi gradskog prevoza u Londonu. Putujem uskoro u Cambridge na nedelju dana i nakon toga imam jedan slobodan dan u Londonu (nedelja). Interesuje me da li je bolje da kupim travelcard ili visitor oyster card (i kako uopste oyster kartica funkcionise, nije mi najjasnije) i da li mi uopste treba neka od ovih kartica da bih isao u razgledanje grada - recimo od Big ben-a do Tower of London, video sam na mapi da to nije bas blizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 (edited) Da li postoji dnevni pass za London koji uključuje i povratnu kartu za Heathrow? Ako da, kako se to zove i koliko košta?Znači, imaću dan između letova, u Londonu, treba da stignem sa aerodroma, vozikam se malo tog dana i vratim se do aerodroma uveče...Drugo, iskopala sam neku Oyster karticu kojoj ima jedno 9-10 god... Pretpostavljam da ona više ne važi, tj, da ne može da se dopuni?Edit: mislim da sam našla odgovor na ovo prvi pitanje (£12), ali ako neko ima bolju opciju, javite. Edited November 16, 2015 by golosina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 Uzmi novu Oyster karticu, dopuni je x iznosom, a u povratku, na samom aerodromu mogu da ti refundiraju ostatak novca na nekom salteru, pitaj vec na info pultu. Sad, nisam nacisto oko slicnosti i razlika izmedju Travelcarda i Oystera i da li oba mogu da se koriste za transfer od/do Heathrow-a, ali, ima detalja o tome na netu. Ja sam imao Oyster i koristio ga za gradski prevoz po Londonu, a na Heathrow sam isao iz drugog pravca, busem, pa ne znam.Inace, ako ides sa jos nekim, ima neka opcija "2 in 1", koja vazi uz Travelcard, gde imas 2 ulaznice za mnoge znamenitosti po ceni jedne: http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london. Proveri da li vazi i za transfer od/do Heathrow-a. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2015 Sad gledam te kartice i kao ima opcija da se kupi preko neta i neki sending cost od 3-4 evra...Koja je prednost kupovine ovoga preko neta (unapred) uopšte? Kontam da lepo može na šalteru kad sletim? Ili su možda ogromne gužve, pa zato bolje preko neta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2015 Ne znam sad o kojoj kartici govoris. Oyster uzmes na automatu jos na aerodromu, cas posla, a travelcard, valjda moze samo na nekim voznim ili metro stanicama da se uzme, ne svim. Mozda moze i na samom aerodromu, proveri. U svakom slucaju, mislim da nema smisla kupovati preko neta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2015 (Day) Travelcard moze da se uzme na stanici podzemne na Heathrow-u. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2015 Drugo, iskopala sam neku Oyster karticu kojoj ima jedno 9-10 god... Pretpostavljam da ona više ne važi, tj, da ne može da se dopuni?Oyster kartice nemaju expiry date, i trebalo bi da mozes da je koristis bez problema (znam neke koji su ih koristili posle 5-6 godina). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2015 Thanks Jms. Thanks Dragance.Oyster kartice nemaju expiry date, i trebalo bi da mozes da je koristis bez problema (znam neke koji su ih koristili posle 5-6 godina). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2017 smestaj u londonu?... u mom slucaju aktuelan zapadni london, 3 do 6 meseci... da li je neko upoznat kakvo je trenutno stanje sa nekretninama za izdavanje?da li je ponuda od 200 funti nedeljno realna cena (soba+...)? preko cega/koga lokalci danas traze smestaj? pozivam upucene da se oglase i pomognu unapred zahvalna! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 vidi na spareroom.co.uk Sent from my iPad using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites