Posted November 21, 2022 Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2022. — Prvi put kad sam prešla 125 kilometara bilo je hladno, bio je oktobar i sajam i pošla sam nepripremljena, pa sam Jadnike i Izgubljene iluzije vukla u rukama do Hrama, koji nikada do tada nisam videla uživo. Nije mi se svidela izlomljena ploča ispred, ni vetar, ni Sava, bila je muljava. Dopalo mi se zvono i širina ulica i htela sam ponovo da dođem jer nikog na ulici nisam prepoznala, mada su dvojica probala da me odžepare kad sam ulazila u tramvaj. Kad sam ponovo prešla unazad 125 kilometara, bilo mi je hladno jer me je produvao vetar. Majka je rekla: to ti je kad ne nosiš debelu jaknu. Tata je rekao: koliko je bilo ljudi? Mama je dodala: sad će da zaglavi zapaljenje pluća. Baba je rekla: knjige skupljaju prašinu ima da se ugušiš u sobi. Deda je rekao: tako sam i ja išao u Poljsku za vreme Tita i doneo tepih i kristalni luster. A ja sam čitala o Kromvelu i gledala slike, kako nam je bilo lepo i koliko ljudi voli knjige i kako su kulturni, a...Pročitajte Tegel, krila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2023 Odličan, zbilja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites