Followers 0

PRESS-kartice

675 posts in this topic

Evo informacija iz Praga. Kartica prolazi za kulu na kojoj je astronomki sat, sa popustom karta košta 2e. Za kompleks Hradčana cena je 50 centi :)

Za ostala mesta u koje sam pokušao da uđem (Muzej komunizma, Muzej terora, Muzej duhova, Žižkov tv Toranj) kartica ne prolazi, u pitanju su privatni muzeji, dok na toranj može da se besplatno ide do 65m gde se nalazi restoran.

Niko ne piše gde ne prolaze, svi pišu gde su prošli.  :D

Jordan i arheološki parkovi - nigde ne prolazi (barem nije moglo 2009. godine), kao i Rusija (2012) - NIGDE skoro sem u nekim ŽLJ muzejčićima.

Niko ne piše gde ne prolaze, svi pišu gde su prošli.  :D

Tako i treba  ;)  plasirati podsticajna i uspešna iskustva.

Ne postoji opšta /primenjena formula za ulaz sa press karticom.

Različita su iskustva...treba uvek pokušati...ali opet sve je hoće li te ili ne sreća!

Nisam uspeo da nađem na pretraživaču, kako prolazi kartica u Ausvicu? Jel probao neko?

Aushwic je logor, a u logorima se ne placa ulaz! Nema potrebe za ikakvim kartama i karticama.

Aushwic je logor, a u logorima se ne placa ulaz! Nema potrebe za ikakvim kartama i karticama.

Kako stoji stvar sa izlazom?  :D

Da li je iko probao u Japanu ?  Ili u Koreji?

Skupe su zemlje, bilo bi super ako moze da se ustedi na ulaznicama ...

Pre par meseci sam bio u Parizu, kartica je prošla skoro svuda gde smo probali - Orsay, Notr Dam, Versaj (inače karta 18 EUR), Chateau de Vincennes (karta je inače oko 10ak EUR, ne vredi ni 1 EUR), Trijumfalna kapija..

U Invalidima bi kartica prošla, da smo iz EU. Samo novinari iz EU mogu besplatno da uđu, za ostale nema ni popusta. Za Ajfelovu kulu, naravno, ne može da prođe, kao što je i dosta puta rečeno.

Meni u Versaju nije prosla, 2008.

Nama je prošla, lagano. Plastična internacionalna kartica, kao kreditna. Bilo nas je četvoro i svi smo dobili gratis passport karte.

Versaj je malo nezgodan - mogu samo da posavetujem da ako već neće press, onda recite da ste studenti nekog fakulteta za umetnost, dizajn i sl. i naravno, pokažite bilo kakvu studentsku karticu

Da li je iko probao u Japanu ?  Ili u Koreji?

Skupe su zemlje, bilo bi super ako moze da se ustedi na ulaznicama ...

Ma mora da se šališ...nema trika da prodju kartice u Japanu/Koreji  zvizhd

Mi smo prosle godine bez problema usli u Versaj,nismo ni isli na blagajnu,nego pravo na ulaz.

Nama je prošla, lagano. Plastična internacionalna kartica, kao kreditna. Bilo nas je četvoro i svi smo dobili gratis passport karte.

Postoje zemlje gde očekuju da ako si novinar to i napišeš prilikom aplikacije za vizu.

Dakle, ako ideš turistički u npr. Kinu, ne možeš se predstavljati kao novinar. Ili ako to uradiš, možeš imati problema.

sta to u praksi znaci? da na salteru nekog muzeja ili atrakcije traze i moj pasos da provere da li sam za vizu aplicirao kao novinar? :?nono

Drustvo, da li je mozda neko pokusao sa "nasim" cuvenim press karticam da udje u Europa park mozda?

Pade mi na pamet,posto idem za Svajcarsku i Francusku,da mozda skoknemo do Europa parka pa da pitam ima li ko iskustva sa njima